Merittert manager til Premier League-klubb

Merittert manager til Premier League-klubb. Fordi Premier League er i ferd med å tiltrekke seg de store navnene. Også på manageren-siden er det stadig store navn som kommer. Pep Guardiola og Jurgen Klopp får konkurranse. Spanjolen Julen Lopetegui har signert kontrakten med Wolverhampton Wanderers. En klubb i krise, men kun hva poeng angår.

Estimated reading time: 4 minutter

Julen Lopetegui

Wolves har fansen, spillerne, stadion, fasilitetene, pengene og infrastrukturen til å bli et storlag.

Les også: Krisen i Wolves fortsetter

Det er ikke annet enn seierne, målene og poengene som mangler, og dette kan ses på som en vits eller et billige poeng. Men det er faktisk helt på alvor.

Om Wolves nå får på plass en spillestil, en spiss som gjør mål, som gjør at laget begynner å vinne kamper. Så er Wolves det laget i Premier League som vil ta mest poeng, etter VM – tror vi.

Klubben har jo klassespillere på hver eneste plass på laget. Av internasjonalt kaliber, blant disse er det mange portugisere, fortsatt.

Erfaring

Årsaken er en spanjol med bred erfaring. Merittert manager til Premier League-klubb, Julen Lopetegui er endelig klar for Wolves. Etter tredje forsøk lykkes endelig eierne Fosun med sitt førstevalg.

Vi tipper at Julen Lopetegui er den siste viktige brikken som har falt på plass, for at Wolves-spillerne begynner å forstå hvordan få ballen i mål. Så enkel er faktisk fotballen.

Det er ikke bare spissenes ansvar, men lagets fulle ansvar. Å vinne fotballkamper.

Det har ikke vært mye engasjement, innsats eller mål å juble for, for Wolves-fansen denne sesongen. Men nå kan det være duket for suksess. Vi som elsker Wolves er dog tvunget til nok engang å være tålmodig. Men plassen i Premier League er reddet med ny manager på plass.

Merittert manager til Premier League-klubb

Wolverhampton Wanderers

Julen Lopetegui er altså en merittert fyr som har bevist at han kan hente trofeer og vinne, med Sevilla. Det er det ikke så mange andre manager som har gjort av de Wolves har fått tak i tidligere. Derfor er forventningene enorme til 56-åringen.

Wolves som klubb og fansen rundt om i verden har vært langt nede. Helt siden Nuno Espirito Santo forlot klubben etter sesongen 2020/2021. Bruno Lage ble en parentes uten suksess, foreløpig ligger Wolves på nest sisteplass i Premier League, etter kun to seire på 13 kamper.

Nå viskes det allerede om Europa League grunnet den nye manageren Julen Lopetegui. Årsaken er altså denne spanjolen som har gjort det bra med Spania som landslagssjef, med Real Madrid, Porto og altså Sevilla.

Fosun International, kineserene som eier Wolves har mye penger på bok. De er blant de aller rikeste eierne i England og kan gi julen Lopetegui det han ønsker seg. Vi forventer endel kjøp i januar og at den nye manageren får bestemme alt rundt kjøp og salg. Som jo er viktig for at manageren skal få bygge sitt lag.

Merittert manager til Premier League-klubb og det er jubel i Wolverhampton by og Wolves som klubb.

Suksess

Ikke alltid, men veldig ofte er det nok å endre manager, for å få bedre resultater på banen innen fotballen.

Årsaken til at vi er så pro Julen Lopetegui er at han har enorm erfaring med store klubber og store fotballnavn. Det var Julen som gav Ruben Neves kapteinsbindet i Porto. Som dermed ble den yngste kaptein i Champions League.

Ruben Neves, som nå er Wolves-kaptein og lagets beste og viktigste spiller, har uttalt at Julen Lopetegui er en meget god og viktig manager, han selv har et meget spesielt forhold til. Kan godt hende Ruben forsvinner allerede i januar, til Barcelona eller andre storklubber.

Vi vet han er god nok, men skulle han bli værende i Wolves, mot alle odds, så er det Julen Lopeteguis ære.

Merittert manager til Premier League-klubb, endelig er Lopetegui bekreftet.

Med stor suksess i Portugal og Spania, vil det ikke være en selvfølge med suksess i England og Premier League. Men det er en spanjol som gjør det greit i Manchester City. Uten sammenligning forøvrig, så har ikke Julen helt ulik Pep Guardiolas spillestil i Manchester City.

Julen Lopetegui ønsker angrepsfotball, ballbesittelse og mål. Det er faktisk nettopp det Wolves trenger nå.

Vargas

Spanjol ny sjef i Wolves

Spanjol ny sjef i Wolves. En manager med masse erfaring og et vinner-snitt på 58 prosent etter 377 kamper. Nå tar Julen Lopetegui (56) over den tradisjonsrike klubben. En liten forskjell fra standarden Wolves har hatt, Julen er spanjol – ikke portugiser.

Estimated reading time: 5 minutter

Spania og Real Madrid

Jorge Mendes, verdens mektigste fotballagent er “skyld i” at halve Portugal spiller for Wolverhampton Wanderers. Og selvsagt er også Jorge Mendes Lopetegui sin agent. Slik han var for Bruno Lage som nylig måtte forlate Wolves.

Spanjol ny sjef i Wolves. Julen Lopetegui kan være rett mann for jobben, fordi han har såpass med erfaring fra både klubb og landslag, at han kjenner til flere av spillerne i klubben fra før. 56-åringen har vært sjef for det spanske landslaget fra 2016 – 2018.

Rett før han tok jobben ble han tilbudt jobben i Wolves, takket ja, men ble headhuntet til jobben som landslagssjef. Deretter, rett før VM 2018 fikk det spanske fotballforbundet vite at Julen hadde en muntlig avtale med Real Madrid. Da fikk Julen Lopetegui sparken på flekken, bare timer før VM skulle starte.

Det gikk som det måtte gå for Spania, fiasko og rett ut under ledelse av Fernando Hierro. For Lopetegui gikk det ikke særlig mye bedre som sjef for Los Blancos. Han ble ansatt 15. august og sparket 18. oktober i 2018.

Spanjol ny sjef i Wolves
Julen Lopetegui Foto: Wikipedia.org
Spanjol ny sjef i Wolves
Jeff Shi er Fosuns sterke mann i Wolves Foto: DailyMail.co.uk

Sevilla

Om det ble tildels fiasko med Spania og Real Madrid, ble suksessen desto større i Sevilla. Julen Lopetegui ble ansatt i den spanske storklubben 15. juni 2019. Og tok laget til Champions League med fjerdeplass i La Liga på første forsøk.

I august året etter vant Sevilla Europa League etter seier 3-2 mot Milan i finalen. Julen Lopeteguis første trofé var et faktum.

