Fedre må skjerpe seg!

Mor og far er sammen om å få barn, det kan det være lite å diskutere på, men særlig fedre må skjerpe seg. Men hva skjer den dagen barnet blir født, hvem skal oppdra barnet og hvilke grenser skal man sette? Helt logisk burde man tro at både mor og far burde ta dette viktige ansvaret. Sammen.

Dessverre er det ofte fedrene som svikter. Enten de stikker før barnet er tre år gammelt, de bryr seg lite eller blir kastet på dør. Tusenvis av barn i Norge, vokser opp uten en far, resten vokser opp – uten en far som er til stede. Satt på spissen, gir far faen.

Vi vet at mange fedre sliter med å få samværsrett til barna sine, det er mange skjebner som ikke alltid gjør det enkelt å være far. Særlig om forholdet til mor, av ulike grunner er over. Det gir ingen god grunn enn dog, å svikte barnet sitt, så lenge man er en forelder.

Fedre må skjerpe seg!

Vi vet det finnes noen fantastiske fedre som gjør alt de kan for sine barn. Problemet er at disse fedrene blir det stadig færre av, de som kjører til trening, er til stede i podens liv. Helt til vedkommende er voksen, slik alle foreldre bør være. Det er foreldrenes ansvar og plikt.

Lest? Relasjoner – lever du med Peter Pan?

Fedre må skjerpe seg. Slutte å være egoist, slutte å tro at mor fikser alt. Slutte å tro at barn på fjorten kan klare seg selv. Tusenvis av norske barn, helt ned i spedbarnsalder – behøver en trygg farsrolle i livet sitt, som bryr seg på ordentlig. Det norske samfunnet flommer over av unge gutter og jenter – uten en far som bryr seg.

Jeg møter ofte en far som er delvis fraværende eller helt ute av bildet. Du har de fedrene som jobber mye og har latt mor ta totalt ansvar for oppdragelsen også har du de fedrene som har liten eller ingen omsorgsrett i det hele tatt. 

Rune Fossum, politimann fra VG.no
far og barn i hengekøya snakker om livet og har det fint sammen

Menn er mer rastløse

En mor kan aldri erstatte en far og omvendt. Farsrollen er like viktig som morsrollen, men det er noe med de respektive ansvarsrollene som skiller hverandre. Det har ingenting med å gjøre hvem som er mest glad i barnet. En far kan elske sitt barn like høyt som en mor, uten å lykkes i rollen som far – av ulike årsaker.

Menn gjør ting på forskjellig vis sammenlignet med kvinner.

Menn tar mer risiko. Drikker mer, kjører fortere, eksperimenterer oftere med dop. Menn tar oftere selvmord osv. I den sammenheng, kan farsrollen bli krevende for noen menn, men ikke alle. Det er et stort ansvar å oppdra et barn, det er ikke for alle. Verken kvinner eller menn. Men når barnet er født og jobben er gjort, er det litt sent å angre.

Menn er mer rastløse. Menn er fra naturens side, jegeren. Han vil videre, ut på nye jaktmarker. Kanskje er det ikke like naturlig for menn som for kvinner å bli værende hos flokken sin? Skilte menn takler situasjonen dårligere enn kvinnen. Om menn stifter nytt bo, kan han som far, ofte “glemme” egne barn. Hvorfor det?

Far er et barn i stor størrelse

I de fleste hjem hvor mor, far og barn fortsatt holder sammen som en familie, er det mor som holder i trådene. Det er mor som bestemmer det meste, kanskje særlig om forholdene rundt barnet. Det er mor som sørger for barnehageplass, det er mor som bestiller time til legen. Det er mor som sørger for at barnet har tørr bleie osv.

Far er glad til om han får delta på oppdragelsen, eller er han egentlig det? Vil ikke far egentlig være på puben og kaste pil med gutta, eller se fotball med kompisene? Er ikke fedre egentlig barn, som har vokst seg til å bli en voksen person? Er ikke far bare et barn i stor størrelse.

Kjenner du barn som har vokst opp uten en farsfigur?

Samtlige frede vi kjenner og vi kjenner mange – er barnslige i alt de gjør og hvordan de framstår. Det skal selvsagt ikke være noen unnskyldning for å gi faen i barna sine. Enig? Du vet hvorfor fedre kjøper bilbane, droner, Playstation og annet spennende – til sine barn?

En god far er ikke en far som kjøper dyre gaver, nødvendigvis. En god far er en far som kjører og henter barna på fest. Tar de viktige samtalene, viser og forteller at han bryr seg på ordentlig. En god far er en far som er til stedet i barnets liv. Som alltid gir gode råd, gir kjærlighet, omsorg og trygghet. Og ikke minst – være et forbilde.

En god far svikter aldri, en god far er en far som setter grenser, og forteller om hvilke konsekvenser det får å bryte loven i ung alder.

Fedre må skjerpe seg!

Vargas

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder?

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder? Hva tror du er best for barnet ditt, om du er bestevenn, som mor eller far, eller å være en god forelder? Hva er en god forelder? Og hvor går grensen mellom det å være bestevenn og en omsorgsfull mor eller far? Her finnes det som kjent ingen fasitsvar.

Man må gjøre sitt beste, slik at barna blir sett, hørt, forstått og ikke minst føler seg viktig nok.

Det er det som er viktigst i foreldrerollen. Å være til stede, både når behovet er der og ikke minst når det ikke er der. Det diskuteres fortsatt både langt og brett, å være for god venn, er å gjøre barna en bjørnetjeneste ifølge eksperter som vet mye om foreldrerollen. Det finnes flere måter å gi god omsorg på, det viktigst er kanskje å gi trygghet, omsorg og nok kjærlighet.

Barn vil føle seg elsket, betingelsesløst og alltid. Det gir trygghet som varer.

Lest? Barnløs?

Både mor og far sees kanskje på som en type venn for barna, og det er både riktig og viktig. Men det kan bli kronglete å være den som skal ta upopulære avgjørelser. Kanskje si nei, der det forventes et ja, selvfølgelig. Dette kan være kilde til diskusjon og krangling, det er da foreldrene skal stå i sitt første svar, om det svaret er godt nok gjennomtenkt.

Barn vil bli sett og hørt

Foreldre skal først og fremst være veiledere, vise barna de største forskjellene på rett og galt. Lære barna å bli kloke, rause, selvstendige individ, og lære å være en god venn selv, lære barna at kroppen er individuelle vesener. At det er normalt å være både tynn, stor, liten og overvektig. Og at mobbing er feil.

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder?

Vær en kjip forelder

Alt som livet har å by på av opp- og nedturer – er selve livet. Ingen går gjennom et helt liv uten å oppleve sorg, fortvilelse, gråt, kjærlighet, sykdom, død, glede og lykke – i hvert fall ingen barn. Nettopp derfor er det så viktig med foreldre som tør å være der. Alltid.

Barn har mest glede av å bli sett og hørt, de trenger grenser, de vil ha innetider, de vil at foreldrene først og fremst skal være der. Være foreldre. Være kjipe foreldre om nødvendig. Skiller du på å være bestevenn og en god forelder, vil du få en positiv respons. Alle barn vil nemlig bli sett, hørt og få grenser og regler og følge.

Barna bør også lære seg å respektere voksne, ikke bare egne foreldre, man alle voksne. Det er nok endel som feiler her.

Til tross for upopulære valg, er alle barn mer takknemlig for et nei, enn uinteresserte ja fra uinspirerte foreldre. Barna er framtiden, barna har vi kun til låns, alle foreldre er forpliktet til å gjøre sitt ytterste for at de blir sett, hørt og forstått. I alle av livets faser, så lenge de er mindreårige.

Ikke skolens ansvar

Ingen barn vet hvordan de skal te seg mot andre, hvis ikke foreldrene forklarer hvordan livet skal leves.

Det er begrenset hvilket ansvar skolen skal ha. Om ditt barn blir tatt for å mobbe andre, f.eks, er du som mor eller far som må ta grep, det er ikke skolens ansvar. Ja, de snakker om tema i klassen, men foreldrene må og skal forklare hvor galt det er med mobbing.

