Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten!

Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten! Årets originale Farmen med ny programleder skal forsøke å underholde med romantikken i fokus. Om det betyr at det blir nye Farmen-par, vil du se ganske snart. Farmen i Coronaens tegn, blir uansett av det spesielle slaget.

Samsjø gård ved Samsjøen i Årdal, ikke langt ved Hønefoss, er årets scene for Norges mest populære reality-serie.

Kjærlighet

Nok engang skal 14 deltagere, såkalte forpaktere ha ansvaret for en gård, der fasilitetene er lik som for hundre år siden. Det betyr som kjent endel utfordringer for luksusdyr som er vant til varm dusj, komfyr, kjøleskap, mobiltelefon, TV og PC. Nå skal disse vanlige dødelige forsøke å samarbeide på godt og vondt – for å lykkes med ukesoppgaver, som gir penger til mat.

Lest? Prinsesse Diana på Netflix denne høsten!

Dagene er lange, maten består av grøt og poteter om man ikke lykkes med ukesoppgavene, og de fysiske utfordringene mange. Men man møter mennesker man kan få et forhold til i mange år senere. Kanskje til og med sitt livs utkårede. Det har skjedd før og vil skje igjen. Nasjonalromantikken blomstret i 1920. Kan det bety kjærlighet mellom deltagerne på Farmen?

Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten! Du vil se det ganske raskt, hvem av deltagerne som får øye for hverandre.

Spillet

Hele konseptet Farmen er bygget rundt, er det viktige spillet hver enkelt deltager må forholde seg til. Fordi man skal gjennom 11 uker velge førstekjempe, andrekjempe og storbonde – hver uke. Hver uke skal også to deltagere ut i en tvekamp, der taperen må reise fra gården.

Lest? Harm og Hegseth til Kompani Lauritzen!

Kun én deltager står igjen som vinner. Vedkommende vinner bil og hytte til en verdi av 1,2 millioner kroner. Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten! Den som spiller spillet best, vinner til slutt. Men hva betyr det å spille riktig? Har du en teori? Da bør du melde deg på Farmen, så snart du får en sjanse.

Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten!
Mads Hansen og Farmen-gjengen 2020 Foto: Espen Solli TV2

Den som spiller spillet vet hva det vil si å skaffe seg nære allierte i en gruppe på fire eller fem. Men kan man egentlig stole på noen, når så mye penger står på spill, der alle vil stå igjen alene? Selvsagt ikke. Man kan kun stole på seg selv, sin plan og egne handlinger. Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten!

Høstens sesong vil gjenspeile den økonomiske og nasjonalromantiske optimismen som fulgte etter første verdenskrig. Dessuten er kjærlighet og romantikk viktige stikkord for Farmen 2020.

TV2.no

Man bør kanskje fortelle så lite som mulig om seg selv og sine ferdigheter, samtidig forøke å bli så godt likt som mulig. Jobbe hardt og ligge lavt i starten. Det er nok lettere sagt enn gjort. Fordi alle analyserer hverandre. De som faktisk gjør en solid innsats og jobber hardt, kan bli sett på som en verdig konkurrent. Det er ikke bare en fordel. Den som ligger og drar seg og blir sett på som det svakeste ledd – ryker fort ut.

Voksne deltagere

Hva TV2 begrunner fokuset på kjærlighet og romantikk, kan være aldersgruppa av deltagere denne gang i Farmen.

Det er en voksen gjeng som har rukket å oppleve endel, ikke bare 20-åringer som vi har vært vant til de siste sesongene. Denne gang er det vel en snittalder på rundt 33 år, som gjør at det kan være flere av de single som er på jakt. Jakt etter den rette å dele livet med. Jakt etter en kjæreste – rett og slett.

Lest? Klar vinner av TV-høsten!

Ni av 14 deltagere er single og alle disse er blant de yngre deltagerne. De andre, litt eldre, er enten gift eller i et forhold. Vi mistenker at det slett ikke er tilfeldig at så mange single er plukket ut samtidig. Selvsagt ønsker TV2 og produksjonsselskapet, Strix at det skal bli nye farmen-par. Jo mer kjærlighet og romantikk, jo flere overskrifter og medieomtale. Jo mer reklamekroner i kassa.

Deltagerne

De 14 deltagerne er spredt fra hele landet – her blir disse presentert:

 • Thor Haavik (26) prest, singel og fra Loddefjord
 • Inger Cecilie Grønnerød (47) lektor, gift og fra Halden
 • Karianne Kopperstad (27) reisekonsulent, singel og fra Fosnavåg
 • Lene Egeland Hogstad (44) barnepleier, gift og fra Kvanvik
 • Josten Grav (58) kennelvert, i forhold og fra Hobøl
 • Sindre Nyeng (23) student, singel og fra Leksvik
 • Nils Kvalvik (39) røykdykker og utrykningssjåfør, i forhold og fra Karasjok
 • Kjetil Kirk (27) brandmanager, singel og fra Oslo
 • Wiktoria Rønning (22) modell, singel og fra Aurskog
 • Karianne Vilde Wølner (26) flyvertinne, singel og fra Drammen
 • Raymond Røskeland (36) anleggsarbeider, i et forhold og fra Osterøy
 • Tove Moss Lohne (35) lydterapeut, singel og fra Sandnes
 • Daniel Viem Årdal (30 butikkmedarbeider, singel og fra Steinkjer
 • Sanna Khursheed (32) siviløkonom, singel og fra Stavanger

Mads Hansen

Farmen-generalen Gaute Grøtta Grav (40) grav har trukket seg helt ut av Farmen-prosjektet etter 13 sesonger. Først gav han Farmen kjendis-programleder-jobben til Tiril Sjåstad Christensen. Deretter gav han også bort jobben i den originale Farmen, den gikk til Mads Hansen.

Mads Hansen (36) er mest kjent for å lage morsomme låter som mange unge liker, han er nemlig mannen bak låta “Sommerkroppen”. Den tidligere fotballspilleren har også vært sidekick i “Senkveld” på TV2, og vært i “språkklubben” på VGTV.

Nå skal Mads Hansen forsøke å ta vare på Farmen-arven etter Norges dyktigste programleder, Gaute Grøtta Grav – ved å lede Farmen 2020. Farmen i kjærlighetens tegn denne høsten! Alle som heier på kjærligheten mellom mennesker, bør selvsagt se Farmen.

Det er bare dager igjen til første episode.

Kilde: TV2.no

Vargas

Ni år siden Breivik endret Norge

Ni år siden Breivik endret Norge, til hva? Til det bedre? Mye tyder på at det har gått dårlig med felleskapet og medmenneskeligheten, sånn generelt. Men så kom viruset dundrende inn fra øst og vi skjønte at vi måtte faktisk begynne å tenke på andre enn oss selv. Over natta.

Nå ser det faktisk ut til at Corona-utfordringene, hjemmekontor og redselen for alvorlig sykdom og død har gjort noe med oss. Vi har begynt å tenk litt lengre enn nesa rekker, begynt å bry oss litt mer om hverandre. Trist at det faktisk måtte en pandemi til, synes du ikke?

Selvsagt husker du hvor du var, hva du gjorde og hvordan du opplevde marerittet, smerten og sjokket. Vi ble rammet av voldsom terror, slike ødeleggelser vi var vant til å se på nyhetene, fra langt unna trygge Norge. Fra steder der mennesker ikke vet hva solidaritet og medmenneskelig betyr. Fra steder der mennesker er vant til vold og drap. Ni år siden Breivik endret Norge til et inferno av brutal ondskap.

22. juli 2011 ble Norge endret

22. juli 2011 endret Breivik vår tenkning, vi ble rammet av en av “våre egne”. Ni år siden Breivik endret Norge, til hva? Et samfunn av egoister som hater alle utlendinger og de med annen hudfarge enn vår egen? Vel, vi har nok ikke blitt mer liberale når det kommer til våre nye landsmenn, men vi har blitt bedre på å vaske hendene, ofte. Det er da noe.

Tror du terroristen tenkte den tanken? Nå endrer jeg historien og 22. juli 2011 vil bli husket for alltid på grunn av meg? Sannsynligvis ikke.

Gjørv-kommisjonen påstår at Norge ikke var i nærheten av å være forberedt på det terroristen utførte. Enda han hadde vært i Kripos sitt søkelys lenge. Breivik sitter på Ila landsfengsel og i Skien fengsel, alt etter som. Fjotolf Hansen, som er hans nye navn etter eget ønske. Jo, han heter faktisk det nå.

