Viktigere å spise sunt enn å trene

Viktigere å spise sunt enn å trene hardt og lenge om du er overvektig. Du blir hva du spiser sies det i reklamen. Det blir du selvsagt ikke, men budskapet er faktisk ganske riktig. Det er svært viktig for å opprettholde en god helse å spise riktig. Men hva betyr det å spise riktig?

Estimated reading time: 4 minutes

Overvekt

En mann på 120 kilo som har en krevende fysisk jobb, spiser ikke det samme som en kvinne på 60 kilo. Som sitter på rumpa på kontoret hele dagen. Man bør spise etter hvordan man lever.

Lest denne? De unike smakskombinasjonene som trollbinder oss

Når det er sagt så bør både mannen på 120 kilo, spise sundt, men han trenger mer karbohydrater og energi, enn hun som sitter på ræva hele dagen. Det er altså viktigere å spise sunt enn å trene, særlig for deg som ikke vil bli for overvektig. Man kan være stor i en sunn kropp, men det handler om å spise hva som er riktig deg.

Det hjelper nemlig ikke særlig mye å trene, om du spiser mer enn det du forbrenner på trening. All trening hjelper, helt åpenbart, men om du skål holde deg sunn, frisk og ikke forbli overvektig, må du altså spise sunt i tillegg til å trene. Eller mosjonere.

Viktigere å spise sunt enn å trene

Viktigere å spise sunt enn å trene hardt om du ønsker å redusere vekt og forbli i egen idealvekt. Selvsagt er det vanskelig. Det vet alle som har forsøkt ulike slankekurer eller skippertak hvert nyttår, som et forsett på å bli en bedre utgave av seg selv.

Målsetning

Det er god dokumentasjon på at du får et bedre liv om du lever et aktivt liv. Trening gir økt livskvalitet og lykke som varer. Du får en styrket apetitt på sex, du kan få mer selvtillit, en sterkere kropp, bedre søvn, mer energi, forebygger sykdom og lever sannsynligvis lengre. 

Lykke er så individuelt, men også genetisk bestemt. Du kan være en oppriktig lykkelig person i utgangspunktet, men trening i alle former frigir dopamin i hjernen som gir deg lykkefølelse, uansett hvor mørk og syster du kan være av og til. 

Det spiller liten rolle om det er andre enn deg selv som ønsker at du skal redusere vekt, trene og spise riktig. Du må være innstilt på å slite litt for å nå dine mål, du må tørre å strekke grenser og ikke gi deg om du svetter litt. Ingen trær vokser inn i himmelen, du kan nå dine mål om du er riktig motivert for oppgaven.

Frisk

Man kan faktisk, til tross for en rekke sykdommer som må medisineres, bli helt frisk ved fysisk riktig trening.

Diabetes, ryggsmerter, leddsmerter, beinskjørhet, blodtrykket går ned, du får mer livslyst, du tåler belastninger bedre og får en bedre psyke. Ved regelmessig trening, så lite som 30 minutter per dag, vil du på sikt kunne endre hele livet. 

Lest denne? Yoga hjelper bedre med riktig utstyr

Til og med kraftig til moderat allergi, kan bekjempes med fysisk trening over tid. Man skal ikke stoppe å bruke medisiner, men i samråd med fastlege se konsekvensene av vektreduksjon og fysisk trening. Du vil sannsynligvis bli overrasket over testene. 

Ved Karolinska Institutt i Stockholm, har en metaanalyse gitt oppsiktsvekkende svar hva styrketrening gjør med kroppen, på tvers av kjønn. Styrketrening har så god effekt mot depresjon, at det kan sammenlignes med å ta medisiner.

Å utfordre kroppen rent fysisk, flere ganger per uke, er svært gunstig, særlig for mennesker med moderat form for depresjon, viser undersøkelsen. Og i tillegg er det avgjørende for å ha en sunn og sterk kropp for å leve lengst mulig. Det bør jo være motivasjon nok alene.

Viktigere å spise sunt enn å trene, men det betyr ikke at du bør la være å trene. Tvert i mot er det både bra for deg og sunt for kroppen din. Men du skal vite at det å spise sunt over tid, er en langt viktigere faktor, for deg som vil redusere vekt.

Vi har all grunn til å være glade over – å ikke måtte bli hva vi spiser.

Vargas

7 grep for å komme ned i vekt

7 grep for å komme ned i vekt – uten å måtte svette deg gjennom harde økter med personlig trener. Visste du at slanking er bortkastet tid? Så snart du setter deg ned og begynner å planlegge å slanke deg – har du allerede tapt. De færreste klarer å holde vektreduksjonen nede etter slanking.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Vektreduksjon

Å redusere vekt er og blir vanskelig for alle mennesker, uansett hva man er vant til å spise og drikke. Du bør legge om livsstilen, ta noen enkle grep for å få en sunnere hverdag, men kast badevekten ut av vinduet – den trenger du ikke.

For å lykkes eller for å i det hele tatt gidde å begynne, må du selv innse at du er overvektig. Innse at du har et helseproblemet eller at du er på vei til å få det. At det er derfor du må redusere vekten, for å få et et enklere liv. Og skjønne at det kun er du som kan gjøre noe med det – da kan du lykkes.

Lest denne? Overvektig og lat etter sommeren?

7 grep for å komme ned i vekt, som du enkelt bør bruke i jakten på et sunnere liv.

Man må innse problemet for å kunne gjøre noe med det. Undertegnede som har vært så heldig å få skrive dette innlegget på en av Norges mest spennende blogg, har selv redusert vekt med 23 kilo. Ved å gå på 5:2 dietten, og å kombinere denne med aktiv trening tre ganger pr uke.

Det er bare en av mange metoder man kan få en betydelig vektreduksjon, og med en viktig helsegevinst.

I sommerferien er det vanskelig å redusere vekt, men det går med stål-disiplin og smarte oppskrifter i tillegg til mindre inntak av sukker enn ellers. Man kan faktisk kose seg hver eneste dag gjennom sommerferien uten å legge på seg, men det krever som sagt litt disiplin. Hvordan ble sommeren for deg? Blitt fet, igjen?

7 grep

Man kan ikke spise alt man har lyst på og i tillegg skylle det hele ned med øl, vin, is og sjokolade, i den tro at det ikke påvirker kroppen. Det gjør det utvilsomt. Hver eneste kalori som er overflødig hva du forbrenner, vil legge seg på kroppen som fett. Det bør du gjøre alt du kan for å unngå.

