Champions League rulles i gang

Champions League rulles i gang fra medio september. Et høsttegn like godt som noe. Endelig skal den europeiske toppfotballen spilles rundt om i Europa på de største arenaene. Og endelig får vi se fotball i 4K, igjen.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Engelske lag

TV2 som sitter på rettighetene til den viktigste turneringen innen moderne fotball – tar seerne på alvor. Ved å sende de fleste kampene i Champions League i den aller beste tv-kvaliteten som finnes, 4K.

Les også: Slik ender ikke Premier League-tabellen

Som vi skrev i februar da vårsesongen og sluttspillet tok til. Manchester City var favoritter og vant så fortjent så fortjent det gjeveste trofeet. Pep Guardiola og co tok også ligatittelen og det gjeve FA-cup-trofeet, de tok dermed “The Treble“. Noe som skjer svært sjeldent i England. Manchester United gjorde denne bragden i 1998-1999-sesongen.

Nå er det igjen høst og Champions League på TV. Newcastle er med for aller første gang. Arsenal og Manchester United er de to siste lagene av de engelske som får være med å leke med de aller best.

Newcastle åpner borte mot AC Milan i Milano tirsdag 19, september. Samme dag kommer Røde Stjerne til Etihad for å møte Haaland og City. Onsdag 20. september reiser Manchester United til München for å møte Bayern. Mens Martin Ødegaard tar med seg sine spillere til hjemmekamp for Arsenal mot PSV, samme dag.

Vi anglofile følger med på Premier League, men selvsagt også de engelske lagene i Champions League.

Beste spillerne

Den beste fotballen spilles som kjent i de gjeveste turneringene. Noen vil hevde at det er for mange gode spillere som har reist til Saudi-Arabia, og dermed svekket Champions League – noe som bare er sprøyt.

Champions League rulles i gang

Bildet er tatt av jorono fra Pixabay

Selvsagt er det alltid stas med de aller beste spillerne på den største scenen når Champions League rulles i gang. Men Karim Benzema ble fristet av skyhøy lønn i Saudi Arabia, Lionel Messi reiste til USA for å spille for David Beckham i Inter Miami.

Det betyr ikke at det ikke finnes profiler igjen i Champions League. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard gjør at mange nordmenn følger litt ekstra med denne sesongen. I tillegg har Bayern München, Napoli, Real Madrid og PSG fortsatt verdensstjerner, på hver eneste plass på laget.

Alle lag som har kommet så langt at de er kvalifisert til å spille i den gjeveste og mest innbringende europacupen, vil åpenbart komme så langt som mulig. Ikke tro et øyeblikk at lagene som spiller i Champions League, hviler spillere til disse kampene, for å gjøre det bedre i den hjemlige ligaen .

Tvert i mot – her vil det være full pupp fra første kamp. Det er all grunn å begynne å glede seg.

Gruppene

Gruppe A

 • Bayern München
 • Manchester United
 • FC København
 • Galatasaray

Gruppe B

 • Sevilla
 • Arsenal
 • PSV
 • RC Lens

Gruppe C

 • Napoli
 • Real Madrid
 • Braga
 • Union Berlin

Les også: Pep henter Wolves-stjerne

Gruppe D

 • Benfica
 • Inter
 • RB Salzburg
 • Real Sociedad

Gruppe E

 • Feyenoord
 • Atlético Madrid
 • Lazio
 • Celtic

Gruppe F

 • PSG
 • Dortmund
 • Milan
 • Newcastle

Gruppe G

 • Manchester City
 • RB Leipzig
 • Røde Stjerne
 • Young Boys

Gruppe H

 • Barcelona
 • Porto
 • Sjakhtar Donetsk
 • Antwerpen

Her finner du hele spilleprogrammet for kommende Champions League-turneringen.

God fornøyelse!

Vargas

Derfor funker ikke VAR i England

Derfor funker ikke VAR i England. Enten er dommertrioen og VAR-ansvarlige feige, dårlige i jobben sin eller i en kombinasjon av begge deler. Eller så er regelverket så innviklet at det ikke lar seg styre på en forsvarlig måte. Allerede i første runde i Premier League denne sesongen – kom det flere kontroversielle avgjørelser.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Korrupsjon?

Verst gikk det ut over Wolves på Old Trafford. Ulvene ble frarøvet et straffespark. Dommerne? De er permiterte. Simon Hooper, VAR-dommerne Michael Salisbury og Richard West er fjernet fra sine stillinger på ubestemt tid.

Derfor funker ikke VAR i England og særlig i Premier League – det kommer feil på feil.

Enten fordi dommerne er korrupte, altså de har mottatt penger for å sørge for at “riktig” lag vinner eller ikke ser det de fleste andre ser. Enten fra tribuneplass eller via TV-skjermen.

En uhyrlig påstand, men sett i ettertid av at Manchester United ikke fikk straffe mot seg, på en helt åpenbart forseelse av målvakten André Onana. Må det være innlysende at påstanden diskuteres høylytt – for det har den blitt.

Les også: Første manager ferdig i England

Målvakten gikk ut i feltet og forsøkte å slå vekk en ball som ikke var der. På veien feide nye Onana ned Wolves spissen Sasa Kalajdzic. Et overfall som midt på banen, eller inne i 16-meter-feltet på andre banehalvdel, ville bli avblåst som en forseelse i 10 av 10 hendelser.

Til og med dommersjef Howard Webb sa etter kampen at dette var en feil avgjørelse av dommer og VAR-panelet. Viaplay-kommentatorene og ekspertene i studio var krystallklare i sin samstemte dom. Straffespark.

På tampen gikk Onana særdeles hardt til verks i en duell med en Wolves-spiller. VAR-så på situasjonen, men konkluderte med at det ikke var straffe

Dagsavisen.no

Dommertabber

Tabben ble ikke noe bedre av at Wolves-manager Gary O’Neil fikk gult kort i stedet, for sine protester mot dommeren. Alle trodde dommer skulle ut på sidelinjen for å se på forseelsen på VAR-skjermen, men gav heller Wolves-manageren det gule kortet.