Han har også hatt besøk av en ikke-profesjonell aktør, altså en medfange. Dette skjedde rett før jul i 2019. Nå er det altså gått ni år siden vi vantro fikk bildene av et smadret regjeringskvartal, og vi fikk høre skuddene som falt fra sommerleiren på Utøya.

Lest? Det aldrende og døende angrer på i livet …

Sovet i klassen

22. juli 2011ble Norge endret til et oppsiktsvekkende bildet av en nasjon som hadde sovet i klassen i årevis. Terror var åpenbart noe man drev med mange andre steder enn her hjemme. Det som skjedde var utenkelig og ikke med i politikernes planer for potensielle handlinger, verken fra nordmenn eller andre fremmede nasjonaliteter.

Politikerne, altså den rødgrønne regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen måtte stå skolerett etter massakren i 2011. Det som skulle være en fredfull norsk sommer, ble 22. juli endret til et inferno i død og terror. Regjeringen måtte gå, Erna Solberg tok over med flerpartiregjeringen, uten å løfte en finger rundt beredskap – før det hadde gått fem lange år.

Først nå ser vi konturene av hva Gjørv-kommisjonen slo fast. At svært lite var på plass og at sikkerheten ikke var i varetatt godt nok – når terroristen gikk til angrep på Norge.

Ville drepe Gro

Terroristen ønsket å drepe Gro Harlem Brundtland, men måtte ‘nøye seg med’ 69 andre knyttet til Arbeiderpartiet og Utøya. Samt 8 tilfeldige ofre ved Regjeringskvartalet. Han kan vel si å ha lykkes med budskapet sitt. Det er ni år siden Breivik endret Norge, nå.

Vi sitter med endel kunnskap vi ikke hadde for ni år siden.

Ni år siden Breivik endret Norge
Foto: Luigi Pisano – Milano

Endelig er beredskapstroppen skodd med flere store helikoptre, som har plass til seks personer med alt mulig utstyr. Du ser for deg den røde patetiske plastbåten, som nesten synker under beredskapstroppen. Bildene er som limt for netthinnen fortsatt, dessverre. Sikkert også hos politiet selv. Det er nøyaktig ni år siden.

En revolusjon

De splitter nye flymaskinene representerer en betydelig økning i politiets beredskap. Nå er de to første helikoptrene av typen, Leonardo AW 169 på plass og klar til bruk for norsk politi. Det tredje er i bestilling og blir levert innen kort tid. Prislapp: 313 millioner koner per stykk.

TU.no

Det sies at disse flymaskinene er en revolusjon for politiets reaksjonstid for skarpe oppdrag. Bestilt som de er, fra Milano i Italia.

Det være seg rekognosering, med enorm rekkevidde og flykapasitet, eller å få med seg beredskapstroppen på skarpe oppdrag. Vi behøver ikke forklare hvor mange mennesker som hadde vært spart på Utøya, om bare et av disse vidundrene hadde vært tilgjengelig for ni år siden.

Det er plass til seks fullt utrustede tjenestemenn eller kvinner med utsyr, samt pilot om bord.

Det er nemlig helikoptre av denne dimensjon som var så sårt savnet for ni år siden. Om politet hadde de samme kraftige dronene de har tilgjengelig i dag, ville til og med det ha hjulpet veldig mot angrepet på Utøya. Da kunne man kunne ha fått en viss oversikt over øya, plukket ut gjerningsmann og tatt ham ut fra båt – eller til og med fra land.

Terroristen jobber videre

Breivik slipper neppe ut i live etter lovens strengeste straff. 21 års fengsel med forvaring. Det betyr at han kan vurderes når han har ti år igjen av straffen, men alt tyder på at terroristen vil bli værende bak lås og slå til sin død. Utfordringen for det norske samfunnet er at terroristen jobber videre fra fengslet. Han har tilhengere fra alle verdenshjørner, han får frierbrev og hyllester.

Politet og fengselsvesenet bruker masse ressurser på å gå gjennom brev og kommunikasjon fra Breiviks celle. Brev han har skrevet som svar til sine følgere, og post som skal til politikere, aviser, redaktører og andre han mener bør trykke hans meninger.

Lest? Svindlere jakter dine verdier denne sommeren!

Terroristen jobber videre for å spre sine meninger, sitt hat og sin propaganda. Særlig langt kommer det åpenbart ikke da det meste, om ikke alt, sensureres ned til det minste detalj. Selvsagt tar dette store ressurser fra skattebetalerne. Ni år siden Breivik endret Norge og vi sørger fortsatt over tapet av de som måtte bøte med livet for ondskapen.

Vi ble sjokkerte og lei oss, illsint og forbannet over terroristens gjerninger. Men hva har vi lært? Har vi blitt et bedre samfunn? Er vi bedre forberedt nå enn den gang? Har vi svart med kjærlighet og nestekjærlighet som kronprins Haakon manet oss til å gjøre? Det er altså ni år siden. Her er talen gjengitt i sin helhet:

I kveld er er gatene fylt av kjærlighet

 I kveld er gatene fylt av kjærlighet. Vi har valgt å besvare grusomhet med nærhet. 

Vi har valgt å møte hat med samhold. Vi har valgt å vise hva vi står for. Norge er et land i sorg. Vi tenker på alle som har lidd tap. Som savner. 

På alle som gjorde en heroisk innsats for å redde liv og gjenopprette tryggheten vår. Og på lederne våre som har blitt satt på vanskelige prøver de siste dagene. 

De som oppholdt seg på Utøya og i Regjeringskvartalet var mål for terroren, men den rammer oss alle.

Tydelig og forferdelig har vi sett hvor store konsekvenser enkeltmenneskers handlinger kan få. 

Det viser samtidig at det betyr noe hvilke holdninger hver enkelt av oss har, hva vi velger å bygge livene våre på. Og hvordan vi velger å bruke det til beste for hverandre og samfunnet vi lever i.

Etter 22. juli kan vi aldri igjen tillate oss å tenke at våre meninger og holdninger er uten betydning. Vi må møte hver dag, rustet til kamp for det frie og åpne samfunnet vi er så glad i. 

Kjære unge

Ni år siden Breivik endret Norge

Kjære unge: Dere er vårt korrektiv, vårt mot og vårt håp. Det er dere som skal forme og bestemme hvilket Norge vi skal ha i årene framover. Hver og en av dere er umistelige. Men vi har mistet mange. 

Det Norge vi vil ha skal ingen ta fra oss. I kveld er gatene fylt av kjærlighet.

Vi står overfor et valg. Vi kan ikke gjøre det som skjedde ugjort. Men vi kan velge hva dette skal gjøre med oss som samfunn og som enkeltmennesker. 

Vi kan velge at ingen skal måtte stå alene. Vi kan velge å stå sammen. Det er opp til hver enkelt av oss nå. Det er opp til deg og det er opp til meg.

Sammen har vi en jobb å gjøre. Det er en jobb som må gjøres rundt middagsbordet, i kantina, i organisasjonslivet, i det frivillige, av menn og av kvinner, i distriktene og i byen. 

Vi vil ha et Norge hvor vi lever sammen i fellesskap med frihet til å mene og ytre oss, hvor vi ser forskjeller som muligheter, hvor friheten er sterkere enn frykten. I kveld er gatene fylt av kjærlighet.

Friheten er sterkere enn frykten, men ser vi forskjeller som muligheter? Ni år siden Breivik endret Norge til et land som trodde det var muslimer som sto bak. Vi må innrømme at vi tok feil.

La oss minnes de døde og aldri glemme dagen da ondskapen endret Norge.

Vargas

Eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien

Eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien. Pandemien har tatt skikkelig på i mange forhold. Ikke før Norge har åpnet mer opp, så “må man” være sammen i hele sommerferien i tillegg. Det kan føre til en voldsom økning i skilsmisser når solen forsvinner stadig tidligere – til høsten.

Det føres statistikk for det meste om relasjoner mellem nordmenn. Etter sommerferien fylles familievernkontorene med fortvilte par som ikke tåler tryne på hverandre. De har jobbet hjemmefra, fra hvert sitt hjemmekontor med alt det medfører. En naturlig reaksjon er å få litt trøbbel med å bo så tett, så lenge. Særlig med felles barn involvert i denne krevende tiden – da er det lite rom for å pleie forholdet. Hjemmeundervisning vet ingen hvor krevende kan være om de ikke har forsøkt.

