Billie Eilish svarer fansen

Billie Eilish svarer fansen. Og er du fan av verdens neste store superstjerne, bør du se denne videoen som gir et innblikk i Billies innerste tanker. Vet du ikke hvem Billie Eilish er, bør du notere deg navnet først som sist. Det var hun med det sorte og grønne håret, som nå er farget lys blond.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Billie

Glem Michael Jackson, Lady Gaga, Adele, Justin Bieber eller Beyonce. Billie Eilish vil bli den største stjernen på kloden og hun er på god vei.

Hva er våre argumenter for at at denne “vanlige” 19-åringen skal bli den største artisten av dem alle, spør du kanskje? Vel, du har myten rundt historien om hvordan Billie og broren hennes, Finneas O’Connell, laget de store hittene. Du har moteikonet som revolusjonerte internett med førstesiden i magasinet, Vogue. Og du har det viktigste av alt. Tidenes mest fløyelsmyke stemme. Teknopop-prinsessen har X-faktoren.

Billie Eilish er allerede på god vei mot stjernehimmelen. Det er ingen tilfeldighet at musikkvideoene til Billie er avspilt mer enn 1 milliard ganger på YouTube. Verden trenger Billie Eilish sin stemme, hennes vesen, hennes svar til fansen og hennes musikk. Billie Eilish har allerede endret verden med å bare synge. Billie er dermed blant verdens viktigste influensere og artister.

Billie kommer til å bli den største artisten som har levd på kloden.

Dokumentar

Vi anbefaler alle å se den fantastiske dokumentaren om Billie Eilish, som går på Apple TV+. Den er heter: “Billie Eilish: The World’s a Little Blurry“. Her fortelles historien mens den blir til, fordi mye av det viktigste som har skjedd i unge Eilish sitt liv er heldigvis festet til film. Vi får vite fra starten av hvordan hun og broren Finneas lager musikk sammen.

Hvorfor de rare navnene? Fordi familien Eilish er av irsk og skotsk herkomst. Men det visste du selvsagt.

Billie Eilish Pirate Baird (19) Foto: Pinterest

Billie Eilish svarer fansen slik at vi som er fan, kan bli bedre kjent med den beskjedne, men også kule og utadvendte artisten. Legg merke til fnisingen når hun får øye på de respektive artistene som hun selv ser opp til – kommer med sine spørsmål i videoen. Hun beviser her at hun fortsatt er en usikker tenåring på vei inn i voksenlivet.

Jeg er veldig annerledes fra mange folk, og jeg prøver på en måte å være det. Jeg liker ikke å følge regler i det hele tatt. Som for eksempel hvis noen har på seg noe på en måte, vil jeg ha det på meg på den totalt motsatte måten. Jeg har alltid gått med det jeg vil gå med og sagt det jeg vil si. Jeg er alltid, alltid der ute. Jeg vil bli husket, så jeg liker å se spesiell ut.

Billie Eilish // Wikipedia.org

Vogue

Årsakene til de kritiske kommentarene rundt det mye omtalte cover-bildet, handler om hvem Billie Eilish har vært fram til i dag. Hun har vært den uskyldige gutte-jenta i de store posete buksene. Hettegenser og svære gensere som alltid har skjult mye av hennes kropp. Så plutselig står hun der på som cover-girl, sexy og utringet i verdens største motemagasin. Selvsagt måtte det bli bråk.

Billie Elilish svarer fansen på en måte som gjør at vi bare får sympati for henne.

De velkjente grønne og sorte lokkene ble også til manges overraskelse, byttet ut med det blonde Marilyn Monroe-håret. mange elsket stil endringen. For det er Billie slik hun vil være. Annerledes. Skille seg ut i mengden. Til tross for den mer konservative stilen tidligere. Mye tyder på at det er en mer moden ung kvinne vi ser i Billie Eilish nå.

Billie Eilish er allerede et stilikon, men vil ikke være noe sexsymbol for noen, før hun selv bestemmer seg for det. Akkurat her har hun sterke krefter i mot seg. Hun er en ung, vakker kjendis med millioner av fans. Selvsagt er hun et sexsymbol for både kvinner og menn allerede. Det er prisen å betale for å bli en superstjerne. Derfor ble hun avbildet i anerkjente Vogue også.

Billie Eilish svarer fansen
Billie skapte store overskrifter verden over – grunnet dette Vogue-coveret Foto: Today.com

Musikken

Uansett hvordan Billie Eilish kler seg, uansett hvem hun blir sammen med i framtiden, eller oppfører seg, håper vi det er musikken hun vil bli elsket for. For det er det som er hennes viktigste verktøy, nå og i framtiden. Billie Eilish vil komme til å erobre musikk-elskere verden over, jo mer musikk hun kommer til å presentere.

Om ikke alt for lenge, vil du garantert se og høre verdensstjernen på norsk jord. Konsertarrangørene har ikke råd til å la være å invitere Billie Eilish til Norge. Om du husker rabaldret som ble da Justin Bieber kom for å holde konserter her hjemme, vil det bli langt verre når Billie kommer.

Fordi hun er allerede en større stjerne enn det Justin Bieber en gang var. Også for norske fans.

Om du ønsker å lese mer om Billie Eilish, om hvordan du skal få tak i billetter til hennes kommende konserter i Norge. Meld deg på vårt nyhetsbrev. Vi lover å være svært tidlig ute med nyheter om billettsalget og historier om jenta som synger seg inn i hjertet ditt.

Vargas

Den spesielle sommeren

Den spesielle sommeren står for døren for både store og små. Bestemor og bestemor kan endelig få besøk av eller selv besøke barnebarn. De er vaksinerte. Dobbel dose Pfizer. Hurra. Vaksineringen har endelig skutt fart, det er håp for oss nordmenn.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Sommer med bismak

Men vi kan ikke reise lengre enn i eget land i år heller. Kanskje er det like greit, når vi ser hvordan andre nasjoner sliter med smitte. Sverige får ikke kontroll. Mer enn 14.000 døde er foreløpige, uvirkelige tall fra broderfolket. Trist, men sant. Vi går en sommer i møte med en bismak. En spesiell sommer står for døren.

Vi har det ikke så aller verst her hjemme på berget. Vi er faktisk aldri så lite privilegerte vi nordmenn. Men det oss bevisst, nok? Den spesielle sommeren nærmer seg. Er du forberedt på at det kan bli farlig for deg selv og dine nærmeste?

Litt grinete på at utepilsen ikke kommer til 1. mai, som i år faller på en lørdag. Men ellers har vi det bedre enn de fleste, til tross for en kaotisk verden rundt oss. I den anledning leste vi et innlegg som festet seg hos oss som vi vil dele med våre kloke lesere.

En sommer til ettertanke og veien videre. Hvor skal vi og hvem sammen med?

Vi er jo så privilegerte av så mange ting vi nordmenn, men er vi flinke nok til å sette pris på alt vi har av goder, egentlig? Vi er jo ikke det, selvsagt. Bare se hvilket land vi har å kunne reise på ferie i. Det vil ta noen år å komme gjennom de beste destinasjonene – uansett hvilken interesse vi har.

Men å ha helse er fortsatt viktig fort oss også, ikke sant?

Lest? Snart er den helvetes sommeren her igjen!