Derfor funker ikke VAR i England

Bildet er tatt av Alexander Fox | PlaNet Fox fra Pixabay

“Totalt sjokkerende!”, sa Pål André Helland i studio etter å ha sett forseelsen gjentatte ganger. “En skandale!”, uttalte Kasper Wikestad, Viaplay-kommentator på Old Trafford.

Og da må man følge opp spørsmålet og påstanden vår. Hvorfor skjer dette? Kan det være at dommeren Simon Hooper, ser på situasjonen med Manchester United-drakten på? Under dommerdrakten? Vi mener at spørsmålet er betimelig. Det hadde blitt straffe om det var en Manchester United-spiller som ble felt.

Les også: Premier League er dyrere enn noen gang

Dommbertabben på Old Trafford, der Wolves ble frarøvet et potensielt livsviktig poeng, er ikke den første av sitt slag i Premier League. På langt nær. Tabbene formelig florerer.

Lee Mason er fjernet for godt som VAR-dommer, etter at han overså en soleklar offside, forrige sesong.

I kampen mellom Arsenal og Brentford. På en scoring av spissen Ivan Toney stod Brentford-makker Christian Nørgaard i offside. Målet skulle ha vært annulert. Noe som senere førte til at Lee Mason ble fjernet fra VAR-bussen for godt – da han ikke “oppdaget” offsiden.

Underholdningsverdien

Jada, vi vet det er menneskelig å feile, vi vet også at de aller fleste dommerne, også i England, gjør så godt de kan. Men det hjelper så lite når systemene de bruker enten ikke fungerer eller allikevel fører til en rekke feil. Da bør VAR slik det brukes, eller ikke fungerer i dag, fjernes.

Underholdningsverdien i fotballen, som er selve kjernen i fotballens enorme popularitet verden over, forsvinner med videodømming.

VAR forsinker alt som har med den spontane gleden og jubelen en scoring gir fansen. Nå må man vente for å se hva dommerne bestemmer seg for – før en forsinket jubel eventuelt kan slippes løs. Slik vil vi ikke ha det.

At lille Wolves som er dømt nedenom og hjem grunnet managerbytte og få kjøp, makter å holde tritt med Manchester United er en bragd.

Wolves var bedre enn hjemmelaget gjennom store deler av kampen. Så blir de frarøvet muligheten til å få med seg ett poeng med hjem i sluttsekundene, fordi dommerne ikke tør å gjøre jobben sin.

Kampen blir beskjemmet av at dommerne ikke tør å ta modige og riktige valg på slutten. Ved å ikke gi Wolves den straffen de fortjener og skal ha, når de har så mange virkemidler som VAR skal gi dem. Det er en hån mot fansen og oss som ser på.

Et av de viktigste argumentene for å få VAR på plass i den moderne fotballen, var å rettferdiggjøre alle vanskelige dommeravgjørelser. Slik at alle lag, uansett merke og farge på drakten – skulle bli likestilt behandlet. Det har ikke skjedd.

VAR må fjernes for å få underholdningsverdien tilbake.

Vargas

Premier League dyrere enn noen gang

Premier League dyrere enn noen gang. Viaplay tar seg rikelig betalt for sine fotball-rettigheter. Og ønsker du å se Champions League i tillegg, som du får via TV2 Play, må du ut med nær 1500 kroner i måneden. Viaplay forlanger 799 kroner per måned, bare for Premier League via STRIM. Alle de andre kanalene må du betale for i tillegg.

Bergenet lesetid: 4 minutter

STRIM

Ønsker du Champions League uten Premier League, koster det 300 kroner i måneden i tillegg til den TV-pakken du måtte ønske. Ja, vi vet at sport og særlig fotball har blitt dyrt og eksklusivt. Men når det koster så mye som det gjør for kommende fotballsesong, er det kanskje ikke rart Viaplay sliter.

Les også: Stjernespiss forlater Wolves

Allerede før jul kan rettighetene vært flyttet til en annen distributør, fordi Viaplay sliter med økonomien. Kundene vil ikke betale. Forståelig nok og da kommer det ikke nok inntekter inn i selskapet.

Svært få nordmenn kommer til å benytte seg av Sport Premium-pakken, som er det “rimeligste” alternativet vi fant hos STRIM, om du ønsker å se all fotball kommende høst. Det er inkluder Champions League, Premier League, Eliteserien, LaLiga og Bundesliga. Er det verdt nær 1448 kroner i måneden?

Da skal du være glad i fotball.

Premier League dyrere enn noen gang

Bildet er tatt av Nope Nope fra Pixabay

Deadline Day

Deadline Day er dagen da spillmarkedet stenger sommervinduet. 1. september er bare én måned unna. så langt har svært få signeringer til Premier League-klubber blitt gjort. De aller fleste store navnene har handlet om spillere som har gått fra engelske klubber til Saudi-Arabia.

Premier League dyrere enn noen gang – men vi bare må ha det, det er som dop for narkomane.

I skrivende stund er det flere flere gode spillere, riktig nok over middagshøyden, men dog, som har forlatt Premier League. Til fordel for Saudi-Arabia, enn det er store tunge navn som har signert for de beste i England. Med få unntak.

Arsenal har vel så langt vunnet overgangsvinduet fire uker før det stenger. Men det er fortsatt tid for både Liverpool, Manchester City, Chelsea og Manchester United å få på plass en slagferdig stall.

Rasmus Højlund er nå klar for Manchester United, as we speak. Done deal. Men det er altså unntaket av spillere som så langt har gått til engelske klubber. Han kommer fra Atalanta med en prislapp på £72m.

Grunnen til at vi mener Arsenal har gjort så bra er signeringene av Kai Havertz og Declan Rice for til sammen £170m. Klassespillere som vil gå rett inn på et allerede godt lag og forsterke det.

Wolves

I Wolverhampton Wanderers derimot råder det full forvirring og negative stemning.

Årsaken er at Fosun, de kinesiske eierne, ikke evner å legge fram et budsjett til sin manager Julen Lopetegui.

Til tross for salget av Ruben Neves og en rekke andre spillere. Ni spillere er borte fra forrige sesong av ulike årsaker. bare to spillere er hentet gratis. Blant andre tidligere Wolves-spiller, Matt Doherty som kom fra Atletico Madrid.