Lest? Foreldre verre enn barna på sosial medier

Det er forskjell på å være småbarnsforeldre og tenåringsforeldre. Enorm forskjell. Likheten stopper ved at foreldrene er bekymret for at barna ikke har det bra, døgnet rundt. Det er nemlig en helt annen verden for barnet å være 4 og det å være 16 år. Foreldrene derimot, er like viktige.

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder?

Nei til øl for 17-åringen

La oss ta et eksempel. 17-åringen kommer hjem og sier hun skal på fest, hun har en venninne som er noe eldre, som får lov av foreldrene å henge med den lokale russebussen – hun trenger øl. Kjøper du øl til henne? Det bør du selvsagt ikke gjøre, fordi det er forbudt, du bryter loven, og du gir en mindreårig muligheten til å drikke.

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder? Eller er fokuset ditt husfred og fornøyde barn, der du kvier deg for å sette grenser? Dessverre er det mange i denne generasjonen foreldre for barn og unge som velger enkleste vei ut av problemene.

Det du bør gjøre i en slik situasjon, er å å si nei. Nei til fest med russen og nei til alkoholkjøp. Mulig 17-åringen vil få tak i alkohol på andre måter, men her må man som foreldre forklare årsaken til avvisningen. På den måten er det litt enklere å forstå for tenåringen, at foreldre sier nei, fordi de er redde for konsekvensene.

Sett grenser

Det er forskjell på å barbere seg, og skjære av seg hele hodet. Foreldre som vil det beste for sine barn, bør sette grenser, ta kloke valg for poden og sette grenser der det er behov for det. Barn tåler et nei, barn tåler å få litt kjeft og barna elsker å være viktige. Med det mener vi at barn som er viktige er barn som har foreldre som setter krav.

Ikke vær bestevenn, men en som barna kan komme til å snakke med om alle temaer, også det negative. Da får man ungdom som er trygge på seg selv, og vet oftere forskjell på riktig og galt. 

Sett grenser, gi et klokkeslett for når de må være inne på kvelden på skoledager, og kanskje litt lengre i helgene. Barn trenger grenser og vil ha foreldre som bryr seg.

Kjeftbruk har lite for seg, men er det nødvendig så tåler barnet sinte foreldre, de må få irettesettelse ved behov. Sannsynligvis er det mer effektivt å forklare hvorfor du blir sint og opprørt.

Har poden gjort noe galt og må ta konsekvensene av det, så er det mest effektive å  ta fra de goder. Snakk saklig, forklar hvorfor du må ta vekk  PC´n et par timer, eller TV-tittinga, Playstation eller mobil telefonen. Det er mye verre enn all verdens kjeft.

Du kan være en god venn for dine barn, bare du setter foreldrerollen først.

Vargas

Slutt mellom stjerneparet!

Slutt mellom stjerneparet! Dessverre er det sant. Marthe og Fredrik har gått hvert til sitt. De er ikke lenger kjærester, derfor heller ikke mer, The FML Show. Slik er livet noen ganger, det tar uransakelige veier, når man minst forventer det.

Du som har fulgt stjerneparet via deres meget populære YouTube-kanal, The FML Show gjennom det siste året og vel så det, er sikkert skuffet over at din favoritt-duo på videonettstedet er lagt ned, men fortvil ikke.

Lest? Slik sprer du budskapet ditt!

Begge to, hun og han, Marthe og Fredrik vil forsøke å følge opp sin fanskare ved å gjøre det som de har gjort fram til nå, underholde sine fans, via hver sin kanal på YouTube.

Her finner du Marthe sin adresse og nye kanal på YouTube. Ikke glem å subscribe ved å trykke på den røde bjella, oppe til høyre – dette kan du ikke sant?

Slutt mellom stjerneparet!
Copyright Foto: Marthe Ek Teige

Slutt mellom stjerneparet!

Og her finner du Fredrik sin nye kanal.

Å finne kjærligheten er ikke alltid enkelt. Det er derfor så fantastisk, fint og deilig når det først skjer, men desto verre når bruddet er en realitet. Å ha kjærlighetssorg kan sammenlignes med å sørge over noen som døde brått.

Så ille er det faktisk.

Kjærlighetssorg – kan du dø av det? Nei du kan ikke dø av kjærlighetssorg, men du kan føle på smerten som om det ikke er noen grunn til å leve mer, akkurat i de første timene, dagene og ukene du har fått ditt livs verste beskjed. 

Det er slutt. Det er over, den du trodde du skulle leve med resten av livet, har valgt en annen vei. 

Den følelsen er det ingen som unner engang sin verste fiende. Kjærlighetssorg er og blir smertefullt, men det går over etterhvert. Noen trenger måneder andre år for å komme over bruddet med sitt livs store kjærlighet.

Tankene handler ofte om årsaken og veien videre i eks-kjæresten, og eget liv. Hva gjør du om du ser vedkommende med en annen? Hva skjer om du konfronterer henne eller han med bruddet og du sier det rett ut at du ønsker å prøve igjen?

Du gråter dine salte tårer, du kjenner lukten på puta, minnene strømmer på. Hvorfor gikk det så galt? Du lover at det skal bli store endringer og det til det bedre- kan du leve med å krype for å få det som du vil? Kan du være i et forhold på nåde?

Mange er kanskje villig til å gjøre alt for å unngå et brudd.

Noen velger å grave seg ned, beholde kjærlighetssorgen som et anker rundt livet i dager, måneder noen ganger år. For andre er det ikke noe ekstra bryderi, man går videre i livet, nesten som om ingenting har skjedd.

Vi vet at både Marthe og Fredrik er lei seg for det som har skjedd og at bruddet er endelig. Men vi vet også at begge brenner for det de er så gode på nemlig å underholde sine fans med gode, morsomme, alvorlige og hysteriske videoer.

Vi vet også at begge disse fantastiske unge menneskene vil finne seg en ny kjæreste når tiden er inne. Det vil du selvsagt ikke gå glipp av og bør derfor allerede idag, sørge for å følge dem begge på deres nye kanaler.

Du synes kanskje det har gått vel fort i svingene, fra å være et vellykket par til å ikke være sammen mer? Vel, det er ikke alt som passer på film, paret har forsøkt å finne ut av problemene sine, seg i mellom, uten å filme det. Men stjerneparet valgte til slutt å finne veien videre på egenhånd.

Hvilke type sjanger vil Marthe og Fredrik legge seg på, hvilke gjester vil de velge å ha med, vil de filme om de finner nye venner, kanskje ny kjæreste på sikt, kanskje blir den ene eller begge størst i Norge på YouTube?

Det er en god grunn til å følge dem begge via deres respektive kanaler – i lang tid. Vi vet at det kommer store overraskelser det kan være verdt å vente på.

Vi ønsker å benytte anledningen til å ønske Marthe og Fredrik, masse lykke til i framtiden, vi lover å følge dem videre – begge to. Takk for alle minnene dere gav oss med The FML Show.

Vargas

5 grunner til å forbli sammen

5 grunner til å forbli sammen som kjærester. Du kjenner på det nå, ikke sant? Det blir greit å komme seg på jobben igjen etter en heller slitsom ferie. Du har ikke fått pustet ordentlig fordi du har hatt folk, altså familie, på deg døgnet rundt – hver dag, hele sommeren.

Endelig kan du gå hverdagen i møte og få tid for deg selv.

For par som har funnet hverandre, som elsker hverandre og som har hatt den perfekte sommerferie sammen, gleder de seg selvsagt til neste mulighet til å være sammen også. Vet. Jævlig irriterende at noen har det så perfekt, men de har altså sin helt egen greie, som vi skal dele med deg nå.

Lest? Slik berger du forholdet ditt!

Hemmeligheten ligger selvsagt i bunnløs kjærlighet, dere har begge innsett at det skal forbli dere for alltid. Dere vil bli gamle sammen, dere skal klare alle kamper, uansett. Da blir ingen diskusjon for stor, da blir ingen krangel eller til og med utroskap – en trussel mot forholdet, man kommer seg forbi det stadiet, blir venner igjen, man tilgir og går videre. Forholdet overgår alt.

Vær ærlig og tydelig

Det er naturlig og veldig vanlig å komme til et sted i forholdet der man spør seg om det er dette du ønsker. Da bør svaret komme raskt, fordi dere elsker hverandre og vil forbli i forholdet, til tross for krangling, utroskap og munnhuggeri. Ikke alle går, enda den ene har valgt å ha sex med en annen. Andre igjen velger å gå tvert. Det er en smakssak om hvor viktig forholdet er.

