Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves

Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves. Alt tyder på at Norge og Real Madrid-stjernen, Martin Ødegaard går på lån til London-klubben, Arsenal. Manager Mikel Arteta har gode spanske kontakter og ser ut til å lykkes med å hente nordmannen i et så langt – tregt Januar-vindu.

Det er den spanske storavisen, Marca som hevder at Ødegaard bare er timer unna en låneavtale med Arsenal. Real Madrid har hatt en rekke problemer inneværende sesong. Manager Zinedine Zidane har hatt en blandet tillit til Martin, uten å gi unggutten nevneverdig med spilletid.

Lest? På tide å anerkjenne Manchester United-manageren?

Nå går altså Drammens-gutten ut på lån, igjen. Han hadde et suksessfylt låneopphold Real Sociedad, som han kunne ha valgt å reise tilbake til nå, men velger heller London og the Gunners. Å forbli fast i Real Madrid har lenge vært målsettingen, men tålmodigheten til den sindige 22-åringen ser nå ut til å være over. Martin vil forståelig nok spille fotball.

Ødegaard til Arsenal

Ødegaard vil bli værende i London på lån, i kun seks måneder, før han vender tilbake til Madrid til en usikker framtid. Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves – overgangsvinduet er åpent til 31. januar.

Martin Odegaard is just ‘one step’ away from joining Arsenal on a six-month loan deal after becoming fed up with his situation at Real Madrid, according to reports in Spain.

DailyMail.co.uk
Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves
Martin Ødegaard er på vei til Arsenal på lån for Real Madrid Foto: Copyright Kristoffer N. Havn

Wolves har slitt voldsomt i Premier League etter to vellykkede sesonger. Da spissen, Rául Jiménez ble skallet i en hodeduell med David Luiz i slutten av november, stoppet Wolves å vinne kamper. Nå er det den meksikanske spissen som må erstattes. Isolert sett en umulig oppgave for en klubb som Wolves. Jimenez har vært god og bøttet inn mål for Midlands-klubben.

Brasilianeren, Willian José da Silva (29), best kjent som Willian José er dog ingen hvem som helst. Tottenham har vært linket til denne spissen så sent som i sommer.

Willian José har gjort 40 mål i la Liga over to og en halv sesong, i all hovedsak for Real Sociedad. Klubben som Martin Ødegaard har vært på utlån til, fra Real Madrid.

Uten Jiménez har unggutten, Fábio Silva (18) vært eneste rene spiss for Wolves, sammen med hjemvendte Patrick Cutrone, som ikke har Nuno Espirito Santos tillit. Willian José ventes å signere for Wolves på lån, med muligheten for å gjøre avtalen permanent.

Mange skader

Wolverhampton Wanderers har rast nedover tabellen siden Jiménez ble skadet. Etter kampen mot Arsenal, lå Wolves kun få poeng fra toppen av Premier League, men ligger nå helt nede på 14. plass på tabellen. Kun 5 poeng fra nedrykksstreken. Og etter tapet mot WBA nylig, begynte fansen å snu seg i mot den til nå svært populære manageren.

Fotball er og blir en resultatbasert idrett. Alt handler om å vinne nok kamper. Mange fans hevder at denne kampen var den verste under Nunos æra.

Etter to svært gode sesonger med få eller ingen skader, begynte skadene å komme for Wolves også, denne sesongen.

Jonny Otto har vært ute hele sesongen. Nevnte Jiménez vil bli ute på ubestemt tid. Samtidig er den nye venstre backen, Marcal – ute etter en operasjon. Også den lille lynvingen, Daniel Podence har vært ute med skade i tre uker, men kan være tilbake snart. Willy Boly, midtstopperen, var tilbake fra skade mot WBA uten at det hjalp nevneverdig.

Pandemien holder publikum unna

Januar-handelen og pandemien avgjør Premier League. Flere lag på øverste nivå i England, kan sprenge banken i et hvert overgangsvindu. Spørsmålet er om tiden vi er inne i nå rett og slett tillater det. Det er så mye utenforstående som står på spill i England. Pandemien, publikum, Brexit og enorm arbeidsløshet gir ikke akkurat noen feststemning. 

Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves – flere klubber vil hente spillere, til tross for utfordringer med Brexit. Låneavtaler er løsninger for klubber som ikke kan eller vil kjøpe spillere i dette vinduet.

Den fordømte pandemien som de aller fleste nordmenn begynner å bli møkk lei. Er ikke særlig mer populær i England – må vite. Men smitten stanser heller ikke Premier League ved den tredje alvorlige nedstengningen på balløya siden mars 2020.

Pandemine holder publikum og fans unna stadionene i uoverskuelig framtid. Det er lov å håpe at det meste er normalisert i starten på neste sesong. All den tid smitten er under en viss kontroll og store deler av verdens befolkning, i hvert fall i Vesten og Europa – er vaksinert.

Vargas

Tottenham snappet Manchester United-linket back!

Tottenham snappet Manchester United-linket back! Nok engang ser det ut til at Manchester United dummer seg ut i et overgangsvindu. Ed Woodward sitter med all makt som direktør, men får det ikke til dette med kjøp av spillere. Ole Gunnar Solskjær er som flere andre Manchester United-managere de siste årene – forbannet og oppgitt. Direkte rasende på styreformannen uten handlekraft.

En mann som er utskjelt av media og av fansen i en årrekke. Ed Woodward er eiernes mann, og han har vært i Manchester United siden Glazer-familien ansatte ham i 2013. Da jobbet han i Glazer-konsernet som økonomisk rådgiver. En av verdens største klubber sliter på toppen, det burde vært ansatt en sportsdirektør, som hadde ansvaret for kjøp og salg av spillere i direkte kontakt med managerens ønske. Slik det er i de fleste andre større klubber.

Lest: Premier League endelig tilbake – hvem vinner?

Tottenham snappet Manchester United-linket back! Uten at Solskjær kan gjøre noe med det. Nok engang må han se spillere som han selv ønsker skal komme til klubben for å utvikle seg og vinne trofeer, forsvinne. Nok engang er det manglende handlekraft fra Ed Woodward som påfører manageren fortvilet frustrasjon.

Gareth Bale

Spissen Jadon Sanco ser ut til å bli værende i Dortmund. Spilleren som står øverst på lista til spillere Solskjær ønsker å forsterke stallen med. Blir for dyr, eller Ed Woodward vil ikke bruke så mye penger som tyskerne ønsker, som er to av samme sak.

Venstre backen, Sergio Reguilon (23) har vært på lån i Sevilla, men er i Real Madrids eie, velger Tottenham framfor Manchester United. Her velger Woodward å takke nei, fordi Real Madrid vil ha med en kjøps-retrett i kontrakten. Noe José Mourinho og Tottenham er villig til å gå med på.

Sergio Reguilon som er en meget god venstre back koster Spurs €30M. spilleren ventes å bli presentert denne uken.

Tottenham snappet Manchester United-linket back!
Sergio Reguilon ble aldri Manchester United-spiller Foto: Wikipedia.org

En annen spiller på blokka til Solskjær ifølge britiske medier er Gareth Bale. Også han ser ut il å glippe for Ed Woodward og Manchester United. Den gamle Tottenham-spilleren er svært nær en overgang til gamleklubben. José Mourinho vil mer enn gjerne få Bale tilbake i Premier League og helst i Spurs-drakt. De to siste sesongene har vært et mareritt for waliseren i Real Madrid.

Gareth Bale kostet €100M. når han signerte for Real Madrid 1. september 2013. Et beløp som på den tiden var verdens dyreste fotballspiller. Nå ser det ut til at Dele Ali er med i en byttehandel med Bale, der det er penger i mellom i tillegg. Dele Ali vil dermed bli Real Madrid-spiller, en overgang de færreste har sett for seg, all den tid briten har slitt de siste sesongene for Tottenham.