7 grep for å komme ned i vekt

Her er 7 gode helseråd:

 • Unngå småspising når du er fysen på søtt – spis en gulrot som mellommåltid
 • Spis blåbær, melk med D-vitamin, makrell i tomat, gulrøtter og havregryn – hver dag
 • Legg om stilen – lag sunne og gode middager som er lett å lage – spis fisk som middag og pålegg
 • Spis mye grønnsaker, bær, belgfrukter, frukt korn og grovt brød – og ikke være redd for å kose deg
 • Utfordre deg selv ved å ta på deg treningstøy, men ikke ta deg ut for mye i starten – sett deg kloke mål
 • En livsstilsendring skal vare lenge – sett deg målsetninger du kan leve med
 • Kutt ned på sukkeret, ta aldri kasserollene inn på bordet, moderer mengden matinntak
 • Din kropp er ditt slott – ta vare på kroppen, men også hodet – nyt livet, gjør det du liker

God helse

Gode helse er ikke nødvendigvis en sterk og sunn kropp. Man skal ha det greit mentalt også. Da er det viktig å sette av tid til kos og nytelse. God sex er gratis og veldig helsebringende. Sørg for at du og din partner får tid til å nyte hverandre, både med og uten sex. En hyggelig samtale med god og sunn mat, kan være vel så viktig.

7 grep for å komme ned i vekt – ikke la litt motgang stoppe deg – du er sterkere enn du tror.

Hva er egentlig god helse for deg? Er ikke det bare å overleve, eller er det noe mer? Å forhindre for tidlig død og djevelskap. Det er jo derfor du trener og holder deg til dietter og lar være å klemme trynet fullt av alt som frister.

Les gjerne: Intimkirurgi – gjør deg perfekt og lykkelig!

Du har lyst på minst en tallerken til når favoritt-retten din står på bordet, men av hensyn til kroppsvekt, fasong og helse, lar du kanskje være å ta en porsjon til? Kjenner du deg igjen? Sjokoladekake til dessert, du har vel fortjen et stykke eller to?

God helse er ikke bare riktig kosthold, men å ha det greit med seg selv, mentalt. Lykkefølelse, mestring og samvær med mennesker man bryr seg om, kan knyttes opp mot å ha det bra. Har du det bra, har du ikke nødvendigvis god helse, men det henger sammen, uansett.

Mosjon

Alle mennesker har godt av å være i bevegelse. Eller å være for mye i ro i for lang tid av gangen. Det er det å sitte rolig uten å forbrenne særlig med kalorier som er usunt for oss. Menneskekroppen er bygget som en maskin som skal brukes, egentlig så ofte som mulig. Det holder sansene i gang, blodet i bevegelse og tankene virksomme.

Mange er nok ikke klar over hvor stor betydning regelmessig trening har å si for kroppen, uansett alder. 

Faktisk kan det være nok å mosjonere i 30 minutter hver dag – for å holde sykdom og elendighet unna.

En betydelig vektreduksjon kan forlenge livet ditt med flere år, spesielt om du klarer å gjøre vektreduksjon til en livsstil-endring og ikke et skippertak. Et skippertak gjør ting verre for deg på sikt. Det du går ned i vekt, går du raskere opp igjen om du driver med jojo-slanking. Kroppen vil jage maksvekt – døgnet rundt.

7 grep for å komme ned i vekt, en vekt du kan eldes med og være lykkelig samtidig.

Det faktum at trening gir deg overskudd, bedre humør og positivitet er bare få punkter som du bør legge deg på minne. Mosjon og trening kan være gøy, du må bare komme deg over dørstokken, den såkalte dørstokk-mila er den vanskeligste, men den viktigste å forsere.

En kombinasjon med et sundt og variert kosthold med noe mosjon, og en treningsøkt av og til – gir god helsegevinst. hvorfor ikke trå til å dag? Du fortjener jo å leve så lenge som mulig. Ta grep for din egen skyld.

Kilde: Forbrukerinspektørene i NRK

Vargas

Trening gir økt livskvalitet og lykke

Trening gir økt livskvalitet og lykke som varer. Du må bare ha gode nok rutiner og opprettholde effektiviteten. Å trene er ikke nødvendigvis å svette seg gjennom knalltøffe økter på treningssenteret. Trening kan foregå hvor som helst. Til og med på stuegulvet.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Trening alene – ikke nok

Visste du at mennesker som er regelmessig aktiv, har ikke bare større sjanse for å leve lengre, men står også i mot truende virus og sykdom, bedre enn stillesittende som ikke er aktive? Ny forskning viser at mennesker med fedme, tåler dårligere å bli smittet av Covid-19 og blir lengre syke.

Lest denne? Hva er attraktiv og sexy

Så her er det bare én ting å gjøre. Klem flesket inn i tightsen og en T-skjorte og sett i gang og bevege deg allerede i dag. Du har strengt tatt ingen tid å miste. Overvektige menn over 50 år, med underliggende sykdom, ligger dårlig an før man blir vaksinert – verden over.

Derfor er det så mange døde i store deler av de landene med mest smitte, altså USA, Brasil og India.

Eksperter har nå gått bort fra å bruke fysisk trening som hovedgrunn til å miste vekt. Det lar seg ikke gjøre å holde vekten nede over tid, bare ved å trene regelmessig. Med mindre du er er og forblir en treningsnarkoman som Marit Bjørgen eller hennes like.

Du bør heller ha fokus hva som går inn i munnen, framfor å ha fysisk aktivitet som årsak til vektreduksjon.

Trening gir økt livskvalitet og lykke

Chubby og frisk

Du bør heller trene og være aktiv, gjøre ting du liker for at kroppen din skal bli sunn og sterk. Det er og blir en myte at man ikke kan være chubby i en energisk, robust og frisk kropp. Enten du er kvinne eller mann.

Den økte risikoen for alvorlig sykdom og død ved covid-19 blant overvektige er tydelig også når man justerer for alder, etnisitet, inntekt og andre demografiske og sosioøkonomiske forhold, ifølge rapporten.

Worldobesity.org

Når du først har bestemt deg for å trene regelmessig, hvorfor ikke gjør det til en hyggelig happening som du ser fram til i stedet for et slit, som du kanskje gruer deg til å gjennomføre? Du kan nå dine mål ved å tenke riktig og sett deg langsiktige mål. 

Uansett hvordan du ser ut og hva årsaken til din trening er; du må være motivert når du starter og du bør holde motivasjonen opp underveis. Ved å gjøre enkle regler for deg selv kan faktisk trening være både gøy og morsomt, hver gang. Gjør treningen gøy og entusiastisk.

Livskvalitet og lykke

Det er god dokumentasjon på at du får et bedre liv om du lever et aktivt liv. Trening gir økt livskvalitet og lykke som varer. Du får en styrket apetitt på sex, du kan få mer selvtillit, en sterkere kropp, bedre søvn, mer energi, forebygger sykdom og lever sannsynligvis lengre.

Lykke er så individuelt, men også genetisk bestemt. Du kan være en oppriktig lykkelig person i utgangspunktet, men trening i alle former frigir dopamin i hjernen som gir deg lykkefølelse, uansett hvor mørk og syster du kan være av og til.

Det spiller liten rolle om det er andre enn deg selv som ønsker at du skal redusere vekt, trene og spise riktig. Du må være innstilt på å slite litt for å nå dine mål, du må tørre å strekke grenser og ikke gi deg om du svetter litt. Ingen trær vokser inn i himmelen, du kan nå dine mål om du er riktig motivert for oppgaven.