Alle forhold innebærer forhandlinger, tillit, kompromisser og gjensidighet. Kommunikasjon bør handle om å stille ærlige krav til partneren og være tydelig på hva man ønsker i forholdet. At den andre ikke er utro bør være en selvfølge, men har dere snakket om et forhold som skal være monogame for begge? Fungerer dette over tid for begge? Eller bør det være rom for å ha en relasjon til et annet menneske, når du ikke er til stede? Inkludert det å ha sex?

En viktig debatt det kan være smart å ta tidlig i et hvert forhold.

5 grunner til å forbli sammen
Foto: S. Hermann & F. Richter //Pixabay

Overraskelser er undervurdert og jo viktigere, jo lengre man kommer ut i forholdet. Man skal ikke gå på akkord med sin egen troverdighet og komme med ny bil eller ny leilighet for å overraske kjæresten med ødeleggende gaver. Man skal bruke hverdagen, være kreativ, en rose på puta, en romantisk middag eller en weekend på hotell.

5 grunner til å forbli sammen.

Overraskelsen skal fungere som medisin for forholdet og det skal slett ikke alltid være ham som utfører det. Hun kan eksempelvis lage favorittminddagen hans. Han vil nok sette stor pris på det. Man skal huske på å fortelle hverandre, gjerne med gjerninger, at man tenker på den andre. Viktig.

Vær sammen

Når dere er urbane og har travle liv, bør dere bli enige om en par kvelder i uka, hvor dere prioriterer hverandre. Gi klar beskjed: “Du trenger ikke møte på alle jobb-middager, du trenger ikke være ute på pub med gutta hver helg, denne fredagen skal vi to være sammen, prate, spise og se hverandre. Knulle, nyte forholdet og dyrke kjærligheten.”

Slik opprettholder dere gnisten som aldri skal slukne. Se en film eller lage mat sammen. Å være sammen er å være kjærester. Kjæresten din vil sannsynligvis være enig og svare ja til den henvendelsen.

Forholdet mellom kjæresten og hans familie og deg, bør være så godt som mulig, her kan du legge inn aksjer som kjæresten din vil elske deg for. Du bør behandle svigerforeldre, svoger og svigerinne som din egen familie. Og håpe på at du blir likt og akseptert tilbake. Det er her mange par trår feil, ved å tvinge partneren eller kjæresten til å velge mellom deg og sine nærmeste familie. Bli inkludert og ta familien hans til deg.

Spontanitet

Hvorfor de fleste forhold føles så fantastiske i starten, er fordi man ofte er kåt og forelsket samtidig. Men det ligger noe i at alt er nytt og spontant også. Dere gjør ting sammen for aller første gang. Spiser sammen, går på kino sammen og snakker sammen om ting dere har opplevd hver for dere, enten som singel eller i et annet forhold.

Foto: Anastasiya Babienko // Pixabay

Etterhvert tar rutinene over for spontaniteten og spenningen forsvinner litt. Derfor er det viktig å opprettholde en spontanitet i forholdet, selv om det i en hektisk hverdag kan være vanskelig. Du må rett og slett planlegge til en viss grad, ved å være spontan for kjæresten, vise at du kan ta ting på sparket og få din elskede til å le av ditt påfunn. Å le sammen er alene en god drivkraft for et vellykket forhold.

Kjøp nye utfordrende antrekk, kle dere ut, vær barnslig og lek med hverandre. Meld dere på vinkurs, reis til fjerne slektninger eller meld dere inn i den lokale bowlingklubben, spill dart eller kjøp dere hver sin kajakk og padle inn i solnedgangen – sammen.

Gi hverandre frihet

I et forhold som skal vare evig, skal man ha drivstoff for å trives sammen over lang tid. Da må man også gi hverandre muligheten til å ha et parallelt liv ved siden av forholdet, som vi har vært innom i tidligere artikler. Det er en av de viktigste holdepunktene for å lykkes, å vite at forholdet ikke er over, om kjæresten reiser på vennetur eller ikke er hjemme sammen med deg på en hel uke.

Man må tåle at den andre er et selvstendig individ. Gir man hverandre plass og rom, tillit og kjærlighet, snakker nok sammen, samarbeider med enkle og krevende oppgaver og utfordringer – vil dere forbli sammen for alltid, sannsynligvis.

Ikke alle mennesker fungerer godt nok i et forhold og ønsker å forbli singel for alltid, uten å bli ensom. Det er en viktig forskjell, å være alene uten å ønske det og forbli singel, og trives godt med det over tid. For den som liker å ha en ved sin side, en makker, en kjæreste og bestevenn – kan et vellykket forhold være selve meningen med livet. Så viktig kan kjærligheten bli.

Vargas12.com skriver om det du liker å snakke om med dine venner og nærmeste familie, derfor ønsker vi å gi deg muligheten til å motta vårt nyhetsbrev, gratis og uforbeholdent, for å få alle våre neste blogginnlegg, rett i innboksen. Du vil ikke angre på det. Vi lover å overraske deg.

Lykke til!

Vargas

Slik berger du forholdet ditt!

Slik berger du forholdet ditt! Ved å tenke over hva du har i dag og hva du kan få ved et brudd. Felles barn gir ulike problemstillinger du bør ha i bakhodet. Om du faktisk vil ut av ekteskapet bør du tenke veldig nøye gjennom.

Ønsker du å bli værende i forholdet må du selvsagt fortelle om det. Er det ikke noe mer flamme, kjærlighet og følelser igjen, er det kanskje greit å gjøre det man har tenkt på en stund – nemlig å gå.

Men er det følelser du ønsker å bevare, en gnist som fortjener å leve, elsker du vedkommende du deler hjemmet ditt meD, bør det vel jobbes hardt for å berge stumpene? Bør det ikke? Noen mener at nordmenn skilles for lett og på feil grunnlag, uten å ha tenkt gjennom konsekvensene.

Lest? 8 bekymringer du bør legge vekk

Spør deg selv, er det noen prosent av dette ekteskapet eller forholdet du synes er verdt å jobbe for, men vær ærlig mot deg selv. Det er mange som blir værende i forholdet fordi alt annet er skummelt og bli værende er tryggere. Er svaret på ti prosent, eller mer, bør du selvsagt gjør det som skal til. Da er det noe der som gir deg noe.

Etter en lang og hard sommer, der man kanskje har bodd tett over tid med hele storfamilien, der dere to ikke har fått tid til å dyrke hverandre, kan det være vanskelig å gå på en ny høst med samme giv. Uten at sommerferien gav deg eller dere, gode øyeblikk eller rom for refleksjon og ettertanke. Alle mennesker har det behovet fra tid til annen.

Ikke rart familievernkontorene over det ganske land blir nedringt av fortvilte par som ikke ser løsninger, kun problemer og frustrasjon.

Slik berger du forholdet ditt!

Det hjelper lite å si unnskyld, hvis du ikke mener, ikke sant?

Det er alltid et bakenforliggende tema, en årsak til at dere har begynt å vurdere en skilsmisse som løsning på deres problemer og utfordringer i forholdet. Det betyr ikke alltid at kjærligheten er død. Det kan være “bagateller” som at man snakker dårlig sammen, at man ikke lytter nok eller ikke makter å sette seg inn i partnerens stå sted, men har fokus på seg selv og sitt i alt for stor grad.

Slik berger du forholdet ditt!

Hvorfor dere ble sammen en gang, hvorfor dere valgte hverandre, hvorfor dere fikk barn sammen og sa ja til hverandre, bør opp og fram i lyset. Se hverandre på nytt og gi hverandre kudos for å holde ut sammen. Det å gi komplimenter blir aldri feil, men du må mene det.

Å slenge rundt seg med gode ord og være hyggelig når man egentlig har lyst til å fike til hverandre er selvsagt ikke bra. For å løsne opp i flokene i forholdet, må man tørre å ta den vanskelige samtalen, være ærlig på hvor skoen trykker og gi den andre tid nok til å få all dritten på bordet. Da er det lett for at diskusjon blir til krangling, det er da man bør oppføre seg som folk og gi hverandre den respekten dere fortjener.