Siden sesongstart i år gikk det dårlig med Sevilla. Fansen i Spania mener at det skyldes dårlig styring og manglende satsning fra klubbledelsen. Vi har sett på resultatene og det er svake greier. Julen Lopetegui ble den som måtte ta på seg skylda og gå, etter lang tid med svake resultater.

Siste kamp ble 5. oktober 2022 med hjemme tap 1-4 for Dortmund.

Wolves are now set to hold formal talks with Lopetegui and his agent Jorge Mendes, as part of a thorough recruiting process for Lage’s replacement, according to The Athletic

DailyMail.co.uk

Men det er altså koblingen til Jorge Mendes og en rekke av spillerne i Wolves. Ruben Neves er Wolves’ største stjerne, han debuterte for Porto som kaptein som den yngste i Champions League, 17 år gammel. Trener for Porto den gang? Julen Lopetegui. Spanjolen var sjef i Porto fra 2014 – 2016.

Som manager for Spania hadde Lopetegui erfaring med klubbens nye spillere, Diego Costa. Og han kan få Adama Traore, som også er spanjol, til å signere en ny kontrakt med Wolves. Fra før har klubben Jonny Otto, som også har landskamper for Spania.

Jorge Mendes

Nå er spanjolen i samtaler med klubben han takket ja til i 2016. Og vi er sikker på at han takker ja til jobben, all den tid det er hans agent, Jorge Mendes som styrer forhandlingene. Og Jule Lopetegui kjenner de fleste spillerne godt.

Fosun International som eier Wolverhampton Wanderers – har hårete ambisjoner. De brukte 1,2 milliarder kroner på fem spillere i sommer, deriblant Matheus Nunes (23) for nær £40m.

Nå vil eierne ha på plass en manager som kan få Wolves til å bli en suksess, slik den gamle storklubben en gang var. Er det noen som kan klare det så er det Julen Lopetegui, men han må få tid. Spanjol ny sjef i Wolves og det er Julen Lopetegui.

Vi ser for oss at Mendes hamrer ut en gullkantet femårs kontrakt til Julen Lopetegui, hvor Champions League er målsetningen for Fosun og Mendes. Superagenten, som har både Ronaldo og Mourinho på kontrakt er også sterkt knyttet til Fosun med sitt selskap GestiFute, som er deltid av nettopp Fosun.

Nå venter vi bare spent på å få bekreftet de gode nyhetene, at Julen Lopetegui bli ny sjef på Molineux.

Vargas

Carlo Ancelotti tilbake til Real Madrid!

Carlo Ancelotti tilbake til Real Madrid! Noe overraskende forlater italieneren Everton etter en brukbar sesong i Premier League. Ancelotti er blant veteranene i denne bransje, men han har blitt en nomade også. I 2013-2015 var han manager for nettopp Real Madrid, men har siden forsøkt seg med blandet hell i en rekke forskjellige klubber.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Vunnet mye

Kilder i Spania hevder å vite at det er gjort en gentleman agreement mellom manageren og storklubben. Men det vil ikke komme noen offisielle uttalelser all den tid 61-åringen er under kontrakt med Liverpool-klubben. Carlos Ancelotti har vunnet det meste og er en merittert trener.

Lest denne? Liverpool henter fransk midtstopper

Carlos Ancelotti har vært manager for de fem største klubbene i Italia, PSG, Real Madrid, Chelsea, Bayern München, og nå sist Everton i Premier League. Han har vunnet en hel haug med trofeer, blant annet Premier League med Chelsea og Bundesliga med Bayern München. Men det gjeveste vant han med nettopp Real Madrid daa de hevet Champions League-trofeet i 2013-2014-sesongen.

Carlo Ancelotti tilbake til Real Madrid! Fordi han er en faren manager som har vunnet mye.

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane hadde ikke den suksessen han håpet på etter å ha tatt Real Madrid til tre Champions League-trofeer etter hverandre. Da han overraskende kom tilbake til hovedstadslaget. Det er fortsatt i det blå hvor Zidane vil havne, eller om han tar et friår eller to. Klubber som trenger nye manager finnes over hele Europa denne sommeren.

Se ikke bort fra en av de beste spillerne og blant de mest meriterte managerne i historien – tar over en ny stor klubb. Han venter bare til det passer ham godt nok.

Carlo Ancelotti tilbake til Real Madrid!

Carlo Ancelotti tilbake til Real Madrid! Og dette er nok mest overraskende for fansen i England, som i Spania.

Carlo Ancelotti’s return to Real Madrid ‘will be announced in the next few hours’ with Italian boss poised to shock Everton by leaving and starting a second spell at the Bernabeu as Zinedine Zidane’s successor

DailyMail

EM 2021 som skulle vært EM 2020, sparkes i gang 11. juni. Det er viktig for de fleste storlag å få på plass en ny manager i god tid før neste sesong, men at dette kan bli påvirket av det digre mesterskapet som går helt til 11. juli.

Lest denne? Dortmund selger Haaland i sommer

Klubb-bytte

Mang en manager bytter klubb når fotballsesongene er over rundt om i Europa. Det blir lagt merke til, særlig når det er de potensielt største klubbene som gjør viktige endringer. Massimiliano Allegri f.eks, tar over “Den Gamle Dame” siden klubblegenden, Andrea Pirlo fikk sparken i Juventus.

Wolves kommer sannsynligvis til å ansette Bruno Lage. Den tidligere Benfica-sjefen har vært arbeidsledig mer enn et år, og ser nå til å ta over for populære Nuno Espirito Santo på Molineux. Bruno Lage venter på å få arbeidstillatelse i Storbritannia, noe klubben mener kun er en formalitet.

For alle oss som følger med Premier League, er det alltid spennende å se hvilke managere som kommer og går.

Se ikke bort fra at ringreven José Mourinho dukker opp i Premier League igjen, en gang til. Etter å ha vært i Chelsea i to perioder, så Manchester United og Tottenham. Nå er han foreløpig i ferd med å bygge opp Roma i La Liga. Hvor han lar tidligere Manchester United-spiller, Henrikh Mkhitaryan (34) få forsette på lån fra Arsenal. Som de fleste vet har også portugiseren vært manager i Real Madrid, fra 2010-2013.

Everton

Ancelotti tok over Everton etter at Marco Silva fikk sparken midt i forrige sesong. Da havnet “The Toffees” på 12.plass. Men etter en god start denne sesongen gikk det ikke mye bedre til slutt. Everton havnet på en skuffende 10. plass.

Vi tipper dog at endel Everton fans er overrasket og skuffet over at Ancelotti går nå. Men hva annet kan han gjøre når verdens største klubb ønsker hans tjenester? Carlo Ancelotti tilbake til Real Madrid!

Hvem som tar over hos Everton er fortsatt usikkert, naturlig nok, men det finnes favoritter fra odds-ekspertene. Eddie Howe, Rafa Benitez (usannsynlig da han er levende legende i Liverpool) og nevnte Nuno Espirito Santo er populære spill.

