Klar for å skremme mange på Halloween?

Det er ikke bare hvordan du ser ut eller hva du gjør på Halloween, som avgjør om du lykkes å se skummel ut. Hvilke lyder du lager, og hvor mye du skriker som avgjør hvor mye du skremmer folk.

Selvsagt bør man ta høyde for å ikke skremme barn, men voksne som er klar over settingen.

Filmer med klovner, masker med klovner, klovner med våpen og klovner som sier skremmende ting, kan ofte være nok til å skremme vannet av folk i alle aldre. At filmen «IT» allerede er blitt en kultfilm, elsket og hatet av en hel filmverden, er selvsagt ikke tilfeldig. 

Det er noe med klovner som er effektivt, og det virker kanskje aller best på en dag som Halloween. Hvorfor ikke prøve det, du kan få hjelp til å sminke deg, men merk at håret er viktig, for ikke å snakke om stemmen?

Hva som gjør mennesker redd, er så inderlig forskjellig og individuelt. Men felles for alle, er at det sitter mellom ørene hos oss alle. Frykt behøver ikke være visuelt, det kan kjennes på kroppen, luktes eller høres. 

Nattemørket er ikke farlig, men kun mangel på lys, når du går raskt gjennom gravstedet, når løvet rasler bak deg, øker pulsen, du tror du ser spøkelser, eller en klovn i skjul, om lynet plutselig lyser opp plassen i brøkdelen av et sekund. Klart du tisser på deg av slikt. 

Ordet halloween stammer fra det engelske All Hallows Eve, (All) Hallows Eve eller All Saints Eve, det vil si «alle helliges kveld», den katolske minnefesten for helgener og martyrer som ikke har egen dag i kalenderen. I katolsk tradisjon er kvelden før allehelgensaften en tid for forberedelser til denne obligatoriske feiringen.

Wikipedia

Å bli redd, berger livet ditt flere ganger i døgnet, når det faktisk er nødvendig, når en buss kommer dundrende mot deg, når du i halvsvime, med musikk på ørene – er på vei til skolen, på jobben, eller kun opptatt av ditt -og oppdager bussen i siste øyeblikk før den treffer deg.

Blir redselen kraftig nok, tilnærmet ekstrem, minner den fagfolk om paranoia, skrekk eller fobier. Rammes man av disse, må man i mange tilfeller få hjelp til å bli kvitt plagene. For det er nemlig en forskjell på innbilt- og faktisk reell frykt. 

Halloween eller ikke, som jo er en britisk oppfinnelse, for at handelstanden skal tjene mye penger. Kopiert av amerikanere, senere også svært utbredt i flere land i Europa.

Det betyr åpenbart ikke at klovnen ikke er farlig, heller tvert i mot. Dessverre. 

 

Vargas 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.