Ikke så veldig rart å finne nevnte Lopetegui som storfavoritt til å være den første manageren til å få sparken, kommende sesong, dessverre. Uten forsterkninger vil Wolves ha en rekke unge spillere fra eget akademi på benken fra seriestart. Det lukter det nedrykk av – lang vei. LangtidSskader på sentrale spillere vil være en katastrofe.

Alex Scott (19) skulle være Lopeteguis ønskesigneringe denne sommeren. unggutten ble årets spiller for Bristol City i Championship forrige sesong. Men Wolves-styret har ikke funnet midler til å kjøpe 19-åringen. Alt tyder på at Scott går til Bournemouth i stedet. Man kan gråte blod av mindre.

6. august starter festen, koste hva det koste vil. Community shield går mellom Manchester City og Arsenal. Haaland mot Ødegaard altså, før det dundrer løs fredag med Burnley-Manchester City, fredag 11. august.

Det er dyrt å være gal.

Vargas

Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Manchester United må glemme Fergie-suksessen. Først da vil nåværende manager Erik ten Hag (53) få arbeidsro nok til å bygge opp sitt eget lag med sine spillere, uten å måtte stå til rette for trofé-sankingen under Sir Alex Ferguson.

Bergenet lesetid: 6 minutter

De beste

Skottens eventyrlige suksess gjennom mange år vil alltid bli husket for fansen. Men skal en ny tid få blomstre på Old Trafford, må det nye regime og de nye eierne tenke nytt. Ikke la Fergie-suksessen stå i veien for å forsøke å lykkes i den moderne fotballens spede begynnelse.

Les også: Flere stjernespillere forlater England

Manchester City spesielt og tildels Arsenal, og Liverpool har spilt en helt annen fotball enn det verken Manchester United eller andre har vært i nærheten av de siste sesongene. Årsaken er managernes evne til å få spillerstallen til å ville vinne. Ikke bare én kamp eller to. Men hver eneste takling, hver eneste duell og hver eneste kamp. Flere ganger i uken.

De beste lagene bak City er Arsenal og Liverpool, men også Manchester United, Newcastle, Chelsea og Tottenham vil forsøke å ta steg opp mot de viktige Champions League-plassene, men det er trangere inn døra enn noen gang.

Champions League

Kommende sesong vil nok Liverpool og Chelsea løfte seg flere hakk enn fiasko-sesongen i fjor. Tottenham er og blir et usikkert kort, men må regnes med om de klarer å beholde Harry Kane, eller om han går til Bayern München.

Mauricio Pochettino gjør en skikkelig sommer-opprydning og selger unna flere spillere i Chelsea. Det betyr at han har fått tilnærmet åpent sjekkhefte for å bygge sitt lag på Stamford Bridge. Men Erik ten Hag har allerede en drøy sesong bak seg i Manchester United, som må sees på som en fordel.

Vi tror det vil stå mellom disse to lagene om fjerdeplassen i Premier League, så tett blir det, nemlig.

Manchester City vinner igjen, Arsenal og Liverpool tar andre og tredjeplassen. Til de andre, eller nest beste, er det fortsatt for langt ned. Newcastle vil slite i ligaen, siden de skal spille Champions League som vil bli prioritert.

Manchester United må glemme Fergie-suksessen

Old Trafford – Theatre of Dreams Bildet er tatt av nmoodley fra Pixabay

Det er hevet over tvil at alle lag i Premier League med ambisjoner og penger. Ønsker å spille i Champions League der de store pengene og det gjeveste trofeet befinner seg. Om man lykkes sånn ordentlig, kan man faktisk ta alle de tre gjeve trofeene i én og samme sesong. Men da skal man også være heldig.

Pep Guardiola

Pep Guardiola har respekten som skal til og evnene til å få med seg spillerne inn i en krevende boble. En vinnermentalitet som krever sterk psyke, men også enorme fysiske og tekniske ferdigheter. I tillegg til å finne riktig spiller til riktig posisjon på banen.

Les også: Den rike arven om engelsk fotball

Hovedgrunnen til at Manchester City vant de tre viktigste trofeene i sesongen vi nå har lagt bak oss, er ikke bare Haalands mange vakre mål. Men sjefens evne til å se at forsvarsspilleren John Stones er en minst like god midtbanespiller som forsvarsspiller.

I flere viktige kamper ble Stones flyttet opp som en ekstra midtbanespiller for Manchester City. Som ofte var nok til å vinne igjen ballen grunnet overvekt av midtbanespillere. Og dermed fikk de lyseblå gjenerobret ballen, som igjen gjorde at City skapte sjanser, og igjen gjorde flere mål enn motstanderne.

Slike grep tar bare de aller beste managerne og Pep Guardiola er kjent for å gjøre nettopp slike grep. Ofte.

Som gjør han til en vinner og en av de aller beste fotballhodene i verden. Det blir trofeer av slik kunnskap.

Manchester United

Skal Erik ten Hag lykkes i Manchester United så må han vinne trofeer. Intet mindre er krevd av verdens største fotballklubb bak Barcelona, Real Madrid, Liverpool og Manchester City, sånn ca. Nederlenderen har et umenneskelig press på seg, men 53-åringen vet hva som må til og vil gi det et ordentlig forsøk.

Manchester United må glemme Fergie-suksessen og la manageren få litt mer tid enn managere ofte får.

I snitt sprakes det 10 managere per Premier League-sesong. Som er nøyaktig halvparten av antall managere som har jobb i verdens tøffeste liga.

Under Fergusons ledelse opplevde Manchester United en enorm revitalisering.

Klubben vant 13 ligatitler, fem FA-cuper, to Champions League-trofeer og en rekke andre nasjonale og internasjonale priser i løpet av Fergies 26 år som manager. Klart det er lett å sammenligne legenden med alle kommende managere etter ham. Men det har også blitt klubbens akilles til nå.

Først når ledelsen, altså styret og de nye eierne, som etter all sannsynlighet blir Sir Jim Ratcliffe eller Sheikh Jassim av Qatar får tilslag på budet. Og Glazer-familien takker ja til rundt £5 billion, som blir ca 67 milliarder kroner, vil vi vite hva ten Hag kan handle for i sommer.