Mange overganger

Overgangsvinduet er åpnet til 5. oktober, men innen den tid har mye vann rent gjennom Themsen, mange kamper er spilt. José Mourinho er desperat at etter å forsterke laget. Særlig etter det forsmedelige tapet for Everton – på hjemmebane, i første kamp. Mourinho har flørtet med tanken på å få signert Alexander Sørloth også, men trønderen er på god vei til tyske RB Leipzig. En overgang som er verdt £25M.

Det vil utvilsomt komme mange overganger som vedrører klubbene i Premier League. Spillere kommer og spillere går. Kanskje settes det igjen milliard-rekord, til tross for vanskelige tider med Corona-trusselen hengende over ball-øya. På ny er strenge restriksjoner satt i verk, som kan forsinke publikum til å komme tilbake på arenaene.

Manchester United har signert kun én eneste spiller, dog et fantstisk bra og viktig kjøp da Donny van de Beek signerte. Solskjær har vært veldig klar på at han trenger flere spillere og særlig en venstre back og en midtbanespiller. Hva som skjer med mye omtalte Paul Pogba vites ikke før vinduet stenger.

Overganger og rykter

Arsenal solgte sin målvakt, Emiliano Martinez til Aston Villa for £20M. Og Mikel Arteta har klart å beholde sin toppscorer, Pierre-Emerick Aubameyang som har signert en ny treårskontrakt. Ukelønn: £350.000. Rundt 4 millioner kroner.

En annen spiller som lenge var linket til Manchester United har vært Jack Grealish hos Aston Villa. Men den engelske midtbanespilleren har nå signert en lukrativ 5-års kontrakt med Villa.

Tottenham snappet Manchester United-linket back! Sergio Reguilon er på vei til Tottenham fra Real Madrid. Alt tyder på at Gareth Bale går samme vei.

Spissen Rhian Brewster i Liverpool er solgt til Sheffield United for £25M.

Wolves savner sår den siste brikken i et nærmest perfekt lag. Høyre vingback, er en posisjon Matt Doherty har hatt i fire sesonger under Nuno. Nå er Doherty solgt til Tottenham for skarve £15M. Wolves er villig til å sprenge banken for å få rett spiller på plass.

Chelsea fortsetter handlingen. Nå er målvakten Edouard Mendy på vei inn dørene på Stamford Bridge fra franske Rennes. West Hams Declan Rice er nestemann på blokka til Frank Lampard, men er ikke villig til å betale €80M. som klubben forlanger.

Slik vil det altså fortsette til langt inn i høstferien. om DU vil vite det aller siste fra England og Premier League – bør du melde deg på vårt nyhetsbrev. Selvsagt er det helt uten forpliktelser og det er helt gratis.

Vargas

Veteran tar over Everton!

Noe overraskende for mange er det faktisk den tidligere Chelsea, Real Madrid, Juventus, Milan, PSG, Bayern München og Napoli manageren, Carlos Ancelotti – som tar over Liverpool-laget i blått. En av de virkelig veteranene i internasjonal klubbfotball. Veteran tar over Everton!

Italieneren har hatt ansvaret i ni klubber siden 1995, men har ikke hatt særlig sportslig suksess den senere tiden. Ancelotti fikk sparken i Bayern, og senest i Napoli.

Lest? Guardiola Ferdig i City?

Som sjef i Chelsea i 2009-2011 vant han både FA-cupen og Premier League og vant 67 og tapte kun 22 av totalt 109 kamper, men en vinner-prosent på pene 61,67. Som kanskje kan ha vært avgjørende for at “The Tofees” valgte nettopp 60-åringen.

Everton ligger på 16. plass av 20 lag, har vunnet kun 5 og tapt 9 kamper. Det er åpenbart for dårlig for et lag med ambisjoner til å sloss om en plass i topp seks. Om Carlos Ancelotti er rett mann til jobben vil vi raskt få svar på da julen er tettpakket med kamper i Premier League.

Italieneren er avhengig av en god start for å få arbeidsro til å bygge sitt lag, og er litt heldig siden overgangsvinduet er bare dager unna, og han kan signere egne spillere som kan forsterke Everton umiddelbart.

Veteran tar over Everton!
Carlos Ancelotti er ny sjef på Goodison Park foto: Wikipedia.org

Veteran tar over Everton!

Carlos Ancelottis erfaring og nettverk av spillere og støtteapparat, er blant de beste i bransjen. Nå har ikke italienske trenere erfaring fra Engelsk fotball i særdeleshet, men den tidligere Chelsea-manageren kan gi Everton et løft på kort sikt, for å få storklubben opp og fram på kort sikt.

It is understood confirmation of Ancelotti succeeding Marco Silva could be announced before Wednesday’s Carabao Cup quarter-final against Leicester.

SkySports

Marco Silva fikk en grusom start på sesongen, og ble den fjerde manageren som ble sparket, bare et par måneder inn i sesongen, og kun etter 15 kamper.

Eieren i Everton, Farhad Moshiri og styreformann, Bill Kenwright har lenge hatt nettopp Ancelotti på blokka. Det er grunn til å tro at erfaring fra en rekke storklubber som avgjørende for at det ble Ancelotti, som har vunnet Champions League med Milan og UEFAs Super cup med Real Madrid.

En manager som har vunnet mer enn de fleste i England, bortsett fra Pep Guardiola og José Mourinho. Selvsagt er det et aldri så lite varp av Everton. Kritikerne som tør å åpne munnen allerede nå, peker på at det begynner å bli lenge siden den italienske ringreven vant trofeer.

Men så sent som i 2015, ble Carlos Ancelotti kåret til verden beste fotballtrener, for sesongen 2013/2014 som trener i Real Madrid.

Trykket har neppe vært større enn det er på øverste nivå i engelsk fotball om dagen. Vi kjenner til at Solskjær tok over i Manchester United, som sendte Mourinho ut i arbeidsledighet, han fikk ta over Tottenham, etter at Mauricio Pochettino fikk sparken etter en dårlig start.

Arsenals Unai Emery ble byttet ut med assistent-manager, Freddy Ljungberg. 

Watford orket ikke flere tap under Javi Garcia, som fikk fyken allerede i september, hentet så inn Quique Flores, som har vært i klubben tidligere, men han holdt heller ikke mål.

Og altså Marco Silva, som ikke lenger hadde tillit i Everton.

Aldri før har Premier League hatt så mange personligheter, så mange store navn på sidelinjen som nå, som managere for sine respektive lag. Vi ser for oss at også Arsenal henter inn et stort navn i løpet av kort tid.

Aldri før har vel managere blitt byttet ut etter så kort tid heller. Det er til tider skremmende å se hvor raskt det byttes ut nye trenere i håp om kortsiktig endring av resultater.

Mikel Arteta, spanjolen som er assistent for Manchester City og Pep Guardiola er storfavoritt til å ta jobben i sin tidligere klubb, Arsenal.

Vargas

Managere med størst pengebruk?

Vi skriver om fotball generelt, engelsk fotball spesielt og har vært innom den enorme pengebruken, kanskje særlig i Premier League en rekke ganger. Her får du en oversikt over hvilke managere som har brukt mest, gjennom tidene.

Nå er har vi funnet en liste som forteller hvilken manager med størst pengebruk i Europa. Og ikke overraskende, du har hørt om de aller fleste, mange ganger. Hvem har brukt mest tror du?

Du gjettet selvsagt riktig. José Mourinho.

Nettopp derfor er signeringen av portugiseren til ENIC Internasjonal og Spurs en gåte på en måte. Hvorfor ønsker Tottenham en manager som er mest kjent for å bruke penger som en full sjømann, når klubben er kjent for å ikke bruke særlig mye penger på forsterkninger?

Lest: Egoene i engelsk fotball …

Vi vet at José Mourinho er fornøyd med spillergruppa han har tilgjengelig, men det er før en eneste ball er sparket som Tottenham sjef. Etter to, tre tap, vil nok fisen få en annen lyd, og manageren ønsker å forsterke laget, slik han så ofte har fått lov til, tidligere.

