Skal man ha sportslig suksess i en fotballklubb som manager, vet Ole Gunnar Solskjær bedre enn de fleste, at han må sette sitt preg på Manchester United på sine egne premisser.

Derfor er han tvunget til å gjøre endringer i stallen, få inn sine egne spillere i sitt eget system. Solskjær svinger øksa, men ser ut til å miste sin største stjerne.

Dessverre for den populære kristiansunderen, kan det fort komme endringer han ikke har makt til å kontrollere.

I Spania og i England, er det sterke rykter fra troverdige kilder som hevder at Manchester Uniteds dyreste spiller, Paul Pogba, ønsker å spille for Real Madrid. Rykter om fotball, skal man ofte ta med en klype salt, men noen ganger er det så mange riktige kilder som oppstår og som påstår det samme, at ryktene bør tas på alvor.

Samtidig har vi sikre kilder på at Eden Hazard i Chelsea, er nesten klar for det spanske storlaget. Hazard og Pogba på samme lag, har vi derimot liten tro på.

Et av disse to ryktene stemmer nok mer enn det andre, uansett vil det bli store endringer på Old Trafford, i god tid før seriestart – neste sesong. Det som er sikkert nok, er at flere av spillerene i Solskjærs tropp, ikke er gode nok og ikke har noen framtid på Manchester United under ‘Prosjekt Solskjær’.

Vi tror følgende spillere forsvinner: Alexis Sánchez, Nemanja Matic, Ashley Young, Antonio Valencia, Marcos Rojo og Juan Mata, men også Matteo Darmia og Ander Herrera er usikre spillere for framtiden på Old Trafford.

Manchester United is set for their biggest summer clear-out for four years with as many as six established players possibly leaving Old Trafford

SkySports

De siste kampene i Premier League avgjør, helt åpenbart, hvor Manchester United havner på sluttabellen, som de fleste vet, er det viktig å komme blant de fire beste og vi har faktisk god tro på at Ole Gunnar Solskjær lykkes nettop her.

Vi tror Manchester United tar fjerdeplassen til slutt. På bekostning v Tottenham og Chelsea, som havner på henholdsvis femte og sjetteplass. Rett foran Wolves, som ser ut til å kapre syvendeplassen, som gir Europa League-plass.

Manchester United signerte Solskjær permanent fordi han fikk raskt spillergruppa til å forstå hvilket lag de faktisk spilte på. Han fikk inn positivitet, tæl, smil og trua på egne ferdigheter hos den enkelte spiller, umiddelbart og det gav sportslig suksess.

Manchester United har tatt kvantesteg i riktig retning på kort tid, men om det forblir slik, nå når spillerne vet hvem som er sjef de neste tre sesongene – er ingen garanti.

To tap på et par uker for nykommer Wolves, er eksempelvis ikke bra nok.

Wolves spiller semifinale i FA-Cupen på bekostning av Manchester United. Solskjær er sitert på at han ønsket å vinne FA-Cupen allerede denne sesongen, det gjør han altså ikke. Å gå tøft ut og fortelle at han ønsker vinne Premier League neste sesong, er han tvunget til.

Men den tittelen er det flere gode lag som ønsker å ta. Joao Moutinho, Wolves’ lille fantastiske maestro, fortalte i et intervju med lokalavisen nylig, at han er kommet til Premier League for nettopp den grunn. Vi vet fra før at Nuno, Wolves’ manager ønsker å gjøre det best mulig og har de rike eierne med seg i dette hårete målet – vinne Premier League.

Kanskje ikke allerede neste sesong, men innen fem år – er Wolves et lag å følge med på – som tittelutfordrer.

Liverpool og Manchester City har spilt bedre fotball enn de andre lagene.

Manchester United er fortsatt langt unna spillemessig toppnivået, til de to som sloss om ligatittelen. Skal Solskjær lykkes, må han kanskje være nådeløs nok til å kvitte seg med flere av sine gode venner på laget, for å få inn bedre spillere.