Lest? Derfor elsker vi kjærlighet på film

De fleste som har en partner, kjæreste eller ektefelle, er det nettopp det å rekke å savne hverandre – som er flammen i forholdet. Det er direkte skadelig for de fleste, å gå lei hverandre, fordi man ser hverandre i hver time av døgnet. Resultatet er en eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien. Brudd som kanskje aldri var aktuell før pandemien. Brudd som neppe ville vært aktuelle om ikke Koronaen endret livene våre og tvang oss sammen. Døgnet rundt.

Kan enkle grep redde forholdet?

For å i det hele tatt overleve sommerferien, er det noen grep som kan gjøre at dere berger kjærligheten dere i mellom. Her er gode råd å legge på minne gjennom en lang sommer. Om dere ønsker å berge stumpene. Løpet er kanskje kjørt, men tenk litt over hva du har i hvert fall, da.

 • Gi hverandre en frihelg i gave
 • Gi mer enn du tar og forlanger
 • Gi rom for alene tid
 • Gi komplimenter
 • Gi hverandre oppmuntring – det vil gå bra
 • Snakk sammen – på ordentlig
 • Gi utrykk for egne behov
 • Tren ofte
 • Finn tilbake til den gode tonen
 • Elsk med hodet, også
 • Unngå å krangle for bagateller
 • Sommerferie sammen neste sommer? Kun om dere elsker hverandre
 • Ikke hold sammen kun for barna, det må være for dere selv først
Eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien

Ny partner ingen løsning

Noen velger å tro at en ny partner løser alle problemer. Det stemmer nok ikke alltid. Nye problemer og utfordringer dukker opp med en ny kjæreste. Skal du få orden i forholdet, kan det hende du bør se deg selv i speilet for å finne svar på årsaken til at du ikke kan holde deg i et forhold – som ikke skranter. 

Kanskje er det dine egen behov som er for stive? Kanskje er det du som er problemet?

Kanskje er du av den typen som burde holde deg alene, uten en samboer eller partner, kanskje er du for krevende og har litt for høye tanker om det du mener bør handle om deg? Kanskje fortjener du rett og slett ikke noen som bruker tiden sin på deg? Tenk litt på det.

Etter flere måneder med hjemmekontor har hun og mannen gått hverandre på nervene. Nå er hun redd for hvordan det skal gå i sommerferien. Underliggende familie- og samlivsproblemer kommer lettere til syne når man er mye sammen.

Aftenposten.no

Ingen garanti for morgendagen

Det er ingen som har noen garanti for morgendagen, ei heller i forholdet. Man bør vite hva den andre ønsker, vite om det er noen vits i å kjempe for et skrantende forhold. Eller om man skal gjøre som så mange andre og bryte opp. Eksplosjon i brudd og skilsmisser etter sommerferien, og det kan være dere.

Er det en liten gnist av kjærlighet tilbake, bør dere kjempe for å få den til å bli en svulmende flamme. Den flammen som sto rundt dere den gangen dere ble forelsket i hverandre, og dere ble til det paret dere er i dag. Husk at Norge kan bli stengt ned igjen, på kort varsel, og forbli stengt i mange flere måneder enn sist.

Da brenner det på dass for flere enn ditt forhold kan vi fortelle. Som sagt, vi har ingen garanti for morgendagen.

Lest? Etter svik – kan du finne kjærligheten på ny?

Dere bør vite at hjemmekontor-situasjonen ikke varer evig, normalt sett. Dessverre er ikke tidene vi lever i normale. Verken i Norge eller andre steder. Den etterlengtede normalen og hverdagen vi tidligere tok for gitt, vil kanskje komme tilbake, men vi vet ikke når. Alt vil gå seg til og man får mer tid for seg selv, igjen.

Om denne perioden med hjemmekontor og lang sommerferie er vanskelig, kan det være verdt å stå i det. Et nytt forhold er neppe noen garanti for et lykkelig liv.

Kanskje er det nettopp den partneren du har i dag. Akkurat nå, som du er så lei tryne på i dag, men som er ditt livs kjærlighet. Tenk å være så heldig å ha en person å elske og som elsker deg tilbake. Det er nemlig ingen selvfølge. Kanskje er det verdt å kjempe for forholdet?

Om dere lykkes, unngår dere å bli et par i den dystre statistikken av brudd og skilsmisser etter sommerferien.

Bli gamle sammen

Hver og en av oss er selvstendige individer som har egne lyter og laster som ikke passer inn hos alle andre. Skal man leve tett sammen med en annen, må man være villig til å fire på kravene, ikke bare forlange at den andre skal oppføre seg og gjøre som du vil.

Skilles? Eller bli og kjempe for forholdet? Godt voksne mennesker som har levd et helt liv sammen og vel så det, kan lese livets vei i ansiktet på hverandre. De er et felles prosjekt disse to. Alt de gjør, alene og sammen er for felles nytte og glede. 

Nesten på lik linje med den gangen de traff hverandre for veldig veldig lenge siden. Da Amors piler traff dem begge.

Spør du disse aldrende menneskene som har opplevd så eventyrlig mye, og levd sammen så lenge. Hver for seg, men mest sammen, ville de svart at det aldri kunne ha blitt det samme – uten den andre. Aldri. Ikke med noen andre heller.

Det er ikke sikkert dere to skal bli gamle sammen, men tenk deg tanken. Å få oppleve livslang kjærlighet, det er for alle dem som nekter å bli endel av statistikken. Ikke la noen uker med hjemmekontor og en klam sommerferie ødelegget kjærligheten.

Størst av alt er kjærligheten, en floskel du har hørt ofte, men er du klar til å kjempe for den selv – sånn på ordentlig?

Vargas

Fedre må skjerpe seg!

Mor og far er sammen om å få barn, det kan det være lite å diskutere på, men særlig fedre må skjerpe seg. Men hva skjer den dagen barnet blir født, hvem skal oppdra barnet og hvilke grenser skal man sette? Helt logisk burde man tro at både mor og far burde ta dette viktige ansvaret. Sammen.

Dessverre er det ofte fedrene som svikter. Enten de stikker før barnet er tre år gammelt, de bryr seg lite eller blir kastet på dør. Tusenvis av barn i Norge, vokser opp uten en far, resten vokser opp – uten en far som er til stede. Satt på spissen, gir far faen.

Vi vet at mange fedre sliter med å få samværsrett til barna sine, det er mange skjebner som ikke alltid gjør det enkelt å være far. Særlig om forholdet til mor, av ulike grunner er over. Det gir ingen god grunn enn dog, å svikte barnet sitt, så lenge man er en forelder.

Fedre må skjerpe seg!

Vi vet det finnes noen fantastiske fedre som gjør alt de kan for sine barn. Problemet er at disse fedrene blir det stadig færre av, de som kjører til trening, er til stede i podens liv. Helt til vedkommende er voksen, slik alle foreldre bør være. Det er foreldrenes ansvar og plikt.

Lest? Relasjoner – lever du med Peter Pan?

Fedre må skjerpe seg. Slutte å være egoist, slutte å tro at mor fikser alt. Slutte å tro at barn på fjorten kan klare seg selv. Tusenvis av norske barn, helt ned i spedbarnsalder – behøver en trygg farsrolle i livet sitt, som bryr seg på ordentlig. Det norske samfunnet flommer over av unge gutter og jenter – uten en far som bryr seg.

Jeg møter ofte en far som er delvis fraværende eller helt ute av bildet. Du har de fedrene som jobber mye og har latt mor ta totalt ansvar for oppdragelsen også har du de fedrene som har liten eller ingen omsorgsrett i det hele tatt. 

Rune Fossum, politimann fra VG.no
far og barn i hengekøya snakker om livet og har det fint sammen

Menn er mer rastløse

En mor kan aldri erstatte en far og omvendt. Farsrollen er like viktig som morsrollen, men det er noe med de respektive ansvarsrollene som skiller hverandre. Det har ingenting med å gjøre hvem som er mest glad i barnet. En far kan elske sitt barn like høyt som en mor, uten å lykkes i rollen som far – av ulike årsaker.

Menn gjør ting på forskjellig vis sammenlignet med kvinner.

Menn tar mer risiko. Drikker mer, kjører fortere, eksperimenterer oftere med dop. Menn tar oftere selvmord osv. I den sammenheng, kan farsrollen bli krevende for noen menn, men ikke alle. Det er et stort ansvar å oppdra et barn, det er ikke for alle. Verken kvinner eller menn. Men når barnet er født og jobben er gjort, er det litt sent å angre.