Vi tar med til slutt at Crystal Palace har tatt farvel med Roy Hodgson og behøver derfor en ny sjef. Frank Lampard, Eddie Howe og Sean Dyche er favorittene, foreløpig. Vi tror det blir en rekke endringer på manager-siden i løpet av sommeren. Vi lover å holde deg oppdatert.

Når Carlos Ancelotti vandrer ut på vakre Bernabeu for å bli presentert som Real Madrid-manager snart, og for andre gang, blir det hans tiende profesjonelle klubb. 61-åringen har vært i gamet siden 1995, da han var sjef i Reggiana i Serie A.

Kilde: Marca

Vargas

Dortmund selger Haaland i sommer

Dortmund selger Haaland i sommer for å få penger til flere nye spillere. Verdens dyreste nordmann vil gå til Manchester City, Chelsea, Barcelona eller Real Madrid. Vi er helt sikre på at toppscoreren i Champions League vil gå til en av tre, fire rikeste klubbene i verden – fordi det er få andre som kan betale så mye penger.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Best i verden

Vargas12.com bruker å ha rett i de fleste spådommer og påstander vi kommer med i fotball-sammenheng. Vi har tippet riktig vinner av Premier League. Vi har et stort nettverk vi følger av de beste fotball-journalistene og skribentene i Europa. Og vi leser en rekke nasjonale og internasjonale aviser og nettaviser, daglig. Vi tror f.eks at Wolves’ neste manager blir sannsynligvis, Bruno Lage.

20-åringen fra Bryne, Erling Braut Haaland vil bli Norges desidert dyreste spiller når han blir signert av en ny klubb. Prislappen kan bli både én og to milliarder kroner. Det er det det koster for en ung måltyv av jærbuingens kaliber. Og han gjøre ett mål i snitt i hver klubbkamp han spiller. Det er sensasjonelt.

Om Erling Braut Haaland kan bli best i verden? Selvsagt kan han det. Han er faktisk på god vei mot å bli den største stjernen på kloden i en idrett som spilles av mange millioner mennesker. Og han er norsk. Det er jo veldig stas, da.

Dortmund selger Haaland i sommer
Erling Braut Haaland blir en gullkalv for Dortmund Foto: Pinterest

Overgangsvinduet

På noen få år har Erling Braut Haaland gått fra Bryne, til Molde FK, til Red Bull Salzburg til Dortmund, hvor han har bøttet inn mål. I samtlige klubber, prisen har dermed økt i takt med solid nettsus. Å bli toppscorer i Champions League, med ti mål på åtte kamper, er en bragd i seg selv. Å være så ung, sterk og målfarlig gjør ham svært ettertraktet for andre rike klubber.

Uansett hvor neste destinasjon blir for unge Haaland, vil han kunne tjene drøyt hundre millioner kroner per år. I tillegg kommer personlige sponsoravtaler som kan gi ham tett opp til det samme beløpet. Landslagsspissen er fritt vilt og vil være sommerens store ‘snakkis’ på et spesielt overgangsvindu.

Spesielt fordi det har vært krevende tider i hele fotball-Europa grunnet nedstengning og ingen tilskuere på tribunen. Men også tungt og vanskelige for mange klubber som ikke har mottatt de samme reklameinntektene, all den tid det ikke har blitt spilt fotball i mange land, på veldig lenge.

Overgangsvinduet åpner 9. juni og vil være åpent i 12 uker, til 31. august.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund ikke selge og de vil helst ikke selge heller, men Erling Braut Haaland vil nok tjene så mye han kan, så rakst som mulig. Og da bør han vekk fra Tyskland. Mye fordi han må betale 50 millioner kroner i inntektsskatt i Dortmund. I mange andre land slipper han unna med betydelig mindre. Det er grunn god nok til å bytte klubb nå.

Dortmund selger Haaland i sommer for å frigjøre store summer til nye unge stortalent. Men også fordi spilleren selv ønsker seg vekk og til en større klubb, tror vi. Dortmund skal spille Champions League neste sesong, men det er ingen hemmelighet at Haaland har betydelig større sjanse til å vinne det gjeve trofeet – i en mektigere klubb.

Kontrakten med den tyske klubben går ikke ut før sommeren 2024, som betyr at Dortmund kan få mye penger for ham om de velger å selge nå. I følge Finansavisen, kan Haaland kjøpe seg ut av kontrakten, for å kunne få gå nå. Kjøpet av et privatfly til 25 millioner kroner er også en av argumentene for at vi tror Haaland ønsker å bytte klubb i sommer.

Det er betydelig lengre å reise til Norge fra Spania – enn fra Tyskland.

Manchester United

Årsaken til at vi ikke har med Manchester United på listen over klubber Haaland kan havne i, er flere. Vi tror det anstrengte forholdet mellom United og nordmannens agent, Mino Raiola, er én grunn. Raiola er som kjent Paul Pogbas agent, og der har det ulmet lenge mellom partene. Den italienske agenten kranglet også mye med Sir Alex Ferguson om spillerkjøp og salg, en rekke ganger.

Samtidig er Pappa Haaland, Alf-Inge, tidligere Manchester City-spiller, både far og sønn er fortsatt fan av de lyseblå. Da går man bare ikke til Manchester United. Til tross for at Ole Gunnar Solskjær kjenner Haaland godt fra tiden i som manager i Molde. Dessuten blir nok prisen for stiv for Solskjærs budsjett.

Manchester United linkes dog til en annen Dortmund-spiss, nemlig briten Jadon Sancho (21).

Vargas12.com følger nyhetsbildet generelt, men internasjonal klubbfotball og Premier League, spesielt. Følg vårt nyhetsbrev, så vil du være blant de første som får vite hvor Erling Braut Haaland spiller – neste sesong.

Vargas

Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves

Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves. Alt tyder på at Norge og Real Madrid-stjernen, Martin Ødegaard går på lån til London-klubben, Arsenal. Manager Mikel Arteta har gode spanske kontakter og ser ut til å lykkes med å hente nordmannen i et så langt – tregt Januar-vindu.

Det er den spanske storavisen, Marca som hevder at Ødegaard bare er timer unna en låneavtale med Arsenal. Real Madrid har hatt en rekke problemer inneværende sesong. Manager Zinedine Zidane har hatt en blandet tillit til Martin, uten å gi unggutten nevneverdig med spilletid.

Lest? På tide å anerkjenne Manchester United-manageren?

Nå går altså Drammens-gutten ut på lån, igjen. Han hadde et suksessfylt låneopphold Real Sociedad, som han kunne ha valgt å reise tilbake til nå, men velger heller London og the Gunners. Å forbli fast i Real Madrid har lenge vært målsettingen, men tålmodigheten til den sindige 22-åringen ser nå ut til å være over. Martin vil forståelig nok spille fotball.

