Trekningen til kvartfinalene gir Wolves mot Solskjær og Manchester United i FA-cupen. Billettene vil garantert forsvinne lynrask – for begge lag. Kampen spilles lørdag 16. mars, og dette oppgjøret forventes å sendes på TV – også i Norge.

Manchester United slo Chelsea 2-0 på Old Trafford, Wolves vant borte mot Bristol City med 1-0. Dessverre for ulvene kanskje, så ble det ett av de to aller beste lagene som er igjen blant de siste åtte i FA-Cupen, som ble trukket ut. Men skal man hente potta, må man vinne samtlige kamper uansett.

Nuno og hans spillere vil utvilsomt gjøre et hederlig forsøk på å slå Manchester United ut av FA-Cupen. Og, vet du hva? De kan faktisk klare det også. Wolverhampton Wanderers ligger på 7. plass i Premier League, slått Tottenham og Chelsea og Everton, spilt uavgjort på Old Trafford og Etihad. Selvsagt kan de slo Solskjær og Co. på en god dag.

Manchester United’s knalltøffe kampprogram, kan gå i Wolves’ favør, fordi Solskjær og co. møter PSG og Arsenal i de to kampene før de kommer til Molineux – begge de kampene er også på bortebane. Altså Paris og London, før de er velkomne til Wolverhampton.

Ole Gunnar Solskjær er i ferd med å gjøre underverker med sitt lag, som han foreløpig er midlertidig manager for. Alt tyder på at kristiansunderen blir permanent sjef på “Theatre of Dreams“. Et hinder på veien til videre suksess, er altså FA-Cupens kvartfinale på Molineux – mot Wolves. Styret på Old Trafford har garantert allerede printet ut kontrakten for Molde treneren.

Nuno vil gjøre det vanskelig for ham, ved å stille sitt aller beste lag, les: beste Cup-lag. Da vil John Ruddy (reservemålvakt) vokte målet og Neves kanskje hviles. Mange fans i Wolverhampton ønsker nok å se de aller beste spillerne i en så viktig kamp, men Nuno kommer til å holde på sitt.

Feil, eller riktig? Bør ikke lagets beste spillere spille de viktigste kampene?

I den meget krevende terminlista til Manchester United, er det liten tvil om at det er krevende kamper på programmet for den ambisiøse nordmannen.

  • 24. februar Manchester United – Liverpool
  • 27. februar Crystal Palace – Manchester United
  • 2. mars Manchester United – Southampton
  • 6. mars PSG – Manchester United (2-0 fra første oppgjør i CL)
  • 10. mars Arsenal – Manchester United
  • 16. mars Wolves – Manchester United

Det skal som kjent blåse på toppene der kampene kommer tett som hagl, når man er blant de aller beste lagene i verden. Det er Manchester United kjent med og Solskjær er tøff nok i tryne til å ta oppgaven og utfordringene på strak arm. Om han får jobben permanent, gjenstår å se, men så lenge Sir Alex går igjen i gangene på Old Trafford, kan det ikke være noen tvil.

Wolves mot Solskjær og Manchester United i FA-Cupen!

For Wolves, som er en betydelige mindre klubb, men med en fin historie fra gamle dager, blir dette en krevende oppgave. Laget fra West Midlands, også kjent som ‘Black Country‘ vant faktisk både Europa Cup-kamper, den engelske ligaen og FA-Cupen, enda det begynner å bli veldig lenge siden. Kanskje er det på tide å ta en stor skalp igjen? Dessverre ser det ut til at fryktinngytende Manchester City venter i en eventuell finale.

Skulle Wolves lykkes med å slo ut Manchester United, vil det selvsagt være et eventyr av de helt sjeldne for fansen, som elsker manageren, Nuno Espirito Santo og hans meget gode lag. Allerede før forrige sesong, var det en annen stemning i fotballbyen enn på veldig mange år. Nye eiere med svært mye penger var på plass i kinesiske Fosun.