Å leve i et forhold kan være vanskelig nok, å merke ekteskapet når det begynner å knirke i sammenføyningene kan være umulig. Men det er håp og det kan la seg gjøre. Man må bare ta debatten, fortelle hva man vil ha ut av forholdet og hva som skal til for at det blir bedre på sikt. Ingenting går av seg selv, man må jobbe med forholdet hver eneste dag om begge skal kunne bli lykkelige i det.

Mange par er for lite flinke til å gi den andre slakk line. Altså plass til å bare være alene, eller sammen med venner, venninner på tur, på reise eller mulighetene til å utvikle seg selv på egne premisser – til tross for at man er i et forhold.

Det er mange bokser som hukes av før man er fornøyd i forholdet.

De fleste ønsker et godt sexliv, frihet og nok tid til å holde på med sin egen hobby og sine interesser, trene uten å måtte spørre først, møte venner, gå på pub eller reise på venninnetur eller oppleve ting med kollegaer. Uten at partneren eller ektefellen skal legge seg borti det med negative kommentarer, som ender opp i en krangel.

Man eier ikke den andre om man er gift eller er i et forhold.

Alle individer må få være selvstendig og ta egne valg. I et land som Norge er det så mange muligheter for enkeltmenneske til å gjøre tusen ting man har lyst til, som kanskje ikke passer for partneren. Da må den ene gi slipp og la vedkommende få lov til å dra på oppdagelsesreise til India, om det er det hun eller han ønsker.

For å sette det på spissen, man må gi slipp for at forholdet skal vare lenge.

Man må være villig til å la den man elsker få ha sitt eget liv parallelt med forholdet eller ekteskapet. Bare på den måten vil det kunne være håp for at det forblir dere to.

Kanskje er det både vondt og vanskelig for den som blir sjalu eller ikke takler at den ene gjør ting uten den andre, overnatter på hotell med venner i Syden f.eks, men da handler det altså om tillit. Skal man fungere i et forhold i årevis, må man kunne stole på den andre. Tillit, at man faktisk kan stole på hverandre i forholdet er helt avgjørende for at det skal kunne gå bra.

Se for deg at bruddet kommer, dere skilles og du skal begynne å date igjen etter hvert. Hva vil du se etter da? Vil du sammenligne andre med partneren du forlot? Er du overbevist om at alt vil bli perfekt og fantastisk med en ny kjæreste, etter hvert ny ektefelle? Da kan det hende du blir lang i tryne, når du oppdager at du faktisk hadde det bedre før.

Lest? Er du den beste utgaven av deg selv?

Om dere har felles barn, skal du kjempe for foreldreretten eller blir det delt omsorg femti prosent hver. Og har du tenk over hva det vil bety for barna dine om de må flytte, bytte skole, miste vennene sine og den ende av foreldrene sine?

Skal man skilles bør man vite konsekvensene, vite at kjærligheten ikke er til stede og at bruddet er den eneste riktige utveien. Å bli elsket av en man ikke lenger elsker bør ikke være nok, å bli værende i forholdet for å skjerme barna er heller ikke god nok grunn, men er du ikke sikker på om du gjør det rette – fordi det fortsatt er grunner til å bli værende, bør du kjempe for forholdet ditt.

Gresset er neppe grønnere på den andre siden av gjerdet, et brudd løser ikke konfliktene deres, du bare skyver problemene foran deg og vil bli ulykkelig og kanskje alene. Da er det neppe verdt å skilles. Når sa du forresten unnskyld, siste og mente det på ordentlig?

Tillit, kommunikasjon, frihet, kjærlighet og samarbeid er fem ord som dere skal og bør pugge, heng de på kjøleskapet og lev etter disse punktene så godt det lar seg gjøre.

Holder dere på disse fem elementene uten slingringsmonn, vil det gå veldig bra i deres forhold. Kanskje enkelt og banalt å påstå, men er det kjærlighet i mellom dere, vil dere jo bli værende i forholdet.

Å kunne stole på hverandre, elske hverandre, snakke sammen, gi den andre frihet til å utvikle seg som man selv vil og samarbeide om det å leve i et forhold – husarbeid, regninger, med barna og gi en hjelpende hånd når middagen skal lages. Et forhold er jo teamwork framfor noe annet.

Derfor bør dere avbestille den timen til familierådgiveren. Nå.

Vargas12.com er bloggen som skriver om de vanskelige temaene, vi skriver om livet, døden og alt der i mellom, følg bloggen via vårt nyhetsbrev, så får du alle våre neste blogginnlegg rett i mailboksen, selvsagt gratis og uforpliktende.

Vargas

Utro partner?

Utro partner? Som vi har sett, hørt og lest om mange ganger. Utroskap skjer, til og med i de aller penest møblerte hjem. Selv det perfekte par, har opp- og nedturer i forholdet. Noen du kjenner går i terapi, hun har falt for kompisen til partneren, konfliktene står i kø.

Slik er det når mennesker møtes, man eier ikke hverandre. Enda man er godt gift, kan det bli slutt ikke sant, ganske så rakst også. Utroskap, er blant de årsakene som begrunnes hyppig ved brudd. Naturligvis for noen, mens andre tilgir og blir værende, dog mer skeptisk enn tidligere. Utro partner?

Hva er utroskap og hvor går grensen?

Er det ved et gjensidig kyss, eller må det være “full pakke” før det er utroskap? Kan blikk, hemmelige møter og hyppige SMS-kontakt også være en type utroskap?

Vi mener utroskap kan unngås hvis man snakker nok med hverandre og er nok glad i hverandre, men det alene er selvsagt på langt nær nok, til å holde på en partner i årevis.

Utroskap begynner med at en av partene i et forhold søker spenning andre steder enn hos sin kjæreste. Det unngås ved kommunikasjon, tillit og kjærlighet. Det høres enkelt ut. Men er alle tre nevnte punkter på plass hos begge så trenger man ikke være utro.

Lest? Slik finner du en kjæreste!

Er du utro, eller blir du bedratt? Enten du er i den ene eller den andre situasjonen, kan det hende du opplever et følelsemessig kaos akkurat nå.

Utro partner?

Utro partner?

Om forholdet knirker i sammenføyningene, er det jo ikke opp til bare din partner å fikse opp i det. Du bør kanskje tenke, hva kan jeg gjøre for å få det bedre sammen med den du deler seng med.

Hva er en bra partner? En som føyer seg etter alt du sier og gjør, en som snakker deg etter munnen og er enig i alt og som sjeldent eller aldri har egne meninger? Det er vel ikke en tjener du ønsker å ha? Du trenger litt motstand, en å bryne deg litt på.

Din partner, om dere har det fint sammen, er ofte den viktigste samarbeidspartneren du har, kjæreste, far til barnet og bestevenn i én og samme person, det er klart det er viktig med en bra partner. Det motsatte av, en utro partner?

Dere skal jo være sammen om alt, regninger, husarbeid, økonomi, felles barn krever mange diskusjoner, hvordan oppdrar man en et barn? Det finnes vel ingen manual, verken om forholdet eller til oppdragelsen?

Utro med velsignelse?

Feriene, hvor skal dere reise? Skal svigermor få være med i år, skal dere til Syden, på hytta, til New York eller blir det fjelltur, som han så gjerne ønsker? Å være sammen betyr at man bør være ærlige med hverandre, hvis ikke blir det vanskelig for begge.

 • Partneren din har i det siste blitt fjern, sletter tekstmeldinger og anropslister hyppig på telefonen og jobber oftere og oftere «overtid». Er han utro?
 • OBS! Tegn og faresignaler er ikke det samme som bevis, så trå varsomt.
 • Samlivsbrudd kan være en dramatisk, psykisk belastning. Den 42 år gamle småbarnsfaren skrev avskjedsbrev til barna da ekskona gikk fra ham
 • Også selvmord og selvmordstanker kan være relatert til skilsmisse eller brudd

Ulike forskningsstudier viser at samlivsbrudd kan få enorme konsekvenser for dem som berøres. Blant annet er selvmordsrisikoen fire til seks ganger høyere for personer som har vært gjennom et brudd eller en skilsmisse.

Her er 8 faresignaler, utviklet av, Cathy Meyer, sertifisert skilsmissecoach, ekteskapsrådgiver og etterforsker.

