Wolves imponerer alle! Wolverhampton Wanderers og Nuno Espirito Santo har nådd 7. plassen i Premier League. Nettopp den plassen noen få eksperter siktet seg inn på før seriestart. Intent mindre enn imponerende av den nyopprykkede klubben.

Å rykke opp fra Championship for å møte lag i en av Europas beste ligaer, kan være nådeløst og veldig vanskelig. Bare spør Cardiff og Fulham, som rykket opp samtidig med ulvene fra West Midlands.

Cardiff og Fulham rykker sannsynligvis ned igjen, de har 13 kamper på seg til å ta nok poeng, det kan gå, men statistikken for lag som rykker opp via Play off og andreplass, går i mot disse lagene. Begge lag har erfarne managere i Claudio Ranieri i Fulham og Neil Warnock i Cardiff, selv det behøver altså ikke å være nok. Begge ligger under nedrykksstreken.

Hva er det Wolves gjør, tenker du sikkert, som gjør at de er så gode over tid – i en så krevende liga som Premier League? Agenten, Jorge Mendes har nær tilknytning til eierne, Fosun, men det alene kan åpenbart ikke være nok. Det må være noe mer, og vi har forsøkt å finne svaret selv.

Wolves har manager Nuno Espirito Santo, som fremstår som selvsikker og genial, var tvunget til å gjøre om spillestilen, fra 3-4-3 til 3-5-2 og begynte å vinne kamper igjen. Elsket av fansen og respektert av eierne, kinesiske Fosun International. Wolves har også en en hel haug med viktige brikker i støtteapparatet rundt Nuno, derfor har den tidligere storklubben svært få skader på sine spillere. Faktisk kun 4 i løpet av sesongen, der Jota har vært ute to ganger.

Wolves imponerer alle!

Så langt ser det ut til at alle i klubben drar ‘skuta’ sammen i riktig retning. Et godt eksempel: Laurie Dalrymple, Managing Director og Executive Chairman, Jeff Shi, har både på hjemme- og bortekamp, spandert øl på fansen – på pub, i forkant av kamper. Slik aktivitet sprer seg raskt i sosiale medier og settes stor pris på.

Raúl Jiménez, mexicaneren som skal gjøre målene som en av to spisser, gjør det med bravur og eleganse. 11 mål så langt i sesongen, men det kan bli mangle fler. Fire scoringer på de tre siste kampene, der Wolves har slått de lagene rundt seg, Leicester, West Ham og sist Everton. Diogo Jota en annen formspiller som har imponert stort i det siste. Er én av to spillere som har fått 10 av 10 på spillerbørsen av lokalpressen.

Omgjøring av spillestil, gjorde plass til belgieren, Leander Dendoncker (23) med 125 kamper for Anderlecht, har imponert stort siden han fikk spilletid av Nuno. Mot Everton nylig, var ‘The Donk’ banens beste spiller og kronet dette med en fin scoring. Wolves har vunnet 8 av de 11 siste kampene og har kun seks lag foran seg, de seks største klubbene i England, på tabellen.

Suksessen skal selvsagt Rui Patricio i målet ha mye av æren for. Portugals nummer 1 har vært meget god gjennom hele sesongen. Det samme har forsvaret som har bestått av digre Willy Boly, som fyller 28 år i dag, den omskolerte midtbanespilleren, Conor Coady, og vrakgodset som kom gratis fra Norwich før forrige sesong, Ryan Bennett.

Midtbanen, selve hjertet i klubben, motoren som må ha turbo i Premier League, og den består av nevnte Dendoncker, Moutinho og Ruben Neves (22) som er verdsatt til £100 mill. Unggutten som spiller som om han har tjue års erfaring i hver kamp. Har fått 10 av 10 mulige på spillerbørsen. Den tredje spilleren på midten, har nemlig den erfaringen og har vært blant de beste i hele ligaen. Vi snakker om legenden, Joao Moutinho. Spilleren med 113 landskamper for Portugal. Den klokeste spilleren som har kledd i seg i Old Gold, noen gang.

På venstre siden herjer vår spanske juvel, nysignerte, Jonny Otto. Kostet £15 mill. fra Atletico Madrid, landslagsspiller for Spania og en spiller Wolves vil få stor glede av i mange år. Signerte en 4,5 års avtale på Deadline Day. På høyresiden spiller evighetsmaskinen, Matt Doherty, som har spilt flest kamper av alle under Nunos ledelse. En spiller med enorm fysikk, som går på løp gjennom nitti minutter og som faktisk gjør mange mål i hver sesong.

Wolves har en liten stall, men det er slik Nuno ønsker å ha det.

Med suksess i FA-Cupen, vil Bristol City være motstander i femte runde. Som vil bety at det er 17 kamper igjen av sesongen, om det blir FA-Cup finale. 13 kamper igjen i serien. Og Wolves er altså nummer syv.

Selvsagt er fotball-Europa imponert. Det skulle bare mangle.

Cardiff og Fulham sloss for livet, Wolves herjer mot de beste og vil fortsette å imponere i årene som kommer. Ruben Neves og Nuno blir på Molineux – i hvert fall i én sesong til, minst!

Fansen som er opptatt av Wolverhampton Wanderers, er med på en uvirkelig reise som få kunne drømme om, det er endelig fantastisk å være Wolves fan. Endelig!

Vargas

Pin It on Pinterest