Du hater planken – ikke dropp den!

Du hater planken – ikke dropp den! Det finnes øvelser du helst styrer unna på trening for de det både smertefullt og vondt å gjør dem. En av de aller beste øvelsene ifølge en rekke eksperter på personlig trening – er og blir, planken. Der du står på albuene (med håndflatene ned) og med kroppen som en stiv planke, med tærne i gulvet.

Stillingen er avgjørende for at du skal få de store fordelene av øvelsen. Den styrker som kjent kjernemuskelaturen og gjør kroppen solid. Men det er faktisk mye mer enn det. Du hater planken – ikke dropp den!

Bli sterk raskt

Det er en endring i hvordan vi trener, faktisk over store deler av verden. Det er spesielt bruken av vekter og heller det å ta i bruk sin egen kropp, som er mer populært, nå enn før. Vi er overbevist om at dette kan ha noe med pandemien å gjøre. Folk flest har i mer eller mindre grad valgt vekk treningssentrene og heller trent mer hjemme. Da bør man være kreativ nok og bruke det man har. Mange har ikke treningsfasiliteter hjemme og bruker sin egen kropp som “vektstang.” Smart og viktig.

Du hater planken – ikke dropp den! Øvelsen gjør deg hard som stein.

Planken er en øvelse som ekspertene mener gir deg mest effekt på raskest mulig måte. Du blir sterk, raskt, fordi du styrker de store muskelgruppene. Rygg, mage, hofter, ben og skuldre. Husk å ta tiden på deg selv, begynn i det små, men sørg for å presse deg mer – litt for hver gang. Plutselig makter du å stå i planken i flere minutter. Du vil selvsagt merke forskjell på kropp og muskler – ganske så raskt.

Du har lov til å hate planken, men ikke dropp den, ta deg tid, gjør øvelsen riktig og sørg for at den ofte er med i ditt program. Hver gang.

Du hater planken - ikke dropp den!

Ikke dropp planken

Øvelser som å ta planken, vil før eller siden kunne gi deg de magemusklene du alltid har drømt om. Sixpack, eightpack eller i hvert fall flatere mage. Du blir uansett hva du spiser så ikke tror at dette er gjort på kun dager. Det er regelmessig trening kombinert med riktig kosthold for deg og din kropp – som er svaret for deg. Ikke hør på noe annet.

Se på kroppen din som ditt skattekammer der hele kroppen, fra topp til tå, inni og utenpå har viktige elementer som bør holdes ved like. Jo sterkere du blir, jo mer tåler du over tid. Det er særlig ryggen, som mange dropper å trene, av ulike grunner – som blir trent med planken som øvelse. Sliter du med ryggen, kan du bli liggende der. Du hater planken – ikke dropp den!

Lest? Følelsen etter trening …

‘Planking’ eller øvelsen planken, hjelper deg med å bygge opp muskelgrupper du trenger hele livet. Du styrker ryggraden og hoftene, slik at du unngår smerte og slitasje. Gjør du planken riktig og regelmessig, vil ryggsmerter du sliter med, forsvinne på sikt. I tillegg vil du bygge opp muskler rundt skuldre og i overkroppen som også er viktig.

Du brenner raskt kalorier

Når du trener er det viktig at gjør det på en lystbetont og positiv måte, slik at det ikke blir bare et ork. Sliter du deg gjennom hver økt som en mare, der du hater hvert øyeblikk – vil du droppe den type trening, ganske raskt. Når du allikevel vet hvor mye kalorier du brenner ved å presse deg gjennom planken, som øvelse.

Bør du tvinge deg selv til å gjør den. I hvert fall på annenhver trening. Helst hver gang.

Situps, vekter, økt oksygenopptak ved løping på mølle, roing eller ellipsemaskin gjør kroppen din godt. Hver gang. Men det er altså planken som brenner kaloriene og gir deg stram og sterk kropp. Fordi du bruker og trener kjernemuskulaturen på riktig måte.