Restitusjon

Lest denne? Hjemmeøvelser med strikk

For at du skal få ønskede resultater av treningen er det viktig at du lar kroppen hente seg inn igjen etter treningen. Det gjør du gjennom restitusjon, god søvn, nok drikke og sunn mat. Når du har kommet i gang med regelmessig trening, er det ofte også litt enklere og mer motiverende å spise sunt.

Sett deg fornuftige mål, ikke gap over for mye for tidlig.

Tren korte økter, aldri mer enn en time av gangen, tren intervall og øk heller øktene gradvis etterhvert som du blir sterkere og orker mer. Husk at du skal like det du holder på med. Ved å investere i nytt trenings-antrekk og riktig fottøy så er resten av jobben helt opp til deg.

Det er mer gøy å trene når man har riktig utstyr.

Mentaltrening

Alle mennesker har lyst til å bli gamle uten frykt for å hemmes av sykdom. Derfor blir man heller aldri for gammel til å ta på seg skoene og komme seg ut i naturen. Det er som sagt viktig å gjøre noe man liker, enten alene eller sammen med noen man trives sammen med.

Det er nok å gå en tur, sykle, ro, klatre, jogge eller bare være aktiv med du liker best å gjøre. Det handler om få økt puls i noen minutter, helt hver dag. Helst en halvtime.

Når du trenger mot nok til å takle vanskelige situasjoner så er det viktigste du kan gjøre å si til deg selv, gjerne høyt og tydelig. «Dette skal jeg klare,  jeg skal bestemme meg for å klare det her og nå, for jeg er en vinner

Har du en holdning i en retning av: «Dette kan jeg ikke klare for alt i verden» , da blir utfordringen vanskeligere. Dette gjelder også under trening.

Det sitter mellom ørene og hvilken holdning du har til oppgaver – er helt avgjørende for å lykkes.

Ser du løsninger i stedet for bare problemer – er du på riktig vei. Innser du vanskelighetene og vet at det er bare du som kan gjøre noe med dem, er du allerede over det første hindret for å løse utfordringene. Enten de er små eller store.

Lykke til!

Vargas

Hjemmeøvelser med strikk

Hjemmeøvelser med strikk kan være en god erstatning for deg som ikke kommer deg på trening. Enten senteret er stengt grunnet nedstengning eller du ikke guider å forlate huset av andre årsaker. Dørstokkmila behøver ikke være kilde til lite eller ingen trening. Tren hjemme. Alt du behøver er faktisk en strikk.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Ute eller hjemme

En sekk med stein og en plan om å gå noen kilometer med sekken på ryggen – er trening god som noen. Og vil du trene hjemme framfor treningssenter behøver du ikke mange dyre apparater. Flasker med vann er gode nok som manualer og en matte å ligge på får å gjøre kloke øvelser koster ikke mange kronene. Investerer du i noen gode strikker og har litt tumleplass får du trent godt nok – hjemme.

Vil du ikke drasse på stein, dra med deg et vinterhjul i et solid tau og dra det etter deg. Det er en velkjent måte å bli sterk på, for aktive mennesker. Kanskje særlig for de som skal gå langt på ski og med pulk. Er du bare en vanlig mosjonist som ikke vil dø for tidlig er altså hjemmeøvelser med strikk et skritt i riktig retning.

Hjemmeøvelser med strikk er faktisk en smart måte å få unna en økt før ungene våkner, på ettermiddagen etter lange timer på hjemmekontor eller på kvelden, om det passer best. Du slipper reisevei til senteret og kan gjøre unna effektive øvelser i løpet av en halv time. Da er det ikke mange unnskyldninger du kan bruke for å slippe unna.

Treningsrom

I disse odde tider der ingenting er normalt lenger. Er det viktig med gode råd fra de som kan litt forskjellig. Vi som skriver denne bloggen gir våre lesere alt fra økonomisk rådgivning, orgasme-garanti og råd om hvordan du lever litt lengre, enn om du ikke leste, Vargas12.com.

Nå får du også råd om hvordan hjemmet ditt enkelt kan gjøres om til et treningsrom for hele familien.

Det skal så fryktelig lite til. Alt du trenger er viljen til å trene, en shorts og en t-skjorte, så er det bare å sette i gang. Du behøver ikke noe utstyr, bare kroppen din som vektstang, bruk bordet eller en stol til å ta dips, og ‘planken‘ kan du jo. Og har du et par solide strikker, vil øvelsene komme av seg selv.

Selvsagt er det langt enklere om du kan ha et rom å trene i, slik at du kan lukke døren og være for deg selv med den svette kroppen din en stakket stund. Du kan sette opp en lettvegg med noen sponplater, ved å dele et større rom i to. Eller en ordentlig vegg, om rommet er enda litt større.

Det er ikke mange kvadratmeterne du behøver for å kunne trimme deg svett, hjemme i ditt eget hus. Det er viljen til å faktisk gjøre det, som er det vanskeligste. Derfor bør du sette opp en ukeplan, sett av nok tid og bestemme deg for å gjennomføre. Enda sofaen skriker til deg, at du skal heller sett deg og se TV og spise potetgull.

Hjemmeøvelser med strikk

Hjemmeøvelser med strikk

Trening gir lykke

Om du er sånn noen lunde skrudd riktig sammen, skal nemlig regelmessig trening gi deg håp om bedre helse og et stadig bedre humør. Ja, faktisk kan du bli et mer lykkelig menneske om du tar deg tid til trening. Fordi endorfiner som fungerer som kroppens egen “narkotika”, gir deg velbehag, overskudd og livsglede.

Når man er fysisk aktiv på trening, hjemme eller i naturen, er det i lystsenteret, nukleus accumbens, som er millioner av nerveceller, hvor dopaminet oppstår. I følge nøye forskning. Du føler altså en sterk følelse av harmoni og tilfredshet ved fysisk aktivitet, du og kroppen din blir belønnet på denne måten. 

Når du skal sette deg ned etter en dusj, etter endt trening, har du en annen følelse enn før du dro. Du har god samvittighet og kjenner at du lever, men det finnes svært mange gode argumenter for å være aktiv eller å trene regelmessig.

For noen hundrelapper får du tak i gulvmatte og et par strikker, og du er i gang. Snu om på livet ditt nå. Du fortjener det. Hjemmeøvelser med strikk er starten på din nye hverdag, når treningsenteret ditt åpner opp igjen etter pandemien, er du allerede et hestehode foran de andre. Fordi du har trent godt hjemme.

Dørstokkmila

Hva du liker å gjøre hva trening angår, skal du gjøre ofte. Om svette treningslokaler byr deg mot, bør du aldri gå dit. Liker du å svømme så svøm. Liker du å padle så invester i en kano. Er fjellklatring i din gate, så kjøp et solid tau og håpe på at det holder deg. Poenget er; du skal bruke tid på det du liker å gjøre av alle fysiske aktiviteter, stryk alt du ikke liker.

Dørstokkmila er et aldri så lite helvete å komme gjennomMen det er opp til å gjøre noe med det. Da er hjemmeøvelser med strikk et viktig verktøy for å lykkes. Begynner du med enkle øvelser hjemme, blir det gradvis enklere å komme seg ut og gjøre mer krevende øvelser når formen øker.

