Verdens mest omtalte mann?

Selvsagt gjettet du riktig. Den amerikanske president, den som ble valgt til å bli USAs 45. president, til alt overmål, sannsynligvis med hjelp av Russland. Uten at det er funnet bevis for det ennå. 

Verden gremmes og skjelver. President Donald Trump (70) er utvilsomt verdens mest omtalte mann. Kanskje ikke så fryktelig rart heller, når man etter så kort tid har gjort så mye rart og kommentert enda flere kontroversielle utsagn.

170120-D-NA975-0958

Airman Magazine via Compfight

Det aller siste; som han sliter med å bevise, at presidenten som Trump ble innsatt etter, selveste Barack Obama, skulle ha interesse av å avlytte Trump-Tower. Han er ikke mye beskjeden denne Trump, men så er det ikke derfor han er valgt heller.

Han er valgt til president for å styre verdens mektigste stormakt inn i en utrygg framtid. Dette gjør han ved å gi mer penger til forsvaret, med $54 milliarder, og kutter i sitt forslag til statsbudsjett i miljødepartementet og til utenriksdepartementet. Man blir fort mye avbildet og omtalt av slikt.

Særlig når du i tillegg legger deg ut med nesten alt og alle, skryter av seg selv og sin voldsomme effektivitet, når man i realitetene ikke har lykkes med noe som helst. Muren mot Mexico skal bygges, og Mexico selv skal betale for den. Muren er ikke påbegynt ennå.

Budsjettforslaget som verdens mest omtalte mann har forelagt kongressen, handler om USA og svært lite annet. Det alene er et problem for Donald Trump, fordi USA har baller i luften, i store deler av verden og kan ikke lukke øynene for alle kvinner og menn, amerikanere, som faktisk forsøker å gjøre en viktig innsats for verdensfreden, på vegne av nasjonen og presidenten.

«The Donald» ønsker å drive nasjonen som sin egen forretning, men får det ikke til. Så ille er det i og rundt Det Hvite Hus under Trump-administrasjonen, at flere av hans håndplukkede medarbeidere har trukket seg i protest, mot sjefens arrogante lederstil.

Selvsagt skal man ikke tro på alt som verken skrives om, eller fortelles om Donald Trump. Ikke alt stemmer med virkeligheten der det er svært så populært å pålegge presidenten meninger han ikke har. Når det er sagt, klarer verdens mest omtalte mann å hjelpe godt til med å skaffe overskrifter – verden over. Med kontroversielle uttalelser som slett ikke har vært innom kontrolltårnet, før de kommer ut av munnen hans.

Amerika er mulighetenes land, der hvem som helst kan lykkes med hva som helst. Der også skuespillere, forretningsfolk eller fargende kan stemmes fram til å bli verdens mektigste, men foreløpig bare menn. Michelle Obama er minst like populær som sin ektemann, eks-presidenten.

Hadde Michelle stilt til president-valget i 2020, hadde hun etter all sannsynlighet vunnet, og blitt historisk. Hun ville blitt den første kvinnelige presidenten, den første fargende kvinnelige president, og på kort tid – verdens mest omtalte kvinne, med positivt fortegn.

Dessverre vil hun ikke stille til valg, hun er ingen politiker, sier hun selv.

Inntil da, om verden består og fram til neste presidentvalg, må vi pent nødt se på at Donald Trump bruser med fjørene som en stolt hane, på USAa bekostning, mens verden skjelver videre.

Vi bør ikke glemme, at også Adolf Hitler var verdens mest omtalte mann i sin tid.

 

Vargas

2 thoughts on “Verdens mest omtalte mann?

 1. Donald Trump er den vestlige verden redningsmann. etter 8 år med politisk korrekthet, er det på tide å få realisme på bordet igjen. Trump har helt rett når det gjelder handelsavtaler. Konkurranse må skje på like vilkår. Kina, Mexico etc. driver en politikk som er svært skadelig for Europa og USA. det er på tide at noen gjør noe med dette. Er forøvrig enig i at oppførselen til Trump kunne vært bedre.

  1. Hei Per

   Mangt kan sies om Donald Trump, kan hende han gjør noe riktig, men han forsøker å drive en forretning, ikke
   politikk. Kan hende det går bra en stund, før alt rakner. Å drive politikk, handler om å samarbeide, der er
   ikke Trump særlig god.
   Han forsøker å tvinge gjennom sine ideer, i stedet for å bygge bro gjennom dialog og ta kloke politiske avgjørelser som gagner USA. Han har skaffet flere arbeidsplasser gjennom å bringe tilbake bilproduksjon fra bla. Mexico. Det er bra. Men han kan ikke kjøre et «one man show» og gjøre seg til uvenn med alle på veien.

   Det er en grunn til at blant annet Europa skjelver over Trumps manglende gangsyn.

   Takk for at du skriver dine kommentarer her.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.