Taperen

Brasil står i brann og i India, uten at det er en typiske sommerferie-destinasjon, dør tusenvis hver eneste dag. Og verre skal det dessverre bli før India igjen får kontroll på smitten som sprer seg i flere regioner uten at myndighetene er i stand til å hjelpe. Nødhjelp, vaksine, oksygen og andre hjelpetiltak er på vei. For mange er det for sent.

Vi nordmenn bør skjenke en tanke til disse landene, hvor svært mange innbyggere, noens mor, far, bestefar eller mormor, dør mens dette skrives – mennesker som ikke er i nærheten av å slippe unna den sikre død. India ser ut til å bli den store taperen under pandemiens tredje bølge.

Vi går en sommer med bismak i vente, som sagt. All den tid pandemien herjer andre steder – blir vi ikke ferdig med den her hjemme heller. En spesiell sommer står for døren, der vi bør åpne samfunnet sakte nok. La oss håpe at folk flest forstår hvorfor.

Den spesielle sommeren

India

En indisk lege satte ord på forskjellen mellom fattig og rik, gjennom mer enn et år med pandemi.

Å begrense fysisk kontakt, er et privilegium. Det betyr at du bor i et stort nok hus til å begrense kontakt med andre. Håndvask er også et privilegium. Det betyr at du har innlagt vann. Håndsprit er et privilegium. Det betyr at du har penger til å gjøre viktige preventive tiltak for selv ikke å bli smittet.

Karantene er et privilegium, det betyr at du har rad til å være hjemme. De fleste måtene vi bekjemper koronapandemien på, er tilgjengelig bare for de velstående. Faktum er at en sykdom som er spredt av de velstående og rike, mens de fløy rundt om på kloden nå vil ta livet av millioner av fattige.

Alle oss som nå praktiserer isolasjon grunnet pandemien, og som har valgt å stenge samfunnene våre ned. Må være bevisst hvor privilegerte vi er som kan gjøre dette – for mange i India er det en mulighet. Tenk litt på det.”

Trist, men sant. Klok lege. En spesiell sommer står for døren – vi må tørre å ta virkeligheten inn over oss. Den spesielle sommeren som blir den siste for svært mange, dessverre.

Syting

Derfor bør vi verken syte over at naboen har større Tesla enn oss, at det kan ta litt lengre tid enn forventet å få den gratis-vaksinen som Helsemyndigheten har stående klar til oss. Eller syte og klage over at Raymond Johansen er litt treg med å åpne oppe “slusene” i Oslo. Sommer blir det i år også, i hvert fall for de fleste av oss i Norge. Lykkelandet.

Trygve Hegnar, den loslitte mannssjåvinisten som sitter i Finansavisen i den samme dressjakken på tiende året og slenger rundt seg med hvor galt det går i Oslo, når Raymond nekter å åpne opp. I sin berømte leder skriver den gamle redaktøren, Hegnar, som har gått ut på dato for mange år siden – at det er nok nå. Ta deg en bolle, Hegnar. Være glad du har fått din dose Pfizer og slutt med sytingen.

Mange nordmenn har god nok råd til å reise hvor de ønsker denne sommeren. Og likevel ta noen dager på hytta på fjellet eller i båten. Vi har det også, vi. Vi har penger på bok, aksjer på børsen og Champagne på kjøl gjennom hele juli. Vi er den nye vinen.

Den spesielle sommeren er her om få uker, kanskje den siste vi er “tvunget” til å reise i eget land, på veldig lenge, om vi overlever galskapen?

Det er ikke nok ar regjeringen har bevilget 20 millioner kroner i hjelpetiltak til India, vi må bidra betydelig mer. Om ikke samvittigheten skal ødelegge fullstendig for oss gjennom vår varme “Indian Summer”.

Vargas

Hvilke planer har du for gjenåpningen?

Hvilke planer har du for gjenåpningen? Når Norge åpner grensene til Europa og du endelig kan reise hvor du vil, når du vil, til hvilke tider som passer deg best – hvor viL du reise? Har du ikke lagt planer ennå, er det faktisk smart å tenke over det, nå. Bruk gjerne kommentarfeltet, gi oss dine planer.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Oslo, en flaskehals

Plutselig er Norge blant de første landene som kan kalle seg Covid-19 fritt. Fordi vi har alle forutsetninger for å stenge dritten ute. Men først må Oslo få få kontroll på villsmitte hos våre nye landsmenn. Oslo er og blir en flaskehals, all den tid utlendinger ikke forstår regelverket eller ikke gjør nok for selv å stanse smitten.

Lest? Norgesferie volum 2

Fortsatt er det mange utenlandsk-fødte som har norsk-fødte barn, men som selv ikke har lært seg språket, som ikke forstår hva smitte-tiltakene handler om. Ikke kan de norsk, ikke forstår de at de må holde avstand, bruke munnbind eller vaske hender, ofte. De bryr seg kanskje ikke heller? Vi bare spør?

Kanskje er det nettopp norske-fødte barn av utenlandske foreldre som må hjelpe oss til å få ned smitten? Hva kan vi andre gjøre for å hjelpe? For det er faktisk all grunn til å sette inn hardere tiltak nå, når Oslo har fått så lang tid på seg, til å ordne opp selv – uten å lykkes med å få ned smitten.

Raymond Johansen, Oslos byrådsleder har kniven på strupen nå. Enten får han folk til å ta ansvar, også Øst i Oslo. Eller så må helsemyndigheten og Bent Høie ta over og sette inn svært strenge tiltak i de bydelene i hovedstaden – som ikke forstår alvoret. Sånn er det bare.

Oslos innbyggere har ventet mer enn lenge nok på å få livene sine tilbake. Det er nok nå.

Hvilke planer har du for gjenåpningen?

Reise

Hvilke planer har du for gjenåpningen? Reise å klemme noen som betyr mye, går vi ut fra? Enig. Vi og.

Hvor mange ekstra nyhetssendinger behøves for at absolutt alle skal forstå hva Covid-19-helvete gjør med oss? Med samfunnet, barn og unge, næringslivet og alle oss andre som er dritt lei alt som heter restriksjoner, ikke minst ved ferier og reising?

Kor ska vi reis henn?” Spør legenden Viggo Valle i NRKs påskelabyrinten, på sitt sedvanlige nordlanske dialekt. Vi stiller det samme spørsmålet, med bakgrunn for en ny norsk sommerferie. Hvilke planer har du får gjenåpningen av det norske samfunnet? Vi er forhåpentligvis bare uker unna nå.

Det gir grunn til håp om en deilig sommer, men altså ikke åpne reiseruter til Europa. Tenk hvor mange fantastiske reise-destinasjoner som finnes. Nye paradis som må oppdages eller gamle reisemål hvor minnene står i kø for å oppleves på ny.

Nordmenn er gode på å reise, elsker å reise, reiser gjerne så snart de får en sjanse – hele året. Det er absolutt ikke bare om sommeren vi liker å ta tog, fly eller båt. Vi reiser faktisk, vi nordmenn hele året. Når vi kan.

Boken “spis, elsk, lev,” eller “Eat, Pray, Love, skrevet av Elizabeth Gilbert, er en reiseskildring av en amerikansk kvinne, forfatteren selv beretter om sitt liv. Senere gjort til film, der selveste Julia Roberts spiller hovedrollen som Gilbert – gir et innblikk i hva reiser generelt gjør med oss mennesker. Det kan endre mye i folks liv, det å reise. Og vi savner det mer enn noen gang.

