Deadline Day – ingen vil til Manchester United!

Overgangsvinduet stenger, Manchester United er desperate etter å få tettet forsvaret, men makter ikke å hente sommerens viktigste spiller på toppen av Mourinhos ønskeliste, Harry Maguire fra Leicester.

Lest? Mourinho sparket før jul?

Som om dette ikke var nok, Paul Pogba mener han har for lite i lønn og ønsker enten enn ukelønns-økning på £200.000, eller en overgang til Barcelona, som ønsker verdensmesterens tjenester. Deadline Day gir både gleder og skuffelser.

Kanskje ikke rart José Mourinho snart er hvit i håret?

Belgiske Axel Witsel, var også linket og ønsket av Manchester United, men han valgt heller Borussia Dortmund og Bundesligaen. Bayern Münchens Jerome Boateng, skal selv, i følge tysk presse, ha ringt Mourinho og takket for interesse, men forklart at han ønsker å bli værende i Bayern. Stang ut igjen. N’Golo Kante, verdensmester med Frankrike og midtbanegiganta hos Chelsea, var Mourinhos førsteønske i sommer, også han avslo tilbudet fra Manchester United.

José Mourinho har en utfordring som virkelig bør tas på største alvor. Det er ikke mange sesongene siden, spillere fra hele verden, ville ha saget av seg armen, for å få lov til å spille på Old Trafford i den røde, verdenskjente drakten.

Slik er det slett ikke lengre, og vi tror dette har med holdningene til en stadig mer frustrert og grinete manager å gjøre,  en manager som er mer kjent for å snakke ned egne, unge spillere – enn å forsøke å bygge opp en solid og mentalt sterk nok spillergruppe.

Deadline Day Foto: Sky Sports

At verdens største fotballklubb; har en manager som gjør det vanskelig(ere) å få tak i de riktige spillerne, er ikke bare en krise rent sportslig, men også for butikken, omsetningen, aksjekursen, fansen og merkevaren – Manchester United. En situasjon eierne og styret ikke kan tåle særlig lenge. Verken enkeltspillere eller managere er større enn klubben, og i hvert fall ikke på Old Trafford.

José Mourinho og Manchester United har brukt mye penger på spillere, men hva som har skjedd tidligere er gammelt nytt. Intet blir raskere foreldet, enn kamper som er spilt, spillere som er kjøpt og kanskje allerede solgt igjen. Det er, i dette korte overgangsvinduet, «De røde djevlene» trenger forsterkninger, de ikke ser ut til å få.

Kontrastene kunne ikke vært større hos nyopprykkede Wolverhampton Wanderers.

Som ihuga Wolves-fans, må vi ta med at den sovende kjempen har våknet for alvor. Intet mindre enn 9 spillere ser ut til å bli signert i dette overgangsvinduet, uten sammenligning med Manchester United.

Det meldes i kveld at Leander Dendoncker (23) er på medisinsk test på treningsfeltet, Compton, og vil bli presentert som Wolves-spiller om kort tid. Overgangen fra belgiske Anderlecht er på £12 mill. En belgisk landslagsspiller som var linket av flere toppklubber forrige sesong.

Nuno Espirito Santo kan gå på vannet, om du spør Wolves fansen. Manageren som lyktes med opprykket fra Championship får det åpenbart som han vil hos de kinesiske eierne. Han bygger nå etter all sannsynlighet, det beste laget noen gang, som har rykket opp til Premier League – Wolves sikter allerede på en topp-plassering.

Samtidig er det bekreftet at Manchester Citys unge ukrainske stjerne, Oleksandr Zinchenko (21) er i Wolverhampton og skal på test i morgen, hvor han blir presentert som Wolves-spiller. overgangen er på £16 mill. Som igjen betyr at Wolves har brukt £84 mill, på spillerkjøp i dette overgangsvinduet, samt endel for de spillerne som er på lån.

Fra før har det tidligere topplaget signert følgende spillere i sommer:

Raúl Jiménez, Joao Moutinho, Rui Patricio, Adama Traore (£18 mill.), Willy Boly, Leo Bonatini og Jonny Castro Otto.

Noen på kontrakt, andre på lån, men totalt runder altså Wolves det som tilsvarer én milliard kroner, som er hinsides alle forventninger etter sesongslutt i mai. Eierne i Fosun International, takkes av fansen på sosiale medier.

Manchester United har lite å frykte fra Nuno og hans unge mannskap. Foreløpig …

Overgangsvinduet stenger 9. august kl 18:00 norsk tid. Første kamp i årets Premier League-sesong er Manchester United-Leicester, fredag 10.august kl. 21:00 på TV2 Sport Premium, eller en pub nær deg.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.