Ødegaard til Arsenal

Ødegaard vil bli værende i London på lån, i kun seks måneder, før han vender tilbake til Madrid til en usikker framtid. Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves – overgangsvinduet er åpent til 31. januar.

Martin Odegaard is just ‘one step’ away from joining Arsenal on a six-month loan deal after becoming fed up with his situation at Real Madrid, according to reports in Spain.

DailyMail.co.uk
Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves
Martin Ødegaard er på vei til Arsenal på lån for Real Madrid Foto: Copyright Kristoffer N. Havn

Wolves har slitt voldsomt i Premier League etter to vellykkede sesonger. Da spissen, Rául Jiménez ble skallet i en hodeduell med David Luiz i slutten av november, stoppet Wolves å vinne kamper. Nå er det den meksikanske spissen som må erstattes. Isolert sett en umulig oppgave for en klubb som Wolves. Jimenez har vært god og bøttet inn mål for Midlands-klubben.

Brasilianeren, Willian José da Silva (29), best kjent som Willian José er dog ingen hvem som helst. Tottenham har vært linket til denne spissen så sent som i sommer.

Willian José har gjort 40 mål i la Liga over to og en halv sesong, i all hovedsak for Real Sociedad. Klubben som Martin Ødegaard har vært på utlån til, fra Real Madrid.

Uten Jiménez har unggutten, Fábio Silva (18) vært eneste rene spiss for Wolves, sammen med hjemvendte Patrick Cutrone, som ikke har Nuno Espirito Santos tillit. Willian José ventes å signere for Wolves på lån, med muligheten for å gjøre avtalen permanent.

Mange skader

Wolverhampton Wanderers har rast nedover tabellen siden Jiménez ble skadet. Etter kampen mot Arsenal, lå Wolves kun få poeng fra toppen av Premier League, men ligger nå helt nede på 14. plass på tabellen. Kun 5 poeng fra nedrykksstreken. Og etter tapet mot WBA nylig, begynte fansen å snu seg i mot den til nå svært populære manageren.

Fotball er og blir en resultatbasert idrett. Alt handler om å vinne nok kamper. Mange fans hevder at denne kampen var den verste under Nunos æra.

Etter to svært gode sesonger med få eller ingen skader, begynte skadene å komme for Wolves også, denne sesongen.

Jonny Otto har vært ute hele sesongen. Nevnte Jiménez vil bli ute på ubestemt tid. Samtidig er den nye venstre backen, Marcal – ute etter en operasjon. Også den lille lynvingen, Daniel Podence har vært ute med skade i tre uker, men kan være tilbake snart. Willy Boly, midtstopperen, var tilbake fra skade mot WBA uten at det hjalp nevneverdig.

Pandemien holder publikum unna

Januar-handelen og pandemien avgjør Premier League. Flere lag på øverste nivå i England, kan sprenge banken i et hvert overgangsvindu. Spørsmålet er om tiden vi er inne i nå rett og slett tillater det. Det er så mye utenforstående som står på spill i England. Pandemien, publikum, Brexit og enorm arbeidsløshet gir ikke akkurat noen feststemning. 

Ødegaard til Arsenal – brasilianer til Wolves – flere klubber vil hente spillere, til tross for utfordringer med Brexit. Låneavtaler er løsninger for klubber som ikke kan eller vil kjøpe spillere i dette vinduet.

Den fordømte pandemien som de aller fleste nordmenn begynner å bli møkk lei. Er ikke særlig mer populær i England – må vite. Men smitten stanser heller ikke Premier League ved den tredje alvorlige nedstengningen på balløya siden mars 2020.

Pandemine holder publikum og fans unna stadionene i uoverskuelig framtid. Det er lov å håpe at det meste er normalisert i starten på neste sesong. All den tid smitten er under en viss kontroll og store deler av verdens befolkning, i hvert fall i Vesten og Europa – er vaksinert.

Vargas

Tottenham snappet Manchester United-linket back!

Tottenham snappet Manchester United-linket back! Nok engang ser det ut til at Manchester United dummer seg ut i et overgangsvindu. Ed Woodward sitter med all makt som direktør, men får det ikke til dette med kjøp av spillere. Ole Gunnar Solskjær er som flere andre Manchester United-managere de siste årene – forbannet og oppgitt. Direkte rasende på styreformannen uten handlekraft.

En mann som er utskjelt av media og av fansen i en årrekke. Ed Woodward er eiernes mann, og han har vært i Manchester United siden Glazer-familien ansatte ham i 2013. Da jobbet han i Glazer-konsernet som økonomisk rådgiver. En av verdens største klubber sliter på toppen, det burde vært ansatt en sportsdirektør, som hadde ansvaret for kjøp og salg av spillere i direkte kontakt med managerens ønske. Slik det er i de fleste andre større klubber.

Lest: Premier League endelig tilbake – hvem vinner?

Tottenham snappet Manchester United-linket back! Uten at Solskjær kan gjøre noe med det. Nok engang må han se spillere som han selv ønsker skal komme til klubben for å utvikle seg og vinne trofeer, forsvinne. Nok engang er det manglende handlekraft fra Ed Woodward som påfører manageren fortvilet frustrasjon.

Gareth Bale

Spissen Jadon Sanco ser ut til å bli værende i Dortmund. Spilleren som står øverst på lista til spillere Solskjær ønsker å forsterke stallen med. Blir for dyr, eller Ed Woodward vil ikke bruke så mye penger som tyskerne ønsker, som er to av samme sak.

Venstre backen, Sergio Reguilon (23) har vært på lån i Sevilla, men er i Real Madrids eie, velger Tottenham framfor Manchester United. Her velger Woodward å takke nei, fordi Real Madrid vil ha med en kjøps-retrett i kontrakten. Noe José Mourinho og Tottenham er villig til å gå med på.

Sergio Reguilon som er en meget god venstre back koster Spurs €30M. spilleren ventes å bli presentert denne uken.

Tottenham snappet Manchester United-linket back!
Sergio Reguilon ble aldri Manchester United-spiller Foto: Wikipedia.org

En annen spiller på blokka til Solskjær ifølge britiske medier er Gareth Bale. Også han ser ut il å glippe for Ed Woodward og Manchester United. Den gamle Tottenham-spilleren er svært nær en overgang til gamleklubben. José Mourinho vil mer enn gjerne få Bale tilbake i Premier League og helst i Spurs-drakt. De to siste sesongene har vært et mareritt for waliseren i Real Madrid.

Gareth Bale kostet €100M. når han signerte for Real Madrid 1. september 2013. Et beløp som på den tiden var verdens dyreste fotballspiller. Nå ser det ut til at Dele Ali er med i en byttehandel med Bale, der det er penger i mellom i tillegg. Dele Ali vil dermed bli Real Madrid-spiller, en overgang de færreste har sett for seg, all den tid briten har slitt de siste sesongene for Tottenham.