Ulempen er at overtagelsen, kjøpet og salget – ikke ser ut til å materialisere seg før etter at sesongen er startet. Noe som utvilsomt er en ulempe for ten Hag og hans hårete ambisjoner om å bygge opp en storklubb igjen.

Foreløpig har Manchester United kjøpt Mason Mount for £55m fra Chelsea og er i ferd med å sikre seg målvakten André Onana fra Inter. Overgangssummen skal være på £51m. David de Geas kontrakt med klubben er gått ut.

Sesongstart for Manchester United er mandag 14. august med hjemmekamp mot Wolves.

Vargas

Stjernespillere flytter til Saudi-Arabia

Stjernespillere flytter til Saudi-Arabia, ikke bare Karim Benzema. Men stadig flere attraktive og meget gode spillere gjør som Ronaldo. Henter store summer ut av en fallende karriere – på slutten av karrieren. Ville ikke du ha gjort det samme om du fikk muligheten? Om du legger vekk hva Saudi-Arabia som nasjon står for? Sannsynligvis.

Bergenet lesetid: 4 minutter

The Public Investment Fund

Fotballklubbene i Saudi-Arabia ønsker å få fram den profesjonelle ligaen opp blant de 10 største i verden. Det vil de sannsynligvis lykkes med så lenge de betaler helt ville summer i lønn, til de aktuelle spillerne.

Les også: Haaland-statistikken det kan bli vanskelig å slå

Årsaken til at de fire største klubbene i den omdiskuterte nasjonen, kan gjøre dette, er at ligaen ikke er omfattet av UEFAs financial fair play rules. Som igjen betyr at klubbene kan bruke de pengene de selv ønsker på hver enkelt spiller. Både i overgangssummer og i lønn.

The Public Investment Fund (PIF) will own 75 percent of Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr, and Al Hilal,

Aljazeera.com

I den profesjonelle ligaen i Saudi-Arabia er det (PIF) The Public Investment Fund, som eier 75 prosent av de fire beste klubbene. Dette er klubber som nå handler flere av de aller beste klubbene i Europa.

Det begynte med selveste Christiano Ronaldo, som så sitt snitt til å melke det siste ut av en lang og vellykket karriere.

I følge VG.no er det (PIF) som står bak den omstridte overtagelsen av Newcastle i Premier League også.

Om man går Saudi-Arabia litt etter i sømmene har det ikke vært fotball kongedømmet har vært mest kjent for.

Karim Benzema

Saudi-Arabias innbyggere består av 96 prosent muslimer.

Karim Benzema uttalte at det var bakgrunnen for hans ønske om å forlate Real Madrid nå, at han er muslim. Ikke den enorme lønna på en drøy milliard. Franskmannen skal spille for tidligere Wolves-manager Nuno Espirito Santos lag, All-Ittihad som nylig vant den profesjonelle ligaen i landet.

Stjernespillere flytter til Saudi-Arabia

Bildet er tatt av David Mark fra Pixabay

Den franske stjernespissen har spilt i Real Madrid siden 2009 og ble i fjor kronet med prisen, gullballen, Ballon d’Or. Som forteller verden at han dette år, var verdens beste fotballspiller. Bakgrunnen for den gjeve utmerkelsen var at Karim Benzema også vant Champions League med Real Madrid – forrige sesong.

Les også: Premier League med mange overraskelser

Superstjernen har blitt 35 år gammel, men det nivået som gjelder for ligaen i Saudi-Arabia, vil Benzema fortsette å skinne på fotballbanen – tipper vi.

Stjernespillere flytter til Saudi-Arabia, hvor mange det blir gjennom sommeren, gjenstår å se.

Saudi-Arabia

Omfattende brudd på menneskerettigheter, strenge sharialover, avstraffelser som henrettelser uten lov og dom. Samt et kvinnesyn som må være det verste kloden. I Saudi-Arabia må kvinner gå med verge, et familiemedlem, hvis ikke kan hun bli straffet.

Innførsel av alkohol, pornografi og svinekjøtt er strengt forbudt. Bruk og innførsel av narkotika kan straffes med døden. Til tross for omfattende protester fra Vesten, er det lite å gjøre med det kontroversielle styresettet i oljenasjonen Saudi-Arabia.

Om dette kongeriket i Midtøsten blir noen stor fotballnasjon, for å huse noen pengegriske stjerner, tviler vi på.

All-Ittihad er Saudi-Arabias svar på Manchester City, det er storlaget som nå ønsker å bli satt på fotballkartet for alvor. Og det er ventet av flere spillere vil gjøre som Ronaldo og Benzema – få astronomiske lønninger på tampen av karrieren.

Rykter

Chelseas N’Golo Kanté skal være så godt som klar for Benzema og Nunos All-Ittihad. Lønn €100m. Også Neymar ryktes å kunne gå til en av de store klubbene i Saudi-Arabia.

David de Gea, Manchester Uniteds mangeårige målvakt vurderer et klubb-bytte. Det ligger tilbud fra flere klubber i Saudi-Arabia for den spanske målvakten.

Det går rykter i fotball-Europa nå, om at Sheihk Jassim fra Qatar, også et land i den arabiske delen av verden – har fått tilslaget på kjøp av Manchester United.

Om du er interessert i fotball generelt eller Premier League spesielt, meld deg på vårt nyhetsbrev. Det er gratis og vil alltid komme med siste nytt, før du leser det andre steder.

Vargas12.com vil følge overgangsvinduet – døgnet rundt fra 1. juli og helt til seriestart.

Vargas

Kan Manchester United vinne ligaen?

Kan Manchester United vinne ligaen? Ja, det kan de, faktisk og det må ikke se ut som noen stor overraskelse heller. Erik ten Hag har fått sving på sakene samtidig som deres argeste konkurrenter, Arsenal og Manchester City har slitt.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Casemiro

At sistnevnte slo nettopp Arsenal, var også en gavepakke til Manchester United. I skrivende stund skiller det kun fem poeng fra Man United som har 46 poeng på tredjeplass, opp til Manchester City som leder. Begge lag har spilt 23 kamper.

Les også: Wolves kjøper ung brasilianer

Manchester City, Haaland og Josep Guardiola ligger på første plass, likt med Arsenal med 51 poeng.

