Billigste påskehandel 2019? Sen påske gjør at mange velger byen og sjøen framfor påskehøytiden. Men, hvem er billigste påskehandel 2019? Det betyr at dagligvarehandelen går mot økt omsetning, nok engang i påsken, til tross for mindre trykk i det som var en ventet priskrig. Har Norges største avis funnet en vinner, men med svært små marginer. Hvor du handler billigst – lover vi å komme tilbake til.

Det er nemlig et par ting du bør være opptatt av i ukene før påske.

En storstreik er i emning. LO og YS er i forhandlinger på overtid, og fram til midnatt med arbeidsgiverne innen NHO. Blir det streik, vil 23.000 organiserte arbeidstakere legge ned arbeide, som vil ramme i underkant av 750 bedrifter. Som igjen rammer forbrukere over hele landet. Billigste påskehandel 2019?

Streik

En storstreik betyr mangel på øl og vin, smågodt, sjokolade og andre dagligvarer du behøver ofte. Dette for å ramme en tredjepart som indirekte er uskyldig i streiken, for at denne skal få så stor effekt som mulig. Streiken vil allerede ha effekt fra 1. april, uten at dette er noen aprilspøk. Vil det raskt bli tomt i butikkhyllene, skulle streiken bli langvarig.

Billigste påskehandel 2019?

Du som bor rimelig langt fra svenskegrensa og når tilbudene i Sverige på et par timers kjøring, kan benytte deg av sterk norsk krone, mot den svenske. Der du sparer ca 8 kr per hundrelapp du bruker – grunnet god kronekurs. Et tilbud svært mange benytter seg av. Særlig om streiken skulle vare over tid.

I følge undersøkelser gjort av store norske aviser som VG og Aftenposten, er det i første omgang 33 av landets største bryggerier som tas ut i streik. Men også renholdere, vektere, industribedrifter, frisører, ORKLA-Foods og en rekke selskaper inne transport tas ut i streik, og vil sende AS Norge i dvale. Dette rammer åpenbart butikkhyllene innen få dager.

Hamstre

Er du blant de forbrukerne som tenker mest på deg selv og ønsker å hamstre varer, for å ikke gå tom for snacks, øl, vin, brus og sjokolade i påsken – går butikkene enda raskere tomme for varer. De fleste velger den metoden må vite.

Vi var overbevist om priskrig i dagligvarebransjen for en måned siden. Nå ser det fortsatt ut til at denne lar vente på seg, kanskje den potensielle streiken er med på å bremse den harde konkurransen en smule. Men vi noterer oss at Odd Reitan, som sjef i Rema 1000, Norges ubestridte lavpriskonge tidligere, er mer opptatt av å bygge hotell i Trondheim enn å være billigst på pris i sin lavpriskjede.

Du skal selge mye mat for å forsvare et oppussingsobjekt til over én milliard kroner. Det er mange kneip, ketchup-flasker og Kvikk Lunsj-plater som ligger til grunn for Reitans nye investering. Det later til at Reitan-familien har mistet fotfeste fullstendig. “Bare lave priser” høres mer og mer ut som en dårlig vits, all den til det er KIWI som er Norges billigste lavpriskjede – nok engang. Rett før påsken 2019.

Billigste påskehandel 2019?

Om du velger å sitte hjemme foran TV og løse påskekryss, lese en god krim, høre på radio og spise lange og gode påskemåltid, er forutsetningen at du får tak i mat. Enten må du håpe at en eventuell streik er over, ellers må du reise til Sverige eller kanskje Danmark – eller du bør begynne å hamstre, sakte men, sikkert, enn hvor umoralsk det enn er.

Det er billigst å handle utenfor landegrensene, særlig kjøtt, sjokolade, alkohol, brus og tobakk, men er du tvunget til å handle i Norge, bør du velge KIWI, enda marginene ikke er voldsomme.

Nordmenn la igjen 15,7 milliarder kroner i Sverige i 2018, en oppgang på 4,1% fra året før. Halvpris, sånn omtrent, på øl og vin, er en av hovedårsakene til at Nordmenn reiser til Sverige, også før påske.

Grensehandelen

Vi gjentar: Nesten 16 milliarder kroner i grensehandel!

Husk at priskrigen på dagligvarer skjer over natta, gjerne flere ganger per dag også. Uten å bli annonsert, dumpes prisene på typiske “påskevarer” som Solo, Ketchup, Kvikk Lunsj og appelsiner. Som garantert vil bli billigere enn i dag, jo nærmere påsken vi kommer. Slik det har vært i mange år tidligere.

Vi har akkurat fått inn tips om at priskrigen er i gang og at det er KIWI som dumper prisene først – igjen. Kvikk Lunsj 3-pack til 20 kroner, lar seg høre. Appelsiner til 6,90 og snart kommer det flere varer etter, nå må du være våken.

Vi lover å komme tilbake med enda en artikkel om priskrigen. Følg oss gjerne på Facebook du også.

 

Vargas

Pin It on Pinterest