Et år er snart gått siden det smalt i Oslo sentrum. Et år er snart gått siden Norge ble forandret. Et år siden en hel nasjon var i sjokk og i sorg etter å ha blitt angrepet av en terrorist. Han drepte 77 mennesker, han beklaget at det ikke ble langt flere…

Sorgen sitter i kroppen.

– Du husker helt sikkert hva du gjorde, hva du tenkte, og hvor du var 22. juli i fjor. Man kan nesten kjenne på sjokket, fortvilelsen og frykten mange hadde da bomben smalt.

Lukten av røyk, støvet og kaoset.

Bildene. Blodet. Statsministeren. Kongen. Skuddene. Antallet drepte på Utøya kunne være så mange som 80. Sjokket.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bnEF_pOqbX8[/youtube]

– Man kan gråte blod til evig tid når man tenker seg frykten til de unge menneskene på Utøya som skulle oppleve sitt livs hyggeligste sommerminne. Det ble heller det siste. Man kan se for seg frykten i ansiktene da terroristen begynner å skyte. De har valget mellom å bli skutt, prøve å gjemme seg eller løpe rett i den svarte og kalde sjøen.

I kjelleren på Ila Landsfengsel sitter ondskapen personlig og skriver videre på ondskapens manifest. Han beklaget at han ikke klarte å drepe fler. Terroristen forandret livene til mange hundre personer, han forandret Norge.

Allikevel har han tapt på alle fronter. Han vil bli dømt til livsvarig fengsel samt forvaring, og vil aldri mer kunne gjøre noen mer vondt. Han vil bli glemt, og dø i kjelleren på Ila.

Minnene om de 77 drepte og alle skadde og etterlatte skal aldri bli glemt.

– Norge ble forandret, og viste verden at vi ikke vil ha terrorister i landet vårt. Norge snudde det andre kinnet til, og med mye blomster ved domkirken i Oslo viste vi alle at dette er vi sammen om. Vi sørget sammen, enda sorgen sitter i kroppen, så er det trøst i at vi er så mange. Sammen.

22. juli vil bli en vanskelig dag for mange, men vi er fortsatt samlet. Vi er sammen. Det er en god trøst nå også.

Vi tørket de salte tårene og reiste oss sammen.

Terroristen er allerede glemt.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Overvektige barn er ulykkelige barn- men kos deg i sommer

Uansett hva du spiser så påvirker det kroppen din på en eller annen måte. Spiser du usunt så går vekta...

Var du en av mange tusen som ikke fikk Justin Bieber billetter? SE HER!

VARGAS12.COM GIR BORT TO BILLETTER TIL JUSTIN BIEBER 17. APRIL 2013!! DETTE ER BILLETTER SOM IKKE ER SPONSET AV ARRANGØR,...

Lukk