Er du kvinne på Tinder, et av flere sjekkesteder på nett som hjelper deg å finne den rette, via en app, sveiper du ofte bort lave menn. Kvinner dropper lave menn! Hva som defineres som lav er selvsagt individuelt, men la oss si under 180 cm, som er ca gjennomsnittsalderen på norske menn. Menn som er lavere, er altså ikke bra nok.

Er du mann, har en begrenset høyde og leter etter en kvinnelig partner, vil du kanskje slite med å finne deg en kjæreste. Det finnes en rekke studier som viser det faktum at mange kvinner velger bort lave menn. Disse kvinnene finner ikke lave menn tiltrekkende nok, det gir ikke riktig status og det er faktisk bevist at lave menn – sliter med å finne de best betalte jobbene.

Tungt for lave menn

Lavere menn sliter også med selvtilliten, har høyere prosent blant menn som tar selvmord, er mer deprimerte og kan ofte forbli barnløse, grunnet kvinners higen etter høyere menn. Det er kun inntekt og utdanning, som er en større årsak til hva kvinner ser etter hos sin partner, som kommer foran at mannen altså er for lav. Kvinner velger status for alt annet, menn ser etter utseende.

Kvinner dropper lave menn!
Lave Humphrey og høye Ingrid fra Casablanca Foto: Wikipedia.org

Høyden er viktig

I den klassiske filmen, Casablanca, med legendene, Humphrey Bogart og Ingrid Bergman, fikk produsenten problemer under flere viktig scener. Det viste seg at Ingrid Bergmans høyde skapte problemer under opptakene. Hun var omtrent fire centimeter høyere enn Bogart, så han ble bedt om å stå på kasser eller sitte på puter i scener de spilte mot hverandre. Vi vet med sikkerhet at også Sylvester Stallone måtte gjøre noe lignende i både Rocky og i samspill med sin kone, danske Birgitte Nielsen i filmen, Cobra. Hun er 185 cm høy, Sly er kun 177 cm.

Mannen skal altså som det perfekte idealet, alltid, være høyere enn kvinnen. Kanskje ikke rart kvinner på Tinder, på jakt etter den perfekte partner, sveiper forbi flotte menn på 175 cm. og søker videre. Etter høyere, gjerne rikere og bedre utdannende menn? Kjenner du som kvinne, igjen problemstillingen? At de lave mennene, uansett utseende, velges vekk?

Relasjoner har gjennom generasjoner hatt ulike tilnærminger.

Det er intet nytt fenomen at yngre kvinner kan tiltrekkes lommeboken til eldre og gavmilde menn. Ei heller at modne kvinner sjekker opp kåte ung-hingster som kan gi henne den kraftige sprutorgasmen, hun så lenge har fantasert om. Det som er derimot er forholdsvis nytt, er at kvinner tør å være rolige rundt et tabubelagt tema. Lave menn kan jo som kjent ikke for sin egen høyde, men det er jo ikke kvinnenes problem – hun lar bare være å velge den lave og plukker heller den høye.

Aldersforskjell

Lest? Har du sex med vennene dine? 

Eldre menn søker til yngre kvinner, gjerne de menn som har penger nok til å tilfredstille hennes egentlige motiver. Man kan spørre seg hvorfor mange kvinner ønsker seg en eldre mann, hva skal hun med det? Kjærlighet er det vel neppe, spør de fleste. De fleste vil heller ha en mann på sin egen alder, men det er ingen som hever øyenbryna over en aldersforskjell på både ti, femten og tjue år lengre. I slike situasjoner, kan altså kvinner se vekk fra en lavere høyde, om mannen er rik nok.

Har du tenkt over situasjonen for din egen del? Hva er fordeler og hva er ulempen ved å inngå et forhold med en betydelig eldre, yngre, rikere eller lavere partner? Noen menn tenner på eldre damer, men det er ikke fullt like vanlig som det motsatte, enda det skjer selvsagt det og. Men det er altså status, utdanning, inntekt og høyde, som forteller en kvinne hvem hun skal velge – som sin utkårede.

Kvinner dropper lave menn!

Du trenger ikke lang tid på å tenke over situasjoner der du har observert par, der hun er 180 cm og han er 170 cm. Har du noen gang sett et slikt par, hadde du husket det, fordi det er sjeldent, spesielt og ikke “normalt”. Hva er et normalt par? Jo det er et par der mannen er ca 10 cm eller mer, høyere enn kvinnen. Også likekjønnede par, har en tendens til å finne en likevekt hva høyde angår. Hvorfor er det slik og hvorfor er det kleint, at lave menn dater høye kvinner? Fordi hun så sjeldent ønsker å havne i en slik setting? Sannsynligvis, ja.

Lave menn blir av mange kvinner sett på som annenrangs. De er silt ut og ikke funnet bra nok for henne. Denne moderne kvinnen som sveiper seg gjennom Tinder på jakt etter denne mørke, helst høye, flotte prinsen som kommer seilende inn i livet hennes og gir henne alt hun vil ha. En fantasi, en virkelighetsflukt som gir noen kvinner en høyere kjæreste, men ikke så mye mer enn det. Mann er mann, derfor forteller ikke høyden om han er er et godt menneske, eksempelvis.

En lav mann på 175 cm kan åpenbart være en god elsker, en god far, omsorgsperson, kjæreste og bestevenn. Men svært mange kvinner, er ikke interessert. Det er noe med estetikken, hun ser at det er feil og sveiper videre til hun finner en annen. En høyere mann.

Klasseskille

At hver fjerde mann i Norge, over 45 år, er barnløs for en grunn. Han har ikke lykkes på veien til å bli far og kjæreste. Han kunne ha vurdert å kjøpe seg en kone fra andre steder i verden, men har latt være. Han har gått og lengtet etter denne norske kvinnen, som alltid har snudd seg en annen vei, som har valgt vennene hans i stedet. De høye. Diskriminering? Selvsagt.

Det har vi sagt om mørkhudede i mange år også. På lik linje med de med en annen hudfarge, en minoritet, en som er annerledes, og som er valgt vekk for nettopp denne årsaken – er også lave menn, plukket vekk, stemt ut. De passer altså ikke inn i det ideale og perfekte samfunnet, som mange kvinner ser seg selv som en viktig del av. Bare ikke sammen med lave menn. Diskriminerende og rasistisk. Ja, men fortsatt ikke snakket mye om.

Hvordan kan samfunnet endres, bør det endres? Bør ikke kvinner få velge hvor høy kjæreste hun ønsker seg, uten innblanding fra andre. Jo, for såvidt, men hvor havner vi til slutt da, om alle kvinner går rundt og dater jævlig høye menn i ett sett? Bør ikke kvinner se etter og akseptere andre gode verdier hos lavere menn? Eller skal vi ha et klasseskille der de lave kvinnene og mennene holdes skjult fra det offentlige, så presenteres kun de høyreiste vakre kvinnene – som har funnet sin prekte mann? Han høye.

Vi bør vokte oss vel for å ikke bli totalt blendet av vår egen tilfredshet.

Vargas

Pin It on Pinterest