Det er kanskje fokuset på kaloriene som for mange nordmenn kommer i veien for mye annet. Mange eksperter mener at man bør heller måle vekt, midjemål, rumpe, lår og bryst, når man skal se hvor mye kroppen endrer seg. Om målsetningen er vektreduksjon.

Man bør også tenke på hvordan man sitter når man jobber, når man ser på TV eller sitter og leser, og hvilken holdning man har.

Å ha en rett og fin rygg når man sitter på hjemmekontor eller er på jobb, er faktisk veldig viktig. Ryggen og ryggsøylen er det som holder kroppen oppreist. Denne blir styrket gjennom regelmessig trening gjennom å ta planken. Og denne formen for trening forebygger slitasjer og skader senere i livet.

Stå på!

Vargas

Maten som holder deg i live

Maten som holder deg i live, lenge. Og som anbefales av mennesker som ser jævlig mye elendighet. hjertekirurgene på de store sykehusene. Middelhavskost. Det er det du trenger for å få et langt og godt liv. Kombinerer du denne dietten med nok aktivitet, trening eller annen form for bevegelse – blir du normalt åtti år, minst.

Selvsagt kan du spise middelhavskost her oppe ved iskanten også. Maten som holder deg i live er mat som er gunstig for helsa. De fleste vet hva som skal til for å leve sunt, men det betyr ikke at alle gjør det, ikke sant? Til tross for at det ligger naturlig for oss å ville leve så lenge som mulig. Gjør vi ikke det beste for kroppen vår, mange av oss.

Fordi det finnes så mange fristelser som kroppen rett og slett ikke har godt av.

Vi kan nemlig endel om ernæring, vi nordmenn. Det betyr ikke at vi benytter oss av å leve etter det mest sunne av det sunne. Hvorfor gjøre som hjertelegene anbefaler? Når det finnes så mye snadder? Kjenner du deg igjen?

Lest? Kokken Tor var ikke død

Vi vil jo ikke gå glipp av den digre hamburgeren, softisen, den kalde ølen og de fete ostepølsene? Vil vi vel? Maten som holder deg i live – kan være mer enn bra nok. Du må bare vite hva du kan spise og ikke.

Middelhavskost

Middelhavskost innebærer mye god mat, faktisk alt hva hjerte begjærer, bokstavlig talt. Du får i deg nok vitaminer og mineraler, samt at du kan nyte et glass god rødvin til middagen, med jevne mellomrom. Men ikke en hel flaske i slengen. Måtehold og fornuft er viktige holdepunkter i et sunt legeme.

Maten som holder deg i live

Middelhavskosten er spesielt egnet for mennesker med hjertelidelser. Men anbefales for alle, da den er bra for alle, så enkelt er det. Denne dietten, eller kosten består av olivenolje, frukt, grønnsaker, frisk, bær, korn og nøtter. Det er svært lite sukker i Middelhavskosten, men mest i rødvinen som er anbefalt i fornuftige doser.

Maten som holder deg i live er nok bedre enn sitt rykte. Om du tåler å holde deg unna sjokolade, seks dager i uken.

Det anbefales at man spiser mye grønnsaker, friske eller hermetiserte, gjerne opp til fem ganger daglig. Fordi dette er kalorifattig mat, men som har alle de gode effektene på kroppen. Frukt, bønner, erter, kornblandinger og fet fisk, er det du skal kjøpe om Middelhavskosten er noe for deg. Og det er det, om du hører på legen din.

Anbefalt utvalg

Her er en liten oversikt over det du bør spise mer av, i tillegg til regelmessig aktivitet – for et sunt liv. Velkjent for de fleste.