Mange overganger

Overgangsvinduet er åpnet til 5. oktober, men innen den tid har mye vann rent gjennom Themsen, mange kamper er spilt. José Mourinho er desperat at etter å forsterke laget. Særlig etter det forsmedelige tapet for Everton – på hjemmebane, i første kamp. Mourinho har flørtet med tanken på å få signert Alexander Sørloth også, men trønderen er på god vei til tyske RB Leipzig. En overgang som er verdt £25M.

Det vil utvilsomt komme mange overganger som vedrører klubbene i Premier League. Spillere kommer og spillere går. Kanskje settes det igjen milliard-rekord, til tross for vanskelige tider med Corona-trusselen hengende over ball-øya. På ny er strenge restriksjoner satt i verk, som kan forsinke publikum til å komme tilbake på arenaene.

Manchester United har signert kun én eneste spiller, dog et fantstisk bra og viktig kjøp da Donny van de Beek signerte. Solskjær har vært veldig klar på at han trenger flere spillere og særlig en venstre back og en midtbanespiller. Hva som skjer med mye omtalte Paul Pogba vites ikke før vinduet stenger.

Overganger og rykter

Arsenal solgte sin målvakt, Emiliano Martinez til Aston Villa for £20M. Og Mikel Arteta har klart å beholde sin toppscorer, Pierre-Emerick Aubameyang som har signert en ny treårskontrakt. Ukelønn: £350.000. Rundt 4 millioner kroner.

En annen spiller som lenge var linket til Manchester United har vært Jack Grealish hos Aston Villa. Men den engelske midtbanespilleren har nå signert en lukrativ 5-års kontrakt med Villa.

Tottenham snappet Manchester United-linket back! Sergio Reguilon er på vei til Tottenham fra Real Madrid. Alt tyder på at Gareth Bale går samme vei.

Spissen Rhian Brewster i Liverpool er solgt til Sheffield United for £25M.

Wolves savner sår den siste brikken i et nærmest perfekt lag. Høyre vingback, er en posisjon Matt Doherty har hatt i fire sesonger under Nuno. Nå er Doherty solgt til Tottenham for skarve £15M. Wolves er villig til å sprenge banken for å få rett spiller på plass.

Chelsea fortsetter handlingen. Nå er målvakten Edouard Mendy på vei inn dørene på Stamford Bridge fra franske Rennes. West Hams Declan Rice er nestemann på blokka til Frank Lampard, men er ikke villig til å betale €80M. som klubben forlanger.

Slik vil det altså fortsette til langt inn i høstferien. om DU vil vite det aller siste fra England og Premier League – bør du melde deg på vårt nyhetsbrev. Selvsagt er det helt uten forpliktelser og det er helt gratis.

Vargas

Veteran tar over Everton!

Noe overraskende for mange er det faktisk den tidligere Chelsea, Real Madrid, Juventus, Milan, PSG, Bayern München og Napoli manageren, Carlos Ancelotti – som tar over Liverpool-laget i blått. En av de virkelig veteranene i internasjonal klubbfotball. Veteran tar over Everton!

Italieneren har hatt ansvaret i ni klubber siden 1995, men har ikke hatt særlig sportslig suksess den senere tiden. Ancelotti fikk sparken i Bayern, og senest i Napoli.

Lest? Guardiola Ferdig i City?

Som sjef i Chelsea i 2009-2011 vant han både FA-cupen og Premier League og vant 67 og tapte kun 22 av totalt 109 kamper, men en vinner-prosent på pene 61,67. Som kanskje kan ha vært avgjørende for at “The Tofees” valgte nettopp 60-åringen.

Everton ligger på 16. plass av 20 lag, har vunnet kun 5 og tapt 9 kamper. Det er åpenbart for dårlig for et lag med ambisjoner til å sloss om en plass i topp seks. Om Carlos Ancelotti er rett mann til jobben vil vi raskt få svar på da julen er tettpakket med kamper i Premier League.

Italieneren er avhengig av en god start for å få arbeidsro til å bygge sitt lag, og er litt heldig siden overgangsvinduet er bare dager unna, og han kan signere egne spillere som kan forsterke Everton umiddelbart.

Veteran tar over Everton!
Carlos Ancelotti er ny sjef på Goodison Park foto: Wikipedia.org

Veteran tar over Everton!

Carlos Ancelottis erfaring og nettverk av spillere og støtteapparat, er blant de beste i bransjen. Nå har ikke italienske trenere erfaring fra Engelsk fotball i særdeleshet, men den tidligere Chelsea-manageren kan gi Everton et løft på kort sikt, for å få storklubben opp og fram på kort sikt.

It is understood confirmation of Ancelotti succeeding Marco Silva could be announced before Wednesday’s Carabao Cup quarter-final against Leicester.

SkySports

Marco Silva fikk en grusom start på sesongen, og ble den fjerde manageren som ble sparket, bare et par måneder inn i sesongen, og kun etter 15 kamper.

Eieren i Everton, Farhad Moshiri og styreformann, Bill Kenwright har lenge hatt nettopp Ancelotti på blokka. Det er grunn til å tro at erfaring fra en rekke storklubber som avgjørende for at det ble Ancelotti, som har vunnet Champions League med Milan og UEFAs Super cup med Real Madrid.

En manager som har vunnet mer enn de fleste i England, bortsett fra Pep Guardiola og José Mourinho. Selvsagt er det et aldri så lite varp av Everton. Kritikerne som tør å åpne munnen allerede nå, peker på at det begynner å bli lenge siden den italienske ringreven vant trofeer.

Men så sent som i 2015, ble Carlos Ancelotti kåret til verden beste fotballtrener, for sesongen 2013/2014 som trener i Real Madrid.

Trykket har neppe vært større enn det er på øverste nivå i engelsk fotball om dagen. Vi kjenner til at Solskjær tok over i Manchester United, som sendte Mourinho ut i arbeidsledighet, han fikk ta over Tottenham, etter at Mauricio Pochettino fikk sparken etter en dårlig start.

Arsenals Unai Emery ble byttet ut med assistent-manager, Freddy Ljungberg. 

Watford orket ikke flere tap under Javi Garcia, som fikk fyken allerede i september, hentet så inn Quique Flores, som har vært i klubben tidligere, men han holdt heller ikke mål.

Og altså Marco Silva, som ikke lenger hadde tillit i Everton.

Aldri før har Premier League hatt så mange personligheter, så mange store navn på sidelinjen som nå, som managere for sine respektive lag. Vi ser for oss at også Arsenal henter inn et stort navn i løpet av kort tid.

Aldri før har vel managere blitt byttet ut etter så kort tid heller. Det er til tider skremmende å se hvor raskt det byttes ut nye trenere i håp om kortsiktig endring av resultater.

Mikel Arteta, spanjolen som er assistent for Manchester City og Pep Guardiola er storfavoritt til å ta jobben i sin tidligere klubb, Arsenal.