Menn er mer rastløse. Menn er fra naturens side, jegeren. Han vil videre, ut på nye jaktmarker. Kanskje er det ikke like naturlig for menn som for kvinner å bli værende hos flokken sin? Skilte menn takler situasjonen dårligere enn kvinnen. Om menn stifter nytt bo, kan han som far, ofte “glemme” egne barn. Hvorfor det?

Far er et barn i stor størrelse

I de fleste hjem hvor mor, far og barn fortsatt holder sammen som en familie, er det mor som holder i trådene. Det er mor som bestemmer det meste, kanskje særlig om forholdene rundt barnet. Det er mor som sørger for barnehageplass, det er mor som bestiller time til legen. Det er mor som sørger for at barnet har tørr bleie osv.

Far er glad til om han får delta på oppdragelsen, eller er han egentlig det? Vil ikke far egentlig være på puben og kaste pil med gutta, eller se fotball med kompisene? Er ikke fedre egentlig barn, som har vokst seg til å bli en voksen person? Er ikke far bare et barn i stor størrelse.

Kjenner du barn som har vokst opp uten en farsfigur?

Samtlige frede vi kjenner og vi kjenner mange – er barnslige i alt de gjør og hvordan de framstår. Det skal selvsagt ikke være noen unnskyldning for å gi faen i barna sine. Enig? Du vet hvorfor fedre kjøper bilbane, droner, Playstation og annet spennende – til sine barn?

En god far er ikke en far som kjøper dyre gaver, nødvendigvis. En god far er en far som kjører og henter barna på fest. Tar de viktige samtalene, viser og forteller at han bryr seg på ordentlig. En god far er en far som er til stedet i barnets liv. Som alltid gir gode råd, gir kjærlighet, omsorg og trygghet. Og ikke minst – være et forbilde.

En god far svikter aldri, en god far er en far som setter grenser, og forteller om hvilke konsekvenser det får å bryte loven i ung alder.

Fedre må skjerpe seg!

Vargas

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder?

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder? Hva tror du er best for barnet ditt, om du er bestevenn, som mor eller far, eller å være en god forelder? Hva er en god forelder? Og hvor går grensen mellom det å være bestevenn og en omsorgsfull mor eller far? Her finnes det som kjent ingen fasitsvar.

Man må gjøre sitt beste, slik at barna blir sett, hørt, forstått og ikke minst føler seg viktig nok.

Det er det som er viktigst i foreldrerollen. Å være til stede, både når behovet er der og ikke minst når det ikke er der. Det diskuteres fortsatt både langt og brett, å være for god venn, er å gjøre barna en bjørnetjeneste ifølge eksperter som vet mye om foreldrerollen. Det finnes flere måter å gi god omsorg på, det viktigst er kanskje å gi trygghet, omsorg og nok kjærlighet.

Barn vil føle seg elsket, betingelsesløst og alltid. Det gir trygghet som varer.

Lest? Barnløs?

Både mor og far sees kanskje på som en type venn for barna, og det er både riktig og viktig. Men det kan bli kronglete å være den som skal ta upopulære avgjørelser. Kanskje si nei, der det forventes et ja, selvfølgelig. Dette kan være kilde til diskusjon og krangling, det er da foreldrene skal stå i sitt første svar, om det svaret er godt nok gjennomtenkt.

Barn vil bli sett og hørt

Foreldre skal først og fremst være veiledere, vise barna de største forskjellene på rett og galt. Lære barna å bli kloke, rause, selvstendige individ, og lære å være en god venn selv, lære barna at kroppen er individuelle vesener. At det er normalt å være både tynn, stor, liten og overvektig. Og at mobbing er feil.

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder?

Vær en kjip forelder

Alt som livet har å by på av opp- og nedturer – er selve livet. Ingen går gjennom et helt liv uten å oppleve sorg, fortvilelse, gråt, kjærlighet, sykdom, død, glede og lykke – i hvert fall ingen barn. Nettopp derfor er det så viktig med foreldre som tør å være der. Alltid.

Barn har mest glede av å bli sett og hørt, de trenger grenser, de vil ha innetider, de vil at foreldrene først og fremst skal være der. Være foreldre. Være kjipe foreldre om nødvendig. Skiller du på å være bestevenn og en god forelder, vil du få en positiv respons. Alle barn vil nemlig bli sett, hørt og få grenser og regler og følge.

Barna bør også lære seg å respektere voksne, ikke bare egne foreldre, man alle voksne. Det er nok endel som feiler her.

Til tross for upopulære valg, er alle barn mer takknemlig for et nei, enn uinteresserte ja fra uinspirerte foreldre. Barna er framtiden, barna har vi kun til låns, alle foreldre er forpliktet til å gjøre sitt ytterste for at de blir sett, hørt og forstått. I alle av livets faser, så lenge de er mindreårige.

Ikke skolens ansvar

Ingen barn vet hvordan de skal te seg mot andre, hvis ikke foreldrene forklarer hvordan livet skal leves.

Det er begrenset hvilket ansvar skolen skal ha. Om ditt barn blir tatt for å mobbe andre, f.eks, er du som mor eller far som må ta grep, det er ikke skolens ansvar. Ja, de snakker om tema i klassen, men foreldrene må og skal forklare hvor galt det er med mobbing.

Lest? Foreldre verre enn barna på sosial medier

Det er forskjell på å være småbarnsforeldre og tenåringsforeldre. Enorm forskjell. Likheten stopper ved at foreldrene er bekymret for at barna ikke har det bra, døgnet rundt. Det er nemlig en helt annen verden for barnet å være 4 og det å være 16 år. Foreldrene derimot, er like viktige.

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder?

Nei til øl for 17-åringen

La oss ta et eksempel. 17-åringen kommer hjem og sier hun skal på fest, hun har en venninne som er noe eldre, som får lov av foreldrene å henge med den lokale russebussen – hun trenger øl. Kjøper du øl til henne? Det bør du selvsagt ikke gjøre, fordi det er forbudt, du bryter loven, og du gir en mindreårig muligheten til å drikke.

Skiller du på å være bestevenn og en god forelder? Eller er fokuset ditt husfred og fornøyde barn, der du kvier deg for å sette grenser? Dessverre er det mange i denne generasjonen foreldre for barn og unge som velger enkleste vei ut av problemene.

Det du bør gjøre i en slik situasjon, er å å si nei. Nei til fest med russen og nei til alkoholkjøp. Mulig 17-åringen vil få tak i alkohol på andre måter, men her må man som foreldre forklare årsaken til avvisningen. På den måten er det litt enklere å forstå for tenåringen, at foreldre sier nei, fordi de er redde for konsekvensene.

Sett grenser

Det er forskjell på å barbere seg, og skjære av seg hele hodet. Foreldre som vil det beste for sine barn, bør sette grenser, ta kloke valg for poden og sette grenser der det er behov for det. Barn tåler et nei, barn tåler å få litt kjeft og barna elsker å være viktige. Med det mener vi at barn som er viktige er barn som har foreldre som setter krav.

Ikke vær bestevenn, men en som barna kan komme til å snakke med om alle temaer, også det negative. Da får man ungdom som er trygge på seg selv, og vet oftere forskjell på riktig og galt. 

Sett grenser, gi et klokkeslett for når de må være inne på kvelden på skoledager, og kanskje litt lengre i helgene. Barn trenger grenser og vil ha foreldre som bryr seg.

Kjeftbruk har lite for seg, men er det nødvendig så tåler barnet sinte foreldre, de må få irettesettelse ved behov. Sannsynligvis er det mer effektivt å forklare hvorfor du blir sint og opprørt.

Har poden gjort noe galt og må ta konsekvensene av det, så er det mest effektive å  ta fra de goder. Snakk saklig, forklar hvorfor du må ta vekk  PC´n et par timer, eller TV-tittinga, Playstation eller mobil telefonen. Det er mye verre enn all verdens kjeft.

Du kan være en god venn for dine barn, bare du setter foreldrerollen først.

Vargas

Slutt mellom stjerneparet!

Slutt mellom stjerneparet! Dessverre er det sant. Marthe og Fredrik har gått hvert til sitt. De er ikke lenger kjærester, derfor heller ikke mer, The FML Show. Slik er livet noen ganger, det tar uransakelige veier, når man minst forventer det.

