Blogglisten legges ned!

Nettavisens og hele Norge offisielle Bloggliste, den listen tusenvis av bloggere har besøkt daglig gjennom mange år, ser ut til å være borte for alltid.

Klikker man inn på det som engang var juvelen i kisten for alle som hadde mange nok lesere, og nærmet seg toppen av den berømte listen – er det bare et sort hull med teksten «Du blir nå overført til blogg.no, og den tragiske beskjeden: «Blogglisten er nedlagt, Egmont, som eiere, driter egentlig i dere bloggere, vi vil tjene pengene våre på dere idioter, på en annen måte.» 

Det står selvsagt ikke det, men det er det som er realiteten. 

Eierne, altså styrtrike Egmont publishing, har all makt, slik Google har den overordnede makten blant verdens søkemotorer, er det altså over for alle norske bloggere. Ønsker du å tilhøre en samlet blogg-familie, må du konvertere til Blogg.no, eller dø i ensomhet som dott com blogger. På denne måten tvinger Egmont bloggerne til seg, fordi man blir for liten alene. 

Ja da, det finnes andre bloggsamfunn som har gode bloggere i sin stall, men listen, selve kronjuvelen i bloggosfæren, som har gjort noen få bloggere som Sophie Elise, fotballfrue og Trines matblogg stor, rik og berømt, den er borte for alltid. Og det er denne listen media hele tiden har referert til når, de har snakket om toppbloggere. Altså høyt oppe på BLOGGLISTEN, som nå legges ned. 

Det er faktisk et tanke kors, at Norge, som har flest bloggere i verden, sammenlignet med folketall – ikke har en reell og aktiv ‘bloggliste’ som samler alle disse skriverne. Sannsynligheten er stor for at det handler om lønnsomhet og inntjening. De grådige eierne har altså ikke tjent nok penger.

Den offisielle norske Blogglisten er historie, alle andre kopier eller lister på Blogg.no, er altså ikke en liste for alle, men for slavene som gjør Egmont publishing, enda rikere. 

Dette er utvilsomt en meget trist dag for alle norske bloggere, som har jobbet, slitt, grått og jublet, dag ut, og natt inn, i årevis, grunnet Blogglisten.

Kondolerer, venner.

 

Vargas

One thought on “Blogglisten legges ned!

  1. Vi vil gjøre oppmerksom på at det er i første rekke toppbloggerne hos United Influencers, og andre som ikke er knyttet til Blogg.no, som vil lide voldsomme tap, og ikke ha en toppliste å hevde seg på. Alle andre bloggere, skrivere og lesere av disse bloggene, lever nok godt med at Blogglisten legges ned. All den tid man har lagret sine favorittbloggere hos ‘Bloglovin’ eller sin egen nettsky.

    Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.