Så dukket den tidligere Porto og Valencia-manageren, Nuno, opp. Deretter signerte klubben en spiller ved navn Ruben Neves, som hadde spilt Champions League med Porto som kaptein, den yngste noen gang i turneringen, noen måneder tidligere. Etter opprykket kom Joao Moutinho, en levende legende med 113 landskamper for Portugal. Fansen måte klype seg i armen og holder der fortsatt.

Spillere som nevnte Ruben Neves, Joao Moutinho, Rui Patricio, Willy Boly, Conor Coady, Helder Costa, Diogo Jota, Matt Doherty, Jonny Otto og Raul Jimenez, blant flere, er spillere som kan vinne mot hvilket lag som helst – også Manchester United. Dette er klassespillere som har spilt for klubber som Benfica, Porto, Monaco blant andre topplag. Manageren det skrives, viskes og snakkes så høyt om, Nuno, har tro på sine spillere og sin filosofi på treningsfeltet. Han har sagt det til det kjedsommelige: “Vi kan slå hvem som helst, når som helst.” Og bevist det. Flere ganger.

Om Wolves hadde vunnet de kampene som er spilt og tapt, mot de svakeste lagene, sett ut i fra Premier League-tabellen, ville Nunos menn ha ligget på en topp seks plassering, kanskje på femte plass. Fordi tulle-tapene mot Huddersfield, Cardiff og Fulham, aldri burde ha skjedd. Til det er laget alt for bra, egentlig. De har bevist gjennom hele sesongen, at de kan spille bedre fotball, mot de antatt beste.

Det er all grunn til å sette en hake ved denne kampen, Wolves har planer om å gjøre det svært vanskelig for Manchester United å gå videre i FA-Cupen.

FA-Cupen er den gjeveste og eldste Cup-tradisjonen i verden, som startet allerede i 1872. Manchester United har vunnet det fantastiske trofeet hele 12 ganger, Wolves kun 4 ganger, mens det er Arsenal som har flest FA-Cup seire med 13 trofeer. Manchester United vant FA-Cupen sist i 2015/2016-sesongen, da de slo Crystal Palace 2-1 etter ekstraomganger. Wolves vant sist gang i 1959/1960-sesongen da de slo Blackburn Rovers med 3-0 i finalen.

Nuno er Wolves’ mest populære managere gjennom tidene Foto: Vargas12.com

Fansen er viktig for alle lag, kanskje mer i England enn flere andre steder på kloden, om de kanskje ikke bråker mest på balløya, er de i hvert fall med laget sitt i tykt og tynt, hjemme som borte – de aller fleste og ivrigste. På Old Trafford er det ikke like mye roping og jubel som mange andre steder, fordi det er mange turister på samtlige kamper, fra alle verdenshjørner. Hardcore-fansen er der, men de blir ikke mange nok, til at de lykkes med å skape den tradisjonelle stemningen på kampene.

På bortebane derimot, høres Manchester United-fansen, like godt som Wolves sin egne fans. På gode gamle Molineux, som skal bygges ut til 46.000 sitteplasser innen 2022, er det et durabelig leven. Særlig kveldskampene har vært støyete denne sesongen. Mange journalister og faktisk andre lag sine fans, har hyllet nettopp Molineux som den stadion med aller best stemning.

Det kan komme godt med når Pogba, Rashford og Solskjær kommer på besøk. Sett av datoen, 16. mars til denne toppkampen mellom Wolves og Manchester United. Vi som drar på oss drakta i Old Gold & Black, håper Nuno spisser laget med sine beste menn.

Da skal Solskjær få kjørt seg på trenerbenken.

Her er de øvrige oppgjørene i FA-Cupens kvartfinaler:

  • Swansea – Manchester City
  • Watford – Crystal Palace
  • Millwall – Brighton

Vargas

Pin It on Pinterest