De fleste husker tragedien i Manchester United, før nest siste sesong, da Mourinho krevde ny midtstopper, men Ed Woodward, styreformannen i storklubben som nektet ham kjøpet. Bruk de spillerne du har, svarte knipne Ed.

Så gikk det sakte, men sikkert feil vei med “The Special One” hos Manchester United også, dessverre kan vi ikke se at han skal kunne lykkes i Tottenham uten særlige midler til å styrke laget. Noe penger vil han åpenbart bruke, men ikke i nærheten av de midlene han har brukt på 97 spillerne har han kjøpt i sin karriere.

Nemlig uvirkelige 1,6 milliarder Euro til sammen.

Vi sliter også med å forstå hvorfor José Mourinho skal ha mer enn dobbelt så mye i lønn enn eksempelvis Jurgen Klopp i Liverpool? Er Mourinho så mye bedre tyskeren? Selvsagt ikke.

Lest? Best i Premier League?

Managere med størst pengebruk?

Managere med størst pengebruk?

Arsenals legende, Arsene Wenger er på sjetteplass, men har også en betydelig lenger karriere til å ha brukt nesten 1 milliard euro på. Wenger har også kjøpt flest spillere, av de ti som har brukt mest penger gjennom sine karrierer. 103 spillere har franskmannen hentet.

Deriblant kanskje den beste av dem alle som har spilt på øverste nivå i England, Thierry Henry.

Carlo Ancelotti og Pep Guardiola har brukt 1,2 milliarder euro hver.

Spanjolen har kjøpt 52 spillere fordelt på tre forskjellige lag, Barcelona, Bayern München og Manchester City. Men italieneren Ancelotti, har signert hele 85 spillere fordelt på ni lag. Inkludert Milan og Juventus, samt PSG, Chelsea, Real Madrid, Bayern München og sin nåværende arbeidsgiver, Napoli.

Mange spør seg hvor disse pengene kommer fra, og det med rette.

Når en manager skal tjene 170 millioner kroner på ett år, er det ikke kakelodd, dugnad og vaffelsteking som er bakgrunn for manageren eller spillernes lønn – slik norske klubber har blitt drevet her hjemme.

Lest? Lønningene i engelsk fotball …

Voldsomme summer i omløp hele tiden, det koster alt fra 500 kroner til en tusenlapp å se kamper, særlig i Premier League er det dyrt. TV-rettighetene, antall kamper som vises på TV, gir penger i kassen, samt store beløp fra reklame og sponsorer.

Det brukes særlig mye penger på spillerkjøp, til og fra de antatt beste lagene i Europa. Altså både kjøp og salg. Dette genererer penger i markedet, men noen ganger, før et overgangsvindu stenger, kan det bli panikk-kjøp eller salg, som klubben angrer på i ettertid.

Real Madrid brukte over 3,5 milliard kroner på spillere, bare i juni måned.

I sommer sprengte Real Madrid banken, og sved av bunkevis med Euro. Spanjolenes mektige president, Florentino Perez, angret nok på at han lot gullgutten, Christiano Ronaldo få gå til Juventus. Real Madrid har vært direkte svake over tid etter at portugiseren forsvant.

Manager Zinedine Zidane har dog ikke vært i ‘gamet’ lenge nok til å komme inn på topp-ti listen over de managere i Europa, som har brukt mest penger.

Ifølge anerkjente Deloitte, som har gått Real Madrid-tallene i sømmene for 2018, kommer inntektene fra: Billetter og stadion-inntekter, €174m. internationale- og vennskapskamper, €100m. TV-rettigheter, €174m. og markedsføring, reklame, draktsalg m.m ca €300m. De siste 11 sesongene har Real Madrid økt inntekten – hver eneste sesong. 

Når man har sportslig suksess over tid, tjener man betydelig beløp. Men går det dårlig og trofeene uteblir, går selvsagt inntektene ned tilsvarende, rimelig raskt.

West Ham manageren, Manuel Pellegrini, er kanskje noe overraskende på listen, og som har brukt en drøy milliard euro, men dette skyldes at chileneren var manager for Manchester City i tre sesonger fra 2013 – 2016, og at han har vært i bransjen siden 1988, med totalt 14 lag i beltet sitt, som manager.

En annen fyr vi skal legge merke til er Maximilian Allegri, som også har svidd av en hel milliard euro siden 2003 i 7 forskjellige klubber. Men det er utvilsomt de to siste han har fått veive mest med sjekkheftet. Både i AC Milan fra 2010 – 2014, og ikke minst i suksess-perioden med Juventus fra 2014 og fram til 2019, hvor italieneren tok tre Serie A-mesterskap på rappen.

Managere med størst pengebruk?
Claudio Ranieri foto: BBC.com

Roberto Mancini har signert 79 spillere og tok Manchester City til sitt første seriegull på 44 år, på bekostning av Manchester United, på drastisk vis i siste minutt av siste kamp i sesongen 2011/2012. Landslagssjefen til nåværende Italia, har brukt drøyt 800 millioner euro på 7 klubblag, blant andre Inter Milan i to perioder og tyrkiske Galatasaray.

Claudio Ranieri har også vært i ‘gamet’ veldig lenge. Italieneren sjokkerte til og med egne fans, når han tok Leicester til det berømte seriegullet i 2016, men han har signert hele 95 spillere fordelt på tjue klubber, og brukt 800 millioner euro siden starten i 1986.

Rafa Benitez har et stort navn i flere klubber, utvilsomt. Men hans navn skinner nok mest i Liverpool, hvor han tok Champions League-tittelen, mot alle odds i 2005. Rafa har brukt 752 millioner euro, fordelt på 92 signeringer for 15 forskjellige klubber. Spanjolen var i Liverpool fra 2004 – 2010.

Rafa huskes også for å hente legender som Robbie Fowler, Xabi Alonso, Pepe Reina og Fernando Torres til Liverpool. Lengende Benitez var manager for Newcastle i tre sesonger før han forlot England til fordel for den kinesiske klubben, Dalian Yifang.

Unai Emery fikk den tunge jobben å ta over Arsenal etter Arsene Wenger, og midt i den vanskelige andresesongen, sliter spanjolen såpass at han er blant favorittene til å bli erstattet. Likevel har altså 48-åringen rukket å bruke drøyt 700 millioner euro på 63 signeringer, fordelt på 7 klubber.

I Sevilla gikk det bra hvor han vant Europa League, i Valencia før dette ikke så bra, ei heller i PSG gikk det vel så fryktelig godt, men Emery er altså den tiende manageren på listen – over hvilke som har brukt mest penger.

Kanskje ikke så mye å skryte av, all den tid det vil være kvantitet framfor kvalitet som teller mest i fotball. Alltid.

Vi vet at Sir Alex Ferguson kjøpte 105 spillere i sin tid som manager for Manchester United, hvor Viv Anderson, backen, ble den første han kjøpte. Prisen var £250.000 fra Arsenal – resten er som kjent historie. Og for en historie.

Vargas

Ny spiller på vei til Manchester United!

Ny spiller på vei Manchester United! Og det er ikke hvem som helst som har takket ja til et tilbud fra Old Trafford. Sannsynligvis er det Paul Pogbas erstatter, Bruno Fernandes (24) er en meget talentfull fotballspiller som kan være svaret for Ole Gunnar Solskjærs trøblete midtbane.

Beløpet på £63m. er er ikke avskrekkende, Sporting Lisboa trenger pengene og har sagt ja til å selge sin viktigste spiller.

Om det er plass til både Pogba og Portugiseren, Fernandes er heller tvilsomt, derfor er dette en gunstig løsning for den ferske manageren. Nå kan han få inn en spiller som han kan forme selv, ut i fra sine egne ønsker og på hvilken måte han ønsker å vinne kamper på. Med Paul Pogba ble det vanskelig, all den tid franskmannen varierer voldsomt i innsats og kvalitet.