Vaksinepass

Eller lykkes myndighetene med å skaffe oss vaksinepass, slik at vi som er fullvaksinert, faktisk kan reise til Spania, Frankrike, USA, Asia eller Maldivene? Hva kan egentlig et vaksinepass gi oss av rettigheter og reisemuligheter? Ingen vet sikkert ennå.

Hvilke planer har du for gjenåpningen?

Selvsagt må ikke dine planer handle om sommerferie, eller fritid. Kanskje er det nettopp det du har hatt nok av det siste året? Late dager? Hjemmekontor og stillesitting, strikking og lange turer i nabolaget, som du har gått mange hundre ganger før? Hva med økonomien? Er alle sparepengene plassert på børs, slik det er for ca 100.000 andre nordmenn?

Kanskje er det på tide å ta grep for helsen, kropp, kosthold og trening? Kanskje du trenger en treningsleir for tjukkaser? Eller flytte over på en streng diett med ananas-juice eller pulver? Corona-kiloene henger på deg i tykke lag, du vet det? Trøste deg med at vi er mange med deg.

Vaksinepass er nok noen måneder unna, men det gir oss nordmenn en viss frihet til å reise korte, kanskje lengre reiser, så lenge destinasjonen tar i mot norske vaksinepass, som bevis for at vi er friske og raske, uten smitte. Vet vi egentlig det? At fullvaksinert ikke dra med seg smitte? Og hvor lenge må vi vente?

Nå skal det klemmes

Eller er det du behøver aller mest, kun økonomisk veiledning og gode råd – etter måneder med stengte dører? Det norske næringsliv ligger ikke brakk. Faktisk går butikken “AS Norge” bedre enn på veldig lenge. Fordi Kari og Ola Nordmann bruker mye penger i Norge. Lokalt, i nettbutikken, på Rema, på Polet og via plukk og hent – kan hvem som helst, selge nesten hva som helst.

Hvilke planer har du for gjenåpningen? Annet enn å endelig kjenne at du lever for fullt, kjenne at blodet i årene renner igjen, at det var verdt ventetiden. Tenk å få gå på jobb, reise kollektivt, gå på konsert, på festival, på pub, på fotballkamp, og kjenne på det å være en viktig ressurs igjen. Blant venner, i nærmiljøet eller innad i storfamilien.

Uttrykker og ordtaket, at mennesket er menneskers glede, har aldri før vært mer påfallende enn akkurat nå. Rett før vi endelig kan være sammen igjen. Store som små. Endelig kan vi snart klemme hverandre igjen.

Fy flate som det skal klemmes. Nå ser vi endelig lyset i tunnelen, gjør vi ikke?

Vargas

Pornoen nordmenn søker etter

Pornoen nordmenn søker etter er kanskje ikke så overraskende? Det går i den samme gamle tralten, unge blondiner med silikon og trutmunn er kanskje noen gutters og jenters fantasi fortsatt. Men det er en endring i søk fra kåte norske kvinner og menn. Husmoren og husmorpornoen er på vei oppover.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Husmorporno

Folk vi se vanlige mennesker de kan sammenligne seg med – ha sex. Ikke bare store muskuløse menn med overdimensjonert pikk. Men helt vanlige kvinner og menn Kanskje er det på tide?

Lest? Nordmenn onanerer og surfer porno

Norge og nordmenn er i verdenstoppen på mange forskjellige arenaer. Blant annet er vi gode på kjøp av nye mobiltelefoner, PCer og annen type elektronikk. Men vi surfer også mye på nettet, særlig nå under pandemien. Og det finnes statistikk over hvilke nettsider nordmenn besøker. PornHub er og blir en stor favoritt hos mange. Single som par. Det er nettopp her det kommer tydelig fram hva vi liker å bli pirret av.

Husmor-pornoen setter stadig nye rekorder.

Mer enn 130 millioner mennesker er innom verdens største pornonettsted, daglig. Mange av disse er altså bosatt i Norge. Nå kommer det fram hva vi nordmenn søker mest på i kategorier av porno. Det begynner å bli svært mange genre, må vite. Vi anbefaler å høre på Podkasten til Tuva Feldman, “Kåt i Karantene” for å få et innblikk i nordmenns kjedelig liv under pandemien. Kanskje du kjenner deg igjen i hvordan det er å være kåt i karantene?

Fifty Shades

Gjennom bøkene til E.L James, Fifty Shades of Grey, trilogien der milliardæren Christian Grey forelsker seg i den smellvakre journalist-spiren, Anastasia Steele har vi fått mange gode råd. Hun blir behandlet både røft og voldsomt, men det tenner henne nok til at hun vender tilbake til den mystiske Grey.

Hundretusenvis av nordmenn har blitt sprengkåte av bøkene og senere filmene om Christian Greys voldsomme lidenskap for deilige, Anastasia. Som igjen har ført til at mangt et soverom har utstyrt seg med riktig “verktøy”.

Pornoen nordmenn søker etter

Det bugner med dildoer, vibratorer, butt-plugs til både ham og henne, håndjern, tau, pisker, fjær og lange, sorte støvler i lakk og lær. Nordmenn har tatt steget ut av sikringsboksen, funnet fram den kinky siden av seg selv. Selv den mest trauste husmoren, som aldri har løftet en finger for egne orgasmer, har endelig tatt mot til seg og innrømmer endelig, at hun tenner på alle plugger av griseprat og analsex.

Seksuelle fantasier og tilhørende ritualer har blitt vanligere både hos kvinner og menn. Det kan henge sammen med at kinky sex har blitt mer sosialt akseptert, nettopp fordi sjokklitteraturen er «ute av sekken» – det kinky har gått fra å være et tabubelagt tema til et som nå florerer i mediene.

Psykologisk.no

Faktisk så er det nettopp husmoren vi søker på, foruten teenager, analsex og lesbians, så er det altså House Wife, som er på topp hos kåte kvinner og menn. For det er hevet over enhver tvil. Vi nordmenn ser mye porno, de som sier de ikke gjør det, er enten løgnere eller i et betydelig mindre tall. Statistikken forteller at det er 141 visninger på PornHub, per husstand i Norge. Ups. Avslørt. Slapp, det er ikke farlig å surfe porno. Det er heller ikke ulovlig.

USA

Lest? Gravid og sprengkåt? 

Husmoren er den nye pornostjernen for mange nordmenn i 2021. Men da internettet ble tilgjengelig, var det pornoen som fikk den første sjangeren som folk-flest søkte mest på, verden over. Pornoen ble allemannseie, ungdom fikk all info om hvordan man hadde sex via World, Wide, Web.

Seksualundervisningen i skolen ble aldri den samme igjen og har vel strengt tatt vært rimelig patetisk i norsk pensum – på norske skoler. Pornoen nordmenn søker etter gjelder også for tenåringer. Om du tror de unge venter til de er 18 år med å surfe etter store mugger er du en smule naiv. Barn helt ned i 9 år, har innrømmet ifølge barnevakten.no å surfe etter porno. Dessverre.

I USA ble det mest søkt på ordet “Teen” altså tenåring, mens i Norge søker man mest på “Norwegian” som jo betyr norsk – vi vil se andre nordmenn gjøre det. “Milf” og “House Wife” et populære søkeord over hele verden, ifølge pornonettstedet over alle, PornHub. Som en dårlig skjult hemmelighet vet de fleste at pornoindustrien milliardindustri. 

