Wolves til Premier League! Kun få poeng unna å være klar for Premier League, det er kun snakk om noen få seire. Så er Wolverhampton Wanderers tilbake i det gode selskap.

Lest? Premier League – kun åtte kamper igjen!

Middlesbrough, som ulvene ikke hadde vunnet mot, på Riverside, på 67 år – ble stilt til veggs. Wolves vant fortjent 2-1 på langfredag. Wolves til Premier League!

Enda dommeren forsøkte å gjøre alt for å ødelegge festen for 2000 Wolves-fans og manager Nuno. Ved å vise ut to spillere, 9 mot 11 i halve andre omgang kunne bli vanskelig, men bortelaget holdt unna. Wolves til Premier League, for å bli blant de aller beste i England – kanskje også best!

Wolves til Premier League!

Wolves har holdt nullen i 19 kamper, er aller beste bortelag i Championship, har sluppet inn færrest mål, vunnet flest kamper og scorer flest mål. Det blir tabelltopp av slikt – en posisjon Wolves har hatt gjennom hele sesongen. Som de fleste vet, er det aldri enkelt å rykke opp fra Englands nest øverste divisjon.

Fosun International

Leeds, Derby og Aston Villa har taklet dårlig at Wolves har enorme sportslig suksess, og har derfor bedt FA om å etterforske klubben, for bruk av for mye penger, ut i fra et strengt regulativ. I et forsøk på å få Wolverhampton Wanderers straffet for å samarbeide med agenten Jorge Mendes, som er nært tilknyttet de kinesiske eierne, Fosun international.

Wolves stiller seg selvsagt tilgjengelig for all mulig etterforskning, og føler de har rent mel i posen, og at klubben styres riktig og etter alle økonomiske regler, som er satt av det engelske fotballforbundet.

Nuno Espirito Santo

Kun få poeng før opprykket er klart, har manager Nuno Espirito Santo hatt stor suksess. Portugiseren blir fulgt av mange større klubber i Europa, men har en treårskontrakt med Wolves. Mye tyder på at Nuno, som er svært populær hos den sulteforede fansen, vil få forlenget sin kontrakt ut over dette, om han ønsker det.

I følge de kinesiske eierne i Fosun, vil store midler bli gjort tilgjengelig når Nuno skal forsterke laget ytterligere. Nettopp for å kunne kjempe med de aller beste og holde plassen i gjeve Premier League, nå når opprykket endelig er klart.

Molineux Stadium

Molineux Stadium vil bli utvidet fra 30.000 tilskuere til 50.000 over flere sesonger. Wolves har en imponerende tilskuer-tilstrømning etterhvert som suksessen har blitt synlig. Billetter til både hjemme- og bortekampene har blitt revet bort. Interessen rundt laget med de tradisjonsrike draktene, kjent fra Tippekampene på NRK i sin tid, har ikke vært større på mange tiår.

Wolves har en stor stall med en rekke klassespillere på lån fra store klubber i Europa. Diogo Jota, Willy Boly og Leo Bonatini samt Benik Afobe, men alle disse kan bli signert i løpet av sommeren. Lagets store stjerne, Ruben Neves (21) signerte for Championship-klubben i sommer, prislappen var £15, 8 mill. har vært lagets beste spiller i opprykkssesongen, sammen med kaptein, Conor Coady.

Nuno Espirito Santo vet at det snur raskt i fotball. Over en lang sesong, kan man ikke sammenligne Championship med Premier League, nivåforskjellen er enorm. Mange av spillerne i Nunos imponerende stall, kan fort få problemer med nivået i topp-divisjonen. Wolves til Premier League!

Wolves og Fosun har en langtidsplan, med å etablere seg i Premier League og kanskje kvalifisere seg for Europa på sikt. Opprykket kommer et par år før tidsplanen, det bør eierne og styre utnytte ved å kjøpe klokt og beholde de aller beste stjernene.

For alle fans som er engasjert i Wolverhampton Wanderers, er den beste tiden akkurat nå. Skal du følge Premier League kommende sesong, bør du følge Wolves nøye. Vi kan love at du blir imponert.

Vargas

Pin It on Pinterest