Nå får han vekk Pogba, som selv har påstått ved flere anledninger at han ønsker seg til kompisen, Zinedine Zidane i Real Madrid. Nå kan Manchester United selge, med god fortjeneste.

Lest? Manchester City selger sin beste spiller?

Ny spiller på vei til Manchester United!
Bruno Fernandes Foto: Wikipedia.org

Paul Pogba vil bli nominert til å bli verdens beste fotballspiller, for det er det skiktet han ser seg selv, og den muligheten stiger ifølge ham selv i en Real Madrid-drakt framfor en rød Manchester United-drakt. Faktum er at franskmannen ikke har vært blant de tre nominerte for Ballon d’Or, noen gang, og ikke vil han vel bli det – uansett hvilken klubb han signerer for.

Ny spiller på vei til Manchester United!

Vi mener bestemt at det er større sjanse for at den hardt arbeidende, Bruno Fernandes vil være nærmere en slik utmerkelse enn selvgode Paul Pogba. Som er kjent for å bruke mer tid på sin frisyre og hvilken håndveske han skal kjøpe, enn å legge ned en ærlig innsats på banen for det laget han er i kontrakt under.

Romelu Lukaku skal også være på vei vekk fra Old Trafford. Mye fordi Marcus Rashford er førstevalget til Solskjær som spiss, men også fordi Lukaku er desperat for å spille hver eneste kamp, for å være aktuell for Belgia til neste års EM. Paulo Dybala skal være en spisstype på Solskjærs liste og det har vært rykter om en bytte med Juventus-spissen for Lukaku, men det kan forbli et rykte også – siden argentineren ønsker å forbli i Italia.

Lukaku håper at Manchester United senker prisen på ham, for å presse fram en overgang til en annen klubb.

Sagaen om Leicester og Englands Harry Maguire ser ut til å gå helt til de siste timer av overgangsvinduet. Harry har vært førstevalget til Solskjær gjennom sommeren. Overgangsbeløp har vært fra £50m – £70m, men Brendan Rodgers i Leicester vil ikke selge og må ikke selge, da er det opp til Ed Woodward som sitter på den digre pengesekken til Manchester United, uten å lykkes nevneverdig på noen overganger – å tvinge fram en overgang.

Tvert i mot er det styreformann, Woodward som sannsynligvis blir Solskjærs ‘Akilles’, nettopp fordi at han ikke klarer å få på plass avtalene nordmannen ønsker seg. Eller bestemme seg for å ta avgjørelsene over hodet på manageren, slik han gjorde med José Mourinho og Louis van Gaal.

Ole Gunnar Solskjær jobber døgnet rundt for å få på plass et slagkraftig lag til den nye sesongen, som utvilsomt blir den store manndomsprøven som mange tror nordmannen ikke lykkes med. Lykkes derimot Ed Woodward med å hente inn de spillerne manageren har bedt om, vil sannsynlighetene for at Solskjær blir værende gjennom hele sesongen stige betraktelig.

Her er siste nytt akkurat nå, spillere som har signert, som kan signere og som ryktes å gå til en ny klubb, alle involvert i klubber i Premier League.

 • Nicolas Pépé er klar for Arsenal fra franske Lille for £72m.
 • Patrick Cutrone er på vei til Wolves fra AC Milan for €18m.
 • Tanguy Ndombele er klar for Tottenham fra Lyon for £53,8m.
 • Rodri er klar for Manchester City for £63m. fra Atletico Madrid
 • Dani Ceballos har signert på lån for Arsenal fra Real Madrid
 • Manchester United ønsker Lazios Sergej Milinkovic-Savic
 • Wolves har signert Jesus Vallejo på lån fra Real Madrid
 • Liverpool har signert Harvey Elliott (16) fra Fulham
 • Moise Kean er kanskje på vei til Everton fra Juventus
 • Wilfried Zaha kan også være på vei til Everton for £60m.
 • Christian Pulisic (20) ble kjøpt i januar av Chelsea, vil bli viktig for Lampard, unggutten har vært på lån hos Dortmund, som han også ble kjøpe fra for £58m.

Vargas12.com følger med Wolves spesielt og Premier League generelt. Vi lover å være først ute av alle norske medier når overgangene kommer. Milliarder av pund skrifter eiere fram til overgangsvinduet stenger, 8. august.

Få vårt nyhetsbrev hver eneste dag, for siste nytt fra England.

Kilder: BBC, Skysport og twitter

Vargas

Solskjær bør selge Pogba!

Solskjær bør selge Pogba! I skrivende stund, noen uker før seriestart og ny spennende Premier League-sesong, står svaret klart for oss. Solskjær bør selge sin største stjerne fordi det finnes så mange gode argumenter for det. Langt fler enn å tvinge Manchester Uniteds dyreste spiller til å bli værende.

Dessverre er det ikke mye igjen av den stjernestatusen franskmannen hadde, da han var virkelig god i Juventus. Statusen kanskje, men ikke kvalitetsspilleren. Det begynner å bli en stund siden vi så stortalentet i blomstring. Paul Pogba har blitt 26 år.

Han kan om han vil, og viste litt av gammel storhet da José Mourinho forsvant og Ole Gunnar Solskjær kom inn. Men på slutten av sesongen var både Pogba og resten av Manchester United, pinlig svake. Derfor bør Solskjær bør selge Pogba!

Da Mourinho forsvant, jobbet plutselig Pogba som besatt og var i god i flere kamper på rad. Han var spillermkåt og spilte fotball med et smil om munnen, dessverre ser det ut til at smilet er borte for godt.

Pogba har ikke innfridd

Etter at nordmannen signerte for klubben i sitt hjerte permanent, la flere av spillerne topp-giret og den fantastiske innsatsen. Den innsatsen som gav 10 seire og to uavgjorte, uten tap, igjen i garderoben og resultatene ble tilsvarende.

Hvorfor Manchester United bør selge Paul Pogba er innlysende for oss.

Spilleren kostet mye penger, nær £90 mill. når han ble signert for snart tre år siden. Mye av disse pengene kan klubben få tilbake ved et salg nå.

Paul Pogba har ikke innfridd i sin andre periode i Manchester United, tvert i mot, han har vært direkte svak i lange perioder. Når han i tillegg uttrykker et ønske om nye utfordringer og så tydelig som han gjør nå. Er det liten vits i å tvinge spilleren til å bli værende. Enda klubben er i sin fulle rett, da spilleren er under en bindende kontrakt.

Da får man en umotivert Pogba, som lett kan dra med seg flere av spillerne feil vei. Det er det siste Solskjær behøver nå.

Solskjær bør selge Pogba!
Paul Pogba Foto: Wikipedia.org

Motiverte og dedikerte spillere

Er det noe Solskjær behøver i sin første hele sesong som manager på Old Trafford, er det hundre prosent motiverte spillere. Så dedikerte spillere som mulig, som er villig til å gi det som behøves for å forsøke å løfte Manchester United mot nye høyder igjen. Dit er det en vei å gå som kjent.

Sammenligner man de ti siste kampene Manchester United spilte forrige sesong. Med de kampene Liverpool og Manchester City spilte, er det knapt snakk om samme idrett. Alt er bedre hos de to sistnevnte, det eneste som er likt, er antall spillere. Og dette er Solskjær smertelig klar over og han alene, har ansvaret for å gjøre noe med det.

Solskjær bør selge Pogba!

I Madrid sitter en annen franskmann og ønsker sin venn, Paul Pogba, velkommen. Han heter Zinedine Zidane og er hentet tilbake til Real Madrid for å bygge nok et vinnerlag. Det er på dette laget verdensmesteren fra i fjor sommer, mener han hører hjemme. Vi er ikke like sikre som Zidane på at det er noe smart kjøp, men det er smart for Solskjær å selge.