Der altså kun målforskjellen skiller topp to lagene. Det blir utvilsomt en spennende sesongavslutning. Fordi det skal spilles 15 og 16 kamper for disse lagene. Se ikke bort fra at Manchester United er med helt inn og sloss om ligagullet. Og til og med vinner.

Manchester United er fortsatt til salgs, og skulle det bli nye eiere, slik det ser ut som nå, vil nye penger bli gjort tilgjengelig. Men ikke før til sommeren når overgangsvinduet igjen er åpent, kan det handles skikkelig.

Det er ingen tvil om at Manchester United jakter ligagull.

Erik ten Hag har savnet Casemiro etter at brassene ble utvist mot Crystal Palace. Men midtbanespilleren var tilbake mot Barcelona i Europa League. kanskje Man U sin beste spiller sammen med Marcus Rashford, denne sesongen.

Kan Manchester United vinne ligaen?
Bildet er tatt av xuanklpt fra Pixabay 

Champions League

For the first time, Erik ten Hag has predicted that Manchester United could challenge for the Premier League title this season. Since the Dutchman arrived at Old Trafford nine months ago, he has made a top-four finish the realistic target for his first campaign in charge

DailyMail.com

Kan Manchester United vinne ligaen? Ja, de kan det i aller høyeste grad, vi tror det blir jevn. Og vi har tippet Manchester City helet siden seriestart, men er det noen som kan ta tittelen, er det én av disse tre.

Les også: Brite vil kjøpe Manchester United

Liverpool og Chelsea er for langt unna til å finne en vinnerformel til å komme seg tilbake i toppen. Det er for få kamper igjen og begge lag er for ustabile denne sesongen.

Manchester United jakter også en plass som kvalifiserer de til Champions League. Med nyrike Newcastle på fjerdeplass, et ustabilt Tottenham på femteplass, skal det en total-svikt til for at en plass blant de fire beste sikrest. Særlig med både Chelsea og Liverpool akterutseilt.

Innspurten

Det var en kraftdemonstrasjon av Manchester City å slo Arsenal på Emirates Stadium. En kamp som åpenbart var like viktig for begge lag på toppen av Premier League. Men en kamp som ble avgjort en kjempetabbe og to fantastiske mål av City.

Ser vi på hvilke lag som skal møte hvem i innspurten av ligaen utover våren, er det et som skiller seg ut.

Vi synes Manchester United har et enklere program enn det Manchester City og Arsenal har.

Erik ten Hag og hans menn avslutter sesongen med fire kamper mot antatt enklere motstand i mai. Disse kampene gir 12 poeng totalt ved seier og kan være med å avgjøre hele ligaen.

Manchester Uniteds siste fire kamper:

 • Lørdag 6. mai: West Ham – Manchester United
 • Lørdag 13. mai: Manchester United – Wolves
 • Lørdag 20. mai: Bournemouth – Manchester United
 • Søndag 28 mai: (siste serierunde) Manchester United – Fulham

Manchester Citys siste fire kamper:

 • Lørdag 6. mai: Manchester City – Leeds
 • Lørdag 13. mai: Everton – Manchester City
 • Lørdag 20. mai: Manchester City – Chelsea
 • Søndag 28 mai: (siste serierunde) Brentford – Manchester City

Arsenals siste fire kamper:

 • Lørdag 6. mai: Newcastle – Arsenal
 • Lørdag 13. mai: Arsenal – Brighton
 • Lørdag 20. mai: Nottingham – Arsenal
 • Søndag 28 mai: (siste serierunde) Arsenal – Wolves

Vi ser at Arsenal også har ok motstandere de bør slå på de siste fire kampene. Men legg merke til at Arteta og hans menn skal møte Chelsea hjemme og både Liverpool og Manchester City, borte. I løpet av april måned.

Manchester City har både Arsenal, Liverpool og Newcastle i april måned.

Se ikke bort fra en overraskelse, all den tid det så ut til at Arsenal skulle stikke tidlig av med ligatittelen denne sesongen. Jevnt og spennende blir det – uansett vinner.

Vargas

Maguire ut av United på Deadline Day?

Maguire ut av United på Deadline Day? Alt kan skje på den siste dagen av overgangsmarkedet. Det er dog ikke de største overraskelsene eller de største kjøpene som gjøres i januar-vinduet.

Bergenet lesetid: 7 minutter

Overgangsvinduet

Klubbene og managerne vil nødig miste spillere som ikke blir erstattet – på dette viktige tidpunktet i sesongen. Vi har lagt merke til at det er overraskende travelt hos flere klubber, bare timer før overgangsvinduet stenger.

Les også: Brite vil kjøpe Manchester United

Wolves har hentet en hel haug med klassespillere i et desperat forsøk på å holde plassen i Premier League. Hvilke spillere kommer vi tilbake til. Det som er mest oppsiktsvekkende på ryktebørsen, på den siste dagen av januarvinduet, er at Harry Maguire kan være på vei vekk fra Manchester United.

Den nederlandske sjefen på Old Trafford, Erik ten Hag, har endret endel i laget, valgt Luke Shaw, venstrebacken som midtstopper mot erkerival Man City. Og vipps, kom den tryggheten mange hadde ønsket seg i Man U sitt forsvar i sesongens viktigste kamp.

Harry Maguire

Ergo sitter landslagsspilleren Harry Maguire på benken i de fleste kampene, noe som gjør at han sel må ta grep. Mest for å få spille fotball som er jobben hans, men også for å opprettholde muligheten for å spille mer for England.

Maguire ut av United på Deadline Day? Vel, det kommer helt an på hva ten Hag og Maguire selv ønsker.

Maguire ut av United på Deadline Day?
Bildet er tatt av Nope Nope fra Pixabay

Skulle Maguire velge å forlate Old Trafford, ser det ut til å bli Inter Milan som blir foretrukket. I følge britisk presse vil spilleren selv heller vente til sommeren med å finne seg ny klubb, da vil utvalget være betydelig større.

Harry Maguire er blant Englands mest utskjelte spillere, både på klubb- og landslag. Årsaken kan være at han har en egen evne til å havne i trøbbel eller være den spilleren som er skyld i baklengsmål grunnet tabber.

Eller så er det spillestilen hans, som gjør at han ser klossete og usikker ut, når han spillere, som utgjør den negative faktoren.