Solveig 49

Pornoen nordmenn søker etter er altså helt vanlige mennesker, kvinner og menn med alle de skavanker og normaliteter man finner hos folk flest. Et sunnhetstegn all den tid de kunstige playboyene med de falske blondinene som var så populære på 80 og 90-tallet, ikke lenger tenner oss.

Det betyr altså at den blonde pornostjernen, med digre silikonpupper og rød trutmunn er ut, inn kommer sprengkåte Solveig på 49, fra Meråker, med sin frodige, naturlige og veldreide kropp, som elsker sex og viser deg hva hun liker – med egne sexleketøy, helt til f.eks pizzabudet, rørleggeren eller naboen kommer innom for å feie over henne. Slik er den moderne pornoen nå.

Forskjellen er at det ikke er en pornostjerne, men faktisk Solveig på 49.

Alle er ikke like ivrige, men spør du tre av ti nordmenn, har nok de fleste opplevd å deltatt i gruppesex eller partnerbytte-aktiviteter. Hvilke fetisjer den enkelte har, er det bare fantasien som setter grenser for. Folk tenner på de merkeligste ting. Jo grovere jo bedre for noen kvinner som menn. Så grovt at det ikke egner seg på en blogg med en viss integritet.

Swingers

Hvem har sex med hvem, er foreløpig ikke kommet fram i noen undersøkelser av giganten, PornHub så vidt vi vet. Men vi har en mistanke om at venne-sex er populært, særlig blant unge. Også godt voksne kvinner og menn i forhold og som single; mer enn gjerne går på sex-klubb og har tilfeldig sex.

Om det finnes Swingers-klubber i Norge? Selvsagt gjør det det. Mange også. I de fleste større byene kan du lett finne slike miljøer, nettopp fordi behovet er der. I disse pandemitider ligger også disse butikkene brakk, helt åpenbart.

Ola og Kari Nordmann er nysgjerrig, vi liker sex og porno, vi liker å se andre har sex og vi deltar også – der muligheten byr seg. Ikke alle selvsagt, men stadig flere ser ut til å akseptere en endring i sexlivet. Sex med samme kjønn er normalt, for tjue år siden var det svært tabubelagt, mer enn noe annet.

Antallet “Polyer” de som lever i flere forhold samtidig, stiger – og om få år er antallet større enn de som velger å leve med en partner gjennom hele livet, kalt Monogami. Samfunnet er i endring, vi opplever ikke så mange flere skilsmisser enn før, kanskje nettopp fordi mange tillater partneren å få ha sex med andre.

Kanskje er det løsningen for deg og ditt forhold også? At dere tillater hverandre å ha en elsker og elskerinne på si? Det hadde vært spennende i fantasien, ikke sant? Men var ikke dere enige om å gjøre fantasi til virkelighet, da?

Vargas

Norges mest populære aksjer

Norges mest populære aksjer på børsen varierer kanskje uke for uke. Men det er gjennom et kalenderår lett å finne trender blant de nye aksjonærene som øker i antall – hver eneste dag. Faktisk har det ikke vært en større økning av nye håpefulle småsparer på børsen, noen gang. Første kvartal i år kom det 38.000 nye investorer til børsen. Det er ifølge Finansavisen – ny rekord.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Amerikanske aksjer

Norges mest populære aksjer er ikke nødvendigvis norske. Svært mange nordmenn har god peiling på markedet og vet da at det er langt større avkastning på utenlandske og særlig amerikanske aksjer. Tesla er og blir en favoritt blant mange nordmenn, men det er også Netflix, Microsoft, Apple, Amazon og Facebook. De mektige amerikanske selskapene har mer enn 60 prosent av markedet.

Derfor vil også gevinst-hungrige nordmenn ha disse globale aksjene i sin portefølje.

Lest? Slik blir du millionær på aksjer

Populariteten for gode, norske aksjer er der alltid, men også danske, svenske og tyske aksjer har god omsetning hos Oslo børs og Euronext Growth. Antall nordmenn som har brukt tiden etter mars 2020 på børs har formelig eksplodert. Nå nærmer det seg 130.000 nye investorer bare siden pandemiens start. Kanskje ikke så rart? Folk har penger de ikke får brukt på reise, underholdning og hygge – da går sparepengene til aksjer i stedet.

Euronext Growth, tidligere Merkur Market, er et yndet sted for norske aksjejegere som vil bli rike på børs. Dette er en av de mest populære måtene å tjene penger på, både på kort og lang sikt. Men det er også en kjent måte å tape mye penger på veldig raskt også. Risikoen ved å investere i aksjemarkedet bør man alltid være seg bevisst.

Cut your losses and let your profits run

Warren Buffet
Norges mest populære aksjer

Norske aksjer

Krakk er det verste ordet en investor vet om. Vedkommende får svettetokter og skjelvinger, mister nattesøvnen og store verdier på kort tid ved et økonomisk krakk. Det er ikke noe verre enn et børskrakk for alle med sparepengene sine i aksjer. Trøsten får være at det alltid kommer nye oppganger i finansmarkedet, også på Oslo børs.

Da alarmen gikk og Norge stengte ned 12. mars 2020, raste verdens børser raskt. Men det gikk faktisk ikke mange ukene før det hele roet seg og man fikk en viss oversikt. Ting stabiliserte seg til tross for stor smitte og mange døde, særlig i USA. Finansmarkedet derimot, tok seg opp.

Norske aksjer som har vært populære lenge, er de trauste, litt kjedelige store selskapene. Telenor, Equinor, Yara, Norsk Hydro og Aker. Men fortsatt ifølge Finansavisen, er det mange nye selskap som er notert på Euronext Growth, som har mange nye norske aksjonær-tilhengere. Dette er selskap som i stor grad er skilt ut fra hovedlisten på Oslo børs.

Aker Horizon er blant disse nye svært populære selskapene, skilt ut fra moderselskapet til Kjell Inge Røkke, Aker. Røkke-eide REC og Kahoot er andre populære selskap som svært mange nordmenn har satt sparepengene sine på.

Vinneraksjer

Hvordan plukker man ut vinneraksjer i mengden blant “råtne epler” og konkurstruende selskap? Det er som de fleste vet en psykologisk utfordring, å finne den rette aksjen som man ikke bør få et “kjærlighetsforhold” til, men allikevel sitte så lenge med, at man får solid gevinst. Det er ikke bare enkelt.

Man skal finne riktig tidspunkt å kjøpe på, man skal kjøpe mange nok aksjer til at det kan bli en god gevinst. Så skal man på et gitt tidspunkt – selge. Det er vanskelig å spå, fordi man ikke vet mye om hva framtiden vil bringe. Det vi vet med sikkerhet er at aksjemarkedet går opp og ned. Påvirket av en rekke ytre faktorer.

Vinneraksjer kan være en vinner den ene uken og en taper de tre neste. Det er ikke gitt at den mest populære aksjen vokser inn i himmelen som analytikerne spådde. Kanskje var det den aksjen som ikke hadde særlig tillit i markedet som faktisk gjorde det bedre enn forventet? Det skjer.

Det skal være vanskelig å spå eller gjette, men med gode analytiske verktøy og minst én solid vinneraksje i porteføljen, vil du kunne tjene penger. Det er nemlig viktig å ha et “lokomotiv” i porteføljen som drar opp gjennomsnittet. Selges du alfa-aksjen, vil du sitte igjen med langt mindre overskudd, både på kort og lang sikt.

