Managerne hagler i Premier League denne sesongen. Uten å sitte på nøyaktig statistikk,  har det neppe skjedd før, at åtte managere er ferdig i sine respektive klubber, de startet sesongen for.

Denne gang er det Watford som kvitter seg med ettertraktede Marko Silva.

London-laget har vunnet kun 1 av sine 11 siste kamper, men det er særlig i perioden etter at Everton forsøkte å hente Silva, som erstatter for Ronald Koeman. I stedet ble det langt mer erfarne Big Sam Allardyce som fikk jobben.

Marco Silva, sparket i Watford Foto: Wikipedia.org

Vi tipper at Marko Silva er tilbake i en managerstol om ikke lenge.

Så langt i denne sesongen, hvor kampen om ligatittelen så langt har vært lite spennende, har følgende lag sparket sine managere:

  • Swansea sparket Paul Clement, og ansatte Carlos Carvahal
  • Everton sparket Ronald Koeman, og ansatte Big Sam
  • West Ham sparket Slaven Bilic, og ansatte David Moyes
  • Tony Pullis sparket av West Brom, og ansatte Alan Pardew
  • Crystal Palace sparket Frank de Boer, og ansatte Roy Hodgson
  • Watford sparket Marco Silva, uten å ha en erstatter klar ennå
  • Leicester sparket Craig Shakspeare, og ansatte Claude Puel
  • Stoke sparket Mark Hughes, og ansatte Paul Lambert

Sesongen er litt over halvveis, og mannefallet i de “dårligste” klubbene, med sviktende resultat, velger enkleste løsning, der styret og eiere tror managerbytte, er løsningen på kort og lang sikt. Erfaringsmessig, vet vi jo at så ikke er tilfelle.

De aller fleste eiere som velger å bytte manager for tidlig, gjør den samme feilen gang, etter gang. Det er uten noen få unntak, de klubbene som gir manageren tid til å bygge lag, som faktisk lykkes sportslig. Burnley er et eksempel, hvor laget gjør sin beste sesong noensinne. Manager Sean Dyche er inne i sin sjette sesong som manager.

Unntakene er der lagene har en stor nok, og god nok tropp allerede, med åpent sjekkhefte for å hente forsterkninger. Uten at det nødvendigvis gir noen garantier for gode resultater.

Se ikke bort fra at det er flere managere som vil få fyken, før Manchester City hever trofeet på Etihad, som seriemester i mai.

Javi Gracia, Jose Lopez og Manuel Pellegrini, topper listen over de managere som har laveste odds, for å ta over som Watford-manager.

Vargas

Pin It on Pinterest