Manchester United har penger nok til å overtale de aller fleste spillerne. Om å bli værende på “Theater Of Dreams” så lenge de mener det er behov for dem. Daily Mail påstår å vite at Paul Pogba skal få opp mot £500.000 per uke, for å droppe flørtingen med Real Madrid. Og heller bli værende i England og bygge nye Manchester United med Solskjær ved rattet.

Solskjær bør selge Pogba!

Klubben har satt en prislapp på Pogbas hode som lyder £133 mill. Noe de aldri vil få fra noen lag, men i et desperat forsøk på å beholde spilleren, gjør de det de kan. Vi mener Solskjær bør selge Pogba. Argumentene er som sagt flere for å selge enn å beholde ham, og fordi man vet hva som skjedde forrige sesong.

Da var Paul Pogba mer av enn på, han gjorde 13 mål og hadde 9 assists. Det høres ok ut, men halvparten av målene var på straffe. Og i de kampene Manchester United ofte avgjorde til sin fordel. Både under Mourinho, men enda oftere under Sir Alex Ferguson, var Paul Pogba anonymt og til tider svak. Det er åpenbart for oss at Pogba ikke er verdt prislappen han går med, derfor bør han selges nå.

Det forsvinner mange gode argumenter til å beholde en spiller med et for stort ego, med for store og uforutsigbare formkurver, med en for stor prislapp, til at han bør tvinges på fem millioner kroner per uke for å bli værende i rød drakt.

Investere sulten og ungt

Solskjær bør ta pengene og investere i gode nok spillere som er villig “til å dø” for det systemet og den spilleplanen manageren setter for den nye sesongen. Ikke forsøke å overtale en primadonna som tror han er viktigere enn klubben han spiller for.

Hva man kan få for £90 mill? Vel, Joao Moutinho (32) ble kåret til Wolves‘ beste spiller, laget som kom bare få poeng bak Manchester United, kostet £5 mill. da han ble signert fra Monaco. Den lille midtbanespilleren var banens beste i de fleste av Wolves sine kamper, hvor de slo blant andre Manchester United to ganger på Molineux og spilte uavgjort på Old Trafford.

Selvsagt finnes det fantastiske midtbanespillere med en langt større arbeidsmoral og kapasitet enn Paul Pogba, til en langt lavere pris også. Å selge Pogba nå, vil gi penger til mange nye spillere.

En hundre prosent motivert og fit Paul Pogba, kunne ha vært nøkkelen for Ole Gunnar Solskjær. Men tar han den kampen og tvinger moteløven til å bli værende i miljøet og på banen, når han egentlig vil være i Madrid og leke med kompis Zidane, kan det bli Solskjærs bane som manager i Manchester United. Umotiverte stjernespillere kan ødelegge miljøet i klubben med sin tilstedeværelse, da sliter manageren på flere steder enn han ofte kan håndtere.

Trofé-grossisten

Terminlisten viser at Manchester United åpner mot Chelsea hjemme og Wolves borte, det er kamper som ikke er vunnet før de er spilt. En god start på den nye sesongen er svært viktig for Solskjær, slik at han får den arbeidsroen han behøver for å gjøre det sportslig bra nok. Med en furten og umotivert Pogba, kan det bli problemer tidlig og sesongen blir deretter.

Dessverre er det lite som tyder på at klubb og spiller kommer til enighet med det første. Det er det bare Manchester United og Solskjær som taper på. Selger de nå og får inn unge talenter som ønsker mer enn noe annet å spille for Manchester United, kan det bli en spennende sesong og følge den tidligere trofé-grossisten.

Det kryr jo av slike spillere nordmannen desperat behøver i klubber som f.eks. Ajax alene.

Solskjær gjør en tabbe i å se seg blind på Pogbas tidligere meritter.

Vargas

Real Madrid har brukt over 3,5 milliarder i juni!

Real Madrid har brukt over 3,5 milliard kroner på spillere, bare i juni! Verdens største klubb er Manchester United, men lenge har det vært den spanske giganten. Det er målsetningen, å komme til bak som støtt og best i Spania og Europa.

Etter å ha vunnet Champions League – tre sesonger på rad, før de helhvite fikk sitt Annus Horribilis denne sesongen.

Nå sprenger Real Madrid banken og svir av bunkevis med Euro. Spanjolenes mektige president, Florentino Perez, angrer nok at han lot gullgutten, Christiano Ronaldo få gå til Juventus. Real Madrid har vært direkte svake over tid, etter at portugiseren forsvant.

Kjøpefesten er skikkelig i gang på Santiago Bernabeu, men det er ventet at flere spillere kommer inn. En spiller som ikke er like happy for alle kjøpene, er selvsagt Martin Ødegaard, som enten blir solgt, eller lånt ut videre til en ny klubb, med opsjon på kjøp.

Nordmannen ønsker å bli værende i storklubben, Real Madrid, og håper derfor på en låneavtale over minimum to sesonger. For å få litt mer stabilitet i sin karriere.

Lest? Lille Wolves bedre enn Manchester United?

Er det et sted det ikke er aktuelt eller akseptabelt å være nummer to eller tre, er det i Real Madrid. Her er det kun trofeer som teller. Da er det rimelig håpløst å havne hele 19 poeng bak erkerival, Barcelona og 8 poeng bak nabo, Atletico Madrid i La Liga. Det er mer en krise enn noe annet.

Det er denne krisen Perez forsøker å gjøre noe med. Derfor er suksess-treneren tilbake også, Zinedine Zidane takket kanskje noe overraskende ja til å ta jobben på ny, etter en enda større overraskelse å takke for seg etter forrige suksess-sesong.

Real Madrid har brukt over 3,5 milliarder i juni!

Real Madrid har brukt over 3,5 milliarder i juni!

Hva får man på dagens fotballmarked for €300 millioner? Her er spillerene ‘Los Blancos‘ har hentet siden mareritt-sesongen ble avsluttet. Overgangsvinduet for Spania åpner offisielt 1. juli.

 • Ferland Mendy (24) fra Lyon for £49 mill.
 • Eden Hazard (28) fra Chelsea for £150 mill.
 • Luka Jovic (21) fra Eintracht Frankfurt for £62 mill.
 • Rodrygo (18) fra Santos i Brasil for £40 mill
 • Eder Miliato (21) fra Porto for €50 mill.

I tillegg er Paul Pogba i Manchester United linket til sin gode venn, Zinedine Zidane, og Christian Eriksen i Tottenham, som har ønsket seg vekk fra London kan godt ende opp i Madrid, også det med hvit drakt.

‘The start of an exciting new project for next season. This has not been the year we had hoped for and we are going to react with strength.’ 

President Florentino Peres

Real Madrid har tilnærmet ubegrenset med penger sammenlignet med lag de skal konkurrere med, derfor er det en omveltning nå, etter en sesong der tre managere nå blir forsøk på ni måneder, to av de helt uten å lykkes. Santiago Solari og Julen Lopetegui ble en fiasko.

Zidane hadde gode kort på hånden i forhandlingene med å gjeninnta tronen, all den tid det var han som var sjef på Bernabeu – sist gang det ble løftet trofeer. Franskmannen vant like godt Champions League tre ganger på tre forsøk, han har forlangt mye penger på forsterkninger og fått det av klubb-presidenten.

Med så mange nye spillere inn, vil det alltid være naturlig at spillere forsvinner. Luka Modric, kan være den som forsvinner, til tross for å ha spilt sin beste sesong, som ble kronet med et fantastisk VM for sitt Kroatia og utmerkelsen, Ballon d’Or. Gareth Bale har også fått beskjed om å finne seg en annen klubb.

Mange spør seg nok det naturligste spørsmålet, hvor kommer pengene fra?

