Fast and Furious 9 – ny blockbuster? Film er som kjent best på kino, men da er det også viktig at filmen er ok. Du husker kanskje å ha vært på kino og spurt deg selv, hvorfor du gjorde noe så dumt, nettopp den kvelden.

Lest? Puling på TV den ultimate underholdning?

I så måte er Fast and Furious 9 bankers. Du rekker ikke kjede deg ett sekund. Renspika action, fra start til slutt. Spenning, bilkjøring, slossing, ja da, det er litt vold, men lite blod, så du tåler det.

Ikke alle filmer er like gode, men når du først treffer en så kalt blockbuster – en film du gjerne går og ser igjen og igjen, glemmer du det ikke. Det er nemlig ikke tilfeldig at de største og beste filmene, blir meget populære.

Alternativene er mange, og vi kan godt nevne for deg i fleng:

  • Haisommer (Jaws)
  • Star Wars
  • Jurrasic Park
  • Men in Black
  • Ringenes Herre
  • Pirates of the Caribbean
  • Spiderman
  • Batman
  • Avatar
  • Fast & Furious
  • Superman

Filmer som håver inn milliarder av kroner til filmselskapene, men som også koster en formue å produsere og promotere. Filmer som går igjen gjennom flere år, gjerne på gode gamle VHS i starten, deretter på CD på nitti og to tusentallet, og senere på nettselskapene eller strømmetjenester som Netflix, HBO og Viaplay.

Film er ikke lenger best på kino, fordi kinokvaliteten, som god nok lyd og godt nok bilde, får du hjemme foran din 60 tommer OLED-TV, hvor bildet er så klart som det aldri vil framstå på noen kino i Norge. Hjemmekinoen er kommet hjem for å bli. Klart du da heller velger en måned med stømmetjenester, for det én eneste kinobillett koster. Dummere er vi ikke.

Skal du se Fast and Furious 9, bør du vite at den kan ligne en smule fra de foregående, og likte du disse, bø du selvsagt se denne også. Forskjellen er ikke større enn at vi kan love at du ikke blir skuffet.

Så, hva er det som gjør den amerikanske action-serien, Fast and Furious, så dundrende populær at det er verdt å lage den niende filmen om de samme folka? Det er det samme greiene, enkel underholdning, litt typisk amerikansk, pene menn med digre muskler, enda penere damer med sexy kropper og selvsagt raske biler. Drit stilige biler. Dyre biler.

Film skal være underholdning, og for et ungt publikum, er det faktisk populært at man først og fremst blir underholdt, framfor å måtte tenke så mye. I samtlige av de ni Fast and Furious-filmene, slipper man å bruke hjernen, man kan bare feste setebeltet og bli med på reisen. Det går nemlig i hundre hele veien.

Uten viktig monolog eller hemmeligheter som er skjult i undertekstene.

Halvt maskin halvt menneske, eller nesten bare maskin. Velg selv. Alle filmer med respekt for seg selv, må ha minst en badguy. En skurk, ellers har ikke heltene noe å gjøre, noe å jakte på eller løpe vekk fra. Så også i Fast and Furious 9. Vedkommende kjeltring i denne filmen, Brixton, har noen egenskaper som ikke engang musklene til Luke Hobbs kan hamle opp med. Vi tør ikke avsløre mer enn det.

Dwayne Johnson er fortsatt helten. Litt keitete som alltid, litt enkel kanskje, men flott å se til, fortsatt stor som et fjell, og havner i trøbbel han kommer ut av, med helsen i behold – like ofte. Den niende filmen heter altså Hobs and Shaw som under tittel, fordi det er Luke Hobbs og Deckard Shaw som danner duoen som jakter ‘blikkboksen’ av en mann, Brixton (Idris Elba), i denne filmen.

Fast and Furious 9 – ny blockbuster?

Om det er krigsfilm? Kanskje ikke helt. En moderne film med mye moderne våpen, biler du skulle ønske deg, biler du aldri har sett før og kvinner du ikke visste fantes. Konfliktene er mange, dialogene enkle og amerikanske, men du blir underholdt – så til de grader. Særlig om du liker denne generen, amerikansk action. Dette er forenklet utgave av James Bond. Du slipper som sagt å tenke så mye.

Mye fantasi, digitale ablegøyer med mange stuntmenn og kvinner på jobb.

Verdenspremiere på denne vanvittige filmen er satt til 2. august 2019.

Kilde: IMDb

Vargas

Pin It on Pinterest