Hvem vinner Premier League i mai? Man City, Liverpool eller Spurs? En liten formsvikt hos et av disse, er en hjelpende hånd til de andre og et håp om å sloss om ligagullet. Hvem som til slutt har plukket flest poeng når sesongen er over – er sannsynligvis én av disse tre.

Hvem tror du vinner Premier League denne sesongen?

Manchester City leder når det er spilt 26 kamper av totalt 38. Det gjør også Peps menn til favoritter, all den tid Manchester City har de aller beste spillerne og den største troppen. Riktig nok med én kamp mer spilt enn både Liverpool og Tottenham.

Lest? Målvakten!

Chelsea på fjerdeplass ligger hele 12 poeng bak serielederne og bør ha fokus på å holde formsterke Manchester United bak seg på tabellen. Solskjær og co nekter som kjent å tape fotballkamper og har et målrettet mål, om å nå en kvalifiseringsplass i Champions League, som jo betyr en topp fire plassering.

Sesongen så langt har vært preget av noen merkelige resultater, kanskje mer enn tidligere. At Crystal Palace slår Manchester City på Etihad, er nesten ikke til å tro, At Liverpool taper flere kamper enn de vinner i starten av året, er heller ikke normalt. At lille Wolves, til tross for Jorge Mendes som omdiskutert agent for flere av spillerne, spiller Tottenham av banen på Wembley – er også smått sjokkerende. Selvsagt gøy, underholdende og samtidig frustrerende for tipperne, men altså merkelig.

Ingenting er kjedeligere enn forutsigbare fotballresultater, i så måte er årets sesong, med Wolves, som nykomlinger, på en fantastisk syvendeplass etter 25 kamper, en gavepakke til TV2. All den tid resultatene er som de er. Skulle favorittene Manchester vinne, er ikke det noen bombe, ei heller om Klopp og co skulle dra det i land, er det overraskende, men viktig at nye lag kommer opp og gjør listen over mestere, lengre.

Hvem vinner Premier League i mai? Man City, Liverpool eller Spurs?

Få ville ha satt opp lag som Leicester og Blackburn, foran Liverpool, om de fikk i oppgave å sette opp tabellen over de 26 trofeene som er delt ut i Premier League-historien. Selvsagt er det også svært overraskende at det kun er seks forskjellige lag som har vunnet siden starten, sesongen 1992/1993. At Liverpool, av de aller beste gjennom historien, ikke har løftet det gjeve trofeet, er selvsagt like overraskende, som at det er Manchester United som har vunnet dette hele 13 ganger under Sir Alex Fergusons glansperiode.

Lest? Forsvarsspilleren?

Deretter kommer Chelsea med fem seriegull, de fleste under José Mourinho. Arsenal har tre ligagull, det samme som Manchester City. Deretter kommer de to overraskelsene Blackburn, som jo var svært gode over tid – midt på nittitallet. Og Leicester, som sjokkerte fotballverden i 2016, med å vinne Premier League på imponerende vis under legenden, Claudio Ranieri.

Det er all grunn til å tro at pengene vil råde i uoverskuelig framtid i engelsk fotball. Markedskreftene forteller oss at fotballen på balløya vil forbli populær, veldig lenge. TV-avtalene som signeres blir verdt stadig mer, omsetningene stiger for hver sesong, vi forventer en konkurs eller to – for klubber som ikke makter å følge pengegaloppen, først og fremst i de lavere divisjonene.

Mauricio Pochettino har vært linket til Manchester United, men vi tror argentineren vil bli værende i Tottenham inntil videre, og vi tror Spurs med den nye praktfulle stadion kan være med å sloss om mange ligagull i tiden som kommer. De vinner neppe denne sesongen, slik vi ser det. Til det er skadene og kampene for mange, men er du Spurs fan, bør du glede deg til framtiden.

Pep Guardiola er utvilsomt en viktig mann for Manchester City. Så lenge spanjolen blir værende på Etihad, er de blå med i kampen om ligagullet. I det øyeblikket en annen manager kommer inn og skal styre de store stjernene, er vi ikke like trygge lengre. Penger er som kjent ingen garanti for sportslig suksess, selv om det er en viktig faktor.

Lest? Midtbanespilleren! 

Størst forskjell mener vi det er mellom de to managerne. Klopp har til gode å bevise at han er en vinner når det kommer til trofeer, hvor mange finaler har Liverpool tapt, er det fem? Klopp er populær, vi vet, men kanskje fordi han er en hyggelig og sjarmerende fyr, som sier de riktige tingene og klemmer alle på sin vei – etter hver kamp. Men det alene gir ikke sølvtøy til premieskapet.

Jurgen Klopp. Den lange bebrillede tyskeren, med det karakteristiske smilet, engasjementet og alle ablegøyene. En populær mann, en krevende manager og sannsynligvis lederen og geniet som skal gjøre den viktige jobben for verdens mest kjente fotballfans. Skaffe Liverpool deres første Premier League-trofé. Man blir åpenbart helt og legende av slikt. Men om det skjer denne sesongen? Sjansen har aldri vært større enn nå. Vi skriver februar, det er kort tid til mai. De røde skal kun spille 13 ligakamper, så er det over. Så langt har det blitt kun dette ene tapet mot Manchester City. Liverpool by holder pusten.

Mange fans rundt om i verden, både Liverpool fan, men også mange andre, unner selvsagt Liverpool dette ligagullet. Dessverre står Pep Guardiola, Kevin de Bruyne, Jesus, Sané, Agüero, Sterling, Ederson, Silva x 2, Walker og Laporte i veien for dem. Manchester City forblir favoritter fortsatt, desto større blir bragden, om Liverpool skulle vinne.

Mange eksperter elsker å synse om hvem som skal vinne ligaen i England.

Allerede før sesongstart, settes det opp sluttabeller av de som har greie på det. Svært ofte er det mange feilslåtte forslag, både hvem som vinner og hvilke lag som rykker ned. Nettopp derfor er fotballen, gjerne den som spilles i England, svært fascinerende, fordi Crystal Palace slår Manchester City, Wolves kan slå Tottenham, og slutt-tabellen se annerledes ut enn først antatt. Det er en viktig årsak til at tusenvis av nordmenn reiser til England hver sesong, og enda flere betaler fem hundre spenn for å se Premier League fra godstolen hjemme.

Lest: Spissen/ Angriperen!

Om det blir City, Liverpool eller Spurs, fansen er i helspenn. Det er kun tre måneder til vi sitter med fasit, og er lange i maska fordi kanskje Manchester United sluttet å tape, og vant hele dritten, rett foran øynene på oss. Fotball handler jo om tro og håp og kjærligheten til laget man følger. Uansett resultat, har man tro på seier i neste kamp.

Man kan bytte venner, partner og jobb, men aldri favorittlag. Aldri.

Til det er fotballen for viktig.

Vargas

Pin It on Pinterest