 • Bruk raps og olivenoljer ved matlaging
 • Spis mer fisk enn kjøtt, også som pålegg
 • Spis ofte frukt og grønt
 • Spis ekstra grovt brød, gjerne med helkorn og rug
 • Grove kornprodukter, belgfrukter, nøtter, erter og bønner
 • Spis usaltede nøtter og bær som snacks
 • Fjærkre og lyst kjøtt, framfor rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt
 • Rødvin i moderate mengder, yoghurt og ost
 • Velg rene og ferske råvarer

Trening

Litt trening og bevegelse er bedre enn ingen bevegelse. Igjen ifølge hjertelegene, det skal ikke mer enn 30 minutter gåtur før man har gjort kroppen en tjeneste. Menneskekroppen er skapt til å være i bevegelse ofte. Det er faktisk nok å gå, for å unngå alvorlig sykdom.

Maten som holder deg i live

De fleste vet hva som skjer med kroppen ved å leve usunt og gjøre lite fysisk aktivitet. Man øker i vekt og volum, ganske raskt.

Man blir før eller senere alvorlig syk, man får hjerte og karsykdommer, man kan utvikle kreft langt hyppigere og få diabetes 2, som utvilsomt er knyttet til livsstil. Og man øker faren for å bli deprimert, fordi overvekt er direkte knyttet til dårligere humør.

Lest? Nordmenn trives med andre nordmenn

Gjør deg selv og din kropp en stor tjeneste ved å spise det du har godt av, både på kort og lang sikt. Maten som holder deg i live kan være variert og god på samme tid. Sommeren er over for denne gang, det er også den helt store festen. Nå er det bare å korke flaskene, kaste ut grillmaten og leve sunt – helt til jul.

Middelhavet

Det er selvsagt ingen tilfeldighet at det nesten ikke finnes hjertesykdom og hjerteinfarkt i landene rundt Middelhavet.

Overvekt, høyt blodtrykk, usunne kolesterolverdier og insulinresistens er kjente risikofaktorer for mange nordmenn. I middelhavslandene som Spania, Hellas og nord i Italia er dette langt mindre utbredt.

Hvorfor? Kosthold, klima og aktivitet.

De fleste nordmenn som har besøkt disse velkjente turistmålene, vet også at frukt- og grønnsaks utvalget på markedene i disse landene er formidable. Prisene også langt mer hyggeligere enn her hjemme. Maten som holder deg i live bør nytes av hele familien. Det er viktig å lære barna sunne matvaner fra starten av.

I tillegg spiser grekere og italienere mye mer fisk enn oss, de bruker oliven og rapsoljer i matlagningen, og de er fortsatt langt mer aktive enn oss, rent fysisk. Også har de et langt mer helsebringende klima, med lite kulde, mye sol som gir helsebringende effekt på kort og lang sikt.

Ta gjerne tran som et supplement til kosten, om du er redd for å få i deg for lite fisk. Merk også at det finnes en rekke gode fiske-alternativer som pålegg på brød. Man må ikke spise fisk til middag hver dag – for å spise etter middelhavsdietten.

Vargas

Blitt fet etter sommerferien?

Blitt fet etter sommerferien? Trøste deg med at du slett ikke er alene. De fleste som trer inn i arbeidstøyet etter ferien, synes nok det er litt trangere enn tidligere. Det er naturlig at kroppen eser en smule med late dager på stranda. Rundt grillen med gode venner og noe rødt i glasset. Ikke trener vi eller beveger oss like mye som i hverdagen heller.

Slik kos setter spor. Blitt fet i sommerferien? Nå er det på tide å ta skikkelige grep. Heldigvis er det ikke så vanskelig som mange skal ha det til. Faktisk er det så enkelt som å spise litt oftere, litt sunnere og litt mindre porsjoner. Samt at man ønsker å være mer aktiv enn i en lang sommerferie.

Har du husket dette? 70 prosent av voksne nordmenn er overvektig

Alt det gode frister

De fleste er skjønt enige om at det er litt bedre med alt som er usunt, farlig og digg, framfor det fornuftige og sunne. Det er jo begrenset hvor jævlig mye kaninfór, frukt og grønt vi orker å klemme i oss – mellom hver sommerferie. Enig? Alt det gode frister oss hele tiden.

