Hva rekker man å tenke på 3.5 minutter? Veldig mange tanker. Og de stakkars menneskene ombord i Air France 447-flyet som styrtet i Atlanterhavet i 2009, visste de ville dø. Flyet falt 11500 meter på mindre enn 4 minutter.

Trolig var mange bevisstløse allerede før flyet traff vannet. Og funn på kroppene etter ulykken indikerer fall fra stor høyde. Flyet gikk i oppløsning i lufta, eller at mange av de døde falt ut på vei ned. Hoftepartiet blant annet, var knust på flere av kroppene.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=woloBMkt8zo[/youtube]


I begynnelsen av april i 2010 ble ferdskriveren endelig funnet og den gir veldig god pekepinn på hva som faktisk skjedde den stormfulle natten sommeren 2009.

Ved å studere data fra de såkalte «svarte boksene» har Den franske flyhavarikommisjonen BEAs etterforskere funnet ut at flyet først mistet fart og så begynte å steile.

– Air France-flyet styrtet fordi flyets hastighet sensorer ga ugyldige målinger, sier en talsmann for BEA, ifølge CNN.

Farten som ble vist på instrumentene på venstre side i førerkabinen stemte ikke overens med farten som ble vist på reserveinstrumentene, ifølge BEA.

Både autopiloten og auto thrust-systemet ble koblet ut på ulykkesflyet fra Air France som styrtet i havet mellom Brasil og Afrika 1. juni 2009. Det viser en foreløpig rapport basert på granskningen av dataene i ferdskriveren og taleregistratoren fra flyet.

Foto: france 24.com

228 mennesker døde i den forferdelige flykatastrofen. Passasjerflyet av typen Airbus A330 skulle fra Rio de Janeiro til Paris 1.juni 2009

Ifølge franske luftfartsmyndigheter er det for tidlig å fastslå årsaken til flystyrten. En fyldigere rapport vil bli offentliggjort i sommer.

– Har du flyskrekk så er ikke denne historien noe medisin. Men dette har aldri skjedd i moderne flyhistorie, og det vil mest sannsynlig aldri skje igjen. Og i skrivende stund er det mange tusen fly i luften over alt rundt kloden vår. Og det går veldig ofte bra.

Men ulykker skjer dessverre, og denne er kanskje blant de aller verste.


Vargas
Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjemien mellom mennesker

  Kjemi mellom mennesker kommer ikke av seg selv. Man må være åpen for å gi noe selv også- Man...

Bloggere kommenterer ikke til hverandre

  GJØR EN BLOGGER GLAD I DAG, SEND EN KOMMENTAR   - Blogging er gøy og for mange en hobby,...

Lukk