Den største feilen mange investorer gjør, er å bli for grådig, selger seg ut for tidlig og ikke kjøper bredt nok. Ved å ha aksjer i ulike marked for å få med seg både vinnere og tapere, og gjennomsnittet blir gevinst – tross alt. Samtidig bør man ikke eie for mange aksjer heller. Det kan fort bli for dyrt.

Skal du være blant de som kjøper Norges mest populære aksjer bør du følge med i svingene. Fordi disse favorittene endrer seg stadig med få unntak. Da bør du investere i Tesla, Kahoot, REC, Equinor, DNB og Norsk Hydro. Kjedeligere blir det ikke.

Kilde: Finansavisen

Vargas

Norgesferie volum 2

Norgesferie volum 2 tvinger seg på oss. Erna Solberg er like usikker som alle oss andre på hva de neste månedene bringer. Eneste lyspunkt vi klarer å finne om vi leser med lys og lykte, er at Norge har fått fart på vaksineringen. Endelig stikkes det nordmenn i hopetall og vi har rundet 1 million vaksinerte med god margin, og det var faen meg på tide.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Røyner på

Etter 13 måneder på hjemmekontor hadde det smakt med en sommerferie på Rhodos, Thailand, Maldivene eller Florida, men akk, nei. Det brenner på dass for utenlands sommerferie i år også. Blir det Lofoten, Trolltunga eller byferie i Norges mest attraktive by, Fredrikstad – nok en sommer?

Norgesferie volum 2 nærmer seg med stormskritt og vi har ikke annet valg. Heldigvis for norske hotellkjeder, campingplasser og varehandelen, om de får lov til å åpne dørene før høststormene setter inn, da.

Nesten ni av ti nordmenn antar at sommerferien kun blir i Norge i år – kun fem prosent tror på ferie i utlandet. Samtidig tviler folk flest på hvor lurt det er å åpne ølkranene.

Opinion.no

Vi hadde fortjent en lang og varm sommerferie langt hjemmefra, etter mer enn ett helt år med nedstengning, hjemmekontor, Corona-diskusjoner og dårlige nyheter i ukevis. Nyheter om at vaksinene er utsatt igjen, og den som er i bruk dreper oss. Vi har så mange gode grunner til å være litt mette av hele situasjonen pandemien har satt oss i. “Det røyner skikkelig på” som Hans Majestet Kongen uttalte i sin tale til folket før påske. Nå må vi få gode nyheter snart.

Lest? Sex i det fri – Norgesferie med muligheter

Hjemmeskole, håndsprit, munnbind og smitterestriksjoner er viktig nok, men du verden så slitsomt det er og, over tid. Enig? At det røyner på er et understatement. Det vet Kongen, derfor sa han det. Majesteten og Dronning må pent nok holde seg ved fortet selv, eller slottet, alt etter som – denne sommeren også.

Norgesferie volum 2

Norgesferie

Statsminister Erna Solberg vet det selv, men kan bare ikke si det offentlig. Det er kun ved nok vaksinering og et langt lavere smittetrykk i de største byene, samfunnet kan åpnes opp. Ikke før. Og det vet hun like lite som oss om når kommer til å skje, fordi vaksineleveransene er like troverdig som Donald Trump. Vi vet aldri hva vi får, når vi får det.

Norgesferie er faktisk det minste problemet for de fleste denne sommeren.

Vi har råd, de fleste, til å feriere akkurat der det måtte passe i vårt vakre, langstrakte land. Det være seg på Vestlandet, Nord-Norge, til fjells eller på sjøen. Mange har faktisk allerede slått seg til ro med det faktum at Norgesferie volum 2 er rett rundt hjørnet. Det vises på båt- og bobil-salget som slår alle rekorder.

Norgesferie var vellykket i fjor og med den erfaringen til grunn, kan vi fortsette å krysse av på bucket-listen.

Finnes det noen hoteller, fjordarmer, byer, daler, fjell og innsjøer vi ikke har besøkt, tenker du kanskje? Selvsagt er det det. Lei en bobil, sett fingeren på Norgeskartet og start turen. Så enkelt kan det gjøres. Eller om du har litt mer overskudd, ta pedalene fatt og sykle Norge på langs. Med telt og sovepose i sekken på ryggen. Det vil garantert bli et minne for livet.

Sommerferie på kreditt 

Å handle på kreditt har blitt en vane for mange nordmenn, og en gunstig måte å gjøre innkjøp på – særlig for alle de som har evnen til å betale tilbake innen fristen. Å betale reiser via kredittkort er jo en smart måte å få en gunstig reiseforsikring på. Men det hjelper lite om man ikke makter å betale kreditten før dyre renter begynner å løpe.

Norgesferie volum 2

Alle som går rundt og tror at pengene man bruker fra ett kredittkort er egne penger, får ofte trøbbel med å gjøre opp for seg i tide. Dessverre er det skyhøye renter på kredittkort-bruk, etter 45-50 dager. Betaler man før, er det både smart og gratis å bruke.

All kreditt er jo lånte penger, som skal betales tilbake – før eller siden. Det bør du vite før du låner penger eller bruker kredittkort.

Sommerferie på kreditt kan være smart det, men da bør det planlegges på forhånd. Man må vite hvor lang kreditt-tid man har, vite at det å ta ut kontanter som på et bankkort (VISA-kort) er lite smart, fordi det er dyre gebyrer. 

Skal neste sommer være problemfri, bør du starte planleggingen allerede i dag. Men sørg for å ha penger på bok, ikke bare på kredittkortet. Norgesferie volum 2 kan bli et mareritt om feriebudsjettet ikke holder vann.

Endelig, Nord-Norge?

Har du aldri vært i Nord-Norge? I så fall er det absolutt på tide. E6 nordover, gir den samme reiseruta som Sommerbilen hos NRK minutt-for-minutt fra Nordkapp til Lindesnes. Du bør oppleve Tromsø, Bodø, Kirkenes, Nordland, absolutt hele Nordland er det viktig å besøke.

Er du klar over hvor vakkert det faktisk er nordpå? De bildene du ser på reklamen og i TV, gir ikke hele følelsen av å faktisk være der. Reis i år og opplev magien. Du bør utfordre deg selv med å klatre Svolværgeita, padle inn i midnattsola og nyte den nordnorske lufta. Norgesferie volum 2 kan bli din største ferieopplevelse, men da bør du tro på det selv også.

Nord-Norge er for mange bilturister reisemål nummer én, denne sommeren. Om det kan bli fullt? Ja, akkurat på toppen av Svolværgeita, så, men ikke for landsdelen – det er nemlig voldsomme avstander. Og du vil kunne nyte late sommerdager, enten alene, med familien eller sammen med likesinnede, reisende i eget land.

Oslo-Lofoten, kjør E6, den strakaste veien, som Bjarne Brøndbo synger i sin berømte låt.

Skal du bo på hotell, rorbu eller campingplass i Norge i sommer, bør du bestille nå.

