5 serier fra Netflix du må se, men som du sannsynligvis allerede har sett. Alle som har Netflix vet selvsagt hva som er populært og ikke. God underholdning er dog veldig individuelt. Alle liker ikke det samme, derfor er det greit å vite hva andre synes er god underholdning, for å sammenligne med egne meninger.

For riktig lenge siden, da NRK hadde monopol på all underholdning som kom fra TV, måtte alle se på f.eks Tande P på lørdagskvelden, enten man ville eller ikke. En breial trønder i alt for stor dress ble ikke mer underholdene eller morsom av at han lo høyt. Nå, noen tiår senere, er din TV-hverdag betydelig endret. Du har et rikt utvalg med både serier og filmer fra en rekke forskjellige distributører.

Mange ser ikke lineær TV i det hele tatt, de ser kun på filmer og serier fra strømmetjenestene som er direkte konkurrenter til de kommersielle TV-kanalene samt rikskringkastingen. Vi har utvilsomt blitt mer kresne etterhvert som utvalget har blitt bedre. Game of Thrones på HBO, er av mange kåret som den beste TV-serien på kloden. Vi sier oss enig i den påstanden, men dette skulle handle om Netflix. – her er våre favoritter.

5 serier fra Netflix du må se!
  • Breaking Bad
  • House of Cards
  • The Americans
  • Stranger Things
  • Broadchurch

Forutsigbart og kjedelig for noen, den perfekte favorittlisten for andre.

5 serier fra Netflix du må se
Foto: Pixabay

Breaking Bad handler om læreren, Walter White, som tror han skal dø av kreft og begynner derfor å lage dopet, Crystal Meth, eller metamfetamin som det vel egentlig er i serien – for at familien hans skal ha noe å leve av etter hans død. En fantastisk serie, som i mange kretser er som religion å regne, kanskje særlig i USA. Breaking Bad, må du bare få med deg. På Strømmetjenesten, Netflix, finner du 5 sesonger – det er bare å begynne.

House of Cards er en meget populær, men også utskjelt serie. Den tar for seg historien om Frank Underwoods kamp om den politiske makten og intet mindre enn presidentembetet i USA. Som alltid står det en kvinne bak enhver suksess, kona Claire er en meget viktig joker i denne serien. Kevin Spacey har fått mange priser og gode skussmål i rollen som den kyniske, Frank, helt til han ble sparket ut av serien etter å ha klådd på en hel haug med mannfolk som ikke likte det. Men serien, House of Cards, bør du ta en titt på. Politikk på høyt amerikansk nivå, blir aldri kjedelig. Du finner hele 6 sesonger på Netflix. Knock yourself out.

The Americans kryper sakte under huden på deg. Ekteparet, Philip og Elizabeth Jennings, en tilsynelatende en vanlig amerikansk familie, men som er alt annet enn nettopp det. Paret, som har en datter og en sønn, er russiske spioner som herjer vilt på amerikansk jord. Ingen kjenner til deres bakgrunn, bortsett fra andre russiske spioner på oppdrag fra Sovjetunionen. Altså, dette foregår under den kaldeste tiden av den kalde krigen. Vi er på slutten av syttitallet når serien starter. En serie som får deg til å se russiske spioner, under cover, på høylys dag. James Bond, gå og legg deg. På Netflix finner du 6 utrolige sesonger. Nevnte via at den irriterende naboen til Jennings-familien, jobber for CIA?

Stranger Things er i sci-fi eller skrekk-genren. Men handler om en vennegjeng på åttitallet som opplever merkelige ting. Både sammen, men også hver for seg. Denne serien har blitt mektig populær på kort tid, igjen, særlig i USA, men den har absolutt fans i Norge også. Du må tru litt på det overnaturlige for å se verdien av underholdningen og spenningen. Gjør du det ikke, er det ikke sikkert dette er serien for deg. Her er det barn i de fleste hovedrollene som gjør fantastisk skuespill til en severdig serie. Så langt er det produsert kun to sesonger av Stranger Things på Netflix, men her er det ventet å komme mange fler.

Broadchurch er alle krimseriers mor. En fantastisk spennende, britisk serie. Du kan skjelle ut briten for Brexit og elendig mat, men å lage krim, det er de jævlig gode på. En gutt blir funnet drept, faren blir raskt mistenkt, men så var det ikke ham allikevel, eller? Slik går den fram og tilbake med et lass med mistenkte. Vi må nevnte brilliante, Olivia Coleman, i rollen som den stressede politikvinnen, Ellie Miller, i den lille byen Broadchurch hvor alle kjenner alle. Colman fikk nylig Oscar for beste kvinnelige hovedrolle, som dronning Anne i The Favourtie. Og jaggu skal hun ikke spille dronning Elizabeth i suksess-serien The Crown, fra sesong tre, som du også finner på Netflix. Men, Broadchurch, har tre sesonger du må se, om du liker krim.

Av alle uviktige ting i livet er altså god underholdning viktigere og viktigere for oss. Heldigvis finnes det regissører og produsenter, film- og serieskapere, forfattere og andre skribenter som lager vidunderlig god underholdning.

Om du har din topp fem liste av god underholdning fra strømmetjenestene, hører vi mer enn gjerne fra deg i kommentarfeltet. Men, ikke glem å sjekke ut våre anbefalinger, du vil garantert ikke kjede deg.

God fornøyelse!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
90 minutter avgjør Premier League!

90 minutter avgjør Premier League, siste kamp i sesongen 12. mai avgjør hvem som skal løfte et av verdens mest...

Lukk