1. Han sier at de bare er venner

Dette er en forutsigbar uttalelse fra en som er utro. Dersom partneren din tilbringer stadig mer tid sammen med sin nye venn er det selvsagt mulig at det kan det være mer mellom dem enn vennskap. Du bør selvsagt akseptere at partneren din har venner av motsatt kjønn, men dersom du føler deg utrygg vil det selvsagt gagne både deg og forholdet at du tar opp problemstillingen med partneren din og blir enige om regler for hva som er greit og ikke.

2. Ting blir plutselig hemmelig

Dersom ting dere tidligere pleide å gjøre åpent eller være udiskrete i forhold til plutselig er blitt «off limit», da er det antagelig ett elller annet i gjære. Hvis han skaffer seg nye passord på pc-en, sletter raskt ut- og innkommende meldinger, eller skrur av telefonen når dere er sammen er det naturlig at du reagerer. Har han dårlig samvittighet kan det hende ha vil beskylde deg for å være en kontrollfreak, en snushane eller sykelig sjalu.

3. Han sier han trenger en pause

Personer som er involvert i noen andre vil kreve mer rom og tid borte fra partner og familie. Ofte skylder man da på stress i forbindelse med jobben eller at man trenger å finne ut av ting. Dette kan være et tegn på at partneren din prøver å skape seg litt mer frihet, for å gi rom til sidespranget.

4. Jobbrutinene blir annerledes

Å jobbe sent, dra på jobb på rare tidspunkter eller i det hele tatt legge mer tid i jobben enn tidligere kan være et dårlig tegn. Det trenger ikke bety at han er ute og møter en annen. Det kan også være et tegn på at han trenger tid til å tenke eller vil unngå konfrontasjoner på hjemmebane.

5. Han bruker mer tid foran pc-en

I dag, med den moderne teknologi som er tilgjengelig for oss, så trenger ikke en som er utro å forlate hjemmet. Via mail eller msn kan partneren prate med den «nye», og gir rom for såkalt emosjonell utroskap.

6. Unnskyldningene kommer hyppigere

Han finner på alle mulige unnskyldninger når det er sosiale sammenhenger som familiebursdager osv i DIN familie. Han vil gjøre alt for å være sammen med dem.

7. Hemmelige telefonsamtaler

Emosjonelle affærer skjer som oftest via telefon, spesielt mobiltelefon. Dersom han legger raskt på etter at du entrer rommet, blir borte lenger enn normalt på «butikken» eller tar med telefonen når han skal ned i vaskekjelleren, kan det være et tegn. Et ytterligere faresignal er det om han blir på defensiven dersom du konfronterer ham med dette.

8. Oppførsel som ikke henger på greip

Å ikke møte opp eller komme hjem som avtalt eller ikke kunne gjøre regning for tid kan være et faresignal. Dette henger ofte sammen med klær du ikke har sett før eller klesplagg han plutselig har «glemt» på jobben eller «mistet» på trening.

Monogami

Hvis du spør ham om disse små tingene, får du kanskje servert svært detaljerte historier som ikke henger på greip.

Mange påstår at det er så mange punkter i forholdet, som gjør at man ikke klarer å leve i monogami gjennom flere år, uten at man setter ekteskapet eller partnerskapet på spill. Man må fire for mye på egne ønsker og eget liv, til at det er verdt det, påstås det. Er du enig?

Har du snakket med godt voksne som har vært sammen i 50 år, så har det ikke alltid vært enkelt, er svaret du får, men man har valgt å bli værende, å skilles eller flytte hver til sitt var aldri noe tema, og er det fortsatt ikke.

Slik er det ikke i dag. Blir man ikke respektert eller ikke elsker den man en gang så på som en bra partneren, blir det slutt. Garantert. Man dveler ikke ved det gamle lengre, men kommer seg videre i livet.

Livet er for kort til å bruke tiden på mennesker som ikke leverer etter dine egne standarer og håp.

Vargas

Unngå krøll i forholdet i sommer!

Unngå krøll i forholdet i sommer! For det er nok ikke bare i Norge, at skilsmisse-statistikken går rett til vers etter en lang og krevende sommer. Sommerferien gir rom for refleksjon og ettertanke, men også krangel, utroskap, slåssing, intriger og ønske om brudd eller skilsmisse.

Familievernkontorene flommer over i august, av par som ønsker hjelp til å komme seg ut av flokene, eller som har fått så nok av hverandre gjennom sommeren – at et brudd er uungåelig.

At parsammensetningen ofte er annerledes enn før og grensen for å gå, når ting blir vanskelig, er langt lavere, gjør at mange velger skilsmisse eller brudd, i langt større grad enn tidligere år. Selvsagt skal man flytte fra hverandre om kjærligheten er borte, men i noen tilfeller går det kanskje for raskt.

Vi som skriver denne bloggen, heier alltid på kjærligheten, derfor vil vi gjøre det vi kan for alle som er i fare for å få krøll i forholdet i løpet av sommeren, til å unngå dette.

Unngå krøll i forholdet i sommer!

Unngå krøll i forholdet i sommer!

Som de fleste vet, de som har vært i et forhold over noe tid, lite kommer av seg selv, man må faktisk jobbe for å få ting til å gå smoothly, vi ønsker at ting går på skinner uten en evig debatt.

Å gå og hakke på hverandre om bagateller er starten på en krangel. Senker du krav til egen tilfredshet og setter deg inn i den andres situasjon, skjønner du som kvinne at mannen blir litt lettere å ha med å gjøre om han får seg et nummer, det er velkjente verktøy for å få forholdet til å fungere.

Men det er ikke altid. Nok. Begge skal jo ha det fint i et forhold, ikke bare han eller bare henne. ofte er man sammen som en familie, noen velger å reise med storfamilien, svigermor og hele hurven.

Da krever det i hvert fall en smule forberedelser og en vilje til at ting skal være greit mellom ham og henne. Kanskje skal barna få lov til å gå med sko inne på hytta, være oppe en time lengre, få kline ned klærne sine og overnatte hos venner, uten at alt blir en diskusjon?

Å ha ferie, ha fri og nyte sommeren, er å la verden fare i langt større grad enn ellers. Det vi ønsker å sette fokus på i denne artikkelen, er at dere som kjærestepar, skal se hverandre.

Lest? Pride – på tide å bli ekte?

Gi hverandre litt tid sammen, enten det er tidlig eller sent, en ‘kjappis’ mens ungene er på kiosken for å kjøpe is eller en dypere samtale med noe rødt i glasset når ungene sover. Det er viktig at dere tar på hverandre, ser hverandre og vil hverandre vel, nettopp fordi dere har hverandre og elsker hverandre!

Når gav du henne en real omgang sist? Når gikk det for henne to ganger på rad, når gikk du ned på henne og gav henne tidenes orgasme. Som mann, som elsker og hennes beste venn, er det din fordømte plikt til å forstå hennes behov. Skjerp deg, mann!

Sex er alltid viktig i alle forhold. Lar man sex være noe alle andre driver med, er det en glimrende måte å starte en krangel som ikke gir seg med det første. Dere bør ta sexen på alvor. Gi den andre noe vedkommende setter pris på, om du selv ikke har lyst. Du vet jo hvordan – så hvorfor ikke være generøs?

Terapeuter og psykologer, forteller til par som kommer for veiledning og hjelp, at de bør tvinge hverandre til å ha sex igjen. Enda hvor kleint og feil det føles, når du egentlig “går til sengs med fienden” etter en langvarig konflikt og begge ser at forholdet er dødt.

Sex er nemlig så viktig i de fleste forhold, at det er med på å ødelegge det meste, om sexen er feil eller ren mangelvare, og det kan være med på å berge allerede nær havarerte forhold.

Her er noen enkle punkter som kan være til hjelp for å unngå problemer i forholdet. Ingen fasitsvar, men kanskje gode råd:

 • Snakk sammen om de viktig tingene som opptar dere
 • Lytt oppriktig til den andre, la hverandre snakke ut
 • Legg vekk forstyrende ellementer som f.eks mobil når dere prater
 • Er arbeidsfordelingen i hjemme riktig?
 • Har dere nok alene tid med venner og venninner?
 • Er økonomi endel av problemene, forsøk å løse det
 • Er det utroskap eller interesser for andre forstyrrende i forholdet?
 • Gjør dere nok sammen som par, felles interesser, turer, hobbyer?
 • Hva kan DU gjøre for at forholdet blir bedre?
 • Forsøk å se vekk fra alle feil og mangler hos partneren din, se på egne
 • Lær å være uenige uten å bli usaklige
 • Sett av tid til diskusjon, men lytt, ikke kjefte
 • Krangling og uenighet betyr ikke manglende kjærlighet
 • Vil du bli værende i forholdet for din egen del?

