Det er enda lenge til rettsaken mot massemorderen. Media har nå vært på Utøya, vi vil få se videoopptak og bilder fra det svarte døgnet i lang tid framover. Nå blir det også selvsagt skrevet bøker om mareritt timene som utspant seg på den vakre øya i Tyrifjorden. 

De etterlatte, skadde og pårørende vil måtte leve med denne saken til lenge  etter at Breivik er dømt.

Denne saken har enorm mediaoppmerksomhet fra mange land verden over, og det vil ikke bli stille før alle har fått sine svar. Hva gjør dette med de som har overlevd, og de som har mistet sine?

Det må føles som et evigvarende mareritt å se og lese om den saken som fikk livene til så mange snudd på hodet i løpet av noen timer denne regntunge julidagen.

Det er mange som ønsker å tjene penger på tragedien, derfor skal man være kritisk til å kjøpe bøker som kommer på markedet fra tvilsomme forlag og forfattere som har snekret sammen noe som ikke har noen nyhetsverdi for noen.

Det positive  i all elendigheten rundt 22. juli er at det ser ut til at planleggingen rundt å samle inn penger til å «ta Utøya tilbake» prosjektet går så bra at det vil ikke gå lenge før man kan høre snekring og banking grunnet opp pussing.

For de som ikke kan få livene sine på skinner etter 22. juli så er det et krav fra det norske folk at disse får all mulig hjelp og støtte fra kvalifisert personell og fra det offentlige til å gjøre hverdagen mindre smertefull.

Dere er i våre tanker.

22. juli 2011 vil for all framtid være Norges historiens svarteste dag.

Media bør fortsatt gjøre det de kan for å skåne de som har mistet noen etter tragedien, for de er så mange, og sårene er fortsatt åpne og blødende.

Når nye Utøya endelig står klar til sommeren neste år vil mange mennesker føle en lettelse. Da skal Utøya igjen fylles av glade ungdommer og latterklang, og øya er igjen et godt sted å være.

Uansett skal tragedien aldri glemmes.

Aldri!

 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Anders Behring Breivik- Ute om 10-15 år og bosetter seg hvor?

    CopyrightVidarKolstad.jpg Alle barn trenger minst en voksen, og alle barn i Norge har rett til å være trygg. Reidar...

Kvinner i samfunnsdebatten trakasseres av menn med dårlig selvtillit?

  Menn har makt, og de har de fleste viktige stillingene i samfunnet, det er fortsatt få kvinner som er...

Lukk