Manchester United jakter Champions League, det får styret på Old Trafford til å legge fram sjekkheftet, ingen vet om Ole Gunnar Solskjær er manager etter endt sesong, men han får utvilsomt si sin egen mening – om hvilke spillertyper som skal inn.

Fortsetter den formidable suksessen for kristiansunderen, blir styret tvunget til å vurdere ham som en verdig kandidat, som manger for verdens største fotballklubb.

Solskjær is yet to have any discussions regarding signings in the transfer window. “I’m happy with squad I’ve got,” he said. “I don’t expect anyone to come in but if the club have targeted and identified a few and I think they might fit here I’ll give my thumbs up but it’s not just my decision.”

Solskjær i intervju med The guardian

Det var ikke spilt mange kampene i årets sesong, før vi skjønte at noe var alvorlig feil i klubben. Mourinho gjorde seg uvenn med de fleste, skyldte på spillerne og klaget på for lite penger til å forsterke laget.

José Mourinho er det absolutt ingen som snakker om på Old Trafford, i postive ordelag. Mulig han viskes om på tribunen, men da for å bli sammenlignet med hvordan spillerne har endret seg siden portugiseren forsvant. Alt ser ut til å være endret. Fem kamper, fem seire, smilene og spillegleden, poengene og målene renner inn. Solskjær har gjort alt riktig siden han kom.

Solskjær får kjøpe!
75.000 tilskuere – ser Manchester United ca to ganger per uke Foto: Wikimedia Commons

Fotball på toppnivå, uansett hvor på kloden, handler om to ting: resultater og penger. Kommer poengene inn i form av seire, generer det åpenbart penger inn i klubben. Det har gjort Manchester United til en av de mektigste klubbene. Fordi Sir Alex Ferguson vant alt, men også fordi familien Glazers, har forvaltet milliardene klokt, enda så upopulære de har vært siden de tok over i 2005.

Skulle Solskjær fortsette suksessen, kan man altså ikke utelukke at han blir managere permanent. Ser man bak de fem kampene han til nå har vunnet, har ikke motstanderne vært de verste. Nå reiser klubben til Dubai, for å kjenne litt på varmen, før Tottenham og Wembley er neste hinder for Manchester United. Men, deretter kan Premier League-programmet være gunstig nok for den midlertidige manageren.

To hjemmekamper mot Brighton og Burnley, avslutter januar-programmet.

I februar kommer to “enkle” bortekamper mot Leicester og Fulham, så PSG i Champions League, hjemme, og Liverpool på besøk på Old Trafford, søndag 24. februar. Utvilsomt den største og viktigste testen for Solskjær. Vinner Manchester United den kampen, og med det en plass blant de fire beste – ligger han godt an. 16. mars kommer Manchester City på besøk, det mangler altså ikke på hårete oppgaver for den midlertidige sjefen.

Mye blir avgjort i overgangsvinduet. Vi tror det kommer inn en midtstopper, men vi tror ikke det blir så mange fler i dette overgangsvinduet, som får Old Trafford som ny hjemmebane. Vi tror Ole Gunnar Solskjær har kontroll på troppen.

Solskjær får kjøpe!

I følge kilder nær klubben, har verdens mest kjente nordmann, som blir 46 år, 26. februar, sagt til spillerne, at de må huske at de har et ansvar når de spiller for Manchester United. Han påstår også at Manchester United passer ham perfekt som klubb å være manager for, fordi han har klubben i blodet.

Solskjær kjenner fansen og de kjenner ham som en av de største heltene, spillerne har respondert fra første spark, og det spilles endelige Fergie-fotball igjen, det vil kunne føre laget langt opp på tabellen. Fjerdeplassen innehas av Chelsea på 44 poeng, Arsenal på femteplass har 41 poeng og Manchester United har 38 poeng på sjetteplass. Selvsagt kan Solskjær lykkes. Det skal spilles 17 kamper, som betyr at det er 51 poeng å sloss om.

Årsaken til suksessen?

Solskjær lar spillerne ha det gøy på trening, de får utfolde seg på banen. Paul Pogba har senket skuldrene og vist i de fleste kampene hvorfor han er verdensmester med Frankrike. Sir Alex er tilbake på treningsfeltet og snakker daglig med manageren, forsvaret har virket stabilt, og viktigst, endelig scores det mål igjen. Hjemme og borte. Solskjær kan behandle mennesket bak spilleren, han har lær mye av Ferguson, men også å være ydmyk når nødvendig.

Skulle 46-åringen lykkes, og bli manager permanent, vil det være en av de store overraskelsene i moderne tid i fotballen, for Solskjær selv, er det den største selvfølgelighet, fordi han er bare den han er.

At han er historisk allerede, med å vinne sine fem første kamper som midlertidig sjef, er kun en parentes for ham. Fordi han vil så mye mer, han er kommet hjem, og kommet for å bli.

Hele Norge hyller deg, Ole Gunnar, uansett om Molde står uten manager i sommer!

Vargas

Pin It on Pinterest