Vargas

Managere med størst pengebruk?

Vi skriver om fotball generelt, engelsk fotball spesielt og har vært innom den enorme pengebruken, kanskje særlig i Premier League en rekke ganger. Her får du en oversikt over hvilke managere som har brukt mest, gjennom tidene.

Nå er har vi funnet en liste som forteller hvilken manager med størst pengebruk i Europa. Og ikke overraskende, du har hørt om de aller fleste, mange ganger. Hvem har brukt mest tror du?

Du gjettet selvsagt riktig. José Mourinho.

Nettopp derfor er signeringen av portugiseren til ENIC Internasjonal og Spurs en gåte på en måte. Hvorfor ønsker Tottenham en manager som er mest kjent for å bruke penger som en full sjømann, når klubben er kjent for å ikke bruke særlig mye penger på forsterkninger?

Lest: Egoene i engelsk fotball …

Vi vet at José Mourinho er fornøyd med spillergruppa han har tilgjengelig, men det er før en eneste ball er sparket som Tottenham sjef. Etter to, tre tap, vil nok fisen få en annen lyd, og manageren ønsker å forsterke laget, slik han så ofte har fått lov til, tidligere.

De fleste husker tragedien i Manchester United, før nest siste sesong, da Mourinho krevde ny midtstopper, men Ed Woodward, styreformannen i storklubben som nektet ham kjøpet. Bruk de spillerne du har, svarte knipne Ed.

Så gikk det sakte, men sikkert feil vei med “The Special One” hos Manchester United også, dessverre kan vi ikke se at han skal kunne lykkes i Tottenham uten særlige midler til å styrke laget. Noe penger vil han åpenbart bruke, men ikke i nærheten av de midlene han har brukt på 97 spillerne har han kjøpt i sin karriere.

Nemlig uvirkelige 1,6 milliarder Euro til sammen.

Vi sliter også med å forstå hvorfor José Mourinho skal ha mer enn dobbelt så mye i lønn enn eksempelvis Jurgen Klopp i Liverpool? Er Mourinho så mye bedre tyskeren? Selvsagt ikke.

Lest? Best i Premier League?

Managere med størst pengebruk?

Managere med størst pengebruk?

Arsenals legende, Arsene Wenger er på sjetteplass, men har også en betydelig lenger karriere til å ha brukt nesten 1 milliard euro på. Wenger har også kjøpt flest spillere, av de ti som har brukt mest penger gjennom sine karrierer. 103 spillere har franskmannen hentet.

Deriblant kanskje den beste av dem alle som har spilt på øverste nivå i England, Thierry Henry.

Carlo Ancelotti og Pep Guardiola har brukt 1,2 milliarder euro hver.

Spanjolen har kjøpt 52 spillere fordelt på tre forskjellige lag, Barcelona, Bayern München og Manchester City. Men italieneren Ancelotti, har signert hele 85 spillere fordelt på ni lag. Inkludert Milan og Juventus, samt PSG, Chelsea, Real Madrid, Bayern München og sin nåværende arbeidsgiver, Napoli.

Mange spør seg hvor disse pengene kommer fra, og det med rette.

Når en manager skal tjene 170 millioner kroner på ett år, er det ikke kakelodd, dugnad og vaffelsteking som er bakgrunn for manageren eller spillernes lønn – slik norske klubber har blitt drevet her hjemme.

Lest? Lønningene i engelsk fotball …

Voldsomme summer i omløp hele tiden, det koster alt fra 500 kroner til en tusenlapp å se kamper, særlig i Premier League er det dyrt. TV-rettighetene, antall kamper som vises på TV, gir penger i kassen, samt store beløp fra reklame og sponsorer.

Det brukes særlig mye penger på spillerkjøp, til og fra de antatt beste lagene i Europa. Altså både kjøp og salg. Dette genererer penger i markedet, men noen ganger, før et overgangsvindu stenger, kan det bli panikk-kjøp eller salg, som klubben angrer på i ettertid.

Real Madrid brukte over 3,5 milliard kroner på spillere, bare i juni måned.

I sommer sprengte Real Madrid banken, og sved av bunkevis med Euro. Spanjolenes mektige president, Florentino Perez, angret nok på at han lot gullgutten, Christiano Ronaldo få gå til Juventus. Real Madrid har vært direkte svake over tid etter at portugiseren forsvant.

Manager Zinedine Zidane har dog ikke vært i ‘gamet’ lenge nok til å komme inn på topp-ti listen over de managere i Europa, som har brukt mest penger.

Ifølge anerkjente Deloitte, som har gått Real Madrid-tallene i sømmene for 2018, kommer inntektene fra: Billetter og stadion-inntekter, €174m. internationale- og vennskapskamper, €100m. TV-rettigheter, €174m. og markedsføring, reklame, draktsalg m.m ca €300m. De siste 11 sesongene har Real Madrid økt inntekten – hver eneste sesong. 

Når man har sportslig suksess over tid, tjener man betydelig beløp. Men går det dårlig og trofeene uteblir, går selvsagt inntektene ned tilsvarende, rimelig raskt.

West Ham manageren, Manuel Pellegrini, er kanskje noe overraskende på listen, og som har brukt en drøy milliard euro, men dette skyldes at chileneren var manager for Manchester City i tre sesonger fra 2013 – 2016, og at han har vært i bransjen siden 1988, med totalt 14 lag i beltet sitt, som manager.

En annen fyr vi skal legge merke til er Maximilian Allegri, som også har svidd av en hel milliard euro siden 2003 i 7 forskjellige klubber. Men det er utvilsomt de to siste han har fått veive mest med sjekkheftet. Både i AC Milan fra 2010 – 2014, og ikke minst i suksess-perioden med Juventus fra 2014 og fram til 2019, hvor italieneren tok tre Serie A-mesterskap på rappen.

Managere med størst pengebruk?
Claudio Ranieri foto: BBC.com

Roberto Mancini har signert 79 spillere og tok Manchester City til sitt første seriegull på 44 år, på bekostning av Manchester United, på drastisk vis i siste minutt av siste kamp i sesongen 2011/2012. Landslagssjefen til nåværende Italia, har brukt drøyt 800 millioner euro på 7 klubblag, blant andre Inter Milan i to perioder og tyrkiske Galatasaray.

Claudio Ranieri har også vært i ‘gamet’ veldig lenge. Italieneren sjokkerte til og med egne fans, når han tok Leicester til det berømte seriegullet i 2016, men han har signert hele 95 spillere fordelt på tjue klubber, og brukt 800 millioner euro siden starten i 1986.

Rafa Benitez har et stort navn i flere klubber, utvilsomt. Men hans navn skinner nok mest i Liverpool, hvor han tok Champions League-tittelen, mot alle odds i 2005. Rafa har brukt 752 millioner euro, fordelt på 92 signeringer for 15 forskjellige klubber. Spanjolen var i Liverpool fra 2004 – 2010.

