7 veier til den perfekte Norgesferien. Enten du skal reise med svigermor på slep, storfamilien eller bare med den deilige kjæresten din. I år blir det enten Danmark eller Norge som blir destinasjon, og siden Købehavn ikke tillater overnattinger. Blir valget enkelt.

Tenk hva hele Norge har å by på av fantastiske destinasjoner, fra sør til nord, fra vest til øst. Fjell, storby, vidde, sjø, hav, Svalbard, Nordkapp, Tromsø ,Oslo, Lofoten, Bergen eller det blide Sørland. Norge, mitt Norge. Endelig skal vi kunne få bruke hele landet. Gjennom hele sommeren. 7 veier til den perfekte Norgesferien gir deg råd du vil angre på å ikke holde.

Lest? Sommerferie uten penger? Slik gjør du det!

Best av alt med å feriere på hjemmebane, du slipper å miste, glemme eller legge ingen passet. Det kan du la ligge i safen. Har du ikke bestille sommerferie allerede, kan du slite med å finne overnattinger på ditt favoritt-reisemål. Særlig om du velger juli måned. Fellesferien har denne uvanen med å fylle de populære turiststedene.

AS Norge åpner opp

Men i år er det jo ingen turister her – ergo skal det være plass til din bobil på norske veier.

Siden du er så smart å følge Vargas12.com sitt faste nyhetsbrev, får du alt fra gode råd. økonomiske tips. Siste nytt om engelsk fotball, eller råd om reisemål i tidenes annerledes sommer. Sørg nå for å bestille hotell, hytter, Campingtur eller om bord i ferger eller båt – og bruk kredittkort.

7 veier til den perfekte Norgesferien
Foto: Martin Kraut Nordland

Alt tyder på at AS Norge åpner opp, mer eller mindre helt og holdent. Mulig hoteller og kantiner blir tvunget til å holde bufeene stengt. Mulig blir det gjort smittevernstiltak, én meters regelen forblir og man skal vokte seg vel for å bli for mange samlet. Men det som så ut til å kunne bli et langvarig mareritt ser ut til å gå mot en normalitet.

Lest? Slik lager du ekte hotellfrokost – hjemme!

Hva som venter oss til høsten, vet vi lite om – derfor bør vi gjøre det vi kan for å kose oss maks i sommer. Enig? Det kan tross alt bli den siste, for noen og enhver. Ergo har du argumentene i orden for å la festen gå ut i de små timer.

7 veier til den perfekte Norgesferien

  • Bilferie – sjekk bilen, hele bilen – også det under panseret, best kjent som motoren
  • Pakk i tide. Stress pakking resulterer i at du glemmer halvparten
  • Bli enige om reisemål, lengde på oppholdet og hold dere til planen – la barna vær med å bestemme
  • Telttur – ikke gå for langt de første dagene, husk krydder og kokekar, sovepose og teltet
  • Legg igjen elektronikken hjemme – særlig barna får en bedre feire om foreldrene er til stede – også mentalt
  • Ta med reservekort, mister du det ene VISA-kortet du har med på tur – kan du få trøbbel
  • Ferie-budsjett – vet du hvor mye penger som kan brukes daglig? Er du sikker?

Tåke i fjellheimen

Skarve fire, kanskje fem uker av et helt år, er det vi har til disposisjon. Sommerferien er hellig for mange nordmenn. Derfor er været så veldig viktig, særlig om vi skal holde oss innenfor landets grenser, slik mange av oss skal i år. Av den grunn kan det være smart å tenke alternativ til telt. Om været skulle bli “vanskelig“. For det finnes som kjent ikke dårlig vær.

Dessverre er det store sjanser for mye regn, siden de norske somrene de fire siste årene har vært svært solrike. Det kan bety god planlegging for alle som skal til fjells, for aller første gang. Nedbør kan bety tåke, og tåke i den norske fjellheimen, fadder du ikke med.

For barna kan klatreparker, badeland, tivoli og opplevelsessenter være den ultimate ferien. Det er mange nordmenn som skal feriere samtidig. Men det begynner virkelig å haste, om du ikke har bestilt. Vær kreativ. Ikke reis til de samme destinasjonene som alle andre.

Husk Reiseradioen

Velg yttergrensene, velg steder som ikke er like kjent over hele landet. Og tenk sikkerhet, tenk smittefare og ta vare på hverandre. Hver dag. Og ikke glem å lytte til Reiseradioen. Den starter lørdag 20 juni. Også i år, heldigvis. 7 veier til den perfekte Norgesferien.

Velger du heller Danmark enn Norge, må du huske på nye innreise- og oppholdsregler fra sist gang du var på besøk. Nå må du bestille seks døgn minimum overnatting. Enten på camping, i sommerhus eller på hotell. Om du vil oppleve deilige Danmark.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Naboen din er trist og ulykkelig

Naboen din er trist og ulykkelig. Men det er jo ikke ditt problem, vel? Hva kan du gjøre med det...

Lukk