Hvordan kan en klubb øse ut milliarder på milliarder, år etter år, hvem kan ha råd, hvem betaler og hvor går alle pengene, tenker du sikkert? Noen må jo bli rike av alle disse milliardene?

Markedskreftene i toppfotballen i Europa ser ut til å ikke ha noen grense i det hele tatt. Når vi ser hva Real Madrid kan kaste rundt seg med penger på noen få uker. 3,5 milliarder, kan for bli til 5 milliarder kroner. Vi vet ikke, men det vi vet er at Real Madrid, kan bruke det samme neste år på samme tid også.

Real Madrid har brukt over 3,5 milliarder i juni!

Ifølge anerkjente Deloitte, som har gått Real Madrid-tallene i sømmene for 2018, kommer inntektene fra: Billetter og stadion-inntekter, €174m. internationale- og vennskapskamper, €100m. TV-rettigheter, €174m. og markedsføring, reklame, draktsalg m.m ca €300m. De siste 11 sesongene har Real Madrid økt inntekten – hver eneste sesong.

Når man har sportslig suksess over tid, tjener man betydelig beløp. Men går det dårlig og trofeene uteblir, går selvsagt inntektene ned tilsvarende, rimelig raskt.

Det er denne fiaskoen Real Madrid forsøker å kjøpe seg vekk i fra nå, ved å sprenge banken og bruke mer penger enn noen gang på eksepsjonelt gode og tildels unge spillere. Det gir ingen garantier, men har fungert flere ganger før for ‘Los Blancos‘ – de hvite.

Vargas12.com kommer snart tilbake med fler overskrifter om toppfotballen.

Kilde: Independent

Vargas

Stjernespiller forlater England!

Stjernespiller forlater England! En attraksjon mindre i Premier League, en stjernespiller forlater England, men det er en dårlig skjult hemmelighet at Eden Hazard (28), lenge har ønsket seg til Spania. Real Madrid er villig til å betale €100 mill. for den raske og tekniske belgieren. Dermed mister Premier League en av sine største profiler.

Overgangen vil bli bekreftet etter Europa League-finalen, mellom Arsenal og Chelsea i Baku, 29. mai. Overgangsvinduet åpner ikke før 9. juni, men de største og rikeste klubbene, har allerede gjort ‘gentlemans agreement’ på flere av sine viktigste overganger.

Her hjemme vil Manchester United og Ole Gunnar Solskjær sine bevegelser og aktiviteter, bli fulgt med argusøyne. Den ferske manageren på Old Trafford har en tøff jobb foran seg i sommer. Dessverre er han allerede blant favorittene til å miste jobben først av de 20 managerne i Premier League – kommende sesong. I England er det som kjent statistikker på det meste.

Stjernespiller forlater England!
Hazard og Mourinho den gang da … Foto: Getty Image

Eden Hazard har vært Chelseas beste spiller i en årrekke, han har sikkert fem, seks år igjen av sin eventyrlige karriere. Selvsagt er det naturlig for ham å gå til en av de største klubbene på kloden. Lønna er et par hakk opp og han får skinne på de aller største scenene med de beste spillerne i verden, samt sloss om de gjeveste trofeene. Eden Hazard fortjener det.

Stjernespiller forlater England!

Den belgiske landslagsspilleren vil ende på 246 kamper for Chelsea, den siste blir Europa League-finalen mot Arsenal, så langt med 85 mål i Premier League og 108 mål totalt, for de blå. Og ikke mindre enn 54 målgivende pasninger, det er klart Hazard er et yndet mål for de aller beste klubbene.

Mange vil hevde at Eden Hazard var med på å skvise ut, José Mourinho, fra Chelsea etter skandale-sesongen 2015/2016, etter å ha vunnet ligaen året før. Mourinho følte seg forrådt av sine egne spillere. Vi vet ikke annet enn at Hazard hadde sin dårligste periode i starten av den sesongen og at manageren fikk fyken, rett før jul. Sannheten er at han fikk mange av spillerne i mot seg, etter å ha mobbet den kvinnelige legen, Eva Carneiro, ut av klubben i starten av denne sesongen. Om det var nok til at han ‘mistet garderoben’, vet vi ikke.

Høydepunktet i Eden Hazards Chelsea-karriere, må selvsagt være ligagull i sesongene 2014-2015 og 2016-2017, FA-cup trofeet i 2017-2018 og ligacup-trofeet i 2014-2015. Eden Hazard var med å ta Europa League tittelen i sin aller første sesong for Chelsea, som også kan være med å avslutte hans karriere i klubben. Trofeer er og blir det viktigste i fotball.

Den kjente nummer ti-spilleren tar med seg kona, Natacha Van Honacker og sine tre sønner til Madrid i sommer. La oss håpe Sarri (om han får beholde jobben) og Chelsea bruker pengene fornuftig. Det vil uansett bli vrient å erstatte en av Premier Leagues beste spillere, de seks sesongene han tilbrakte på Stamford Bridge.

De tidligere fire store lagene, har blitt til syv styrtrike klubber i Premier League, som med det utvilsomt er den mest omtalte, gjeveste og tøffeste ligaen i verden. De to Manchester-klubbene, de tre fra London samt Liverpool og Wolves, utgjør et kobbel av ærgjerrige, ambisiøse investorer, som ønsker å få igjen mest mulig av sine forretninger.

Disse klubbene er villig til å sprenge banken for å nå sine mål. Derfor finner vi fire engelske lag i de to største finalene i Europa-cupene denne sesongen. Det er ikke tilfeldig. At en av de beste spillerne forlater en av de lagene som skal spille Champions League neste sesong, for hundre millioner Euro, betyr bare at en eller to nye kommer inn. Chelsea vil være med å sloss om trofeer i årene som kommer. Garantert. Tredjeplassen denne sesongen var godkjent, til tross for å havne 26 poeng bak vinneren, Manchester City.

Sloss om titler og trofeer vil trolig Tottenham, Manchester City og Liverpool neste sesong også. Arsenal og Wolves kanskje hakket bak, men det største spørsmålstegnet blant de største klubbene, må bli Solskjær og hans Manchester United. Kan han overleve den kommende sesongen? Mange mener det blir vanskelig. Må Paul Pogba vekk eller bør verdensmesteren bli på Old Trafford? Vi lover å følge med på alle bevegelser i overgangsvinduet.

Premier League 2019/2020 har følgende 20 lag:

 • Arsenal
 • Bournemouth
 • Brighton
 • Burnley
 • Chelsea
 • Crystal Palace
 • Everton
 • Leicester
 • Liverpool
 • Manchester City
 • Manchester United
 • Newcastle
 • Norwich
 • Sheffield United
 • Southampton
 • Tottenham
 • Watford
 • West Ham
 • Wolves

Norwich vant Championship foran Sheffield United, der begge lag er klare for Premier League neste sesong.

Huddersfield, Fulham og Cardiff rykket ned. Play off til den siste plassen i Premier League står mellom gamle storlag som: Leeds, Derby, WBA og Aston Villa. Ofte mer bingo enn noe annet, er det et vanskelig nåløye å passere.

Stjernespiller forlater England!

De to første PO kampene endte med følgende resultater: Derby – Leeds 0-1 og Aston Villa – WBA 2-1, der omkampene spilles 14. og 15. mai. Finalen spilles på Wembley 27. mai.

Andre viktige datoer du bør få med deg:

18. mai er det FA-cup finale på Wembley, mellom Watford og Manchester City. Vinner City, spiller Wolves Europa League kommende sesong.

29. mai er det Europa League-finale mellom Chelsea og Arsenal i Baku.

1. juni, selve rosinen i fotball-pølsa, Champions League-finalen mellom Liverpool og Tottenham. Spilles i Madrid, på Atleticos hjemmebane, digre Wanda Metropolitano Stadion.

Følg Vargas12.com på Facebook og få det første av det siste, når rike lag skal handle de beste spillerene i sommer.

Vargas

Solskjær kan handle fra 9. juni!