Rafa huskes også for å hente legender som Robbie Fowler, Xabi Alonso, Pepe Reina og Fernando Torres til Liverpool. Lengende Benitez var manager for Newcastle i tre sesonger før han forlot England til fordel for den kinesiske klubben, Dalian Yifang.

Unai Emery fikk den tunge jobben å ta over Arsenal etter Arsene Wenger, og midt i den vanskelige andresesongen, sliter spanjolen såpass at han er blant favorittene til å bli erstattet. Likevel har altså 48-åringen rukket å bruke drøyt 700 millioner euro på 63 signeringer, fordelt på 7 klubber.

I Sevilla gikk det bra hvor han vant Europa League, i Valencia før dette ikke så bra, ei heller i PSG gikk det vel så fryktelig godt, men Emery er altså den tiende manageren på listen – over hvilke som har brukt mest penger.

Kanskje ikke så mye å skryte av, all den tid det vil være kvantitet framfor kvalitet som teller mest i fotball. Alltid.

Vi vet at Sir Alex Ferguson kjøpte 105 spillere i sin tid som manager for Manchester United, hvor Viv Anderson, backen, ble den første han kjøpte. Prisen var £250.000 fra Arsenal – resten er som kjent historie. Og for en historie.

Vargas

Ny spiller på vei til Manchester United!

Ny spiller på vei Manchester United! Og det er ikke hvem som helst som har takket ja til et tilbud fra Old Trafford. Sannsynligvis er det Paul Pogbas erstatter, Bruno Fernandes (24) er en meget talentfull fotballspiller som kan være svaret for Ole Gunnar Solskjærs trøblete midtbane.

Beløpet på £63m. er er ikke avskrekkende, Sporting Lisboa trenger pengene og har sagt ja til å selge sin viktigste spiller.

Om det er plass til både Pogba og Portugiseren, Fernandes er heller tvilsomt, derfor er dette en gunstig løsning for den ferske manageren. Nå kan han få inn en spiller som han kan forme selv, ut i fra sine egne ønsker og på hvilken måte han ønsker å vinne kamper på. Med Paul Pogba ble det vanskelig, all den tid franskmannen varierer voldsomt i innsats og kvalitet.

Nå får han vekk Pogba, som selv har påstått ved flere anledninger at han ønsker seg til kompisen, Zinedine Zidane i Real Madrid. Nå kan Manchester United selge, med god fortjeneste.

Lest? Manchester City selger sin beste spiller?

Ny spiller på vei til Manchester United!
Bruno Fernandes Foto: Wikipedia.org

Paul Pogba vil bli nominert til å bli verdens beste fotballspiller, for det er det skiktet han ser seg selv, og den muligheten stiger ifølge ham selv i en Real Madrid-drakt framfor en rød Manchester United-drakt. Faktum er at franskmannen ikke har vært blant de tre nominerte for Ballon d’Or, noen gang, og ikke vil han vel bli det – uansett hvilken klubb han signerer for.

Ny spiller på vei til Manchester United!

Vi mener bestemt at det er større sjanse for at den hardt arbeidende, Bruno Fernandes vil være nærmere en slik utmerkelse enn selvgode Paul Pogba. Som er kjent for å bruke mer tid på sin frisyre og hvilken håndveske han skal kjøpe, enn å legge ned en ærlig innsats på banen for det laget han er i kontrakt under.

Romelu Lukaku skal også være på vei vekk fra Old Trafford. Mye fordi Marcus Rashford er førstevalget til Solskjær som spiss, men også fordi Lukaku er desperat for å spille hver eneste kamp, for å være aktuell for Belgia til neste års EM. Paulo Dybala skal være en spisstype på Solskjærs liste og det har vært rykter om en bytte med Juventus-spissen for Lukaku, men det kan forbli et rykte også – siden argentineren ønsker å forbli i Italia.

Lukaku håper at Manchester United senker prisen på ham, for å presse fram en overgang til en annen klubb.

Sagaen om Leicester og Englands Harry Maguire ser ut til å gå helt til de siste timer av overgangsvinduet. Harry har vært førstevalget til Solskjær gjennom sommeren. Overgangsbeløp har vært fra £50m – £70m, men Brendan Rodgers i Leicester vil ikke selge og må ikke selge, da er det opp til Ed Woodward som sitter på den digre pengesekken til Manchester United, uten å lykkes nevneverdig på noen overganger – å tvinge fram en overgang.

Tvert i mot er det styreformann, Woodward som sannsynligvis blir Solskjærs ‘Akilles’, nettopp fordi at han ikke klarer å få på plass avtalene nordmannen ønsker seg. Eller bestemme seg for å ta avgjørelsene over hodet på manageren, slik han gjorde med José Mourinho og Louis van Gaal.

Ole Gunnar Solskjær jobber døgnet rundt for å få på plass et slagkraftig lag til den nye sesongen, som utvilsomt blir den store manndomsprøven som mange tror nordmannen ikke lykkes med. Lykkes derimot Ed Woodward med å hente inn de spillerne manageren har bedt om, vil sannsynlighetene for at Solskjær blir værende gjennom hele sesongen stige betraktelig.

Her er siste nytt akkurat nå, spillere som har signert, som kan signere og som ryktes å gå til en ny klubb, alle involvert i klubber i Premier League.

 • Nicolas Pépé er klar for Arsenal fra franske Lille for £72m.
 • Patrick Cutrone er på vei til Wolves fra AC Milan for €18m.
 • Tanguy Ndombele er klar for Tottenham fra Lyon for £53,8m.
 • Rodri er klar for Manchester City for £63m. fra Atletico Madrid
 • Dani Ceballos har signert på lån for Arsenal fra Real Madrid
 • Manchester United ønsker Lazios Sergej Milinkovic-Savic
 • Wolves har signert Jesus Vallejo på lån fra Real Madrid
 • Liverpool har signert Harvey Elliott (16) fra Fulham
 • Moise Kean er kanskje på vei til Everton fra Juventus
 • Wilfried Zaha kan også være på vei til Everton for £60m.
 • Christian Pulisic (20) ble kjøpt i januar av Chelsea, vil bli viktig for Lampard, unggutten har vært på lån hos Dortmund, som han også ble kjøpe fra for £58m.

Vargas12.com følger med Wolves spesielt og Premier League generelt. Vi lover å være først ute av alle norske medier når overgangene kommer. Milliarder av pund skrifter eiere fram til overgangsvinduet stenger, 8. august.

Få vårt nyhetsbrev hver eneste dag, for siste nytt fra England.

Kilder: BBC, Skysport og twitter

Vargas

Solskjær bør selge Pogba!

Solskjær bør selge Pogba! I skrivende stund, noen uker før seriestart og ny spennende Premier League-sesong, står svaret klart for oss. Solskjær bør selge sin største stjerne fordi det finnes så mange gode argumenter for det. Langt fler enn å tvinge Manchester Uniteds dyreste spiller til å bli værende.