Vargas

Pubene åpnes endelig igjen

Pubene åpnes endelig igjen i Storbritannia. Mandag 12. april renner det tonnevis med øl i britiske pubkraner. Mange måneder etter at puber, restauranter og spisesteder måtte stenge helt ned. Storbritannia har vært svært hardt rammet av pandemien med mer enn tre tusen daglige dødsfall – på det verste.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Denne krisen vil det snakkes om i hundrevis av år. Over hele hele verden.

Storbritannia

Også frisører og andre en-til-en behandlingssteder, treningssentre, åpner i tillegg til butikker som non-food o.l har holdt stengt i lang tid. Statsminister Boris Johnson sier på en pressekonferanse at han skal ut på pub og ta seg en pint så snart muligheten byr seg.

Pubene åpnes endelig igjen, men det er det dessverre ikke slik i Norge – på en god stund ennå.

Dette gjelder altså for Storbritannia. Vi ligger nok en drøy måned etter med åpning av samfunnet her hjemme. Og vi ligger flere måneder etter med vaksineringen. Som vi fortsatt ser på som en gåte. Hvorfor skulle ikke rike Norge lykkes med å vaksinere på lik linje med land vi ellers liker å sammenligne oss med?

Lest? Publikum snart tilbake i Premier League!

Norge

Hadde Norge satt hardt mot hardt og tvunget til seg nok vaksiner, eventuelt betalt nok for å få flere, ville vi kunne ha vært foran Storbritannia i åpning av samfunnet. Men i skrivende stund ligger Norge på en dvask 25. plass av land i Europa i antall vaksinerte. Kun 403.362 nordmenn har fått første dose av vaksine i Norge.

At vi vaksinerer det norske folk tre dager i uken og kun i kontortiden er noen av årsakene til at dette går tregt.

Mer enn 127.000 mennesker har måtte bøte med livet i Storbritannia, de fortjener en halvliter nå. I utgangen av mars var det satt 18,5 millioner vaksiner i Storbritannia. Antall døde i Norge er som kjent svært lavt og er det fortsatt med 676 døde.

Vi fratar frie mennesker i Det forente kongedømmet deres eldgamle, umistelige rett til å gå på puben, sa en alvorstynget statsminister, da pubene ble tvunget til å stenge ned.

Boris Johnson
Pubene åpnes endelig igjen

Vaksine-kaos

Storbritannia vaksinerte mer enn 700.000 menensker på én dag, mer enn Norge har lykkes med til nå. Det skurrer i alt som har med sunn fornuft å gjøre. Hvorfor har Storbritannia tilgang til så mange vaksiner, les, AstraZeneca-vaksinen, som nå er stoppet i Norge? Og hvorfor er det bare i Norge det er meldt om dødsfall grunnet blodpropp i hjernen? 

Lest? Forretninger tvinges til nyskapning 

Fortsatt finnes det for mange ubesvarte spørsmål vi trenger gode svar på, før vi engang kan tenke på å åpne opp samfunnet igjen. Men at vi skal gjenåpne både grenser, flyplasser, restauranter, Høgskoler, universitet og ungdomsskoler, må være et underlagt mål innen året er omme. Hvis ikke vil vi gå til grunne, mange av oss.

Norge har manglet vaksiner siden vaksinene ble godkjent, vi har vært langt ned på listen over de nasjoner som har startet vaksinering av godkjent vaksine. Og nå har det stoppet opp grunnet manglende sikkerhet rundt AstraZeneca-vaksinen. At noen uheldige tillegg har fått “vaksine” som bare inneholdt saltvann, forteller oss at vi har et helsevesen som ikke har sikre nok rutiner rundt vaksineringen. 

Slik vil Norge gjenåpnes til det litt mer normale, snart, men at det blir helt likt som før, kan vi bare glemme.

Åpner opp

Norge skal tilbake til et tilnærmet normalt samfunn igjen. Pubene, barene, kronene, restaurantene, hotellene, scenene, byene, butikkene, forretningene åpnes og publikum skal tilbake. Snart skal Erna Solberg holde nok en tale til folket. Om hvordan samfunnet skal normaliseres.

Det kan bli nok en nedtur. Fordi åpningen av Norge vil ikke og kan ikke komme nå. Til det er det alt for mange usikre momenter som helsemyndighetene ikke har kontroll over. Hvor mange er smittet gjennom påskehøytiden og hvor mange har latt være å teste seg?

Skolene i store deler av Sør-Norge er på rødt nivå. Det betyr fortsatt strenge restriksjoner og noen steder hjemmeundervisning. Da skjønner de fleste at det er et stykke igjen igjen til åpning av samfunnet. Dessverre er det fortsatt med stor risiko vi går ut av egen leilighet. Vi må ta ekstra hensyn gjennom resten av april og sikkert store deler av mai. Men altså i juni, så kanskje.

Pubene

Pubene åpnes endelig igjen, men ikke ennå. I Storbritannia vil øllet flomme igjen fra mandag 12. april. Om vi er på samme nivå, 12. juni, skal vi prise oss lykkelig og ta det som et bonus. Fordi det er antall vaksinerte som gjør at Storbritannia nå åpner pubene.

Hadde Norge hatt nær seksti prosent vaksinerte, ville også Norge åpnet opp nå. Vi er dessverre veldig langt unna. ingen vet konsekvensene av at Oslo har vært lukket siden 4. november, ingen vet konsekvensene av stengte skoler og et lukket samfunn i mange måneder.

Mange hundre puber som har eksistert i mange tiår har måtte gå til det drastiske skritt og be stamkundene om hjelp via kronerulling via sosiale medier. På den måten har mang et vannhull overlevd krisen i dette øl- og pub-elskende landet.

Øllet flommer igjen i England, men i Norge vil det forbli tørt, lenge.

Vargas

Slik vil Norge gjenåpnes

Slik vil Norge gjenåpnes etter at pandemien er under kontroll og de aller fleste med underliggende sykdom, er vaksinert. Noe som utvilsomt vil ta betydelig lengre tid enn det vi trodde ved årsskifte. Norges manglende evne til å innhente nok vaksiner er hovedårsaken til forsinkelsene. Men den tredje bølgen med den muterte britiske versjonen av Covid-19, er også en bremsekloss for gjenåpning. All den tid helsepersonell må ta seg av syke – istedenfor å vaksinere.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Vaksine-kaos

Storbritannia vaksinerte mer enn 700.000 menensker på én dag, mer enn Norge har lykkes med til nå. Det skurrer i alt som har med sunn fornuft å gjøre. Hvorfor har Storbritannia tilgang til så mange vaksiner, les, AstraZeneca-vaksinen, som nå er stoppet i Norge? Og hvorfor er det bare i Norge det er meldt om dødsfall grunnet blodpropp i hjernen?

Lest? Forretninger tvinges til nyskapning

Fortsatt finnes det for mange ubesvarte spørsmål vi trenger gode svar på, før vi engang kan tenke på å åpne opp samfunnet igjen. Men at vi skal gjenåpne både grenser, flyplasser, restauranter, Høgskoler, universitet og ungdomsskoler, må være et underlagt mål innen året er omme. Hvis ikke vil vi gå til grunne, mange av oss.

Norge har manglet vaksiner siden vaksinene ble godkjent, vi har vært langt ned på listen over de nasjoner som har startet vaksinering av godkjent vaksine. Og nå har det stoppet opp grunnet manglende sikkerhet rundt AstraZeneca-vaksinen. At noen uheldige tillegg har fått “vaksine” som bare inneholdt saltvann, forteller oss at vi har et helsevesen som ikke har sikre nok rutiner rundt vaksineringen.