Men når du først ha lykkes og kommet deg ut av døra. Er det faktisk mer enn nok og gå i en bestemt retning, den du selv bestemmer, i kun femten minutter. Så kan du snu og løpe hjem igjen. Da er dagens viktigste happening over. Gjør du dette hver dag, eller kanskje annen hver dag – vil du leve lengre, enn om du lot være. Bare spør legen din. 

Dessverre har det seg slik: at det du putter i munnen. Er av minst like stor betydning som det du makter å trene og mosjonere. Er du disiplinert og nøye på å ikke spise for mye per dag. (2000 kalorier for menn) og (1600 kalorier for kvinner) – vil du redusere vekt. Og du vil holde deg sunn lenge.

Noen dager med kos, god mat og drikke, som nå i påsken må du unne deg. Det er alle de andre dagene i året, alle de krevende hverdagene som er viktigst å være smart på. Smart med hva du spiser, drikker og hvor mye du beveger deg.

Kjøp strikker i dag – du finner de lett på nett.

Vargas

Slik lager du treningsrom i hjemmet

Slik lager du treningsrom i hjemmet uten særlig utfordringer. I disse odde tider der ingenting er normalt lenger. Er det viktig med gode råd fra de som kan litt forskjellig. Vi som skriver denne bloggen gir våre lesere alt fra økonomisk rådgivning, orgasme-garanti og råd om hvordan du lever litt lengre, enn om du ikke leste Vargas12.com.

Nå får du også råd om hvordan hjemmet ditt enkelt kan gjøres om til et treningsrom for hele familien. Det skal så fryktelig lite til. Alt du trenger er viljen til å trene, en shorts og en t-skjorte, så er det bare å sette i gang. Du behøver ikke noe utstyr, bare kroppen din som vektstang, bruk bordet eller en stol til å ta dips, og ‘planken‘ kan du jo.

Treningsrom

Selvsagt er det langt enklere om du kan ha et rom å trene i, slik at du kan lukke døren og være for deg selv med den svette kroppen din en stakket stund. Du kan sette opp en lettvegg med noen sponplater, ved å dele et større rom i to. Eller en ordentlig vegg, om rommet er enda litt større.

Utstyr som du trenger til å trene er nok litt oppskrytt, men velg selv hva du trenger ut i fra behov. Husk, du trenger ikke alt på én gang. Vekter og manualer er dyrt, kjøp litt etter litt ut i fra hva lommeboka tåler. Ergometersykkel eller trimapparater koster enda mer. Tenk nøye etter hva du behøver, og ikke. Og kjøp gjerne brukt.

Slik lager du treningsrom i hjemmet – alt du behøver er egentlig kun en stol, og vinnervilje.

Det er ikke mange kvadratmeterne du behøver for å kunne trimme deg svett, hjemme i ditt eget hus. Det er viljen til å faktisk gjøre det, som er det vanskeligste. Derfor bør du sette opp en ukeplan, sett av nok tid og bestemme deg for å gjennomføre. Enda sofaen skriker til deg, at du skal heller sett deg og se TV.

Slik lager du treningsrom i hjemmet, uten at det koster deg skjorta.

Et par matter, noen halvlitere med vann som manualer og en stol, og du er i gang. Dette med å ta øvelser uten utstyr finnes det mange eksempler på. Bruk YouTube for inspirasjon. Flotte og flinke Funkygine kan hjelpe deg i gang. Vi anbefaler alle hennes ideer, tips og videoer.

Vi har masse sex

Apropos orgasme-garanti, selvsagt er det selvlært, hva skal man ellers bruke tiden på når vi er stengt inne under samme tak på ubestemt tid. Enn å knulle. Kjenner du deg igjen? Man har jo strengt tatt ikke stort annet å henge fingrene i gjennom døgnet etter kontortid. Har vi vel?

Vi knuller mer og mer, har masse sex over hele huset og vi tømmer lommebok på sexleketøy i nettbutikken, vi nordmenn.

Vi er kreative her også. Spiller gjerne rollespill. Endelig kan hun være sexy sykepleier i en knøttliten uniform. Eller han kan få være den dominerende bøllen som kan bestemme alt hva hun befales til å gjøre. Både med seg selv og ham, kåtingen. Hvem pleier du å være? Den kåte presten?

Orgasmegaranti får du ved å bruke nok tid på det som du synes er deilig. Legg vekk alle tanker for andre enn bare deg selv. Ha fokus på nytelse, legg vekk fordommene og gjør det du synes er deilig eller be partneren hjelpe deg. Da kommer du igjen og igjen.

Visste du at treningsrommet er det beste rommet å ha “ulovlig” sex i? Verdt et forsøk.

Fanget i hjemmet

Tiden vi går gjennom nå, første kvartal av 2021, vil være en tid vi husker resten av våre liv. Så lenge vi lever. Som ikke nødvendigvis er så fryktelig lenge. Dessverre. Derfor er det smart å få tankene over på noe annet enn dårligere nyheter, sykdom og død.

Slik lager du treningsrom i hjemmet – du behøver ikke masse utstyr.

Enten vi går på jobb eller må være hjemme på jobb, er det mange utfordringer med å være “fanget i hjemmet” på ubestemt tid. Som singel er det ensomheten som er utfordringen, er man mange, er det lett å bli krangling eller støy.

Enten vi vil det eller ikke. Vi er fanget i egen bolig, fanget i Cornatidens-smittefarer, fanget i eget land. Enn å lenge. La oss håpe det kommer bedre tider. Vi lever i en uvirkelig tid der vi bare venter på neste dystre beskjed.

Akkurat nå ser det ganske ille ut. I flere land ikke langt unna har sykehusene vært fulle i ukevis. De døde stables bokstavelig talt oppe på hverandre i kjøle-containere. Det er fult over alt. Og verre ser det ut til å bli.

Hjemmekontor i halve 2021?

Du bør faktisk forsøke å være mentalt forberedt på å være på hjemmekontor, derunder også trene hjemme grunnet den andre nedstengningen til sommeren. Det betyr halve 2021 som høres skremmende ut. Og virkelighetene er faktisk veldig skremmende nå. Langt verre i store deler av Europa og i USA.

4800 døde i løpet av 24 timer i USA nylig, som er ny rekord. Under angrepet på stormakten, 11. september 2001, døde i underkant av 3000 mennesker. Nå er det altså betydelig flere som dør på Trumps vakt, hver eneste dag. Selvsagt er det en enorm katastrofe.

Slik lager du treningsrom i hjemmet. Kanskje er det nettopp det du behøver for å avreagere fra galskapen?

Den tredje og kanskje farligste Coronabølgen – står på terskelen til Norge. På de foreløpig stengte grensene og vil inn. Det kan bli den dødeligste og farligste, også her hjemme. For vaksinen den ser ut til å komme for sent. For veldig mange. Det muterte viruset smitter 70 ganger raskere. Det vil vi måtte merke når det kommer.