I skrivende stund er det Lisandro Martinez og Raphael Varane som er valgt foran Maguire.

Erik ten Hag

Det du som Man United fan kan være helt sikker på, er at det blir som Erik ten Hag vil. En manager som ikke gir ved dørene, ententen det er den ene eller den andre superstjernen med skyhøye lønninger.

Marcus Rashford ble vraket for å ha forsovet seg, Maguire vraket for ikke å jobbe hardt nok, Antony har blitt vraket for ikke å være i god nok form. Til tross for å være ten Hags eget kjøp, med dertil høy prislapp.

Erik ten Hag kan vise seg å være den brikken storklubben har manglet siden ‘Ferige’ forlot klubben for en liten evighet siden. Nederlenderen har fått klubben opp og fram på tabellen, Manchester United er plutselig en klubb det er vanskelig å møte.

Og når til og med Rashford har begynt å gjøre mål igjen, kan det bli en festlig sesongavslutning på Old Trafford. Sannsynligvis uten Maguire i hovedrollen. Vi ser for oss at ten Hag vil hente trofeer – om han får tid.

Wolves

Julen Lopetegui er endelig ansvarlig manager på Molineux etter flere års jakt, lyktes eierne Fosun å hente sin favoritt-manager. Nå har også spanjolen fått åpent sjekkhefte til å hente hvilke spillere han selv ønsker. Det har gjort Wolves til vinnere i januar-vinduet, de har hentet både kvantitet og kvalitet.

Nylig ble 21 år gamle João Gomes fra den brasilianske storklubben Flamengo hentet til Wolves, midtbanespilleren koster ulvene £15m. En spiller som det har vært mye om i sosiale medier fordi han ble linket til franske Lyon, men han ville spille fotball i England.

Med hjelp av kampanjen #FreeJoaoGomes i sosiale medier, lyktes klubben og fansen med å få spilleren til Wolverhampton. At spilleren selv presset på for en overgang til Wolves, var en åpenbar faktor.

Klubben har også hentet Mario Lemina (29) fra Nice. Pablo Sarabia (30) kommer til Wolves fra PSG, for ikke å snakke om Matheus Cunha (23) fra Atlético Madrid. Brasilianeren spiller både ving og spiss.

Midtstopperen Craig Dawson (32) er hentet fra West Ham, om han tar plassen til Nathan Collins, for å spille ved siden av Max Kilman i midtforsvaret for vi vente å se. 

Også målvakten Daniel Bentley (29) er hentet inn i januarvinduet, han kommer fra Bristol City i Championship. Spissen Diego Costa (34) er hentet inn fra pensjonist-tilværelsen som back up for Raúl Jiménez.

Wolves har brukt £75m. mer enn 920 millioner kroner på spillere i januar-vinduet.

Rykter og overganger

 • Enzo Fernandez, midtbanespiller for Benfica kan være på vei til Chelsea for mer enn £100m.
 • Chelsea har brukt £495m. på de to siste overgangsvinduene etter ny eier tok over
 • Joao Cancelo har fortalt Man City til fordel for Bayern München på lån med opsjon til kjøp
 • Bernardo Silva kan også haven i Bayern München med samme betingelser
 • Pedro Porro er så godt som klar for Tottenham, han kommer fra Sporting Lisboa for £39m.
 • Sander Berge er linket til både Fulham og Newcastle, nordmannen spiller i Championship for Sheffield United
 • Arsenal kan komme til å kjøpe Moises Caicedo i løpet av dagen
 • Hamed Traoré og Ilya Zabarnyi har begge signert for Bournemouth
 • Harry Souttar er på medical hos Leicester, han kommer fra Stoke
 • Det er stor sjanse for at Jorginho forlater Chelsea til fordel for Arsenal
 • Jack Harrison kan også gå til Leicester om Leeds blir enig med spilleren
 • Jonjo Shelvey i Newcastle har signert for Nottingham Forest
 • Hakim Ziyech kan forlate Chelsea til fordel for PSG i løpet av dagen
 • Felipé som lenge var linket til Wolves har signert for Nottingham Forest, midtstopper som kommer Atletico Madrid
 • Chris Wood har signert en låneavtale med Nottingham da han ikke fikk nok spilletid i Newcastle
 • Everton sparket Frank Lampard og hentet Sean Dyche, den tidligere Burnley manageren.

Nyhetsbrev

Maguire ut av United på Deadline Day? Vel, alt kan som sagt skje på en dag som denne. Det er mulig han blir værende til i sommer for å kjempe om en plass på laget, men vi ser ikke at Harry får mye spilletid framover.

Om du har spillere eller overganger du mener det er verdt å nevne i dette overgangsvinduet som stenger natt til 1. februar, vær så vennlig og bruk kommentarfeltet under, det setter vi stor pris på.

Hvis du likte artikkelen, ønsker å lese lignende artikler eller ellers vil ha vårt nyhetsbrev, helt uten betingelser, finner du skjemaet her, selvsagt er det alltid gratis.

Vargas

Brite vil kjøpe Manchester United

Brite vil kjøpe Manchester United og det er endelig sjanse for at fansen kan bli kvitt Glazer-familien. En familie som har vært forhatt blant svært mange fans siden Malcom Glazer kjøpte klubben i 2005. Nå kan det endelig bli andre boller på Theater of Dreams.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Sir Jim Ratcliffe

Kjøperen er den styrtrike milliardæren, Sir Jim Ratcliffe (70). Han er en av Storbritannias rikeste menn og som via selskapet Ineos, et selskap som produserer kjemiske produkter – vil kjøpe sin egen favorittklubb.

Chief executive of Ineos confirms he is seeking to buy the club from the Glazer family

Thetimes.co.uk

Prisen på en av verdens mest kjente og største fotballklubber skal være på £5bn ifølge SkySports, en pris som tilsvarer drøy 50 milliarder kroner. En slik avtale vil uansett ta tid, fordi det er så komplekse saker å bytte eiere på en stor fotballklubb.

Les også: Wolves vinner i overgangsvinduet

Skulle vi måtte tippe, vil avtalen kunne være i havn i sommer, om den blir noe av i det hele tatt.

