Her er vinneren av påske-priskrigen! Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra kan selge så billig Kvikk Lunsj de bare orker. De blir uansett knust på pris av butikkene langs svenskegrensa.

Dessverre for Ola og Kari Nordmann som bor lengst unna Sverige, dere taper mye penger på norske avgifter.

Det er liten tvil, svenskehandelen er mer lønnsom enn noen andre norske lavpriskjeder, enten det er snakk om kjøtt, tobakk, alkohol eller påskeprodukter som sjokolade, appelsiner, brus, eller smågodt. Påskeegget skal fylles om få dager – da sparer du mye penger på å reise ut av Norge.

Norske politikere må ta større ansvar for å få ned den enorme grensehandelen som setter rekorder hvert eneste år, velgerne som er i mot det norske avgiftsnivået, bør tenke over hvem de stemmer på ved neste valg.

Dessverre har har norske politikere gjort lite for å stoppe grensehandelen mot Sverige, som i 2019 vil runde 16 milliarder kroner. Legger vi til den gunstige kronekursen som den sterke norske krona gir oss mot den svenske, er det liten tvil om at det lønner seg å ta turen, enten du bor én, to eller tre timers kjøring unna Søta Bror.

https://www.vargas12.com/2019/paske-priskrigen-er-i-gang/

Eller hva sier du til 24 bokser brus á 0,33 ltr for skarve 69,90 svenske kroner? Eller nær en hel kilo Twist til 99,90 svenske kroner. Omgjort til norske så blir det enda litt rimeligere å være norsk i Sverige. Kjøper du den lovlige kvoten med alkohol på veien hjem, har du spart enda mer – du bør faktisk fylle bilen, med billige dagligvarer når du først har tatt turen. Jo mer du handler, jo mer sparer du faktisk.

Klovene på Løvebakken sover i timen og lar tusenvis av norske arbeidsplasser gå fløyten, fordi de nekter å se hva avgiftsnivået i Norge, grensehandelen og dermed flyten fra norske butikker, gjør med nordmenns lommebok. Har du sjansen, reis til Sverige og spar penger du også.

Appelsiner til 4,90 per kilo, smågodt til 5,90 per hekto eller 8-pk Kvikk Lunsj til 49,90 per pakke. Alt i svenske priser, naturligvis. Nå begynner de snart å rødme på Kiwi, Rema 1000 og Extra, om vi fortsetter å ramse opp hvorfor ingen bør, som kan la være, handle i deres butikker. Det er nemlig svært mye rimeligere hos vinneren av påske-priskrigen 2019.

Her er vinneren av påske-priskrigen 2019, nemlig kundene, Som forstår hva den respektive kjede driver med, nemlig med skjult reklame-propaganda, for å få kundene til butikkene. Smarte norske kunder biter ikke på, og reiser heller til Sverige.

Ja vi er klar over at vi er med på å forsterke grensehandelen betydelige, ved å reklamere for EuroCash og Systembolaget i Sverige, men det er også helt bevisst. For det er politikernes ansvar, ikke mitt, ditt eller andre forbrukere som ønsker å handle billigst mulig. Politikerne bør senke avgiftsnivået på en lang rekke matvarer, for å unngå at mange milliarder av kroner går til forretningene langs svenskegrensa og i Strømstad.

Kjøttdeig, lammelår, ost, melk, smør, frukt og grønt, sunt, usunt og farlig.

Det spiller ingen rolle. Nesten alle varer vi handlet på vår vei i forretninger og på Systembolaget, rett før påske i Sverige, var langt rimeligere enn hva vi kunne drømme om i norske forretninger eller på Vinmonopolet. Vin er ca 30-40% rimeligere, øl ca 50% rimeligere, snus og tobakk enda mer, men det kjøper vi aldri, så den “gevinsten” gikk vi glipp av.

Kiwi har vært flinke, men også desperate etter å bli billigste lavpriskjede i Norge, men kan altså ikke måle seg med noen av butikkene i Sverige. Til og med ICA, er rimeligere enn Kiwi, men det er jo ikke Norgesgruppen, som eier Kiwi sin skyld. Det er talentløse politikere som ikke gjør jobben sin. Kiwi og Norgesgruppen er vinnerne i Norge, men hvor kult er det å være nesten like dyr som Rema og Coop Extra, når tusenvis av potensielle kunder reiser heller til Sverige for å fylle påske-handlevogna?

Tenk hvor mange nordmenn som kjører forbi norske butikker for å handle godis til lavpris i Sverige? Det er tusenvis, hver eneste dag og flere vil det bli i framtiden. Busslaster med nordmenn, valfarter til grensa for å hamstre mat til halv pris. Vi noterer oss at Odd Reitan ser ut til å ha tapt priskrigen mot Kiwi og har heller fokus på å bygge hotell i Trondheim.

Er det ikke direkte skammelig og selvfølgelig på én gang at våre folkevalgt gjør det vanskeligere for folk flest? Regjeringen og finansminister Siv Jensen burde skamme seg, men driter sannsynligvis i alle de norske arbeidsplassene som forsvinner på grunn av deres inkompetente politikk. Du som forbruker bør stemme klokt ved høstens kommunevalg.

Vi ønsker smarte forbrukere på vei fra Sverige med billig-mat, en god påske. EuroCash i Strømstad, er Påske-krigens vinnere.

 

Vargas

Pin It on Pinterest