Og vi har ingen garantier for at dette ikke kommer til Norge. Faktisk ville det være rart om det ikke ble et betydelig oppsving i smitten i Norge – all den tid folk flest lever fritt og kan bevege seg stort sett hvor de vil.

Regjeringen har riset klart bak speilet og det kalles PORTFORBUD.

Mens vi venter på viruset, kan det jo være smart å holde seg i form. Da blir vi jo penere og mer veltrente lik.

Vargas

Mindre fett og mer muskler i 2021?

Mindre fett og mer muskler i 2021? Det er en like viktig tradisjon for mange nordmenn, å forsøke å bli en bedre utgave av seg selv i inngangen til et nytt år. Nyttårsforsettene kan til og med være de samme, år for år. Slankere, mer sexy, snillere, bra for partneren og mer effektiv på jobben. Kan du lykkes i år, tenker du kanskje?

Det er like naturlig for mange nordmenn å ha høye ambisjoner for framtiden, som det er sannsynlig at forsettene ryker, denne gangen også.

Lest? 2021 vil bli håpets år

Vi vet det, du vet det, alle vet det. Nyttårsforsettene vil ikke holde mer enn noen få måneder, så er det tilbake til det gamle livet. Vaner er nemlig vonde å vende. Skal du lykkes, må det en livsstilsendring til. Der du bryter med de vanlige mønstrene og dårlige rutinene – som gjør at du føler det må et nyttårsforsett til. Kjenner du deg igjen?

Mindre fett

Mindre fett og mer muskler i 2021? Da må du nok legge om stilen, min venn. Du må rett og slett spise mer riktig, kanskje oftere, men mindre mengde, mindre kalorier og mindre sukker. I tillegg må forbrenningen din opp flere hakk. Hva du skal ha som målsetning er selvsagt opp til deg selv. Men ved å trene regelmessig vil du sakte, men sikkert bryte mønstre. Bli mer fit og du får mer muskler.

Visste du at det er intervalltrening i ca 40 minutter som har best effekt for god trening, ifølge nyere forskning?

Og som gir deg raskest resultater? Jobbe i 30 sekunder, hvile i 15 sekunder, og ny økt på 30 sekunder. Og gjentar øvelsen tre ganger. I løpet av de 15 sekundene med hvile, rekker ikke pusten å gå ned, dermed opprettholdes høy puls, økten gjennom. Som igjen gir best valuta for treningen.

Trener man i mer enn 40 minutter, faller intensiteten og man for ikke det samme resultatet over tid.

Mindre fett og mer muskler i 2021?

Forskning

Mindre fett og mer muskler i 2021? Det skal så lite til å gjøre helsebringende goder for kropp og sinn. Så lite at det er litt underlig at så mange nordmenn sliter med vekta. Det å slanke seg er ikke vanskelig, men å holde vekta nede over tid, derimot. Det er en utfordring.

I en studie gjort ved NTNU i Trondheim, fikk forskerne overraskende svar.

En gruppe på 71 overvektige mennesker, ble tildelt 1000 kilokalorier i døgnet, i åtte uker. I de fire neste ukene fikk de en matmengde som gjorde at de skulle holde vekta stabil. Så ble forsøkspersonene observert og fulgt opp i ni måneder.

Kroppsvekt, fett, muskelmasse og hvileforbrenning ble målt etter henholdsvis ni uker, 13 uker, og ett år.

Etter ni uker hadde deltagerne tatt av 14 kilo i snitt. Men etter ett år, hadde deltagerne gått opp 29 prosent, eller ca 4 kg, av sitt opprinnelige vekttap. Å redusere vekt kan de fleste klare i en begrenset periode. Å holde vekten stabil over tid, er svært krevende.

Man må ha disiplin i hverdagen og en langsiktig plan, både for kosthold og opprettholde god nok forbrenning.

Nyttårsforsett

I år som i fjor, løper tusenvis av nordmenn ut i treningsentrene, i skogen, langs fortau og til fjells for å finne storformen i januar. Det nye året skal være bedre enn det forrige for kropp og sjel – endelig skal du nå match-vekta ved å trene mer og spise mindre. Blir det six pack i år, tenker du kanskje?

Hvor lenge tror du det holder denne gang? tre uker? to måneder?

Sannsynligvis ikke særlig lengre enn i fjor, dessverre. Mindre fett og mer muskler i 2021? Har du planene klare?

Mindre fett og mer muskler i 2021?

Det er ikke nødvendigvis ‘stayeren’ din det er noe galt med, men alle fristelsene du havner ovenfor. På jobben, i kantina, i helga, på fjellet med venner, til hverdag og fest, bogner det av usunne alternativer. Som gjør det nær umulig for deg, å holde det strenge regimet du i utgangspunktet hadde bestemt deg for, i starten av 2021.

Selvsagt bør du ha et mål om å slutte å røyke, bli sunnere og en bedre utgave av deg selv, men det er en livsstilsendring og langsiktige mål som endrer deg til et bedre mennesker. Om du skulle være blant de få som lykkes. Mindre fett og mer muskler i 2021?

Du kan åpenbart være en god person om du velger å være akkurat slik du ser ut i dag. La det være sagt. Men kanskje du føler deg hakket mer attraktiv og får en dose mer selvtillit ved å være mer fit? Vi bare spør.

Langsiktige mål

Tenk langsiktig, sett opp en plan og ta små steg i riktig retning. Jo mer tålmodig du er, jo lengre tid du gir deg selv til å nå dine mål, jo større sjanse har du til å lykkes. Reelle forsøk på å bli ny, slank og godt trent tar tid, da bør du gi deg den tiden det tar. Verre er det ikke.

Å sette seg hårete mål i livet kan være bra for deg, vi bør alle ha noe å strekke oss etter. Men det har liten eller ingen effekt eller mening om du trekker deg etter halvgått løp. Står du distansen vil du kjenne på følelses av seier, vellykkethet og triumf.

Sett deg små delmål, ikke større enn at du kan nå disse med den innsatsen du orker å legge ned. Skal målet være å løpe maraton, bør du først orke å løpe tre kilometer. Når det målet er nådd, øker du gradvis.

Er målet å skulle kunne gå 15 kilometeren på ski, raskest mulig, må du først være helt sikker på  å lykkes med å fullføre. Slik er det også med å redusere vekt, halve Norge og vell så det, skal slanke seg fra januar, slik de gjorde i fjor.

Da bør man tenke på et sunnere kosthold i tillegg til å bevege deg mer enn ellers. En kort tur på 15 minutter er mye bedre enn ingen tur. Mindre fett og mer muskler i 2021? Det er selvsagt helt opp til deg selv.

Kilde: NRK.no

Vargas

2021 vil bli håpets år

2021 vil bli håpets år med vaksinen for Covid-19 rett rundt hjørnet, ser mange lyset i det fjerne. Vi som overlever mareritt året 2020, har mye å glede oss til. Annus Horribilis i ordrenes rette forstand, for mange nasjoner der særlig USA har opplevd et helvete.