I de aller fleste forhold, neste uansett alder, om man er ung og forelsket eller har levd sammen i et langt liv, oppstår det alltid konflikter, sorger, bitterhet og sjalusi. Det er endel av hverdagen, det er endel av livet. Da er det kanskje mer enn noen gang, viktig å ha en venn å kunne snakke med.

Den vennen, er ofte sin egen partner og kjæreste. Det er derfor det er så viktig å kunne snakke om alle deler av livet, ikke bare det flotte, gode og vakre. Men også det som er vondt, krevende og vanskelig.

Unngå krøll i forholdet i sommer!

Unngå krøll i forholdet i sommer!

En sommerferie skal være hyggelig for alle som tilbringer den sammen, både små og store, derfor krever det litt mer kompromisser og tilbøyeligheter fra alle. Både fordi at alle skal få lov til å gjøre det de har lyst til, men også for at både reise og opphold skal gå knirkefritt uten krangling og bråk.

Et forhold er hardt arbeide, ingenting kommer av seg selv, og man bør se på hverandre i takknemlighet over at den du elsker, elsker også deg. Fy flate så heldig JEG er, som blir elsket av akkurat deg, som jeg elsker så høyt. For det gjorde du jo engang, ikke sant? Og gjør det kanskje fortsatt.

Alle par har krøll i forholdet, med jevne mellomrom. Det er spørsmålet om det er en ørliten flik igjen, av den gnisten som ble tent engang, og om den skal jobbes med til å bli den flammen den engang var. Eller om gnisten er borte og man bør søke etter kjærligheten andre steder.

Ingenting er vanskeligere enn når den ene vil ut av et forhold hvor den andre, ikke vil noe annet enn at forholdet skal vare.

Kjærlighetssorg er drepende og destruktivt. Noen mennesker kommer seg aldri over sitt livs store kjærlighet om det blir slutt, derfor er det mange som peker på kjærligheten som den direkte årsaken til, meningen med livet.

Kjærligheten er vidunderlig vakker når den er gjensidig, og ren tortur når den forsvinner fra den ene eller begge. Jobber dere daglig med å bevare det som engang var, og tåler å ta en fight når problemene kommer, er det fortsatt håp.

Man skal være generøs og tålmodig, snill og ærlig, en venn og elsker, klok og imøtekommende, kokk og handyman, vaktmester og bilmekaniker, sexy og omsorgsfull far, men allikevel oppleve at hun stikker av med din beste venn. Shit Happens!

Livet er som en kommode, skuff på skuff, og så dør du. Derfor bør du ta vare på dagen i dag. Spis, Elsk, Lev, mens du kan.

Vargas

Pride – på tide å bli ekte?

Pride – på tide å bli ekte? Du som fortsatt gjemmer deg bak din faktiske legning, er det ikke på tide å bli ekte, er det ikke på tide å vise hvem du egentlig er?

Det er Pride dager, folkens, vennene dine står klare til å ta deg i mot, enten du er gutt eller jente, lesbiske eller homofil, biseksuell eller fortsatt litt i tvil.

Nå er tiden inne til å bli den ekte utgaven av deg selv. Pride-dagene som støttes av svært mange enkeltpersoner, mindre og større bedrifter har forstår hva dette handler om.

Lest? Hatet mot homofile øker!

Lørdag 22. juni, går Pride-toget gjennom Oslos gater, og det vil være et tog for alle, ikke bare praktiserende homofile, men sympatisører, venner, familie og alle som synes det er innafor å være endel av felleskapet der kjærligheten mellom mennesker – uansett legning, er hovedbudskapet.

Pride – på tide å bli ekte?
Foto: Pride Oslo

I 2018, etter ni dager med Pride og nesten 200 ulike arrangementer i hele Oslo, samlet paraden utrolige 45 000 deltakere og 250 000 tilskuere. I år er paraden på lørdag 22. juni. Den starter klokken 13.00 på Grønland i Oslo og avsluttes i Pride Park et par timer senere.

Oslo Pride

Pride – på tide å bli ekte?

Visste du at det blir stadig flere bifile, ikke bare homofile som står fram, men faktiske mennesker som blir glad i mennesket – ikke kjønnet. Derfor kan det bli flere bifile i Norge, enn det er lesbiske og homofile, når det blir mer akseptert, at man kan elske flere på tvers av kjønn. 

Den tradisjonelle A4 familien med mann, kone og felles barn, slik det har vært gjennom mange generasjoner, som eneste alternativ fram til midt på syttitallet engang – er på gyngende grunn.

Lest? 7 veier til et bedre sexliv!

I dobbeltmoralens vugge, USA, skulle man tro at det å være bifil, er fortsatt både forbudt og svært tabubelagt, men det er faktisk feil. I følge magasinet Newsweek, er en tredjedel av alle mellom 18 og 34 år, ikke heterofil. Noe som borger for en betydelig endring i det amerikanske samfunn. En kulturforskjell som har skjedd over få år, men som gir håp for framtiden for kommende generasjoner.

Her hjemme har det vært både akseptert og lovlig å elske den du faller for, uansett kjønn, og du kan heldigvis få lov til å gifte deg med vedkommende også. Hurra for kjærligheten. For ser du ikke forskjellene rundt deg i samfunnet, du også?

Pride er for alle – ikke bare bifile og homofile

La oss være litt konkrete. Du er selvsagt helt ekte, om du blir værende i skallet ditt, du kan ha all verdens gode grunner til å ikke stå fram i dag, eller i morgen. Men for ditt eget selvbilde, for din egen stolthet og for å kunne vise verden hvem du faktisk er på ordentlig – finnes det kanskje enda flere gode grunner til å gjøre det nå. Stå fram og fortelle hvem du egentlig er.

Pride – på tide å bli ekte?
Pride-toget går fra Grønnland kl 13 til Pride Park (spikersuppa)

Den dagen du blir bevisst dine egne behov, din orgasme, hvor viktig du er i ditt eget sexliv, i det øyeblikket lykkes du med å kaste alle hemninger å la orgasmen(e) herje vilt, enten de kommer av oralsex, sex med flere enn én partner, med kjæresten ute i det fri, med en person av samme kjønn hvor du første gang lar deg føre hen – av de sterke fantasiene du alltid har hatt.

Eller bare har skriftet batterier i favoritt-vibratoren, eller g-punktstaven, som du alltid har elsket, men ikke tørt å bruke så ivrig som endelig nå. Sex er så vanlig, men likevel så individuelt hva man tenner på og ønsker å gjøre, for å få et godt og fungerende sexliv.

Aldri før har identitet vært viktige, aldri før har sex vært så frigjørende for tross alt liberale nordmenn, aldri før har det vært enklere å elske flere enn én partner og aldri før har det vært enklere å være homo.

Menn i alle aldre, som står fram, får sjeldent problemer med det, men også heterofile menn, som eksperimenterer med sin legning, kall disse bifile eller friseksuelle. Lever godt med sin flørt med menn ved siden av sitt heterofile parforhold.

Disse mennene vil kanskje holde sin hobby for seg selv, da det fortsatt er del å gå på, når det kommer til åpenhet rundt å være fri- eller biseksuell, dessverre. Det er det Pride altså handler om, å kunne elske – uansett kjønn, farge, religion og nasjonalitet.

Sett av noen timer til å møte opp i Pride toget, stedet er Oslo sentrum, lørdag 22. juni. Stå for hvem du er og få en tung ryggsekk av skuldrene dine.

Takk for at du følger vårt nyhetsbrev!

Vargas12.com støtter alt hva Pride står for og er stolt av det.

Kilde: Pride Oslo

Vargas

Bra partner?

Bra partner? Din partner er ofte den viktigste samarbeidspartneren du har, kjæreste, far til barnet og bestevenn i én og samme person, det er klart det er viktig med en bra partner.