Ratcliffe has made no secret of the fact he would be interested in buying United. He supported them as a boy and is understood to remain a fan

SkySports.com

Hovedårsaken til at den amerikanske familien Glazer er så upopulær blant fansen, er mangelen på kontakt med den ekte, lojale fansen i Manchester. Glazers har gjort lite eller ingenting for å gjøre forholdet til fansen noe bedre, heller. Ergo er et eierskifte mer enn velkomment hos den jevne supporter – verden over.

Brite vil kjøpe Manchester United
Bildet er tatt av Karina Setiawan fra Pixabay 

Britiske eiere

At en brite tar over for amerikanerne, som har brukt klubben som en ren butikk, er selvsagt også positiv. I følge SkySports, skal Sir Jim Ratcliffe ha vært fan av Manchester United siden guttedagene. Ratcliffe skal være god for mer enn 15,5 milliarder USD i formue.

Les også: Manchester United fortsetter pengebruken

70-åringen som er en svoren idrett-interessert forretningsmann, eier også den franske storklubben Nice. Og han eier det engelske sykkel-laget, INEOS Grenadiers, tidlige Team SKY, og fotballklubben FC Lausanne i Sveits.

Penger er og blir viktig i idretten, så også i den moderne fotballen på balløya. Men at eierne er på britiske hender er også viktig, så lenge det er eiere som vil det beste for klubben, rent sportslig og økonomisk. Det er få eiere som eier en klubb fordi de elsker klubben, men de finnes.

En slik eier kan det være Manchester United får nå – om Ratcliffe tar over.

Milliardæren har snakket om det i årevis, men har ikke fått sjanse før nå, når Glazer har sagt at klubben er til salgs. Sir Jim Ratcliffe la også inn bud på Chelsea, da Roman Abramovich måtte selge grunnet krigen i Ukraina, men budet ble avslått av russeren.

Brite vil kjøpe Manchester United og det er ikke hvem som helst heller. Sir Jim Ratcliffe ble i år 2000 medeier i Formel 1 laget til Mercedes. Nå står en ny æra for tur, da han skal få en gammel drøm til å gå i oppfyllelse ved å eie Old Trafford og klubben i sitt hjerte.

Briten har et meget godt renommé i Storbritannia og i Europa forøvrig.

Premier League

Etter at Fergie trakk seg i 2013, har det vært dårlig med sportslig suksess for Manchester United.

Erik ten Hag er nemlig den sjette manageren etter Sir Alex Ferguson. Om han lykkes i å hente trofeer til Old Trafford, som har vært målsetningen etter at skotten trakk seg tilbake vet vi ikke før i mai.

Nederlenderen har fått fart på laget, Manchester United nekter å tape kamper og er faktisk formlaget i Premier League, sett bort fra serieleder Arsenal. Erik ten Hag har krevd mye av spillerne, gjort gode valg i å hente Casemiro og fått vekk krevende Ronaldo.

Brite vil kjøpe Manchester United – og det kan være nøkkelen til en ny suksess-periode for klubben.

Mot Manchester City nylig, løp ten Hags spillere naboen i senk.

Kanskje var tapet mot Brentford 13. august, der Manchester United ikke hang sammen som et lag og tapte til slutt 0-4, en vekker. Manager ten Hag lot spillerne løpe like langt som det spillerne hadde løpt mindre enn Brentford-spillerne. Det snudde en vond trend.

Manchester United kan ta seriegull og er det eneste laget som har klart å slå serieleder Arsenal denne sesongen.

Og skulle det komme inn en britisk eier, med hjerte for klubben, ikke bare lommebok, smaker det kanskje snart fugl igjen på Old Trafford.

Vargas

Fotball-VM fra helvete

Fotball-VM fra helvete der til og med kampene så langt, har enten vært sjokkerende resultater eller dørgende kjedelige og lange. Eller så har fokuset vært på at FIFA overstyrer lagenes ønsker om å bruke det mye omtalte regnbue-armbindet, 1 love.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Boikott

FIFAs utskjelte president, Gianni Infantino dummet seg ut med en tale, rett før VM-start, som minnet om en diktator som snakket til sitt underkuede folk. Hvor han nærmest sjikanerte media for å stille kristiske spørsmål til arrangøren Qatar.

Om han overlever dette VM før finalen 18.desember, tviler vi faktisk på. En boikott nærmer seg, noe som vil få verden til å få opp øynene for hva som forgår i arrangørlandet.

Tysklands lagbilde, hvor spillerne holder seg for munnen, er et sterkt symbol om at spillerne ikke er fornøyd med måten FIFA har håndterte dette på. Hva som blir den neste protesten vet vi ikke, men det kan være at noen lag begynner å la være å entre banen. Da er VM-kaoset et faktum og en fiasko.

Les også: Slik spilles fotball-VM i Qatar

Nå rasler flere av de største kanonene, Tyskland, England og Danmark om å forlate VM før det er ferdig. Fotball er viktig, det, men det er faktisk noe som er viktigere, nemlig brudd på menneskerettigheter.

Sett i lys av at syv lag ble truet med gule kort, hvis de kom på banen med regnbuefargede kapteinsbind.

FIFA med Infantino som president og talsperson, skyter seg selv i benet. Dette vil få dramatiske konsekvenser. Fotball-VM fra helvete vil gå fra vondt til verre. Vi ser for oss at VM kanskje ikke engang blir spilt ferdig. Det blir mer bråk – lenge før sluttspillkampene tar til.

Fotball-VM fra helvete vil sannsynligvis bli husket for alt annet enn den gode fotballen og underholdningen på banen.

Fotball-VM fra helvete

Til retten

Det var den tyske storavisen Bild som meldte at Tyskland vil ta Fifa til idrettens voldgiftsrett. Det vil de etter at Fifa truet med sportslig straff dersom kapteiner brukte regnbue-armbind under kampene i VM

NRK.NO

Også tilskuere med regnbuefarger på hodeplagg eller klær, blir nektet adgang til stadion. Dette mener stadig flere lag og deltakernasjoner, strider mot menneskerettigheter og mangfold. Tyskland er villig til å gå rettens vei for å få viljen sin.

Les også: Nå jakter mange på pengene dine

Det handler om mangfold og gjensidig respekt for hvem man er som menneske, skriver det tyske fotballforbundet på Twitter.