Samtidig ønsker hver og én av oss å være med på leken så lenge som over hodet mulig.

Vi ønsker å leve, bli gamle og se barn og barnebarn vokse opp. Det er jo haken ved det hele. Eksperter mener å vite nøyaktig hva som gjør oss levedyktige over tid. Det er alt det vi ikke bør spise ofte, alt det vi tyller i oss gjennom en lang sommer, som gjør oss sårbare mot sykdom og for tidlig død. Blitt fet etter sommerferien? Klærne trange?

Kaker og is, masse pølser, sjokolade, vin, øl, desserter og alt for digre middager. Vi vet hva som skal til får å bli overvektige og fete vi nordmenn. Det er bare å trykke alt det gode inn i tryne, så kommer valkene. Men vi vet også hva som skal til, de fleste av oss, vi er et opplyst folk vi nordmenn – for å redusere vekt. Og vi vet hva som skal til for å bli der. Men ingen har sagt det er enkelt.

Overvekt får konsekvenser

Du vet det sikkert selv. Hva som skal til for å redusere vekt. Det skal så lite til før tallene går riktig vei. Vil du bli en tynn kjekkas, eller en veltrent figur med draget på damene, eller en dame med former i en sunn kropp? It’s up to you. Livsstilsendring og et bevisst kosthold er det som er løsningen.

Det betyr i korte trekk at du ikke kan skeie ut på samme måte som i sommer. Du kan kose deg innimellom – ikke grille hele dyret og forsøke å spise det opp. Alene. Måtehold er et ord som mangler i ditt vokabular. Det bør du lære deg fra i dag.

Blitt fet etter sommerferien?

Overvekt og fedme får konsekvenser for oss. Det gir dårlig livskvalitet, sykdom og for tidlig død om vi ikke endrer måten vi lever på. Det er i all hovedsak hva vi spiser som er årsaken, men også det faktum at vi beveger oss for lite. En tur på tretti minutter tre ganger i uka gjør at du lever lengre. Mer skal det ikke til.

Hvordan var det igjen? Du ville se familien vokse opp, men sitter der med sausene dine og en fettprosent langt over det normale. Nå er det faktisk på tide å ta grep, Og det begynner allerede i dag. Skjerpings! Blitt fet etter sommerferien?

Lest? Blitt overvektig i ferien?

Vanskelig å slanke seg

Problemet for alle som ønsker å redusere vekt, er at kroppen jobber i mot enhver form for vektreduksjon. Har du veid 100 kilo, vil kroppen jobbe med å holde den vekten, reduserer du vekten, vil du bli tappet for energi. Fordi kroppen går i sparemodus, energiforbruket går ned. Kroppen ser på en hver vektreduksjon som en fare. Den ønsker å opprettholde normalvekten som var 100 kilo.

Det er en av grunnene til at alle som en gang har gått ned noen kilo, lett kan gå de samme kiloene opp igjen. Og i tillegg øke vekten til mer enn det man var i utgangspunktet. Kjenner du deg igjen? Det er vanskelig å gå ned i vekt som et skippertak, fordi man øker vekten i det øyeblikket slankekuren opphører.

En livsstilsendring derimot, er noe som varer om man lykkes med den. Da reduserer man vekten til det man ønsker og gjør det man kan for å bli der. Det er en bragd de færreste makter, fordi det krever disiplin i levemåte, hver dag. Blitt fet etter sommerferien? Men ønsker å forbli en lettere og sunnere utgave? Da er en livsstilsendring, løsningen.

Motivasjon av resultater

Når vekten viser tresifrede tall, bør du ta grep for helsen din. Det er som sagt enkelt å gjøre noe med det. Det er å holde seg nede når målet er nådd, som er den store utfordringen. Du bør forsøke å se hvordan du føler deg, når den første kiloen er borte. Kanskje får du motivasjon av resultater du ikke hadde drømt om var mulig?