Ja, vi vet at Solskjær og Manchester United slo ut PSG av Champions League, men det var like mye fordi de blaserte stjernene var dårlige, like mye som Man U var gode. Forsvarsspillet til Manchester United er under enhver kritikk for ofte.

Solskjær svinger øksa, men ser ut til å miste sin største stjerne og vil få mye penger for å forsterke stallen – etter å ha solgt flere spillere.

Det slippes inn mål mot lag som ikke bør skape mange sjansene, slik vi vet Manchester United har gjort i en årrekke under Sir Alex Ferguson.

Mot Watford nylig, var laget heldig som vant. For å komme tilbake til dette nivået vi vet de kan, hjelper det ikke å kjøpe ti ganger Ronaldo, spillerne må ha den viktige mentaliteten, skaffe seg overskudd nok til å løpe i senk motstanderne, slik vi opplevde da Solskjær tok over for Mourinho i desember.

Lest? Ole United!

Da sprutet det virkelig av spillerne som tydeligvis ville vite hva som bodde i laget, på bakgrunn av hva kristiansunderen forlangte av dem.

Tottenham, Arsenal, Chelsea, Wolves, Manchester City og Liverpool, kan være med å sloss om de viktigste plassene i Premier League også neste sesong, sammen med Manchester United.

Der førsteplassen selvsagt er viktigst. Hva Manchester United har av spillere i dag, er flere av de nevnte lagene mye bedre. Om managerne hos respektive lag er klokere enn Solskjær, bør vi kanskje ikke uttale oss om, men vi mistenker det. De har i hvert fall mye mer erfaring enn nordmøringen.

Skal Solskjær få suksess som manager for Manchester United på lang sikt. Må han få nok tid, men det er også et dilemma som kan felle ham. Eierne, fansen og styret vil ha trofeer nå. Andre, tredje og fjerdeplasser holder ikke mål. Manchester United er Manchester United og skal være nummer én i England og best mulig i Europa.

Det tvinger Solskjær til å gjøre særdeles viktige valg i det første overgangsvinduet, men også det neste. Kjøpene som gjøres i sommer, må være av spillere som kommer inn og styrker laget fra første kamp.

Paul Pogba var glitrende fra første kamp når Solskjær tok over, har falt litt av i det siste, men det forteller at Pogba er en spiller nordmannen må overtale til å bli værende på Old Trafford.

At nevnte spiller satt på benken på slutten under Mourinhos ledelse, forteller litt om hvor stort problemet var blitt for portugiseren, som til slutt ble sin egen verste fiende – før han fikk sparken.

Ole Gunnar Solskjær er en spesiell fyr, han er elsket og respektert på Old Trafford. Det kan være nok i starten, men på sikt, når sesongen(e) skal evalueres av eierne som sitter på pengesekken – hjelper det lite å være en spiller som fansen vil huske gjennom generasjoner, da er det hva som står i premieskapet som gjelder og kun det.

Markus Rashford er en spiss for morgendagen, unguggten bør satses på og bør få vite det nå. Paul Pogba er kun 26 år, en spiller som Solskjær bør bygge laget sitt rundt.

Det han trenger er et par gode vinger, et par gode backer og et par solide midtstoppere som kan komplimentere, eller dele plassen med Victor Lindelöf. David de Gea er 28 år gammel og kan holde toppnivået i målet i mange år til. Solskjær må bare gi ham den lønna han forlanger, så har han jo en målvakt i verdensklasse.

Den viktigste jobben Solskjær gjør nå, er å sette riktige navn på blokka han leverer til Ed Woodward, styreformannen på Old Trafford, ved sesongslutt. Får han innvilget sine forsterkninger, om det er fire, fem eller seks spillere, vil Manchester United være med å sloss om ligagull neste sesong.

Det må være betryggende å vite for Solskjær at han får åpent sjekkhefte å handle fra, av den amerikanske Glazer-familien. Det skal i hvert fall ikke stå på pengene, når eventyret om nordmannen i Manchester, Ole United fortsetter, nordmøringen, som fikk drømmejobben han ønsket seg mest av alt – mot alle odds.

Vargas

Pin It on Pinterest