Sammen med en rekke andre nasjoner ønsker Tyskland å få stemmen sin hørt, og ønsker en hurtigbhandling i Idrettens voldgiftsrett, CAS. Om FIFA taper saken, vil det få ytterligere konsekvenser for Qatar som arrangør.

Fotball må gjerne gå over til å være politikk eller omvendt, men ikke under VM, da burde fotballen få fokuset. Det vil aldri skje unette dette VM som skal pågå helt til 18. desember.

Sjokkresultatene

Mange påstår at Argentina aldri kunne tape for Saudi Arabia, under normale omstendigheter.

Men i dette VM, som åpenbart aldri burde ha vært arrangert, er ingenting normalt. Heller ikke resultatene. Saudi Arabia lå under 0-1 til pause, men gikk rett i strupen på Messi og co og vant kampen. Det skal ikke være mulig.

Kan resultatet være fikset? Vi bare spør. Ingenting sjokkerer oss. Fotball-VM fra helvete vil garantert levere flere sjokkresultater, uten at så mange hever et øyenbryn av den grunn. Fordi det er utenfor banen det virkelig sjokkerende foregår.

At Tyskland taper for Japan er heller ikke særlig normalt. Men det skjedde også i dette VM. Kanskje nettopp Tyskland har et annet fokus? Et fokus på de større spørsmålene, de viktige tingene i livet. For fotball skal være lek, moro, en underholdene fest.

VM i Qatar har vist oss halvtomme tribuner og opp til tjue minutters tilleggstid.

Dog er det andre overskrifter fra fotballverden som får naturlig oppmerksomhet. Cristiano Ronaldo har fått sparken i Manchester United. En klubb som helt uten videre er satt opp til salgs. Det samme er storklubben Liverpool.

Hva blir det neste? At FIFA bøyer av og lar kapteinene få bruke regnbuefargede armbind? Aldri!

Vargas

Manchester United fortsetter pengebruken

Manchester United fortsetter pengebruken, noen vil kalle det sløsing, andre vil kalle det investeringer. Dessverre er det lite som er så lite smart, som å eie en fotballklubb, kjøpe overbetalte spillere – med mindre man vinner trofeer.

Estimated reading time: 4 minutter

Nye spillere

Om Manchester United hadde investert de £80m de brukte på Harry Magurie. På Bitcoin i stedet, ville de sittet på en formue på 8,9 milliarder kroner. Men hvem tenker på kryptovaluta når man skal bygge et fotballag, ikke Solskjær som kjøpte utskjelte Maguire for nær én milliard kroner. Og i hvert fall ikke Erik ten Hag, som nå skal forsøke å bygge opp sitt Manchester United-lag, på sin måte.

Les også: Wolves sprenger banken med ny portugiser

Om en spiller er kjempedyr eller billig, er det markedet som avgjør. Om en spiller er god eller ikke, vet man lite om, før han kommer inn i laget. Kanskje lykkes spilleren fra første øyeblikk, slik vi ser Erling Braut Haaland gjør i Manchester City. Eller så kan det være at spilleren ikke finner seg til rette og flopper, Til tross for høy prislapp.

Det er nemlig endel faktorer som skal være på plass for fotballspillere som endrer arbeidsgiver. Managerens måte å bruke vedkommende på, er viktig. De allerede etablerte spillerne, hvordan spiller disse sammenlignet med den nye spilleren? Spillesystemet, passer det den nye spilleren?

Ingen garanti

Utenfor banen, i det sosiale miljøet og i garderoben? Blir the match? Det er ingen selvfølge å passe inn. Dessuten kan spillere som kommer inn i et nytt lag, endre karakter og form underveis i karrieren. Se på Bruno Fernandes i Manchester United, som hadde en fantastisk første sesong. Til å bli nesten helt borte sesongene etter.

Manchester United fortsetter pengebruken

Manchester United fortsetter pengebruken etter Erik ten Hags ankomst. Nederlenderen får tydeligvis åpent sjekkhefte og får kjøpe de spillerne han ønsker seg. Men ikke alle spillere lar seg kjøpe eller ikke ønsker seg til Manchester. Frenkie de Jong, som ten Hag hadde øverst på ønskelisten sin, vil heller spille Champions League med Barcelona, forståelig nok.

Uansett prislapp vil nye spillere aldri kunne gi laget og manageren noen garanti for at overgangen blir en suksess. Manchester United var blant de aller største klubbene i verden, men nå er det snart bare minnene igjen. Når man ikke spiller blant de aller beste i Europa, les: Champions League, er man heller ikke lenger blant de største.

Også økonomisk er den falmende storklubben betydelig mindre verdt, bare på noen få år.

Pengebruken

Så langt i sommerens overgangsvindu, som stenger ved midnatt, 1. september, har altså Manchester United brukt £140m, på fire spillere.

Her har Erik ten Hag lykkes med å hente sin tidligere elev i Ajax, brasilianeren, Antony (22). Prislapp: €100m. Spissen har signert en femårskontrakt, og blir den fjerde dyreste spilleren til Premier League – noen gang. Kun Pogba, Grealish og Lukaku har vært dyrere.

Manchester United har bruk mest penger på spillerkjøp i Europa det siste tiåret. Ifølge det sveitsiske forskningsinstituttet CIES Football Observatory. Siden 2012 har United et negativt nettoforbruk på mer enn én milliard euro. Og topper dermed listen foran byrival City

Sporten.com

I tillegg har Erik ten Hag hentet Casemiro (30) for £60m, Lisandro Martinez for £49m og Tyrell Malacia for €15m.

Christian Eriksen kom gratis. Nå er også Newcastle-målvakten Martin Dúbravka for £5m. Casemiro er altså 30 år, ikke god nok for Real Madrid, ok, det er det mange som ikke er. Men £60m. er jo fullstendig galskap.

Manchester United fortsetter pengebruken, som om det er løsningen på alle problemene i klubben, å kjøpe seg til suksess. Det gir som sagt ingen garantier.

Erik ten Hag kan lykkes som manager i Manchester United, men det vil utvilsomt ta tid. Spørsmålet er om styret, eierne og fansen gir ham den tiden ha behøver – til å få bygget sitt lag.

Vargas

Pin It on Pinterest