Krisen i politiet gjør at Norge går en usikker framtid i møte med mer kriminalitet, alvorligere forbrytelser, farligere lovbrudd, som krever flere ressurser fra myndighetene, men med færre politifolk. Hva forventer regjeringen med politireformen? At vi ikke trenger politi i det hele tatt?

Stadig flere ønsker å utdanne seg som politi, men jobbene forsvinner. Krisen i politiet er større enn noen gang, uten at noen løfter en finger. Politietterforskere i Møre og Romsdal politidistrikt, sitter på jobb og gråter av fortvilelse fordi de ikke har ressurser nok, og de ansatte som er der får ikke gjort jobben tilstrekkelig.

Nedlagt

Et av verdens rikeste land, har altså ikke tilstrekkelig bemanning, til tross for mer enn nok ferdig utdannede politifolk, som tvinges til å ta andre yrker. Krisen i politiet bør vi ta på største alvor!

Fire politihøgskoler er blitt til tre, fordi det blir ansatt færre politifolk.

Ferdig utdannede politikvinner og menn, må altså jobbe som nattevakter, hjelpepleiere og vektere, fordi politireformen ikke fungerer som den skal.

Krisen i politiet!
Stadig færre politifolk får jobb Foto: Wikipedia.org

Krisen i politiet!

Norge i det 21. århundre, utover 2019, vet vi lite om. Heldigvis. Det vi vet er at det er stor sjanse for økt innvandring, økt fremmedhat, økt kriminalitet, og økt brutalitet som blind vold i norske byer. Også større grad av nett-kriminalitet, som i dag blir henlagt på løpende bånd, samt større grad av ide-tyveri, som er en stor belastning for den som rammes.

Likevel blir det ikke ansatt flere politifolk. Forstår du sammenhengen? Krisen i politiet rammer hele samfunnet!

Arbeidspresset for politiet i Molde, er så stort, at hovedverneombudet vurderer å stenge etterforskningsavdelingen. Folk blir rett og slett syke av å jobbe der. Politiets hovedoppgave er å opprettholde lov og orden, forebygge og forhindre lovbrudd og straffbare handlinger. Med for få politifolk tilgjengelig, vil du som lovlydig borger lide.

Taxikø

Når du får fremmede på besøk, som ønsker å gjøre innbrudd mens du sover, og du ringer politiet, kommer ingen. Blir bilen din stjålet, kommer ikke politiet til å etterforske saken, fordi tyveriet blir ikke prioritert, fordi politiet ikke har ressurser. Når din ektemann blir slått bevisstløs i taxikø, blir saken henlagt, enda vitner kan fortelle hvem som slo – fordi politiet ikke har kapasitet. Eller mulighet til å etterforske saken grunnet mangel på folk. Kan du akseptere det? Krisen i politiet!

Hva om din datter blir voldtatt av fire menn? Tror du hun får oppreisning, erstatning og at de skyldige får sin velfortjente straff? Neppe! Saken kommer etter all sannsynlighet til å bli henlagt.

Den sittende regjering har sovet i timen, gjort fatale feil, som vil ramme det norske folk i mange år. Nok politi er den største garantien for å opprettholde velferdssamfunnet slik vi kjenner det i dag, og for at det skal være trygt å ferdes i norske gater, uten å være redd for å bli overfalt eller drept.

New York

New York var verdens farligste by på sytti- og åttitallet, men er i dag blant de tryggeste storbyene i verden. Hvorfor? Fordi metropolens politikerne, så nødvendigheten av nok politi i gatene og som etterforskere, og fjernet håndvåpen fra byens gater.

Erna Solberg og hennes regjering har skylappene på, og fokuserer heller på skattelette til de rikeste, framfor å trygge hverdagen for alle borgere i dette landet. Vil du ha en trygg framtid for deg og dine, bør du stemme fram en regjering som ser behovet for flere politifolk, ikke ansatt som nattevakt eller elektriker, men som ekte politi, som gjør en helt avgjørende viktig jobb.

Krisen i politiet!
Politi- og lensmannsetaten Foto: Wikipedia.org

Ute i distriktene, særlig i Nord-Norge, må man kjøre fem-seks timer for å komme til nærmeste politistasjon, eller lennsmanssmontor. Fordi reformen har krevd at 35% av tjenestestedene i landet, er lagt ned. Krisen i politiet!

Regjeringen

Regjeringen er i beste fall naiv, om de tror at det ikke vil være behov for politi i Norge i framtiden. Sannsynligvis er det et resultat av en feilslått politikk som slett ikke fungerer som den burde. Vi trenger politifolk i by og land, over hele landet.

Vi trenger stabilitet og trygghet, vi trenger å vite at det er noen som kommer – om vi har behov for hjelp.

Kan du akseptere at det blir færre og færre politifolk, nå og i framtiden, når vi ser hvilken urolig verden vi går i møte? Når verdensbildet som males er alt annet enn fredfullt og harmonisk?

Bruk stemmeretten din til å endre Norge!

Vargas

Pin It on Pinterest