Man hører om nordmenn som har lykkes med å gå ned både førti, femti og seksti kilo, men ikke så ofte om hvordan det går to år etter. Fordi det er så veldig mange som ikke lykkes med å holde vekten, men det er nok litt skammebelagt og ikke lykkes, og derfor holde kjeft om det. Hva vet vel vi. Blitt fet i sommerferien? Nå er tiden kommet. Festen er over.

Det vi vet er at det lykkes å redusere vekt over tid. Om man setter opp en plan hvordan livet skal leves, spise riktig, trene nok og eller bevege seg nok. Vi vet det er lettere sagt enn gjort, men vil man leve til å se barnebarna vokse opp. Er det faktisk nødvendig å ta grep, nå. Ellers dør du før du vet ordet av det.

Blodårene dine er i ferd med å tette til av all dritten du har spist gjennom mange år som latsabb.

Ta ansvar for livet og helsen din. Start opp ditt nye liv. I dag.

Vargas

Yoga hjelper bedre med riktig utstyr

Yoga hjelper bedre med riktig utstyr i hjemmet. Du har endelig oppdaget den viktigste formen for mentaltrening. For fysisk selvdisiplin og riktig balanse mellom kropp og sjel. Yoga kalles så mangt av de som kan det, og bruker det, men også av de som aldri har forsøkt. Yoga er først og fremst bra for deg som gjør øvelsene riktig.

Åndelig mosjon for hele kroppen. Yoga hjelper med riktig utstyr – enten du har lang erfaring eller er nybegynner.

Meditasjon, Pilates, eller soneterapi. Helsebevisste nordmenn er villig til å bruke mye penger på å holde seg i mental balanse. Være frisk og lykkelig, gjerne leve så lenge som over hodet mulig. Vi nordmenn er nemlig heldige også hva levetid angår. Kvinner blir i gjennomsnitt 84 år gamle, menn et par år mindre.

Det er ikke så veldig lenge siden vi her oppe i steinrøysa oppdaget dette med mentaltrening og det å komme i mental balanse.

Få kropp og sjel til å snakke samme språk om du vil, og være i balanse med seg selv – kan alle klare. Handler du yogautstyr hos Shanti.no, vet du at du får riktig kvalitetsprodukt, til konkurransedyktige priser – raskt og effektivt.

Yoga for bedre helse

Årsaken til at så mange nordmenn har oppdaget Yoga og dets like, er selvsagt at det faktisk virker inn på hele kroppen.

Yoga, som er knyttet til de indiske religionene buddhisme og hinduisme, ble oppdaget for mange tusen år siden. Men i det moderne, vestlige samfunnet er den brukt som en ikke-religiøst disiplin for personlig utvikling. Yoga handler i første omgang om konsentrasjon og holde fokus. Nettopp for å komme i mental balanse.

Yoga hjelper bedre med riktig utstyr

Riktig utstyr

Hvorfor skulle Yoga hjelpe bedre med riktig utstyr, tenker du kanskje? Jo, fordi du skal ha fokus på å gjøre de forskjellige bevegelsene riktig, i stedet for å irritere deg over det kalde og harde gulvet. De pynteputene du har i sofaen egner seg til kun det, å pynte i sofaen, ikke ha under hodet når du skal ligge på gulvet, lenge. Da behøver du faktisk en god yogapute.

Eller hva med en ekte Yoga-ball?

Du kan verken bruke ungenes badeball eller noe annet for å gjøre de beste yoga-øvelsene med ball. Vi nordmenn er kjent for å være litt trege, sidrumpa og ganske arrogante og velge vekk nye måter å tenke på. Vi liker å tro at vi vet best, vi liker å tro at det andre mener, det som er i mot vår egen overbevisning – er direkte feil. Kanskje er faktisk Yoga noe for deg? Enda du i årevis har sett på nettopp Yoga som svada?

