22.juli vil gjennom mange år og kanskje videreføres for kommende generasjoner som en dag vi aldri skal glemme. #Viskalaldriglemme vil være en emneknagg som vil bli brukt av både unge og gamle, berørte og andre som ikke mistet noen, men som allikevel vil være med å hjelpe andre til å aldri glemme de 77 som døde 22. juli 2011. 

Viljar Hanssen (20) overlevde Utøya-massakren så vidt etter å ha blitt truffet av terroristens kuler. Han er nå ute av politikken etter å ha jobbet i AUF gjennom neste halve livet. Viljar var 17 år da han ble rammet sammen med sine politiker-venner på Utøya. I dag postet han dette bildet på Twitter under tittelen- ikke alle sår gror.

Viljar delte også dette diktet på sin Facebook-profil i dag- sammen med dette bildet. Et sterkt symbol som forteller så mye.

Skyt meg i venstre arm, og eg skal kalle såret solidaritet

skyt meg i høgre arm, og eg skal kalle arret samhald

skyt meg i kjeven, og eg skal heve røysta mi

skyt meg i kneet, og eg skal reise meg igjen

skyt meg i hofta, og eg skal løpe raskare

skyt meg i brystet, og eg skal jobbe mot all urett

skyt meg i auget, og eg skal sjå verda klarare

skyt meg i øyret, og eg skal høre dei nye røystene synge

skyt meg i hjartet, og eg skal rope: vår kjærleik lever

– Frode Grytten.

22. juli 2014 har vær en dag som har blitt brukt til ettertanke, for å samles blant de vi har grått så mye sammen med og som vi har hatt behov får å snakke med. Over hele landet har det vært forskjellige minneseremonier. Og på Utøya samlet et politisk Norge seg for kransenedleggelse, sang og taler. Alt i regi av AUF.

Denne sommeren er den siste for AUF -leder Eskil Pedersen og for Utøya slik den framstod for tre år siden da terroren kom til paradis-øya. Sommeren 2015 skal AUFs sommersted på ny være klar til å ta imot sine egen. Sommeren 2015 skal AUF på ny ha sin egen sommerleir der den hører hjemme og med det ta Utøya tilbake.

Statsminister Erna Solberg benyttet nok en gang å takke Jens Stoltenberg for innsatsen under de vanskeligste døgnene som Norges øverste politiske sjef da Norge ble rammet av terror for tre år siden. Solberg henvendte seg direkte til Nato-sjefen og sa blant annet:

 Jeg vil takke Jenst Stoltenberg for det lederskapet han som statsminister viste i krisen. Kjære Jens, du viste vei i den tunge tiden etter 22. juli. Det var en uvurderlig betydning for oss alle. Og den betydningen vil aldri blekne, sa en tydelig beveget Erna Solberg

Bare store, kloke ledere verdsetter andre ledere på en slik måte som Erna gjorde under minneseremonien i regjeringskvartalet i dag. Erna Solberg kunne ha fremmet seg selv som statsminister som vet å ha kontroll på landet, hun kunne ha fremmer Høyre og den veien Norge skal gå videre i kampen mot fremmedhat og rasisme.

Istedet roste hun sin tidligere politiske konkurrent på en fremragende måte. Takk Erna Solberg.

Her er alle de 77 ofrene som ble drept i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

 

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du dritt lei varmen?

Er du dritt lei varmen? For nordmenn som er vant til somre med en snitt temperatur på ca 17 grader,...

Lukk