La oss håpe at framtiden vil gi oss en mulighet til en mer normal hverdag – det er det vi venter på, nå. 2021 vil bli håpets år.

Lest? Når broer brister og veier skilles

Stump røyken

Nyttårsforsettene bør du ha klare i inngangen til det nye året. Om du fortsatt røyker, bur du absolutt tenke over følgende: “Hvorfor skal jeg begynne det nye året med å forgifte lungene mine, tenk om jeg er den neste som blir smittet av viruset?“. Lungene dine tåler det rett og slett ikke. Og du vil få trøbbel – garantert, selv om du ikke blir smittet.

Benytt anledningen til å stumpe røyken, du er snart bare den eneste igjen i dette landet, som driver med svineriet.

Trening og et mer fornuftig kosthold er mange nordmenns viktigste forsett for det nye året. Akkurat slik det var i fjor på samme tid. Innen påske er de fleste forsetter dog glemt, begravet og forlatt. Helt til neste år. Det betyr ikke at det er feil å legge planer for ett nytt og bedre liv.

Ingen planlegger at man skal gjøre ting verre for seg selv. Ingen planlegger å bli sykere, fetere og slemmere, gjør vi vel? Vi ønsker å bli en bedre utgave enn den vi har vært gjennom året vi har lagt bak oss.

Dette helvetes 2020, året vi endelig snart er kvitt.

2021 vil bli håpets år for menneskeheten. Ikke bare for oss nordmenn. Endelig er Donald Trump historie som president. Endelig kommer vaksinene som gjør at vi, sakte, men sikkert kan tilnærme oss den normalen de fleste higer etter. Endelig kan vi klemme hverandre, være sosiale og gå på besøk, gå på fest eller omgås kollegaer – uten å gå i bue.

2021 vil bli håpets år

Gi det nye året en sjanse til å bli så godt som mulig, både for deg selv og dine nærmeste.

Sett deg selv hårete mål. Du må gjerne forsøke, og ære, være deg for at du ønsker å bli både sunn og frisk, men det er faktisk kun en livsstilsendring som kan hjelpe deg. Hva vektreduksjon angår, om denne skal vare. Du må innse at du ikke kan leve slik du gjorde gjennom 2020 – med alle de Corona-kiloene, du fortsatt sliter med. Enig?

Syden

Før vaksinen er godkjent til bruk i EU, så er opprømte nordmenn i ferd med å planlegge sommeren 2021. Vi vil til Syden, til Sverige, til Maldivene, til Danmark, til England, til og med til USA. Vi vil reise, vi vil oppleve varme, sol og nye destinasjoner. En lang sommer i regn og vind holder.

Nå vil vi ut av landet – se, lukte, smake og nyte nye opplevelser.

2021 vil bli håpets år, ikke bare fordi vi vil kunne bli vaksinert før påske, de fleste som er i risikogruppene. Vi halvgamle fete, vi med kreft, vi med diabetes to, er over middagshøyden eller av andre årsaker spist på oss alvorlig sykdom. Vi er ca 1,3 millioner nordmenn som har gitt opp fornuftige nyttårsforsetter – så alt for tidlig.

Lest? Sprø svor på ribba og vellykket julefest

Syden er fortsatt den mest ultimate sommerferien for mange nordmenn. Vi sverger til “Granka” i 2021, slik foreldrene våre gjorde på syttitallet. Vi er vanedyr må vite. Vi er flokkdyr som liker tradisjoner og reisemål som gir oss muligheten til å kjenne på lykke vi hadde i fjor. Derfor vil vi til Syden. Neste år også.

Fotball og fans

Vårt største savn siden mars må sies å være lite viktig, mht hvor vanskelig og smertefullt mange har hatt det. Av det minst viktige i verden, er fotballen det viktigste. Vi har savnet fotballen og vi har savnet fansen på tribunene. Fotball uten tilhengerne på tribunene er som å spise karamellen med papiret på. Pølse uten ketchup eller egg uten salt. Det blir liksom feil – uansett.

Også her er er ting å bli endret. Fotballen, altså den engelske som er vår store lidenskap, ruller igjen. Fansen har så vidt begynt å komme tilbake. Foreløpig kun i svært små grupperinger på to og fire tusen. Noen byer har måtte holde portene stengt.

Bilder som ruller over skjermen der fansen jubler for fantastiske scoringer, er ikke bare kunst. Det er ekte lidenskap. Fordømte VAR og smitterestriksjoner har satt en effektiv stopper for å oppleve det. Enten live på kamp eller via TV.

2021 vil bli håpets år, fordi vi endelig får oppleve det vi liker aller best. Nemlig å være sammen med våre nærmeste. Av alle behov vi har foruten mat og drikke, er mennesket, menneskets glede.

Vargas

Du hater planken – ikke dropp den!

Du hater planken – ikke dropp den! Det finnes øvelser du helst styrer unna på trening for de det både smertefullt og vondt å gjør dem. En av de aller beste øvelsene ifølge en rekke eksperter på personlig trening – er og blir, planken. Der du står på albuene (med håndflatene ned) og med kroppen som en stiv planke, med tærne i gulvet.

Stillingen er avgjørende for at du skal få de store fordelene av øvelsen. Den styrker som kjent kjernemuskelaturen og gjør kroppen solid. Men det er faktisk mye mer enn det. Du hater planken – ikke dropp den!

Bli sterk raskt

Det er en endring i hvordan vi trener, faktisk over store deler av verden. Det er spesielt bruken av vekter og heller det å ta i bruk sin egen kropp, som er mer populært, nå enn før. Vi er overbevist om at dette kan ha noe med pandemien å gjøre. Folk flest har i mer eller mindre grad valgt vekk treningssentrene og heller trent mer hjemme. Da bør man være kreativ nok og bruke det man har. Mange har ikke treningsfasiliteter hjemme og bruker sin egen kropp som “vektstang.” Smart og viktig.

Du hater planken – ikke dropp den! Øvelsen gjør deg hard som stein.

Planken er en øvelse som ekspertene mener gir deg mest effekt på raskest mulig måte. Du blir sterk, raskt, fordi du styrker de store muskelgruppene. Rygg, mage, hofter, ben og skuldre. Husk å ta tiden på deg selv, begynn i det små, men sørg for å presse deg mer – litt for hver gang. Plutselig makter du å stå i planken i flere minutter. Du vil selvsagt merke forskjell på kropp og muskler – ganske så raskt.

Du har lov til å hate planken, men ikke dropp den, ta deg tid, gjør øvelsen riktig og sørg for at den ofte er med i ditt program. Hver gang.

Du hater planken - ikke dropp den!

Ikke dropp planken

Øvelser som å ta planken, vil før eller siden kunne gi deg de magemusklene du alltid har drømt om. Sixpack, eightpack eller i hvert fall flatere mage. Du blir uansett hva du spiser så ikke tror at dette er gjort på kun dager. Det er regelmessig trening kombinert med riktig kosthold for deg og din kropp – som er svaret for deg. Ikke hør på noe annet.

