Endelig kommer han, tenoren, smørsangeren, verdensstjernen, operasangeren, den italienske artisten som så mange elsker. Velkommen, Andrea Bocelli! Nå er han på vei til Norge. Telenor Arena – torsdag 14. mars. Det er få billetter igjen. kjøp nå! Dette blir et minne for livet.

Jeg var kanskje tolv, tretten år da jeg hørte den stemmen første gang. Siden har jeg vært bergtatt. Det er noe med Bocellis magiske stemme som gjør at han fenger sitt publikum. Han behøver ikke bruke mange sekundene for å bli gjenkjent heller. Han synger til hver og én av sitt publikum på en fortryllende måte. Han må rett og slett oppleves. Andrea Bocelli er helt unik, både som artist og som menneske.

Til dags dato har Andrea Bocelli solgt mer en 80 millioner album på verdensbasis, inkludert to millioner i Skandinavia. Hans album ”Romanza” fra 1997 er med flere enn 20 millioner eksemplarer, det bestselgende italienske albumet noensinne.

TelenorArena.no

Men han synger jo på italiensk sier du kanskje, et språk mange ikke snakker særlig godt. Teksten behøves ikke å forstås heller, musikken og tonen er der, den er global og alle som kan høre musikk – vet at Andrea Bocelli trekker millioner mennesker til sine konserter hvert eneste år, mange av hans tilhengere snakker ikke italiensk, forståelig nok. Endelig var det Norge sin tur. Først København 12. mars, så, Telenor Arena og Oslo 14. mars, deretter Gøteborg 16. mars.

Man bør kanskje være håpløst romantisk som meg, elske denne typen musikk, som smørsangeren er best på, eller man bør høre det millioner av andre fans hører – at Andrea Bocelli synger med sjelen rett til hjertet ditt.

I sin aller siste hit, har Andrea tatt med seg sin eldste sønn, Matteo og laget den vakre balladen Fall On Me. Videoen har drøy 41 millioner avspillinger på YouTube på noen få måneder. Kanskje ikke så rart. Melodien og teksten, ja låta, går rett i hjertet på mange. Denne spesielle sangen var på Bocellis siste album, Si, som kom 26. september 2018.

Andrea Bocelli er blant de aller største artistene på kloden, utvilsomt. Han har mange strenger å spille på, at han faktisk er blind, har aldri vært noen hindringer for ham. Han synger en rekke genre, pop, klassisk, opera, ballader og jazz. Multikunstneren har gitt ut 17 album og er fortsatt svært aktiv som artist. Heldigvis.

Duettene med en rekke kjente artister, som han er så kjent for, har skaffet Andrea Bocelli et navn på stjernehimmelen, som neppe vil erstattes noen gang. Konserter over hele verden selges ut, live-konsertene i London, New York og Toscana i Italia går for mange tusen korner billetten.

Nå kommer denne store stemmen til Norge, til Telenor Arena, man kan nesten ikke vente. Bare navnet, får det til å gi varme strømninger gjennom kroppen. At musikken til Andrea Bocelli ikke er på blå resept, er vanskelig å forstå. Om du ikke hører på denne type musikk, sverger jeg på at du liker noe av det du kan høre, på et eller flere av hans album.

Andrea Bocelli er gift med den smellvakre fotomodellen, Veronica Berti (35), som sang med sin ektemann, på stranden i Portofino, og nettopp den mye omtalte konserten, som har gått på norsk TV en rekke ganger, blir sett på som en av de aller beste i Bocellis karriere.

Musikk er så mangt. Det finnes så mange genre, så mange artister som utfører sin profesjon på så mange flotte måter, at det er umulig å bedømme kvaliteten. Flere jeg kjenner, kan ikke leve uten sine favoritter, sin musikk. Jeg hadde nok overlevd om jeg ikke hadde Bocellis musikk i livet mitt, men livet ville ha vært fryktelig mye fattigere uten.

Velkommen, Andrea Bocelli! Vi har ventet så alt for lenge på deg.

Om vi ser på antall solgte album og konsertbilletter gjennom hans eventyrlige karrieren, havner italieneren, Andrea Bocelli, ganske høyt opp på listen over de som har levert varene. Bocelli har tilhengere og fans over hele kloden.

I 2010 ble Andrea Bocelli beæret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame, for sin innsats for scenekunsten. Ikke et minutt for tidlig. Han har besøkt Telenor Arena to ganger tidligere i 2010 og 2017, og han besøkte Vikingskipet på Hamar i 2005 og Oslo Spektrum i 2006. En ekte Norges venn.

Når Andrea nå kommer til Telenor Arena, for å underholde oss, har han med seg Stocholm Konsert Orchestra, Majorstuen kammerkor og Ensemble 69 Kammerkor. Det er ventet at tenoren skal synge flere av sine aller største hits, i tillegg til flere av låtene på hans siste album. Det er også ventet at jeg griner og bærer meg som et barn, så snart artisten åpner munnen.

Endelig skal jeg få oppleve en av mine aller største favoritter, Andrea Bocelli!

Bestill billetter på Tickemaster, Telenor Arena er i ferd med å fylles til fest.

Kilde: Andreabocelli.com

Øyvind Teige for Vargas

Pin It on Pinterest