Dere skal jo være sammen om alt, regninger, husarbeid, økonomi, felles barn krever mange diskusjoner, hvordan oppdrar man en et barn? Det finnes vel ingen manual, verken om forholdet eller til oppdragelsen?

Feriene, hvor skal dere reise? Skal svigermor få være med i år, skal dere til Syden, på hytta, til New York eller blir det fjelltur, som han så gjerne ønsker? Å være sammen betyr at man bør være ærlige med hverandre, hvis ikke blir det vanskelig for begge.

Å ha en bra partner, er å ha en klippe ved sin side som man kan ty til når ting blir vondt og vanskelig, for det blir jo livet med jevne mellomrom, for alle. Å ha en bra partner, betyr at man kan stole på hverandre og elske hverandre på godt og vondt. Å ha en bra partner betyr at man har en å snakke med, men også lytte til, når de store spørsmålene krever svar.

Organdonasjon? Hvor mye enklere er ikke livet om man har snakket om døden, livet og alt det krevende som ikke gir selvfølgelige svar, men det som må grunnes på og diskuteres og vurderes, igjen og igjen?

Bra partner?

Bra partner?

Mange påstår at det er så mange punkter i forholdet, som gjør at man ikke klarer å leve i monogami gjennom flere år, uten at man setter ekteskapet eller partnerskapet på spill. Man må fire for mye på egne ønsker og eget liv, til at det er verdt det, påstås det. Er du enig?

Har du snakket med godt voksne som har vært sammen i 50 år, så har det ikke alltid vært enkelt, er svaret du får, men man har valgt å bli værende, å skilles eller flytte hver til sitt var aldri noe tema, og er det fortsatt ikke.

Slik er det ikke i dag. Blir man ikke respektert eller ikke elsker den man en gang så på som en bra partneren, blir det slutt. Garantert. Man dveler ikke ved det gamle lengre, men kommer seg videre i livet.

Lest? Slik finner du en kjæreste!

Ingen velger å dele livet med en dust som ikke respekterer den andres ønsker, ve og vel, men er en egoist som bare forlanger, uten å gi noe tilbake. Da spiller det liten rolle om hun er Guds gave til mannen, eller han er som en drøm, en høyreist Gresk Gud. Drittsekker mister glansen i pelsen ganske raskt om egoet blir for stort.

Faktisk er det rimelig hardt arbeide å være en bra partner for sin kjæreste, men det er enda litt vanskeligere å forbli det i årevis. Da skal man virkelig vise at man elsker sin elskede, det er lettere sagt enn gjort. Å være en bra partner krever tålmodighet, kunnskap og vilje til å godta kompromisser som går på bekostning av egne gleder og eget liv.

Bra partner?

Vi har ingen garanti for hvor bra det vil gå i de forholdene vi innleder med en kjæreste, en ektefelle eller partner, er ny partner? Løsningen? Vi håper og tror det skal gå bra, selvsagt. 

Ofte går det bra lenge, andre ganger, går det den veien høner sparker for mange av oss. Da kan vi lett tro at det ordner seg om vi bare får byttet ut partneren. For det er jo sjeldent noe feil på oss. Du og jeg er jo perfekt – ikke sant?

Gresset er noen ganger mer fristende for kua på den andre siden av gjerdet.

For både kvinner og menn, er det lett å tro at det er slik om man bytter partner også. At de feilene og manglene som man måtte mene å finne hos sin partner, ikke eksisterer hos en eventuell ny kjæreste.

En mental sperre eller feilkobling, får mange av oss til å tro noe slikt viss vass. Det er åpenbart feil, man kan ikke fortsette å være så naiv at man vil få det så mye bedre i det neste forholdet, om man bare skaffer seg en ny partner.

Lest? Kvinner dropper lave menn.

Tro heller om igjen. Du vet hva du har, ikke hva du får. Kan det virkelig være verdt det, bør du spørre deg selv mange ganger, før du tar det store steget ut i usikkerheten.

I svært mange tilfeller er det nemlig en feilvurdering å gjøre det slutt, for å etablere seg på nytt. Noen ganger er det det eneste rett, men da vet du det også med sikkerhet i forkant.

En livsledsager, en kjæreste eller en å elske, er viktig for mange mennesker. Å bli elsket tilbake, betingelsesløst og evig, er ingen garanti for noen. Er man så heldig å oppleve ekte kjærlighet, bør man virkelig tenke over hvor heldig man faktisk er.

Har man funnet en bra partner, bør man selvsagt gjøre alt man kan for å ta vare på vedkommende, så lenge som mulig. Å elske behøver ikke være nok, forholdet skal fungere, du skal ha en bra liv, et godt sexliv og du skal bli sett for den du er.

Hvor lenge kjærligheten mellom to mennesker varer, kan ingen vite.

Ekspertene påstår at det er hardt arbeide som skal til for å få gnisten til å holde seg i live. Dør kjærligheten, er det over. Derfor bør man aldri ta partneren sin for gitt heller, uansett hvor lenge man har vært sammen.

Frykter du at kjæresten finner en annen? Har du tenkt tanken, at det kan være på grunn av deg? At forholdet, som etter ditt syn, slett ikke er så verst, men så går kona, partneren, eller kjæresten din rundt og fantaserer om andre? 

Dessverre er det slik i mange forhold. Utroskap skjer, og det kan like gjerne være hun som er utro, som ham.

Noen klarer å rydde opp uten å bryte opp, andre velger å forbli sammen, men har andre på si, med samtykke fra den andre. Men mange gjør det slutt fordi de tror at alt vil bli bedre i et nytt forhold, noe som slett ikke behøver å stemme med virkeligheten.

Utroskap skjer i mange pent møblerte hjem, der du minst aner det, skjer det. Vi kan ikke annet enn å jobbe med forholdet, og være en bra nok utgave av den partneren som fikk et ja av den gangen, enten som kjæreste, partner eller ektefelle.

Er du hel ved, ærlig og trofast, lett å holde ren og tjener gode penger, kan du likevel bli vraket for en som er hakket opp – da er det bare å krumme nakken og komme seg videre. Sånn er livet.

Til dere som kjemper for forholdet, som ser hverandre som en bra partner, vi heier på dere. Det berømte gresset, behøver ikke være noe bedre på den andre siden av gjerdet, enda hvor grønt og fristende det ser ut.

Det er faktisk mulig å forbli sammen i forholdet med en bra partner.

Vargas

Rik over natta?

Du går med drømmer om å få den helt store pengesummen mellom hendene, brått og uventet, du har til og med lista klar, hva du skal kjøpe først, når drøm blir til virkelighet. Kjenner du deg igjen?

Du tipper Lotto, av nettopp den grunn, du tipper kanskje til og med på hest?

Et klokt hode sa engang at man blir ikke rik av å være lat, men kun av hardt arbeide over tid, selv ikke det gir deg noen garantier. Det er sikkert mange som har sagt det, og det var kanskje mer riktig før. Nå kan man jo bli steinrik av å spille på tall eller dyr, eller rett og slett ha ufattelig flaks – med riktig kombinasjon av fødselsdatoene til hele familien, eksempelvis.

Lest? Student og dårlig råd? Les!

Å bli rik over natta behøver ikke gjøre det særlig mer lykkelig, men det gir deg en frihet du kanskje kunne ha godt av. Å gjøre det du aller mest har lyst til med livet ditt, er jo et privilegium få forunt. Man kan nok klare å få oppfylt deler av disse drømmene med å spare penger over tid, men slikt tar tid. Å bli ufattelig rik over natta, gjør nok noe med sinnet. Kanskje det til og med ikke er bra for alle å bli stinn?

Rik over natta?

                                                                                       Foto:YouTube.com

Apropos hva mye penger kan gjøre med deg, bare se på Donald Trump, enda han arvet mye av sin rikdom, har han utvilsomt nese for god business, til tross av at den amerikanske presidenten framstår som en kvinnehater, med alt for stort ego og et forvrengt selvbilde. Penger har han åkke som, mye penger.

Du som jobber hver dag og kun har tre fire uker sommerferie gjennom et langt år, kunne selvsagt ha brukt tiden på andre ting, enn å jobbe. Det er bare å innse at du er på jobb for å få lønn? Hadde sjefen kommet til deg og fortalt at du får halv lønn fra i morgen, grunnet nedskjæringer, hadde du sannsynligvis sluttet ganske raskt. Fordi vi alle er avhengig av en inntekt, ikke Trump og andre millionærer, men vi vanlige dødelige er avhengig av faste summer inn, fordi det går faste summer ut.