Slik vil Norge gjenåpnes til det litt mer normale, snart, men at det blir helt likt som før, kan vi bare glemme.

Danmark

Gjennom store deler av pandemien har Norge fulgt Danmarks håndtering av pandemien. Vi stengte ned bare timer etter at Danmarks statsminister, Mette Fredriksen, gikk på talerstolen og beordret stengte skoler, butikker og etterhvert, grenser. Nå gjør vi det samme igjen, vi etterligner Danmarks måte å skulle åpne samfunnet på ny.

Slik vil Norge gjenåpnes

Dette innebærer blant annet at elever i barneskolen skal ha hjemmeskole annenhver uke, og vanlig skole, annen hver uke. Om to måneder åpnes Københavns stolthet, Tivoliet igjen. Innen den tid, rett etter påske skal også frisører, kjøpesenter, tatovører, fysioterapeuter, badeanlegg og hoteller åpnes.

Danmark har sterke tradisjoner for å ha handlekraftige regjeringer som viser veg i vanskelig tider. Danmark er kjent for å ha de beste forretningsmenn og kvinner i Europa, Danmark må gjerne kalles Norges storesøster, når det brenner på dass i krisetid. Norske myndigheter oppfører seg i hvert fall deretter.

Det er bred politisk enighet i Danmark om å fjerne alle tiltakene og gjenåpne samfunnet så snart alle dansker over 50 år er vaksinert.

NRK.no

Norge

Norge vil gjenåpnes når mange nok er vaksinert, men det betyr ikke at faren er over på noen måte. Mange kan bli syke og dø av muterte utgaver, det være seg den britiske, brasilianske eller en ny muterte virus av Covid-19. Alle som blir tilbudt vaksine, bør åpenbart ta vaksinen for å stoppe pandemien. Det er faktisk den eneste muligheten vi har. At viruset skal forsvinne av seg selv er svært usannsynlig. Derfor er gode nok vaksiner livsviktig for oss.

Slik vil Norge gjenåpnes på en forsiktig og kontrollert måte. Steg for steg i de verste smittesonene. Oslo, Fredrikstad, Moss, Sarpsborg, Drammen, Halden, Nannestad, Lillestrøm, Rælingen og Bærum. Alle disse stedene bør åpenbart få mest vaksine nå, i et desperat forsøk på å stoppe den stigende smittetrenden. Bare på den måten kan Norge åpne opp igjen.

Lest? 10 grep for et aktivt liv

Oslo har vært helt eller delvis nedstengt siden tidlig i november med uvisst resultat. Hvilke konsekvenser dette til slutt vil få for Norges største by, vet ingen. Konkursene vil komme, arbeidsledigheten vil stige og barna som lever med vold og overgrep i hjemmet, vil bli skadet for livet. Det haster med å få vaksinert nok mennesker og det haster nå.

Gjenåpning

Hva innbærer et gjenåpnet samfunn for deg? Det betyr at du kan begynne å gå på jobb igjen om du vil. Eller kanskje var det perfekt for deg og din levemåte å ha hjemmekontor? Du vil få muligheten til å reise, fly, hvor du vil så sant destinasjonen også har åpnet opp.

I Australia har de kastet både munnbind og håndsprit for lenge siden, og vil holde grensene stengt til 17. juni for å holde smitten ute av landet. Av 25 millioner innbyggere har i underkant av 29.000 vært rammet av Covid-19, og kun 909 har mistet livet.

Snart er det vår tur.

Snart kan du besøke venner, gå på kino, gå på pub, dra utenlands med familien og leve et tilnærmet normalt liv. Men det er en hake ved det hele. Du bør alltid, uansett hvor du ferdes, tenke over smittevern og ikke omgås folk du ikke kjenner, for tett. Om du ikke er full vaksinert.

Hold ut!

Vargas

Rikere enn noen gang

Rikere enn noen gang, kjenner du på følelsen? Er det ikke deilig? Og nå kommer det enda mer penger inn på konto. Skattepengene er like om hjørnet. Hva skal du gjøre med alle pengene du har til overs? Nå når du bare sitter hjemme og ser Netflix, spiller TV-spill eller ser rike mannfolk banker kjerringene sine i “Exit?” Kanskje det er på tide å begynne med smarte investeringer? ja, for i banken er det ikke store avkastningen å få.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Fond og aksjer

Nå er du rikere enn noen gang, fordi du ikke har verken muligheten eller evnen til å bruke penger som før.

Om du lar pengene stå i banken, blir de faktisk mindre og mindre verdt. Fordi pengers verdi øker kun i markedet, ikke om de står rolig på en konto. Er du med? Derfor bør du allerede i dag åpne en aksje- eller fondskonto i banken din. Er du usikker på hvordan dette gjøres, er det god råd og veiledning inne på bankens nettsider.

Rikere enn noen gang

Kjøper du gode fond kan det være snakk om å hente inn både ti, femten og tjue prosent avkastning per år. Og er du god med aksjer, kan du doble pengene din på kort tid. Men vær på vakt, mange en fattig sjel har tapt mer enn bare heder og ære på børsen. Men samme sted har gjort mange mennesker rike og lykkelige også.

Vi er rikere enn noen gang tidligere de fleste, men akk så lett det er å bruke for mye for raskt. Kanskje ikke nå, men når marerittet er over og alt åpner igjen. Er kjøpsmulighetene deretter.

Vær fryktsom når andre er grådige, og grådig når andre er fryktsomme.”

Warren Buffett – om livet på børsen

Nå når du sitter med ræva full av penger. Bør du tenke på å bruke formuen riktig, kanskje er tiden inne til å invester. Ikke får du reist utenlands, ikke får du vært på ferie med storfamilien. Kanskje er nabotomten til salgs, bygge ut? Kanskje burde du starte din egen forretning? Eller er det smartere og tenke langsiktig i fond- og aksjemarkedet?

Hvordan kjøper man egentlig aksjer på børsen? Det er faktisk fryktelig enkelt, så enkelt at far kan klare det.

Renter

Norges bank lot rentene være uendret, men det er ikke lenge før vi ser bevegelser feil vei i rentemarkedet nå. Rentene på ditt boliglån skal opp mot tre prosent på tre år. Det gir betydelige utgifter til folk flest med boliglån. Derfor bør du begynne å tenke langsiktig allerede nå.

Om rentene stiger i desember, vil det bety økte utgifter du vet vil komme. Da kan du foreta deg noen grep nå, som gjør at du er bedre skodd når boliglånet blir dyrere. Enten kan du legge deg opp en solid buffer på kontoen for boliglån. Eller du kan betale ned på lånet med allerede oppsparte midler. Det er en god investering å sanere gjeld.

Rikere enn noen gang

Rentene har vært svært lave veldig lenge. Men alle piler peker i samme retning i markedet nå, og det er dessverre oppover. Allerede i år vil det komme stigende renter. Det vil koste dyrt for alle som mangler inntekt, er permittert eller arbeidsledig. Til og med par med to inntekter vil merke rentehevingene.

Eiendom

Vi er rikere enn noen gang og bør derfor bruke pengene fornuftig, til dagene som kommer. Når vi nok engang kan bruke penger som før 12. mars 2020.