Dessverre er det ikke mye igjen av den stjernestatusen franskmannen hadde, da han var virkelig god i Juventus. Statusen kanskje, men ikke kvalitetsspilleren. Det begynner å bli en stund siden vi så stortalentet i blomstring. Paul Pogba har blitt 26 år.

Han kan om han vil, og viste litt av gammel storhet da José Mourinho forsvant og Ole Gunnar Solskjær kom inn. Men på slutten av sesongen var både Pogba og resten av Manchester United, pinlig svake. Derfor bør Solskjær bør selge Pogba!

Da Mourinho forsvant, jobbet plutselig Pogba som besatt og var i god i flere kamper på rad. Han var spillermkåt og spilte fotball med et smil om munnen, dessverre ser det ut til at smilet er borte for godt.

Pogba har ikke innfridd

Etter at nordmannen signerte for klubben i sitt hjerte permanent, la flere av spillerne topp-giret og den fantastiske innsatsen. Den innsatsen som gav 10 seire og to uavgjorte, uten tap, igjen i garderoben og resultatene ble tilsvarende.

Hvorfor Manchester United bør selge Paul Pogba er innlysende for oss.

Spilleren kostet mye penger, nær £90 mill. når han ble signert for snart tre år siden. Mye av disse pengene kan klubben få tilbake ved et salg nå.

Paul Pogba har ikke innfridd i sin andre periode i Manchester United, tvert i mot, han har vært direkte svak i lange perioder. Når han i tillegg uttrykker et ønske om nye utfordringer og så tydelig som han gjør nå. Er det liten vits i å tvinge spilleren til å bli værende. Enda klubben er i sin fulle rett, da spilleren er under en bindende kontrakt.

Da får man en umotivert Pogba, som lett kan dra med seg flere av spillerne feil vei. Det er det siste Solskjær behøver nå.

Solskjær bør selge Pogba!
Paul Pogba Foto: Wikipedia.org

Motiverte og dedikerte spillere

Er det noe Solskjær behøver i sin første hele sesong som manager på Old Trafford, er det hundre prosent motiverte spillere. Så dedikerte spillere som mulig, som er villig til å gi det som behøves for å forsøke å løfte Manchester United mot nye høyder igjen. Dit er det en vei å gå som kjent.

Sammenligner man de ti siste kampene Manchester United spilte forrige sesong. Med de kampene Liverpool og Manchester City spilte, er det knapt snakk om samme idrett. Alt er bedre hos de to sistnevnte, det eneste som er likt, er antall spillere. Og dette er Solskjær smertelig klar over og han alene, har ansvaret for å gjøre noe med det.

Solskjær bør selge Pogba!

I Madrid sitter en annen franskmann og ønsker sin venn, Paul Pogba, velkommen. Han heter Zinedine Zidane og er hentet tilbake til Real Madrid for å bygge nok et vinnerlag. Det er på dette laget verdensmesteren fra i fjor sommer, mener han hører hjemme. Vi er ikke like sikre som Zidane på at det er noe smart kjøp, men det er smart for Solskjær å selge.

Manchester United har penger nok til å overtale de aller fleste spillerne. Om å bli værende på “Theater Of Dreams” så lenge de mener det er behov for dem. Daily Mail påstår å vite at Paul Pogba skal få opp mot £500.000 per uke, for å droppe flørtingen med Real Madrid. Og heller bli værende i England og bygge nye Manchester United med Solskjær ved rattet.

Solskjær bør selge Pogba!

Klubben har satt en prislapp på Pogbas hode som lyder £133 mill. Noe de aldri vil få fra noen lag, men i et desperat forsøk på å beholde spilleren, gjør de det de kan. Vi mener Solskjær bør selge Pogba. Argumentene er som sagt flere for å selge enn å beholde ham, og fordi man vet hva som skjedde forrige sesong.

Da var Paul Pogba mer av enn på, han gjorde 13 mål og hadde 9 assists. Det høres ok ut, men halvparten av målene var på straffe. Og i de kampene Manchester United ofte avgjorde til sin fordel. Både under Mourinho, men enda oftere under Sir Alex Ferguson, var Paul Pogba anonymt og til tider svak. Det er åpenbart for oss at Pogba ikke er verdt prislappen han går med, derfor bør han selges nå.

Det forsvinner mange gode argumenter til å beholde en spiller med et for stort ego, med for store og uforutsigbare formkurver, med en for stor prislapp, til at han bør tvinges på fem millioner kroner per uke for å bli værende i rød drakt.

Investere sulten og ungt

Solskjær bør ta pengene og investere i gode nok spillere som er villig “til å dø” for det systemet og den spilleplanen manageren setter for den nye sesongen. Ikke forsøke å overtale en primadonna som tror han er viktigere enn klubben han spiller for.

Hva man kan få for £90 mill? Vel, Joao Moutinho (32) ble kåret til Wolves‘ beste spiller, laget som kom bare få poeng bak Manchester United, kostet £5 mill. da han ble signert fra Monaco. Den lille midtbanespilleren var banens beste i de fleste av Wolves sine kamper, hvor de slo blant andre Manchester United to ganger på Molineux og spilte uavgjort på Old Trafford.

Selvsagt finnes det fantastiske midtbanespillere med en langt større arbeidsmoral og kapasitet enn Paul Pogba, til en langt lavere pris også. Å selge Pogba nå, vil gi penger til mange nye spillere.

En hundre prosent motivert og fit Paul Pogba, kunne ha vært nøkkelen for Ole Gunnar Solskjær. Men tar han den kampen og tvinger moteløven til å bli værende i miljøet og på banen, når han egentlig vil være i Madrid og leke med kompis Zidane, kan det bli Solskjærs bane som manager i Manchester United. Umotiverte stjernespillere kan ødelegge miljøet i klubben med sin tilstedeværelse, da sliter manageren på flere steder enn han ofte kan håndtere.

Trofé-grossisten

Terminlisten viser at Manchester United åpner mot Chelsea hjemme og Wolves borte, det er kamper som ikke er vunnet før de er spilt. En god start på den nye sesongen er svært viktig for Solskjær, slik at han får den arbeidsroen han behøver for å gjøre det sportslig bra nok. Med en furten og umotivert Pogba, kan det bli problemer tidlig og sesongen blir deretter.

Dessverre er det lite som tyder på at klubb og spiller kommer til enighet med det første. Det er det bare Manchester United og Solskjær som taper på. Selger de nå og får inn unge talenter som ønsker mer enn noe annet å spille for Manchester United, kan det bli en spennende sesong og følge den tidligere trofé-grossisten.

Det kryr jo av slike spillere nordmannen desperat behøver i klubber som f.eks. Ajax alene.

Solskjær gjør en tabbe i å se seg blind på Pogbas tidligere meritter.

Vargas

Pin It on Pinterest