Du som har fulgt stjerneparet via deres meget populære YouTube-kanal, The FML Show gjennom det siste året og vel så det, er sikkert skuffet over at din favoritt-duo på videonettstedet er lagt ned, men fortvil ikke. Slutt mellom stjerneparet!

Lest? Slik sprer du budskapet ditt!

Begge to, hun og han, Marthe og Fredrik vil forsøke å følge opp sin fanskare ved å gjøre det som de har gjort fram til nå, underholde sine fans, via hver sin kanal på YouTube.

Her finner du Marthe sin adresse og nye kanal på YouTube. Ikke glem å subscribe ved å trykke på den røde bjella, oppe til høyre – dette kan du ikke sant?

Slutt mellom stjerneparet!
Copyright Foto: Marthe Ek Teige

Slutt mellom stjerneparet!

Og her finner du Fredrik sin nye kanal.

Å finne kjærligheten er ikke alltid enkelt. Det er derfor så fantastisk, fint og deilig når det først skjer, men desto verre når bruddet er en realitet. Å ha kjærlighetssorg kan sammenlignes med å sørge over noen som døde brått.

Så ille er det faktisk.

Kjærlighetssorg – kan du dø av det? Nei du kan ikke dø av kjærlighetssorg, men du kan føle på smerten som om det ikke er noen grunn til å leve mer, akkurat i de første timene, dagene og ukene du har fått ditt livs verste beskjed. 

Det er slutt. Det er over, den du trodde du skulle leve med resten av livet, har valgt en annen vei. 

Den følelsen er det ingen som unner engang sin verste fiende. Kjærlighetssorg er og blir smertefullt, men det går over etterhvert. Noen trenger måneder andre år for å komme over bruddet med sitt livs store kjærlighet.

Kjærlighetssorg

Tankene handler ofte om årsaken og veien videre i eks-kjæresten, og eget liv. Hva gjør du om du ser vedkommende med en annen? Hva skjer om du konfronterer henne eller han med bruddet og du sier det rett ut at du ønsker å prøve igjen?

Du gråter dine salte tårer, du kjenner lukten på puta, minnene strømmer på. Hvorfor gikk det så galt? Du lover at det skal bli store endringer og det til det bedre- kan du leve med å krype for å få det som du vil? Kan du være i et forhold på nåde?

Mange er kanskje villig til å gjøre alt for å unngå et brudd.

Noen velger å grave seg ned, beholde kjærlighetssorgen som et anker rundt livet i dager, måneder noen ganger år. For andre er det ikke noe ekstra bryderi, man går videre i livet, nesten som om ingenting har skjedd.

Vi vet at både Marthe og Fredrik er lei seg for det som har skjedd og at bruddet er endelig. Men vi vet også at begge brenner for det de er så gode på nemlig å underholde sine fans med gode, morsomme, alvorlige og hysteriske videoer.

Vi vet også at begge disse fantastiske unge menneskene vil finne seg en ny kjæreste når tiden er inne. Det vil du selvsagt ikke gå glipp av og bør derfor allerede idag, sørge for å følge dem begge på deres nye kanaler.

Stjerneparet

Du synes kanskje det har gått vel fort i svingene, fra å være et vellykket par til å ikke være sammen mer? Vel, det er ikke alt som passer på film, paret har forsøkt å finne ut av problemene sine, seg i mellom, uten å filme det. Men stjerneparet valgte til slutt å finne veien videre på egenhånd.

Hvilke type sjanger vil Marthe og Fredrik legge seg på, hvilke gjester vil de velge å ha med, vil de filme om de finner nye venner, kanskje ny kjæreste på sikt, kanskje blir den ene eller begge størst i Norge på YouTube?

Det er en god grunn til å følge dem begge via deres respektive kanaler – i lang tid. Vi vet at det kommer store overraskelser det kan være verdt å vente på.

Vi ønsker å benytte anledningen til å ønske Marthe og Fredrik, masse lykke til i framtiden, vi lover å følge dem videre – begge to. Takk for alle minnene dere gav oss med The FML Show.

Vargas

5 grunner til å forbli sammen

5 grunner til å forbli sammen som kjærester. Du kjenner på det nå, ikke sant? Det blir greit å komme seg på jobben igjen etter en heller slitsom ferie. Du har ikke fått pustet ordentlig fordi du har hatt folk, altså familie, på deg døgnet rundt – hver dag, hele sommeren.

Endelig kan du gå hverdagen i møte og få tid for deg selv.

For par som har funnet hverandre, som elsker hverandre og som har hatt den perfekte sommerferie sammen, gleder de seg selvsagt til neste mulighet til å være sammen også. Vet. Jævlig irriterende at noen har det så perfekt, men de har altså sin helt egen greie, som vi skal dele med deg nå.

Lest? Slik berger du forholdet ditt!

Hemmeligheten ligger selvsagt i bunnløs kjærlighet, dere har begge innsett at det skal forbli dere for alltid. Dere vil bli gamle sammen, dere skal klare alle kamper, uansett. Da blir ingen diskusjon for stor, da blir ingen krangel eller til og med utroskap – en trussel mot forholdet, man kommer seg forbi det stadiet, blir venner igjen, man tilgir og går videre. Forholdet overgår alt.

Vær ærlig og tydelig

Det er naturlig og veldig vanlig å komme til et sted i forholdet der man spør seg om det er dette du ønsker. Da bør svaret komme raskt, fordi dere elsker hverandre og vil forbli i forholdet, til tross for krangling, utroskap og munnhuggeri. Ikke alle går, enda den ene har valgt å ha sex med en annen. Andre igjen velger å gå tvert. Det er en smakssak om hvor viktig forholdet er.

Alle forhold innebærer forhandlinger, tillit, kompromisser og gjensidighet. Kommunikasjon bør handle om å stille ærlige krav til partneren og være tydelig på hva man ønsker i forholdet. At den andre ikke er utro bør være en selvfølge, men har dere snakket om et forhold som skal være monogame for begge? Fungerer dette over tid for begge? Eller bør det være rom for å ha en relasjon til et annet menneske, når du ikke er til stede? Inkludert det å ha sex?

En viktig debatt det kan være smart å ta tidlig i et hvert forhold.

5 grunner til å forbli sammen
Foto: S. Hermann & F. Richter //Pixabay

Overraskelser er undervurdert og jo viktigere, jo lengre man kommer ut i forholdet. Man skal ikke gå på akkord med sin egen troverdighet og komme med ny bil eller ny leilighet for å overraske kjæresten med ødeleggende gaver. Man skal bruke hverdagen, være kreativ, en rose på puta, en romantisk middag eller en weekend på hotell.

5 grunner til å forbli sammen.

Overraskelsen skal fungere som medisin for forholdet og det skal slett ikke alltid være ham som utfører det. Hun kan eksempelvis lage favorittminddagen hans. Han vil nok sette stor pris på det. Man skal huske på å fortelle hverandre, gjerne med gjerninger, at man tenker på den andre. Viktig.

Vær sammen

Når dere er urbane og har travle liv, bør dere bli enige om en par kvelder i uka, hvor dere prioriterer hverandre. Gi klar beskjed: “Du trenger ikke møte på alle jobb-middager, du trenger ikke være ute på pub med gutta hver helg, denne fredagen skal vi to være sammen, prate, spise og se hverandre. Knulle, nyte forholdet og dyrke kjærligheten.”

Slik opprettholder dere gnisten som aldri skal slukne. Se en film eller lage mat sammen. Å være sammen er å være kjærester. Kjæresten din vil sannsynligvis være enig og svare ja til den henvendelsen.

Forholdet mellom kjæresten og hans familie og deg, bør være så godt som mulig, her kan du legge inn aksjer som kjæresten din vil elske deg for. Du bør behandle svigerforeldre, svoger og svigerinne som din egen familie. Og håpe på at du blir likt og akseptert tilbake. Det er her mange par trår feil, ved å tvinge partneren eller kjæresten til å velge mellom deg og sine nærmeste familie. Bli inkludert og ta familien hans til deg.

Spontanitet

Hvorfor de fleste forhold føles så fantastiske i starten, er fordi man ofte er kåt og forelsket samtidig. Men det ligger noe i at alt er nytt og spontant også. Dere gjør ting sammen for aller første gang. Spiser sammen, går på kino sammen og snakker sammen om ting dere har opplevd hver for dere, enten som singel eller i et annet forhold.