De fleste som har fulgt Manchester United den seneste tiden, skjønner at det blir store utskiftninger i troppen til Ole Gunnar Solskjær, som kan handle nye spillere fra 9. juni. Som sjef på Old Trafford, har han ansvaret for at laget skal vinne så mange kamper som mulig, da må de råtne eggene ut av kurven – litt brennkvikt.

Allerede 9. juni åpner overgangsvinduet for Premier League og varer til 31. august. Nordmannen råder over en stor stall med spillere, flere av disse står allerede uten kontrakt, noen vil bli satt på transfer-listen andre vil få beskjed om at de er en del av framtiden til Manchester United. En spiller som mange peker på som det største problemet for Solskjær, er en spiller som ikke spiller mye fotball.

Mannen med gullbuksene, mannen som klarte å tuske til seg mer penger enn noen andre i Manchester United-stallen, når han kom fra Arsenal i bytte med Henrikh Mkhitarjan, nemlig, Alexis Sánchez. Kanskje tidenes flopp i engelsk fotball, har ikke levert over hodet og kostet klubben millioner av pund. I skrivende stund runder lønnsutgiftene hele £30 millioner, og spilleren har ikke spilt 30 fulle kamper engang. Slikt kan ruinere en fotballklubb, heldigvis for Manchester United, er det penger nok i den klubben.

Solskjær kan handle fra 9. juni, fordi overgangsvinduet ble endret i fjor sommer, for å gi alle lag muligheten til å handle ferdig innen 31. august.
Solskjær kan handle fra 9. juni

Manchester United er en falmende stjerne på fotball-himmelen, kan Solskjær berge stumpene? Foto: Pixabay

Grunnen til at lønna til Sánchez er et problem, er ikke bare at han ikke spiller fotball og tapper klubben for enorme beløp, men det faktum at andre spillere, som spillere mye mer og gjør det godt sportslig, åpenbart vil ha mer i lønn. David de Gea, en av de beste målvaktene på kloden, går og venter på ny og forbedret kontrakt og vi ser hva det gjør med konsentrasjonen hans. Spanjolen slipper inn tabbemål i hver eneste kamp, som påfører Solskjær bitre nedsalg og dårlige resultater.

Å sette inn reservemålvakten blir som å pisse i buksa for å holde varmen, det holder en stakket stund. David de Gea har vært tryggheten personlig, blitt kåret til klubbens beste spiller i fire av de fem foregående sesongene, men har sluppet inn flest mål i sin karriere denne sesongen. Det er selvsagt svært uheldig for den nye manageren også.

Paul Pogba, franskmannen som ble verdensmester i fjor sommer, har ikke levert varene, han flørter med Real Madrid og vil forlange en enorm lønnsøkning for å bli værende på Old Trafford, kanskje bør Solskjær selge og heller handle nytt. Pogba blir uansett ingen billig spiller for Zinedine Zidane – som har tatt over storklubben på ny.

Vi har vært inne på det før, Ole Gunnar Solskjær, har tatt på seg litt av et ansvar. Nå kan han endelig få vise hva han duger til. Kjøper han spillere som kommer inn på laget og blir en suksess, blir jobben utvilsomt enklere. Men det er lettere sagt enn gjort. Stjernene skal fungere med hverandre, det er mange kritiserer som skal på plass, ikke bare på banen, men også det sosiale utenfor fotballen med familie og alt som følger med. Manageren er viktig også i en slik fase.

Fra 9. juni kan altså Solskjær begynne å bygge sitt Manchester United, men du vil neppe få se mange nordmenn komme inn portene på Old Trafford denne gang, noe Solskjær fikk kritikk for da han tok over Cardiff og fylte stallen med gode venner fra Norge. Ryktebørsen kommer til å bli fylt med store navn og enorme summer. Det er ventet at den nye sjefen vil få handle fritt så lenge han selger spillere først. Det alene blir ingen enkel oppgave. Alexis Sánchez er ferdig i Premier League for godt, da ingen lag har råd til hans lønnskrav.

Ekspertene mener det er viktig at managere for de største klubbene i det minste får et par overgangsvindu, for å kunne bygge sitt eget lag, før man blir bedømt på jobben man gjør. Det betyr at Solskjær bør få sommerens overgangsvindu som stenger 31. august og minst et til. Som er fra 1. januar – 31. januar 2020. Men det er betydelig vanskeligere å kjøpe midt i sesongen, når lagene er i full gang med kamper. Det er i sommer Solskjær bør gjøre en meget viktig jobb. Fjerne alt ‘ugresset’ i klubben og få inn nytt ‘friskt, grønt gress’ som kan gro og vokse seg inn i fansens hjerter over lang tid.

Det er også kristianunderens filosofi. Handle ungt og investere på lang sikt.

Interessen for Manchester United er enorm i Norge og i norske medier, men den er mye større i England og nesten like stor i verden for øvrig. Få lag har større fanbase enn klubben som ledes av en norsk fotballtrener, det hele er fortsatt surrealistisk, men også utrolig spennende. De fleste nordmenn med sundt bondevett, ønsker selvsagt at Ole Gunnar Solskjær skal lykkes i jobben. Derfor vil vi finne flere navn på gode spillere, flere ganger daglig i norske nettaviser, som linkes til Manchester United, gjerne som redningsmann for storklubben.

Lykkes Manchester United å ta seg til Champions League, via å bli nummer fire på Premier League-tabellen, vil det genere et hakk opp på kvaliteten av spillere som takker ja til å spille på Old Trafford. To kamper og seks poeng å sloss om, det kan være for lite når det er tre poeng opp til den viktige fjerdeplassen, når lagene man sloss med er Chelsea og Arsenal, blir det ikke enklere.

Målsetningene for eierne, styret og alle som elsker Manchester United er selvsagt å vinne trofeer, aller helst de gjeveste som Premier League og Champions League. Men, når vi ser hva Manchester United driver med på fotballbanen, sammenlignet med Barcelona, Ajax, Liverpool og Manchester City, er det lysår mellom kvaliteten på lagene. Her snakker vi Fiat mot Lamborghini. Gampefotball, måk og mæl mot tiki-taka og kvalitetsfotball.

Derfor er jobben Ole Gunnar Solskjær har takket ja til, så vanskelig.

Han har til nå forsøkt å kopiere sin mentor, Sir Alex Ferguson. Men hvor smart er det egentlig? Bør han ikke bygge sitt eget lag på egne premisser og bli husket for å gå sine egne veier, framfor å forsøke å bli en legende som ikke lar seg kopiere? Vi bare spør.

Skal Solskjær lykkes må han vise at han har Manchester United-DNAet og få spillerne sine til å forstå hva det betyr å ikle seg den røde drakta. Da nytter det ikke å løpe rundt på banen som antiloper med forherlige tanker om seg selv og egne ferdigheter. Man må rett og slett lære spillerne å blø for drakta, spille hverandre gode gjennom iherdig innsats og løpe mer enn det andre laget. Statistikken viser at Pogba og co. sluttet å løpe idet Solskjær fikk sin permanente kontrakt. Det er i grunnen ganske dårlig gjort.

Det tyder også på at det er en feilslått mentalitet i spillergruppa, der spillerne lett snur ryggen til sjefen og ‘kaster ham under bussen’ for å berge sitt eget skinn. Det er disse spillerne med feil innstilling til hva det betyr å spille for Manchester United, Solskjær må få vekk. Den innstillingene flere av spillerne har vist i det siste, ville aldri ha skjedd under Fergusons regime, spillerene hadde ikke tatt sjansen. Den respekten mangler sannsynligvis Solskjær ennå.