Se på kroppen din som ditt skattekammer der hele kroppen, fra topp til tå, inni og utenpå har viktige elementer som bør holdes ved like. Jo sterkere du blir, jo mer tåler du over tid. Det er særlig ryggen, som mange dropper å trene, av ulike grunner – som blir trent med planken som øvelse. Sliter du med ryggen, kan du bli liggende der. Du hater planken – ikke dropp den!

Lest? Følelsen etter trening …

‘Planking’ eller øvelsen planken, hjelper deg med å bygge opp muskelgrupper du trenger hele livet. Du styrker ryggraden og hoftene, slik at du unngår smerte og slitasje. Gjør du planken riktig og regelmessig, vil ryggsmerter du sliter med, forsvinne på sikt. I tillegg vil du bygge opp muskler rundt skuldre og i overkroppen som også er viktig.

Du brenner raskt kalorier

Når du trener er det viktig at gjør det på en lystbetont og positiv måte, slik at det ikke blir bare et ork. Sliter du deg gjennom hver økt som en mare, der du hater hvert øyeblikk – vil du droppe den type trening, ganske raskt. Når du allikevel vet hvor mye kalorier du brenner ved å presse deg gjennom planken, som øvelse.

Bør du tvinge deg selv til å gjør den. I hvert fall på annenhver trening. Helst hver gang.

Situps, vekter, økt oksygenopptak ved løping på mølle, roing eller ellipsemaskin gjør kroppen din godt. Hver gang. Men det er altså planken som brenner kaloriene og gir deg stram og sterk kropp. Fordi du bruker og trener kjernemuskulaturen på riktig måte.

Det er kanskje fokuset på kaloriene som for mange nordmenn kommer i veien for mye annet. Mange eksperter mener at man bør heller måle vekt, midjemål, rumpe, lår og bryst, når man skal se hvor mye kroppen endrer seg. Om målsetningen er vektreduksjon.

Man bør også tenke på hvordan man sitter når man jobber, når man ser på TV eller sitter og leser, og hvilken holdning man har.

Å ha en rett og fin rygg når man sitter på hjemmekontor eller er på jobb, er faktisk veldig viktig. Ryggen og ryggsøylen er det som holder kroppen oppreist. Denne blir styrket gjennom regelmessig trening gjennom å ta planken. Og denne formen for trening forebygger slitasjer og skader senere i livet.

Stå på!

Vargas

Maten som holder deg i live

Maten som holder deg i live, lenge. Og som anbefales av mennesker som ser jævlig mye elendighet. hjertekirurgene på de store sykehusene. Middelhavskost. Det er det du trenger for å få et langt og godt liv. Kombinerer du denne dietten med nok aktivitet, trening eller annen form for bevegelse – blir du normalt åtti år, minst.

Selvsagt kan du spise middelhavskost her oppe ved iskanten også. Maten som holder deg i live er mat som er gunstig for helsa. De fleste vet hva som skal til for å leve sunt, men det betyr ikke at alle gjør det, ikke sant? Til tross for at det ligger naturlig for oss å ville leve så lenge som mulig. Gjør vi ikke det beste for kroppen vår, mange av oss.

Fordi det finnes så mange fristelser som kroppen rett og slett ikke har godt av.

Vi kan nemlig endel om ernæring, vi nordmenn. Det betyr ikke at vi benytter oss av å leve etter det mest sunne av det sunne. Hvorfor gjøre som hjertelegene anbefaler? Når det finnes så mye snadder? Kjenner du deg igjen?

Lest? Kokken Tor var ikke død

Vi vil jo ikke gå glipp av den digre hamburgeren, softisen, den kalde ølen og de fete ostepølsene? Vil vi vel? Maten som holder deg i live – kan være mer enn bra nok. Du må bare vite hva du kan spise og ikke.

Middelhavskost

Middelhavskost innebærer mye god mat, faktisk alt hva hjerte begjærer, bokstavlig talt. Du får i deg nok vitaminer og mineraler, samt at du kan nyte et glass god rødvin til middagen, med jevne mellomrom. Men ikke en hel flaske i slengen. Måtehold og fornuft er viktige holdepunkter i et sunt legeme.

Maten som holder deg i live

Middelhavskosten er spesielt egnet for mennesker med hjertelidelser. Men anbefales for alle, da den er bra for alle, så enkelt er det. Denne dietten, eller kosten består av olivenolje, frukt, grønnsaker, frisk, bær, korn og nøtter. Det er svært lite sukker i Middelhavskosten, men mest i rødvinen som er anbefalt i fornuftige doser.

Maten som holder deg i live er nok bedre enn sitt rykte. Om du tåler å holde deg unna sjokolade, seks dager i uken.

Det anbefales at man spiser mye grønnsaker, friske eller hermetiserte, gjerne opp til fem ganger daglig. Fordi dette er kalorifattig mat, men som har alle de gode effektene på kroppen. Frukt, bønner, erter, kornblandinger og fet fisk, er det du skal kjøpe om Middelhavskosten er noe for deg. Og det er det, om du hører på legen din.

Anbefalt utvalg

Her er en liten oversikt over det du bør spise mer av, i tillegg til regelmessig aktivitet – for et sunt liv. Velkjent for de fleste.

 • Bruk raps og olivenoljer ved matlaging
 • Spis mer fisk enn kjøtt, også som pålegg
 • Spis ofte frukt og grønt
 • Spis ekstra grovt brød, gjerne med helkorn og rug
 • Grove kornprodukter, belgfrukter, nøtter, erter og bønner
 • Spis usaltede nøtter og bær som snacks
 • Fjærkre og lyst kjøtt, framfor rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt
 • Rødvin i moderate mengder, yoghurt og ost
 • Velg rene og ferske råvarer

Trening

Litt trening og bevegelse er bedre enn ingen bevegelse. Igjen ifølge hjertelegene, det skal ikke mer enn 30 minutter gåtur før man har gjort kroppen en tjeneste. Menneskekroppen er skapt til å være i bevegelse ofte. Det er faktisk nok å gå, for å unngå alvorlig sykdom.

Maten som holder deg i live

De fleste vet hva som skjer med kroppen ved å leve usunt og gjøre lite fysisk aktivitet. Man øker i vekt og volum, ganske raskt.

Man blir før eller senere alvorlig syk, man får hjerte og karsykdommer, man kan utvikle kreft langt hyppigere og få diabetes 2, som utvilsomt er knyttet til livsstil. Og man øker faren for å bli deprimert, fordi overvekt er direkte knyttet til dårligere humør.

Lest? Nordmenn trives med andre nordmenn

Gjør deg selv og din kropp en stor tjeneste ved å spise det du har godt av, både på kort og lang sikt. Maten som holder deg i live kan være variert og god på samme tid. Sommeren er over for denne gang, det er også den helt store festen. Nå er det bare å korke flaskene, kaste ut grillmaten og leve sunt – helt til jul.

Middelhavet

Det er selvsagt ingen tilfeldighet at det nesten ikke finnes hjertesykdom og hjerteinfarkt i landene rundt Middelhavet.