Foto: Anastasiya Babienko // Pixabay

Etterhvert tar rutinene over for spontaniteten og spenningen forsvinner litt. Derfor er det viktig å opprettholde en spontanitet i forholdet, selv om det i en hektisk hverdag kan være vanskelig. Du må rett og slett planlegge til en viss grad, ved å være spontan for kjæresten, vise at du kan ta ting på sparket og få din elskede til å le av ditt påfunn. Å le sammen er alene en god drivkraft for et vellykket forhold.

Kjøp nye utfordrende antrekk, kle dere ut, vær barnslig og lek med hverandre. Meld dere på vinkurs, reis til fjerne slektninger eller meld dere inn i den lokale bowlingklubben, spill dart eller kjøp dere hver sin kajakk og padle inn i solnedgangen – sammen.

Gi hverandre frihet

I et forhold som skal vare evig, skal man ha drivstoff for å trives sammen over lang tid. Da må man også gi hverandre muligheten til å ha et parallelt liv ved siden av forholdet, som vi har vært innom i tidligere artikler. Det er en av de viktigste holdepunktene for å lykkes, å vite at forholdet ikke er over, om kjæresten reiser på vennetur eller ikke er hjemme sammen med deg på en hel uke.

Man må tåle at den andre er et selvstendig individ. Gir man hverandre plass og rom, tillit og kjærlighet, snakker nok sammen, samarbeider med enkle og krevende oppgaver og utfordringer – vil dere forbli sammen for alltid, sannsynligvis.

Ikke alle mennesker fungerer godt nok i et forhold og ønsker å forbli singel for alltid, uten å bli ensom. Det er en viktig forskjell, å være alene uten å ønske det og forbli singel, og trives godt med det over tid. For den som liker å ha en ved sin side, en makker, en kjæreste og bestevenn – kan et vellykket forhold være selve meningen med livet. Så viktig kan kjærligheten bli.

Vargas12.com skriver om det du liker å snakke om med dine venner og nærmeste familie, derfor ønsker vi å gi deg muligheten til å motta vårt nyhetsbrev, gratis og uforbeholdent, for å få alle våre neste blogginnlegg, rett i innboksen. Du vil ikke angre på det. Vi lover å overraske deg.

Lykke til!

Vargas

Slik berger du forholdet ditt!

Slik berger du forholdet ditt! Ved å tenke over hva du har i dag og hva du kan få ved et brudd. Felles barn gir ulike problemstillinger du bør ha i bakhodet. Om du faktisk vil ut av ekteskapet bør du tenke veldig nøye gjennom.

Ønsker du å bli værende i forholdet må du selvsagt fortelle om det. Er det ikke noe mer flamme, kjærlighet og følelser igjen, er det kanskje greit å gjøre det man har tenkt på en stund – nemlig å gå. Slik berger du forholdet ditt!

Men er det følelser du ønsker å bevare, en gnist som fortjener å leve, elsker du vedkommende du deler hjemmet ditt med, bør det vel jobbes hardt for å berge stumpene? Bør det ikke? Noen mener at nordmenn skilles for lett og på feil grunnlag, uten å ha tenkt gjennom konsekvensene.

Lest? 8 bekymringer du bør legge vekk

Skilsmisse

Spør deg selv, er det noen prosent av dette ekteskapet eller forholdet du synes er verdt å jobbe for, men vær ærlig mot deg selv. Det er mange som blir værende i forholdet fordi alt annet er skummelt og bli værende er tryggere. Er svaret på ti prosent, eller mer, bør du selvsagt gjør det som skal til. Da er det noe der som gir deg noe.

Etter en lang og hard sommer, der man kanskje har bodd tett over tid med hele storfamilien, der dere to ikke har fått tid til å dyrke hverandre, kan det være vanskelig å gå på en ny høst med samme giv.

Uten at sommerferien gav deg eller dere, gode øyeblikk eller rom for refleksjon og ettertanke. Alle mennesker har det behovet fra tid til annen.

Ikke rart familievernkontorene over det ganske land blir nedringt av fortvilte par som ikke ser løsninger, kun problemer og frustrasjon.

Slik berger du forholdet ditt!

Slik berger du forholdet ditt!

Det hjelper lite å si unnskyld, hvis du ikke mener, ikke sant?

Det er alltid et bakenforliggende tema, en årsak til at dere har begynt å vurdere en skilsmisse som løsning på deres problemer og utfordringer i forholdet. Det betyr ikke alltid at kjærligheten er død. Det kan være “bagateller” som at man snakker dårlig sammen, at man ikke lytter nok eller ikke makter å sette seg inn i partnerens stå sted, men har fokus på seg selv og sitt i alt for stor grad.

Hvorfor dere ble sammen en gang, hvorfor dere valgte hverandre, hvorfor dere fikk barn sammen og sa ja til hverandre, bør opp og fram i lyset. Se hverandre på nytt og gi hverandre kudos for å holde ut sammen. Det å gi komplimenter blir aldri feil, men du må mene det.

Å slenge rundt seg med gode ord og være hyggelig når man egentlig har lyst til å fike til hverandre er selvsagt ikke bra. For å løsne opp i flokene i forholdet, må man tørre å ta den vanskelige samtalen, være ærlig på hvor skoen trykker og gi den andre tid nok til å få all dritten på bordet.

Ta debatten

Da er det lett for at diskusjon blir til krangling, det er da man bør oppføre seg som folk og gi hverandre den respekten dere fortjener.

Å leve i et forhold kan være vanskelig nok, å merke ekteskapet når det begynner å knirke i sammenføyningene kan være umulig. Men det er håp og det kan la seg gjøre. Man må bare ta debatten, fortelle hva man vil ha ut av forholdet og hva som skal til for at det blir bedre på sikt. Ingenting går av seg selv, man må jobbe med forholdet hver eneste dag om begge skal kunne bli lykkelige i det.

Mange par er for lite flinke til å gi den andre slakk line. Altså plass til å bare være alene, eller sammen med venner, venninner på tur. Eller gi mulighetene til å utvikle seg selv på egne premisser – til tross for at man er i et forhold. Slik berger du forholdet ditt!

Det er mange bokser som hukes av før man er fornøyd i forholdet.

De fleste ønsker et godt sexliv, frihet og nok tid til å holde på med sin egen hobby og sine interesser, trene uten å måtte spørre først. Eller møte venner, gå på pub eller reise på venninnetur eller oppleve ting med kollegaer. Uten at partneren eller ektefellen skal legge seg borti det med negative kommentarer, som ender opp i en krangel.

Eierskap

Man eier ikke den andre om man er gift eller er i et forhold.

Alle individer må få være selvstendig og ta egne valg. I et land som Norge er det så mange muligheter for enkeltmenneske til å gjøre tusen ting man har lyst til, som kanskje ikke passer for partneren. Da må den ene gi slipp og la vedkommende få lov til å dra på oppdagelsesreise til India, om det er det hun eller han ønsker.

For å sette det på spissen, man må gi slipp for at forholdet skal vare lenge.

Man må være villig til å la den man elsker få ha sitt eget liv parallelt med forholdet eller ekteskapet. Bare på den måten vil det kunne være håp for at det forblir dere to.

Kanskje er det både vondt og vanskelig for den som blir sjalu eller ikke takler at den ene gjør ting uten den andre. Overnatter på hotell med venner i Syden f.eks, men da handler det altså om tillit. Skal man fungere i et forhold i årevis, må man kunne stole på den andre. Tillit, at man faktisk kan stole på hverandre i forholdet er helt avgjørende for at det skal kunne gå bra.

Bruddet

Se for deg at bruddet kommer, dere skilles og du skal begynne å date igjen etter hvert. Hva vil du se etter da? Vil du sammenligne andre med partneren du forlot? Er du overbevist om at alt vil bli perfekt og fantastisk med en ny kjæreste, etter hvert ny ektefelle? Da kan det hende du blir lang i tryne, når du oppdager at du faktisk hadde det bedre før.

Lest? Er du den beste utgaven av deg selv?

Om dere har felles barn, skal du kjempe for foreldreretten eller blir det delt omsorg femti prosent hver. Og har du tenk over hva det vil bety for barna dine om de må flytte, bytte skole, miste vennene sine og den ende av foreldrene sine? Slik berger du forholdet ditt! Ved å ta det på største alvor.

Skal man skilles bør man vite konsekvensene, vite at kjærligheten ikke er til stede og at bruddet er den eneste riktige utveien. Å bli elsket av en man ikke lenger elsker bør ikke være nok, å bli værende i forholdet for å skjerme barna er heller ikke god nok grunn, men er du ikke sikker på om du gjør det rette – fordi det fortsatt er grunner til å bli værende, bør du kjempe for forholdet ditt.