Tenk hvilke erfaringer Pep Guardiola og Jürgen Klopp sitter på, med sine karrierer som managere. Ja, Solskjær har da fått litt luft under vingene han også, men langt mer som spiller enn som manager. Så langt i sin karriere har han noen suksessfylte år i Molde, få måneder i Cardiff og enda kortere tid i Manchester United. Skal den falmende storklubben unngå å miste ansikt fullstendig – bør selvsagt nordmannen få tid til å snu den negative trenden. Spørsmålet er, skulle nær sagt som vanlig, om styret og eierne har tid nok.

Uansett hvilke spillere og store navn som kommer til Old Trafford, har man ikke den riktige innstillingen, er man ikke viktig nok for laget. Det er mellom ørene suksessen til den enkelte spiller sitter, det er den viktigste jobben Ole Gunnar Solskjær må gjøre. Få spillerne til å tro på hans langsiktige plan og fotballfilosofi.

Full pupp og rett på mål.

Vargas

Champions League-semifinalene klare!

Champions League-semifinale klare Ajax er tilbake i Europatoppen.

En gruppe purunge menn i hvite og røde drakter, skulle til Italia for å se hvordan fotball spilles på øverste nivå, av Ronaldo og resten av Juventus-laget, ‘den gamle’ dame skulle bare cruise gjennom kvartfinalene som soleklare favoritter. Slik gikk det ikke. Juve ble slått ut av ungdommelig mot, kraft og teknikk. Ajax er tilbake i toppen av europeisk fotball.

For nøytrale fotballtilhengere som heier litt ekstra på underdogen, er det slike resultater som gleder et fotballhjerte framfor noen. At et ungt og uferdig lag skal gå til semifinale i Europas tøffeste turnering, er intet mindre enn fantastisk. Når måten det blir gjort på, rammer storlag som Real Madrid og Juventus på veien – vil mange ha nettopp lille Ajax som favoritter videre i turneringen.

Champions League-semifinalene klare Ajax er tilbake i toppen, men absolutt ingen kasteball i europeisk fotball.

Nederlenderne er kjente langt utenfor Europa for sitt glimrende ungdomsakademi, som har fostret en lang rekke toppspillere til de aller beste lagene i Europa. Johan Cruyff, Marco van Basten, Dennis Bergkamp og Patrick Kluivert er navn du sikkert kjenner godt. Alle disse og mange med dem – lærte alt de senere viste til verden på “De Toekomast” som betyr ‘fremtiden’. Ledere og trenere fra hele kloden, besøker dette akademiet hvert eneste år.

Problemet for oss som liker overraskelser og fotballeventyr, det kan ofte være over før man virkelig har begynt å glede seg over hvor langt dette skal kunne gå. Tottenham er neste lag ut, men de mangler Harry Kane grunnet skade og fantastisk Son som må sone. Vi går rundt og øver på de nederlandske glosene i den tro at Europas nye wonderboys skal til finalen, som spilles på Wanda Metropolitano Stadion i Madrid 1. juni. Der venter Barcelona eller Liverpool.

Innen den tid har unggutten i Ajax skjønt at de er blant de aller beste i Europa.

Om de kommer til finalen i Champions League og blir undervurdert av sine motstandere, skal du ikke se bort i fra en av de aller største overraskelsene i moderne fotballen, siden Leicester vant Premier League i 2016. Manchester City tapte for Spurs i en ellevill kvartfinale, Juventus tapte for Ajax, Bayern München kom aldri i gang og Real Madrid har en av sine svakes sesonger på mange år. Det er kun Barca og et Liverpool i knallform igjen, nå ligger det duket for Ajax-fest. Legg deler av sommerferien til Amsterdam.

Champions League-semifinalene klare – Ajax tilbake i toppen!
Foto: Wikipedia.org

Det faktum at Ajax-spillerne tjener mindre på ett helt år enn det Christiano Ronaldo tjener på samme tid, betyr ingen verdens ting. For de nederlanske spillerne er det framfor alt en ære å få komme til Allianz Stadium i Torino. At Juventus hadde €395 millioner i omsetning forrige sesong og Ajax kun €92 millioner, er av svært liten betydning. Det er spillernes innstilling til kampen(e) som betyr noe. Og mål. Ajax fortjente avansement og har derfor slått ut to av de største favorittene i turneringen. De har spilt fantastisk underholdene fotball.

At Ajax har lykkes med sin unggutter er lett å se nå når vi har fasiten på bordet, men det er ingen selvfølge at så mange unge, store talenter velger å bli værende i klubben, når millioner av Euro venter på dem i betydelig større klubber. Det er utvilsomt årsaken til den sportslige suksessen i Ajax, at klubbledelsen har klart å ta vare på enheten, med det yngste laget i turneringen, bør også være en vekker for lag som bruker milliarder av pund og Euro gjennom flere år.

Her er det noen få spillere utenfor Ajax-akademiet, bortsett fra målvakten Onana (23), som kommer fra Samuel Eto’os ungdomsakademi i Barcelona, veteranene, Huntelaar (35) og Lasse Schöne (32), samt Veltman (27), Tadic (30) og Daley Blind (29) som er spillere fra andre klubber, ellers kun egenproduserte unge menn. Treneren, Erik ten Hag (49) vil nok også få en liten lønnsøkning etter å ta tatt laget sitt betydelig lengre enn mange turte å spå før kampene startet i høst.

Hvor lenge de blir værende i Ajax nå, når de har fått skinne på den aller største fotball-scene over tid, er vanskelig å spå. Kapteinen på 19 år, Matthijs de Ligt, merk deg navnet og alderen, skal ifølge Barcelona-sjef, Bartomeu, være enige med Ajax allerede, overgangssum: €80 millioner. Den brasilianskfødte spissen, David Neres (22) linkes til mange storklubber, deriblant Manchester United.

Hodestøtet og målet som avgjorde kampen mot Juventus, kunne ha vært signaturen som gjør Matthijs de Ligt til Barca spiller fra i sommer. Også Frenkie de Jong (21) er klar for den spanske storklubben fra 1. juli. Midtbanespilleren, Donny van de Beek (22) som også gjorde en flott mål mot Juventus, er ventet å bli solgt for betydelige summer i sommer fra Ajax.

Vi som ønsker at Ole Gunnar Solskjær skal ha suksess på Old Trafford, ønsker åpenbart at han bør hente flere av de unge stortalentene fra Ajax, men henter han et par, bør vi si oss fornøyd. Det er som sagt mange om benet. Alt avhenger altså om Solskjær får Manchester United til Champions League – neste sesong. Det skal ikke forundre oss mye om også styrtrike Wolves, henter noen av disse unge perlene til Molineux Stadium, men det er kanskje en sesong eller to for tidlig.

Det er travle dager for gryende stjerner i Ajax. De spiller altså semifinale i Champions League mot Tottenham 30. april. 5. mai spiller Ajax finale i den hjemlige cupen mot Willem II og sloss om seriegullet mot PSV. Selvsagt blåser det på toppene for de beste lagene, det er slik de ønsker det og det er dette de har jobbet så målrettet i mot i Ajax i alle år. De er tro mot sin egen filosofi, bygger egne spillere og gjør alt de kan for å beholde disse lengst mulig.

Det er det vi ser resultatet av i dag. Når Ajax gjør det motsatte av de fleste andre markante lag i Europa. Satser på egne krefter, bygger stein på stein og får igjen for strevet ved å slå ut de aller beste når ungguttene blomstrer for fult. Må de selge egenproduserte spillere selger Ajax med enorm profitt.

Liverpool knuste Porto over to kamper og er klare for semifinalen. Barcelona hadde få problemer mot et tannløst Manchester United. Dermed blir det Ajax-Tottenham og Barcelona-Liverpool som skal jakte finalen.

Semifinalene spilles over to kamper, den første tirsdag 30. april, mens omkampene spilles én uke senere, tirsdag 7. mai. Finalen spilles i Madrid 1. juni og blir sett av 200 millioner mennesker verden over, ca 800.000 fra Norge.

Ajax-Liverpool må vel sies å være en adri så liten drømmefinale for mange.

Vargas

Pin It on Pinterest