Overvekt, høyt blodtrykk, usunne kolesterolverdier og insulinresistens er kjente risikofaktorer for mange nordmenn. I middelhavslandene som Spania, Hellas og nord i Italia er dette langt mindre utbredt.

Hvorfor? Kosthold, klima og aktivitet.

De fleste nordmenn som har besøkt disse velkjente turistmålene, vet også at frukt- og grønnsaks utvalget på markedene i disse landene er formidable. Prisene også langt mer hyggeligere enn her hjemme. Maten som holder deg i live bør nytes av hele familien. Det er viktig å lære barna sunne matvaner fra starten av.

I tillegg spiser grekere og italienere mye mer fisk enn oss, de bruker oliven og rapsoljer i matlagningen, og de er fortsatt langt mer aktive enn oss, rent fysisk. Også har de et langt mer helsebringende klima, med lite kulde, mye sol som gir helsebringende effekt på kort og lang sikt.

Ta gjerne tran som et supplement til kosten, om du er redd for å få i deg for lite fisk. Merk også at det finnes en rekke gode fiske-alternativer som pålegg på brød. Man må ikke spise fisk til middag hver dag – for å spise etter middelhavsdietten.

Vargas

Blitt fet etter sommerferien?

Blitt fet etter sommerferien? Trøste deg med at du slett ikke er alene. De fleste som trer inn i arbeidstøyet etter ferien, synes nok det er litt trangere enn tidligere. Det er naturlig at kroppen eser en smule med late dager på stranda. Rundt grillen med gode venner og noe rødt i glasset. Ikke trener vi eller beveger oss like mye som i hverdagen heller.

Slik kos setter spor. Blitt fet i sommerferien? Nå er det på tide å ta skikkelige grep. Heldigvis er det ikke så vanskelig som mange skal ha det til. Faktisk er det så enkelt som å spise litt oftere, litt sunnere og litt mindre porsjoner. Samt at man ønsker å være mer aktiv enn i en lang sommerferie.

Har du husket dette? 70 prosent av voksne nordmenn er overvektig

Alt det gode frister

De fleste er skjønt enige om at det er litt bedre med alt som er usunt, farlig og digg, framfor det fornuftige og sunne. Det er jo begrenset hvor jævlig mye kaninfór, frukt og grønt vi orker å klemme i oss – mellom hver sommerferie. Enig? Alt det gode frister oss hele tiden.

Samtidig ønsker hver og én av oss å være med på leken så lenge som over hodet mulig.

Vi ønsker å leve, bli gamle og se barn og barnebarn vokse opp. Det er jo haken ved det hele. Eksperter mener å vite nøyaktig hva som gjør oss levedyktige over tid. Det er alt det vi ikke bør spise ofte, alt det vi tyller i oss gjennom en lang sommer, som gjør oss sårbare mot sykdom og for tidlig død. Blitt fet etter sommerferien? Klærne trange?

Kaker og is, masse pølser, sjokolade, vin, øl, desserter og alt for digre middager. Vi vet hva som skal til får å bli overvektige og fete vi nordmenn. Det er bare å trykke alt det gode inn i tryne, så kommer valkene. Men vi vet også hva som skal til, de fleste av oss, vi er et opplyst folk vi nordmenn – for å redusere vekt. Og vi vet hva som skal til for å bli der. Men ingen har sagt det er enkelt.

Overvekt får konsekvenser

Du vet det sikkert selv. Hva som skal til for å redusere vekt. Det skal så lite til før tallene går riktig vei. Vil du bli en tynn kjekkas, eller en veltrent figur med draget på damene, eller en dame med former i en sunn kropp? It’s up to you. Livsstilsendring og et bevisst kosthold er det som er løsningen.

Det betyr i korte trekk at du ikke kan skeie ut på samme måte som i sommer. Du kan kose deg innimellom – ikke grille hele dyret og forsøke å spise det opp. Alene. Måtehold er et ord som mangler i ditt vokabular. Det bør du lære deg fra i dag.

Blitt fet etter sommerferien?

Overvekt og fedme får konsekvenser for oss. Det gir dårlig livskvalitet, sykdom og for tidlig død om vi ikke endrer måten vi lever på. Det er i all hovedsak hva vi spiser som er årsaken, men også det faktum at vi beveger oss for lite. En tur på tretti minutter tre ganger i uka gjør at du lever lengre. Mer skal det ikke til.

Hvordan var det igjen? Du ville se familien vokse opp, men sitter der med sausene dine og en fettprosent langt over det normale. Nå er det faktisk på tide å ta grep, Og det begynner allerede i dag. Skjerpings! Blitt fet etter sommerferien?

Lest? Blitt overvektig i ferien?

Vanskelig å slanke seg

Problemet for alle som ønsker å redusere vekt, er at kroppen jobber i mot enhver form for vektreduksjon. Har du veid 100 kilo, vil kroppen jobbe med å holde den vekten, reduserer du vekten, vil du bli tappet for energi. Fordi kroppen går i sparemodus, energiforbruket går ned. Kroppen ser på en hver vektreduksjon som en fare. Den ønsker å opprettholde normalvekten som var 100 kilo.

Det er en av grunnene til at alle som en gang har gått ned noen kilo, lett kan gå de samme kiloene opp igjen. Og i tillegg øke vekten til mer enn det man var i utgangspunktet. Kjenner du deg igjen? Det er vanskelig å gå ned i vekt som et skippertak, fordi man øker vekten i det øyeblikket slankekuren opphører.

En livsstilsendring derimot, er noe som varer om man lykkes med den. Da reduserer man vekten til det man ønsker og gjør det man kan for å bli der. Det er en bragd de færreste makter, fordi det krever disiplin i levemåte, hver dag. Blitt fet etter sommerferien? Men ønsker å forbli en lettere og sunnere utgave? Da er en livsstilsendring, løsningen.

Motivasjon av resultater

Når vekten viser tresifrede tall, bør du ta grep for helsen din. Det er som sagt enkelt å gjøre noe med det. Det er å holde seg nede når målet er nådd, som er den store utfordringen. Du bør forsøke å se hvordan du føler deg, når den første kiloen er borte. Kanskje får du motivasjon av resultater du ikke hadde drømt om var mulig?

Man hører om nordmenn som har lykkes med å gå ned både førti, femti og seksti kilo, men ikke så ofte om hvordan det går to år etter. Fordi det er så veldig mange som ikke lykkes med å holde vekten, men det er nok litt skammebelagt og ikke lykkes, og derfor holde kjeft om det. Hva vet vel vi. Blitt fet i sommerferien? Nå er tiden kommet. Festen er over.

Det vi vet er at det lykkes å redusere vekt over tid. Om man setter opp en plan hvordan livet skal leves, spise riktig, trene nok og eller bevege seg nok. Vi vet det er lettere sagt enn gjort, men vil man leve til å se barnebarna vokse opp. Er det faktisk nødvendig å ta grep, nå. Ellers dør du før du vet ordet av det.

Blodårene dine er i ferd med å tette til av all dritten du har spist gjennom mange år som latsabb.

Ta ansvar for livet og helsen din. Start opp ditt nye liv. I dag.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com