Slik berger du forholdet ditt!

Gresset er neppe grønnere på den andre siden av gjerdet, et brudd løser ikke konfliktene deres, du bare skyver problemene foran deg og vil bli ulykkelig og kanskje alene. Da er det neppe verdt å skilles. Når sa du forresten unnskyld, siste og mente det på ordentlig?

Tillit

Tillit, kommunikasjon, frihet, kjærlighet og samarbeid er fem ord som dere skal og bør pugge. Heng de på kjøleskapet og lev etter disse punktene så godt det lar seg gjøre.

Holder dere på disse fem elementene uten slingringsmonn, vil det gå veldig bra i deres forhold. Kanskje enkelt og banalt å påstå, men er det kjærlighet i mellom dere, vil dere jo bli værende i forholdet. Slik berger du forholdet ditt!

Å kunne stole på hverandre, elske hverandre, snakke sammen, gi den andre frihet til å utvikle seg som man selv vil. Og samarbeide om det å leve i et forhold – husarbeid, regninger, med barna og gi en hjelpende hånd når middagen skal lages. Et forhold er jo teamwork framfor noe annet.

Derfor bør dere avbestille den timen til familierådgiveren. Nå.

Vargas12.com er bloggen som skriver om de vanskelige temaene, vi skriver om livet, døden og alt der i mellom, følg bloggen via vårt nyhetsbrev, så får du alle våre neste blogginnlegg rett i mailboksen, selvsagt gratis og uforpliktende.

Vargas

Utro partner?

Utro partner? Som vi har sett, hørt og lest om mange ganger. Utroskap skjer, til og med i de aller penest møblerte hjem. Selv det perfekte par, har opp- og nedturer i forholdet. Noen du kjenner går i terapi, hun har falt for kompisen til partneren, konfliktene står i kø.

Slik er det når mennesker møtes, man eier ikke hverandre. Enda man er godt gift, kan det bli slutt ikke sant, ganske så rakst også. Utroskap, er blant de årsakene som begrunnes hyppig ved brudd. Naturligvis for noen, mens andre tilgir og blir værende, dog mer skeptisk enn tidligere. Utro partner?

Hva er utroskap og hvor går grensen?

Er det ved et gjensidig kyss, eller må det være “full pakke” før det er utroskap? Kan blikk, hemmelige møter og hyppige SMS-kontakt også være en type utroskap?

Vi mener utroskap kan unngås hvis man snakker nok med hverandre og er nok glad i hverandre, men det alene er selvsagt på langt nær nok, til å holde på en partner i årevis.

Utroskap begynner med at en av partene i et forhold søker spenning andre steder enn hos sin kjæreste. Det unngås ved kommunikasjon, tillit og kjærlighet. Det høres enkelt ut. Men er alle tre nevnte punkter på plass hos begge så trenger man ikke være utro.

Lest? Slik finner du en kjæreste!

Er du utro, eller blir du bedratt? Enten du er i den ene eller den andre situasjonen, kan det hende du opplever et følelsemessig kaos akkurat nå.

Utro partner?

Utro partner?

Om forholdet knirker i sammenføyningene, er det jo ikke opp til bare din partner å fikse opp i det. Du bør kanskje tenke, hva kan jeg gjøre for å få det bedre sammen med den du deler seng med.

Hva er en bra partner? En som føyer seg etter alt du sier og gjør, en som snakker deg etter munnen og er enig i alt og som sjeldent eller aldri har egne meninger? Det er vel ikke en tjener du ønsker å ha? Du trenger litt motstand, en å bryne deg litt på.

Din partner, om dere har det fint sammen, er ofte den viktigste samarbeidspartneren du har, kjæreste, far til barnet og bestevenn i én og samme person, det er klart det er viktig med en bra partner. Det motsatte av, en utro partner?

Dere skal jo være sammen om alt, regninger, husarbeid, økonomi, felles barn krever mange diskusjoner, hvordan oppdrar man en et barn? Det finnes vel ingen manual, verken om forholdet eller til oppdragelsen?

Utro med velsignelse?

Feriene, hvor skal dere reise? Skal svigermor få være med i år, skal dere til Syden, på hytta, til New York eller blir det fjelltur, som han så gjerne ønsker? Å være sammen betyr at man bør være ærlige med hverandre, hvis ikke blir det vanskelig for begge.

 • Partneren din har i det siste blitt fjern, sletter tekstmeldinger og anropslister hyppig på telefonen og jobber oftere og oftere «overtid». Er han utro?
 • OBS! Tegn og faresignaler er ikke det samme som bevis, så trå varsomt.
 • Samlivsbrudd kan være en dramatisk, psykisk belastning. Den 42 år gamle småbarnsfaren skrev avskjedsbrev til barna da ekskona gikk fra ham
 • Også selvmord og selvmordstanker kan være relatert til skilsmisse eller brudd

Ulike forskningsstudier viser at samlivsbrudd kan få enorme konsekvenser for dem som berøres. Blant annet er selvmordsrisikoen fire til seks ganger høyere for personer som har vært gjennom et brudd eller en skilsmisse.

Her er 8 faresignaler, utviklet av, Cathy Meyer, sertifisert skilsmissecoach, ekteskapsrådgiver og etterforsker.

1. Han sier at de bare er venner

Dette er en forutsigbar uttalelse fra en som er utro. Dersom partneren din tilbringer stadig mer tid sammen med sin nye venn er det selvsagt mulig at det kan det være mer mellom dem enn vennskap. Du bør selvsagt akseptere at partneren din har venner av motsatt kjønn, men dersom du føler deg utrygg vil det selvsagt gagne både deg og forholdet at du tar opp problemstillingen med partneren din og blir enige om regler for hva som er greit og ikke.

2. Ting blir plutselig hemmelig

Dersom ting dere tidligere pleide å gjøre åpent eller være udiskrete i forhold til plutselig er blitt «off limit», da er det antagelig ett elller annet i gjære. Hvis han skaffer seg nye passord på pc-en, sletter raskt ut- og innkommende meldinger, eller skrur av telefonen når dere er sammen er det naturlig at du reagerer. Har han dårlig samvittighet kan det hende ha vil beskylde deg for å være en kontrollfreak, en snushane eller sykelig sjalu.

3. Han sier han trenger en pause

Personer som er involvert i noen andre vil kreve mer rom og tid borte fra partner og familie. Ofte skylder man da på stress i forbindelse med jobben eller at man trenger å finne ut av ting. Dette kan være et tegn på at partneren din prøver å skape seg litt mer frihet, for å gi rom til sidespranget.

4. Jobbrutinene blir annerledes

Å jobbe sent, dra på jobb på rare tidspunkter eller i det hele tatt legge mer tid i jobben enn tidligere kan være et dårlig tegn. Det trenger ikke bety at han er ute og møter en annen. Det kan også være et tegn på at han trenger tid til å tenke eller vil unngå konfrontasjoner på hjemmebane.

5. Han bruker mer tid foran pc-en

I dag, med den moderne teknologi som er tilgjengelig for oss, så trenger ikke en som er utro å forlate hjemmet. Via mail eller msn kan partneren prate med den «nye», og gir rom for såkalt emosjonell utroskap.

6. Unnskyldningene kommer hyppigere

Han finner på alle mulige unnskyldninger når det er sosiale sammenhenger som familiebursdager osv i DIN familie. Han vil gjøre alt for å være sammen med dem.

7. Hemmelige telefonsamtaler

Emosjonelle affærer skjer som oftest via telefon, spesielt mobiltelefon. Dersom han legger raskt på etter at du entrer rommet, blir borte lenger enn normalt på «butikken» eller tar med telefonen når han skal ned i vaskekjelleren, kan det være et tegn. Et ytterligere faresignal er det om han blir på defensiven dersom du konfronterer ham med dette.

8. Oppførsel som ikke henger på greip

Å ikke møte opp eller komme hjem som avtalt eller ikke kunne gjøre regning for tid kan være et faresignal. Dette henger ofte sammen med klær du ikke har sett før eller klesplagg han plutselig har «glemt» på jobben eller «mistet» på trening.

Monogami

Hvis du spør ham om disse små tingene, får du kanskje servert svært detaljerte historier som ikke henger på greip.

Mange påstår at det er så mange punkter i forholdet, som gjør at man ikke klarer å leve i monogami gjennom flere år, uten at man setter ekteskapet eller partnerskapet på spill. Man må fire for mye på egne ønsker og eget liv, til at det er verdt det, påstås det. Er du enig?