Det er jo slik samfunnet er lagt opp i store deler av den siviliserte verden.

Alt koster penger og vi må ha mat, strøm, drivstoff, forsikringer, hus, bil, ferie og råd til å kjøpe nye klær og annet. Det blir vrient uten en inntekt som kommer samme dato hver måned. Og for de fleste av oss går det helt greit rundt, om man er litt nøktern. En norsk gjennomsnittslønn ligger på ca 600.000 kroner per år, er man to personer med ca samme inntekt, skal man kunne leve godt av 1,2 mill per år i Norge – uansett hvor man bor.

Hvis du er født fattig, er det ikke din feil. hvis du dør fattig derimot, er det bare din feil …

Bill Gates

Alle de som tjener et slikt beløp, og kanskje enda mer per år, drømmer også om denne nevnte friheten til å velge andre alternative måter å leve livet på. Hva med å eie sin egen leilighet i Paris, en annen i New York og en bungalow på Hawaii? Med nok penger, åpner det seg en helt annen verden. En verden du fram til nå bare kunne ha drømt om, knapt nok det. Om du ville bli mer lykkelig? Jeg er ikke sikker, men du har kanskje fått det mer travelt, fordi du kan aldri være mer enn et sted om gangen. Du kan ikke kjøre mer enn én bil om gangen, eller gå i mer enn et antrekk per gang, jo det kan du, men da ser du passe teit ut.

Med nok penger på bok, ville du kunne kjøpe gaver til alle du liker.

Bare tenk deg den følelsen, og ta med seg en bror, søster, foreldre, beste venn eller kjæreste, på konserter og andre fantastiske opplevelser – verden over. Til og med få møte helter og heltinner. Dra på Safari, reise til Japan eller andre steder du vet er spennende, bare se verden. Ja du kan jo få kjøpe det meste med nok penger. Bare spør Donald Trump. Han kjøper sex han. Fordi han kan. Gjøken.

Rik over natta?

En annen ting man kan kjøpe for nok penger, er kunnskap. Du kan ansette verdens beste mattelærer og bli jævlig god i matte. Eller verdens beste kokk og bli en racer på kjøkkenet. Tenk å overraske vennegjengen med party, så kommer Eivind Helstrøm ut fra kjøkkenet. De ansiktene rundt bordet, et åpenbart ubetalelig øyeblikk, du sent vil glemme. Eller du kan gi bort halve formuen din til mennesker som trenger pengene mer enn deg selve, slik Bill Gates har gjort gjennom flere tiår. Microsoft-gründeren er kjent for mange ting, men også at han er rik og gir penger til veldedighet. Her snakker vi om milliarder av kroner altså. In your fucking face, mr. President.

Så lurer du kanskje på, hva er det som skal til? For å bli så rik?

Hadde jeg hatt et fasitsvar til deg på det spørsmålet, hadde jeg i hvert fall ikke brukt tiden min på å skrive middelmådige blogginnlegg, på en middelmådig blogg. Da hadde jeg heller vært på vei til Maldivene, med mine beste venner, familie og Eivind Hellstrøm.

Der skulle vi ha opplevd magiske kvelder, til vi begynte å kjede oss, deretter hadde vi reist til Italia, til Portofino og lyttet til Andrea Bocelli og drukket god rødvin, live in consert. Etter noen fine dager i den italienske perlen, måtte vi ha reist en tur til London. Deretter invester smart i eiendommer. Ansatt klokere mennesker enn meg selv, som er Petter Stordalens mantra.

Intimkonsert med Adele, ville også ha hengt svært høy på min bucket list.

Deretter kampen Wolves-Manchester United i FA-Cupen, med møte i etterkant av manager Nuno og spillerne hans. Ville nok tatt en prat med en skuffet Ole Gunnars Solskjær også, men barndomsvenn fra Kristiansund. Vi som ikke har uhorvelige summer å svi av til drømmer og reiser, må fortsette å drømme, eller finne opp hjulet på ny. Det er som kjent ikke enkelt.

For å være alvorlig et øyeblikk, har det kommet oss for øre at det finnes ingen gode fasitsvar på å bli ufattelig rik, fordi det i fleste tilfeller er forbundet med for stor risiko. Du skal ha penger til å investere, men du har ingen garanti for å heve premien eller få igjen for innsatsen. Å spille stort, på casino, Black Jack eller Lotto, kan gjøre deg fattig, men du kan som sagt være heldig om du har nok flaks.

Noen “eksperter” på økonomi, vil be deg om å følge pengene, følg de store inntektene og invester alt overskuddet. Deretter bør du være moderat med pengene, ikke kjøp dyre gaver til deg selv, men jobbe hardt over lang tid, deretter investerer du overskuddet du klarer å få opp.

Etter dette skal du love deg selv og aldri låne penger, som ikke garantert gjør deg litt rikere. Har du kommet så langt i teksten, fortjener du å få vite at det er en av grunnene til at det finnes forskjeller på fattig og rik. Forskjellen er: De rike investerer klokt, låner penger for å bli rikere, de fattige, eller de som aldri vil komme til å bli rike, låner penger – slik at de rike blir enda rikere.

Fortsatt ifølge “ekspertene” er det bare de som virkelig vil det, som blir rike.

Er du én av svært mange nordmenn som sliter med egen privatøkonomi? Da bør du stramme inn og få orden i sysakene. Ellers går det mot lønnstrekk eller tap av eiendeler som hytte, båt eller bil – går du lenge nok med inkasso til staten, brenner det snart på dass hos deg.

Å ta kloke økonomiske valg, er nemlig ditt eget ansvar hele tiden. Både hva bolig- og forbrukslån angår, men også ditt daglige forbruk er viktig å holde en god oversikt over. Bruker du mer penger enn du har – vil du kunne betale dyrt for å la det gå for lenge, før du gjør opp regningene dine. Faktisk er det ikke mye som skal til før en rik blir til fattig, det er mye vanskeligere å gjør en fattig til veldig rik, bare over natta.

Skal du bli svært rik, må du tørre å ta noen sjanser, men aldri med pengene dine. Du må alltid ha fokus på pengene, du må alltid tenke på profitt og aldri gå på akkord med investeringene du gjør.

Virker en potensiell forretningsavtale for god til å være sann, så skjønner du tegninga og styrer raskt unna. Det er nemlig mange der ute, som ønsker å bli rikere enn deg. Da kan de også velge å gjøre smartere avtaler. Å bli lurt på veien til rikdom er en skjebne du kan risikere å dele med mange som jakter gevinsten.

Lykkes du med å la pengene gjør den tyngste jobben på veien til evig rikdom, er du på god vei. Du skal ikke la lønna være din hovedinntekt, men dine investeringer. Du bør tørre å tenke stort, mye større enn de fleste andre. Aller helst størst av alle, men du må ikke brekke ryggen i forsøket. Begynn med trygge investeringer, lær deg å kjenne andres suksess. Hva har andre rike gjort på veien. Å kopiere andre gir deg ingen suksess, men du kan plukke deler av arbeidsmetodene, og bruke disse til din fordel.

På din vei til å bli rik over natta, er det én ting som bør få fokus. Bruk heller tiden din fornuftig, jobb hardt og vær ærlig på veien. Ingen blir rike over natten uten å vinne en premie eller i form av arv.

Skal du bli styrtrik må du tørre å satse hardt, følg pengestrømmen og sette deg hårete mål. Invester i overskudd, lån aldri penger du vet ikke kan gi deg en fortjeneste på sikt. Det er når du ser at planen virker, når du begynner å tjene penger, utfordringene kommer – det er da du må være forsiktig med pengene og investere alt.

Om du er Jørgen Hattemaker eller Kong Salomo, Bill Gates eller Donald Trump. Som man reder, ligger man. Kanskje blir man hakket lykkeligere, om man lar være å jakte evig rikdom og heller setter pris på de viktigste dagene i livet, de man har med dem man elsker og holder av. For er det én ting man ikke får kjøpt for penger, er det ekte og betingelsesløs kjærlighet.

 

Vargas

Pin It on Pinterest