Forvirrende kostholdsråd! Egg gir for mye kolesterol, øl har for mye sukker, epler gir deg kreft og kaker er bra for deg – om du ikke spiser det for ofte. Forvirrende kostholdsråd, kan bli feil for mange, fordi det å putte noe i munnen, enten det er sunt eller ikke, gir ekspertene vann på mølla. Det som er helt sikkert er at vi ikke overlever. Vi dør, før eller siden – alle sammen.

En ting som er like sikkert, er at vi trenger mat og drikke for å leve, for å fungere ordentlig. Jo sunnere, i følge ekspertene, jo lengre lever vi. Men så kommer dette dilemma, hva er sunt, hva er bra for alle og hva er gode kostholdsråd? Klart man kan bli forvirret når de lærde strides om hva som bør være gode råd og ikke.

Lest? Restaurantmat levert på døra – din nye middag!

Sukker

Alle vet at sukker gir hull i tennene, men ikke alle er klar over at sukker har et ufortjent dårlig rykte og at man faktisk bør spise litt sukker av og til. I hvert fall mener noen eksperter det. Ikke alle tror på ekspertenes råd, og spiser heller det som passer seg, når det passer dem og overlever godt av den grunn.

Å dø av fedme og overvekt er unødvendig og fryktelig smertefult. Derfor bør man spise det som ikke gjør oss fete og late, egentlig en enkel leveregel. Det mange sliter med å gjennomføre, er å stoppe å spise i tide, altså man spiser rett og slett for ofte, for mye.

Man kan jo bli livredd av mindre, når såkalte eksperter ikke engang med sikkerhet kan gi oss sikre råd på hva som er bra for oss og ikke. Du som mener å vite mye om mat, ernæring og kosthold, vet nok mindre enn du tror.

Du har lest deg opp, du har hørt det fortalt og kanskje forsket på hva som er sunt og ikke, men kan det ikke være forskjell på individet også?

Forvirrende kostholdsråd florer, fordi det er så individuelle behov, forskjellige forutsetninger på mennesker. Det som er bra for deg, er ikke sikkert like bra for meg.

Prostata

Det kommer helt an på alder, stoffskifte, helsetilstand, vekt, blodsukker, gener, aktivitetsnivå og kjønn. Forskere mener å vite at menn får lettere kreft i prostata, det de samme ekspertene utelater i sine uttalelser, er at kvinner ikke har prostata, og kan dermed ikke få prostatakreft.

Fra spøk til alvor. Det finnes sannsynligvis ikke noe annet tema på internettet, som det står så mye svada om – som nettopp kostholdsråd. Det er like sikkert som at vi alle skal dø engang.

Slankepiller, slankesupper, slankeoppskrifter, slankekurs, treningsråd, kostholdsråd og villedende tips fra såkalte eksperter florerer i media, beklager at vi bidrar i mengden, men vi må få det ut. Frustrasjonen henger over oss som et teppe eksos, over Bejing. Alle disse rådene gjør at folk flest, trolig vet mindre enn noen gang om kosthold – de blir heller frustrerte.

At man skal få økt kolesterol av egg, har vi hørt i årevis, deretter kom det en oppmykning av den pekefingeren, det var ikke så farlig med det egget allikevel. Jo da, du dør av egg også, veldig raskt ifølge ekspertene om du klemmer innpå et par egg per dag, sier de samme ekspertene i dag.

Egg er en ting, nå er faen meg fisk farlig også, kjempe farlig. Du dør av fisk. Du kan bli nervevrak av mindre, du bør slutte å tro på det, rett og slett.

De fleste oppgående mennesker vet hva som er bra for oss og ikke.

Lest? Mat på P!

Dø ung

Det har lenge vært klokt å spise mer grovt brød, korn, bær, grønnsaker og frukt. Spise lite av rødt- og bearbeidet kjøtt, mer av fisk, (selv om du altså dør av det pga tungmetaller og andre miljøgifter) og mindre alkohol. Helst ikke en dråpe. Jo, litt rødvin er bra for hjerte sies det.

Du skal nemlig ikke spise eller drikke mye av det du liker. Dropp smågodt, du får kreft i rumpa, du skal i hvert fall ikke spise sjokolade, vet du ikke at verden er iferd med å gå tom for kakaobønner?!

For ikke å snakke om salt og sukker. Du dauer på flekken om du rører det, ligg unna, hører du?! Dø ung og bli et pent lik, er det det du vil? Hva?

Myndighetene, altså Erna og co, mener å vite litt mer om kosthold enn oss andre. Erna Solberg, skal være den som skal gi det norske folk kostholdsråd? Ja vel. Den er troverdig liksom? Vi kan ikke annet enn å le av det. “Ekspertene” vet åpenbart like lite som oss, hva som bør puttes i munnen.

For å få en god helse. Spør du ti leger, vil du sannsynligvis få mange forskjellige svar.

Lavkarbo

Lavkarbo var jo det folk flest siktet seg inn på for noen år siden, nå spiser ikke engang lavkarbo-fanatikerne, den type mat lengre. Det er jo farlig det, og.

Det du kan berge deg på, er å moderere mengdene frokost, lunsj og middag og ikke minst de måltidene i mellom.

Snacken kan være farlig nok den, om det blir for mye av det gode. Hva du drikker er også helt avgjørende hvor sundt du lever. Kanskje helgefylla bør byttes ut med mer moderate mengder alkohol, kanskje drikke et par glass vin i stedet for tre stive drinker etter midnatt – hva vet vi?

I det historiske bilde av tid, skal vi være på kloden i et lite blunk. Tenk hvor lenge du skal være dø, du skal være dø langt inn i evigheten, som jo er veldig lenge, bør du ikke da bruke tiden godt mens du lever? Vit at du skal dø engang, men fort deg å leve, nå og i morgen.

Lev livet, spis, elsk og lev for fulle mugger. Kose deg av hjertens lyst, plukk de beste menneskene rundt deg, spark vekk de negative idiotene som trykker deg ned. Spis det du liker aller best og omgi deg med kjærlighet og nytelse.

Livet er jo alt for kort til å lytte til alle som tror de vet hva som er best å spise og drikke, for akkurat deg. Ekspertene vet jo ikke en dritt om deg og ditt liv, det er det bare du som gjør.

DU er eksperten, lev deretter. Nyt livet, mens du kan – det er vår.

Vargas

Pin It on Pinterest