Har du snakket med godt voksne som har vært sammen i 50 år, så har det ikke alltid vært enkelt, er svaret du får, men man har valgt å bli værende, å skilles eller flytte hver til sitt var aldri noe tema, og er det fortsatt ikke.

Slik er det ikke i dag. Blir man ikke respektert eller ikke elsker den man en gang så på som en bra partneren, blir det slutt. Garantert. Man dveler ikke ved det gamle lengre, men kommer seg videre i livet.

Livet er for kort til å bruke tiden på mennesker som ikke leverer etter dine egne standarer og håp.

Vargas

Unngå krøll i forholdet i sommer!

Unngå krøll i forholdet i sommer! For det er nok ikke bare i Norge, at skilsmisse-statistikken går rett til vers etter en lang og krevende sommer. Sommerferien gir rom for refleksjon og ettertanke, men også krangel, utroskap, slåssing, intriger og ønske om brudd eller skilsmisse.

Familievernkontorene flommer over i august, av par som ønsker hjelp til å komme seg ut av flokene, eller som har fått så nok av hverandre gjennom sommeren – at et brudd er uungåelig. Unngå krøll i forholdet i sommer!

Parsammensetning

At parsammensetningen ofte er annerledes enn før og grensen for å gå, når ting blir vanskelig, er langt lavere, gjør at mange velger skilsmisse eller brudd, i langt større grad enn tidligere år. Selvsagt skal man flytte fra hverandre om kjærligheten er borte, men i noen tilfeller går det kanskje for raskt.

Vi som skriver denne bloggen, heier alltid på kjærligheten, derfor vil vi gjøre det vi kan for alle som er i fare for å få krøll i forholdet i løpet av sommeren, til å unngå dette.

Unngå krøll i forholdet i sommer!

Senk kravene

Som de fleste vet, de som har vært i et forhold over noe tid, lite kommer av seg selv, man må faktisk jobbe for å få ting til å gå smoothly, vi ønsker at ting går på skinner uten en evig debatt.

Å gå og hakke på hverandre om bagateller er starten på en krangel. Senker du krav til egen tilfredshet og setter deg inn i den andres situasjon, skjønner du som kvinne at mannen blir litt lettere å ha med å gjøre om han får seg et nummer, det er velkjente verktøy for å få forholdet til å fungere.

Men det er ikke altid. Nok. Begge skal jo ha det fint i et forhold, ikke bare han eller bare henne. ofte er man sammen som en familie, noen velger å reise med storfamilien, svigermor og hele hurven.

La verden fare

Da krever det i hvert fall en smule forberedelser og en vilje til at ting skal være greit mellom ham og henne. Kanskje skal barna få lov til å gå med sko inne på hytta, være oppe en time lengre, få kline ned klærne sine og overnatte hos venner, uten at alt blir en diskusjon?

Å ha ferie, ha fri og nyte sommeren, er å la verden fare i langt større grad enn ellers. Det vi ønsker å sette fokus på i denne artikkelen, er at dere som kjærestepar, skal se hverandre.

Lest? Pride – på tide å bli ekte?

Gi hverandre litt tid sammen, enten det er tidlig eller sent, en ‘kjappis’ mens ungene er på kiosken for å kjøpe is eller en dypere samtale med noe rødt i glasset når ungene sover. Det er viktig at dere tar på hverandre, ser hverandre og vil hverandre vel, nettopp fordi dere har hverandre og elsker hverandre!

Sex er viktig i alle forhold

Når gav du henne en real omgang sist? Når gikk det for henne to ganger på rad, når gikk du ned på henne og gav henne tidenes orgasme. Som mann, som elsker og hennes beste venn, er det din fordømte plikt til å forstå hennes behov. Skjerp deg, mann!

Sex er alltid viktig i alle forhold. Lar man sex være noe alle andre driver med, er det en glimrende måte å starte en krangel som ikke gir seg med det første. Dere bør ta sexen på alvor. Gi den andre noe vedkommende setter pris på, om du selv ikke har lyst. Du vet jo hvordan – så hvorfor ikke være generøs?

Terapeuter og psykologer, forteller til par som kommer for veiledning og hjelp, at de bør tvinge hverandre til å ha sex igjen. Enda hvor kleint og feil det føles, når du egentlig “går til sengs med fienden” etter en langvarig konflikt og begge ser at forholdet er dødt.

Sex er nemlig så viktig i de fleste forhold, at det er med på å ødelegge det meste, om sexen er feil eller ren mangelvare, og det kan være med på å berge allerede nær havarerte forhold.

Sjalusi kveler forholdet

Her er noen enkle punkter som kan være til hjelp for å unngå problemer i forholdet. Ingen fasitsvar, men kanskje gode råd:

 • Snakk sammen om de viktig tingene som opptar dere
 • Lytt oppriktig til den andre, la hverandre snakke ut
 • Legg vekk forstyrende ellementer som f.eks mobil når dere prater
 • Er arbeidsfordelingen i hjemme riktig?
 • Har dere nok alene tid med venner og venninner?
 • Er økonomi endel av problemene, forsøk å løse det
 • Er det utroskap eller interesser for andre forstyrrende i forholdet?
 • Gjør dere nok sammen som par, felles interesser, turer, hobbyer?
 • Hva kan DU gjøre for at forholdet blir bedre?
 • Forsøk å se vekk fra alle feil og mangler hos partneren din, se på egne
 • Lær å være uenige uten å bli usaklige
 • Sett av tid til diskusjon, men lytt, ikke kjefte
 • Krangling og uenighet betyr ikke manglende kjærlighet
 • Vil du bli værende i forholdet for din egen del?

I de aller fleste forhold, neste uansett alder, om man er ung og forelsket eller har levd sammen i et langt liv. Oppstår det alltid konflikter, sorger, bitterhet og sjalusi. Det er endel av hverdagen, det er endel av livet. Da er det kanskje mer enn noen gang, viktig å ha en venn å kunne snakke med.

Sommerferie-krise?

Den vennen, er ofte sin egen partner og kjæreste. Det er derfor det er så viktig å kunne snakke om alle deler av livet, ikke bare det flotte, gode og vakre. Men også det som er vondt, krevende og vanskelig.

Unngå krøll i forholdet i sommer!

En sommerferie skal være hyggelig for alle som tilbringer den sammen, både små og store, derfor krever det litt mer kompromisser og tilbøyeligheter fra alle. Både fordi at alle skal få lov til å gjøre det de har lyst til, men også for at både reise og opphold skal gå knirkefritt uten krangling og bråk.

Et forhold er hardt arbeide, ingenting kommer av seg selv, og man bør se på hverandre i takknemlighet over at den du elsker, elsker også deg. Fy flate så heldig JEG er, som blir elsket av akkurat deg, som jeg elsker så høyt. For det gjorde du jo engang, ikke sant? Og gjør det kanskje fortsatt.

Unngå krøll i forholdet i sommer!

Alle par har krøll i forholdet, med jevne mellomrom. Det er spørsmålet om det er en ørliten flik igjen, av den gnisten som ble tent engang, og om den skal jobbes med til å bli den flammen den engang var. Eller om gnisten er borte og man bør søke etter kjærligheten andre steder. Unngå krøll i forholdet i sommer!

Ingenting er vanskeligere enn når den ene vil ut av et forhold hvor den andre, ikke vil noe annet enn at forholdet skal vare.

Kjærlighetssorg er drepende og destruktivt. Noen mennesker kommer seg aldri over sitt livs store kjærlighet om det blir slutt, derfor er det mange som peker på kjærligheten som den direkte årsaken til, meningen med livet.

Den fantastiske kjærligheten

Kjærligheten er vidunderlig vakker når den er gjensidig, og ren tortur når den forsvinner fra den ene eller begge. Jobber dere daglig med å bevare det som engang var, og tåler å ta en fight når problemene kommer, er det fortsatt håp.

Man skal være generøs og tålmodig, snill og ærlig, en venn og elsker, klok og imøtekommende, kokk og handyman, vaktmester og bilmekaniker, sexy og omsorgsfull far, men allikevel oppleve at hun stikker av med din beste venn. Shit Happens!

Livet er som en kommode, skuff på skuff, og så dør du. Derfor bør du ta vare på dagen i dag. Spis, Elsk, Lev, mens du kan.

Vargas

Pin It on Pinterest