Eier du en bolig, en hytte eller leilighet så har du et ess i ermet. I hvert fall om du bor på det sentrale Østlandet. Boliger har aldri vært dyrere i Oslo og prisene stiger i flere av de største byene. Har du eiendom med bolig(er) så vil du klare deg godt.

Det er selgers marked i uoverskuelig framtid. Det er for få boliger på Østlandet generelt og i Oslo spesielt. Det gir klingende mynt i kassen, om du kan selge hus eller eiendom nå. Men husk også at det å kjøpe bolig for så selge denne videre med økt fortjeneste, er også god butikk – om du vet hva du driver med.

Er du snekker-kyndig og kan regelverket for kjøp og salg av eiendom man selv ikke bor i, bør du kjøpe en firemannsbolig, pusse opp og leie ut eller selge. Det kan gi deg startkapital til å bli byens neste eiendomsbaron. Det er i hvert fall en fin måte å tjene penger på.

Rik, rikere, rikest

Vi nordmenn er rikest i Europa om vi ser hvor mye vi tjener per krone vi arbeider. Og vi er bare slått av Luxemburg når det kommer til forbruk. Vi formelig knuser våre skandinaviske naboer, både på inntekt og forbruk.

Med trusselen om Covid-19-smitte stadig hengende over oss. Kan vi ikke røre oss mye. Vi bestiller både mat og klær på døren og vi reiser sjelden lengre enn til hytta og hjem igjen. Til og med jobben gjør vi hjemmefra. Da blir det før eller siden penger til overs. Disse pengene vil få ben og gå på i det øyeblikket viruset forsvinner eller vi er vaksinerte.

Da er det viktig at du vet hva du gjør med pengene dine. For i det øyeblikket grensene åpnes igjen. Vil titusenvis av nordmenn reise til Sverige, Danmark og Tyskland, igjen. For å handle billig mat. Og drikke.

Rike nordmenn er gode på å spare, men også med å bruke penger, men enda bedre på å bruke penger de ikke eier selv. Og nettopp denne delen av befolkningen vil bli større og større i takt med rentene som stiger.

Når corona-helvete endelig tar slutt vil folk flest bruke penger igjen. Både egne og andres.

Vargas

Her finner du billigste påskevarer

Her finner du billigste påskevarer. Allerede i god tid før påskehøytiden er billigkjedene i gang med å kjempe om din lommebok. Med stengte grenser over hele landet er det milliarder av kroner som skal fordels på de tre kjedene Rema, Kiwi og Coop Extra.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Sverige

For de fleste blir det dessverre en langt dyrere påskehandel grunnet digre avgifter som er pålagt all type næringsmiddel i Norge. Sukkeravgiften er redusert noe, men betyr forsvinnende lite. I Sverige selges det berømte smågodteriet for 3,90 per hekto, mens i Norge må vi fortsatt ut med tre til fire ganger pengene. Derfor håper åpenbart kjedene at grensene holdes stengt, veldig lenge.

Lest? Slik finner du lettere din favorittvin

Påsken i år blir som i fjor, hyggelig, men dyr. Og vi må fortsatt huske på å handle når det er mindre folk i butikken. Enten tidlig eller sent for å unngå nærkontakter. Og ikke dra med deg hele familien, men handle alene om du kan. La bære-hjelperne vente i bilen om nødvendig.

Her finner du billigste påskevareri Sverige som alltid.

Men nå er det stengte grenser og vi er tvunget til å klare oss med drit kjedelige Rema 1000, Kiwi og Coop Extra. Spanjolene, tyskerne, italienerne og franskmenn ler seg skakk når de ser hva Ola og Kari Nordmann aksepterer av utvalg i matbutikkene. Det er pinlig, flaut og direkte skammelig at verdens rikeste land ikke har en billig-butikk med ferskvaredisk eller vin i hyllene.

Her finner du billigste påskevarer
Foto: Vargas12.com

Nordmenn

Vi er og blir Europas største klovner. Men sånn er det, vi nordmenn sitter på den digre rumpa vår med fjernkontrollen i den ene hånden og Grandisen i den andre og tror det må være sånn. Må ikke det vet du. Bare ostedisken alene, i handlesenter i Frankrike er like stor som den største Rema 1000 butikken i Norge.

Vi er betydelig færre i Norge enn de største landene i Europa. Men vi må ikke ta til takke med Luxus-hermetikk, Grandis og frossen fisk fra Findus. Vi er og blir et land med innbyggere som godtar nesten alt.

Til og med vaksinekaoset som regjeringen har ansvaret for, godtar vi uten å åpne munnen. Hvorfor det?

Vi hyler opp om ulve-jakt og bomavgift, men putter i oss lassevis med dyr drittmat, produsert på kinesiske fabrikker til en slikk, og ingenting. Vi aksepterer at det er dyrt og dårlig, fordi det er slikt vi er vant til å ha det. Det er så dumt at ingen tør å si det høyt, at varesortimentet, særlig i billigbutikkene i Norge – er ræva.

Så vi gjør noe med det – her og nå og oppfordre dere til å gjøre det samme. For slik kan vi ikke ha det lenger. Klag hver gang du er i butikken, spør etter varer du kjenner fra utlandet. Etterlys gode franske oster og gjerne kjøtt fra dyr de knapt har hørt om på Rema. Det er trist å tenke på at Reitan-familien har gjort seg til Norges rikeste familie, på nordmenns manglende evne til å kreve god nok mat.

Dagligvarekjedene er i konstant krig mot hverandre når det kommer til pris – og spesielt inn mot viktige sesonger som jul og påske er det «tradisjon» for priskrig. Så også påsken 2021.

DinSide.no

Billigst

Her finner du billigste påskevarer, der påskeharen alltid hopper. I mellom reolene på lavprisbutikkene. For det er ikke bare appelsiner, Solo og Kvikk Lunsj som er billigere når kjedene skal lure deg innom. Men høytiden som står for døren har noe for seg. De varene du kan sette ordet “påske” foran, er nettopp de varene du kan finne i butikkene til redusert pris nå. Men obs, obs. Disse varene er ikke annonsert – så vær på vakt.

PR og kommunikasjonssjefene hos de respektive kjedene Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra har en felles oppgave. Nemlig å fortelle media og forbrukerne, at deres kjede har de billigste varene, sant eller usant. De hevder det samme. Det er nemlig ikke tilfeldig at man kan finne samme vare til samme pris, hos disse tre kjedene. Prissamarbeid foregår fortsatt, til tross for at det er strengt forbudt.

Hvorfor driver kjedene med prissamarbeid? For å spare mye penger, selvsagt.

Avtalte priser som holdes 25 prosent høyere enn uken før, er millioner av kroner i kassen til den enkelte kjede. Ja, for du visste selvsagt at kjedene lurer kundene, altså deg, meg og din gamle mormor – hver eneste dag, helt bevisst?

Siden du som leser av denne bloggen, også er svært prisbevisst, vet du sikkert hvor det er billigst. Uansett anbefaler vi deg å gå etter der den billigste tursjokoladen finnes, og det er på Kiwi. Legg merke til i denne oversikten, at det nesten alltid lønner seg å handle i fler-pakninger enn i enkeltvis.

Husk å sjekke billigste kilo- eller literpris der dette er oppgitt.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev, det er både gratis og uforpliktende for å få neste opplysninger om priskrig eller rimeligere priser på mat og drikke. Vi skriver for deg.

Vargas

Pin It on Pinterest