Hvorfor ikke investere i en god yogamatte og se om du finner roen i ditt indre? Kanskje er det verdt et forsøk å endre på livet?

Yoga hjelper mot alt

Så vidt vi vet, hjelper faktisk Yoga mot alt. Kreftpasienter finner meningen med livet etter å ha brukt denne formen for øvelse, som endel av restitusjon etter omfattende cellegiftbehandling. Også friske mennesker mener å vite at Yoga hjelper dem til å nå en smidighet de ikke har hatt siden de var veldig ung. Yoga hjelper også å komme i mental balanse og harmoni med selv i en ellers hektisk og stressende hverdag. Og man tåler motgang og utfordringer langt bedre enn tidligere.

Det åndelig som ligger i Yogaens filosofi, det gamle religiøse er kanskje vanskelig for mange å akseptere. Men det er faktisk kjent at endel mennesker i vesten, velger denne formen for ‘trening’ som en åndelige kraft gjennom meditasjon. Vi nordmenn bør kanskje legge vekk fordommene og våkne litt opp. Yoga hjelper bedre med riktig utstyr, når du endelig har bestemt deg for å forsøke.

Yoga hjelper ikke mot døden heller, men det kan gjøre livet ditt lettere å leve gjennom at du får en indre ro, bli psykisk stabil og ta livet på strak arm. Yoga hjelper ikke mot ulykker eller gjør deg nevneverdig rik, men det kan hjelpe deg til å forstå hvorfor du reagerer negativt på bagateller du normalt burde takle.

Kanskje lykkes du med å endre hverdagen til det bedre – slik at livet blir slik du så lenge har ønsket det. Forsøk det, og husk at det hjelper med riktig utstyr i hjemmet, når du skal jakte på et sunt sinn, og en indre ro.

Lykke til!

Vargas

Premier League klar – planlegger uten tilskuere

Premier League klar – planlegger uten tilskuere før i 2021. Covid-19 og voldsom smitteutbrudd i Storbritannia endrer fotballen slik vi kjenner den fra før. Endelig er det lys i tunellen for kamper, all den tid klubbene nå kan ta opp full-kontakt trening igjen.

Det er ikke spilt kamper på øverste nivå i England siden tidlig i mars.

Premier League-klubbene har stemt og kommet til en enstemmig beslutning for å godkjenne en retur til kontakttrening. Dermed går det mot sesongslutt, som avgjør Premier League-sesongens skjebne. Fra møte er det kommet en offisielle uttalelse fra når kampene kan spilles – som lyder: “når det er trygt igjen å spille”.

Lest? Hvem er verdens beste på frispark?

Spillerne hadde allerede gjenopptatt trening forrige uke i små grupper mens de respekterte sosiale distansetiltak. Ifølge trinn én av tilbake til “treningsprotokoller” som er nøye planlagt av helsemyndighetene på balløya.

Helsemyndighetene jobber på spreng

Noen vil nok si at fotballen bør komme i både andre og tredje rekke, når slik dramatiske hendelser skjer i verden. Men det er alltid tid for å gå videre. Etter tre måneders ventetid, der hele England har vært delvis eller helt stengt. Slik vi har opplevd her hjemme – ser det nå ut til at Storbritannia myker opp på restriksjonene.

Premier League diskuterte nylig de oppdaterte regjeringsrådene om kontakttrening. Med klubbkapteiner, ledere og representanter fra Professional Footballers Association (PFA). Og League Managers Association (LMA) på konferanse-samtalene der alle klubbene var representert.

Premier League klar – planlegger uten tilskuere

Det er fortsatt endel spillere som er bekymret for smittefaren, så lenge det er mange som dør på sykehusene. Det er fortsatt omfattende tester innad i klubbene, flere ganger per uke, og det er fortsatt flere som bærer smitten med seg.

Ikke før alle spillere og ansatte i støtteapparatet i hver enkelt klubb. Og andre ansatte i de respektive klubbene som har med det ikke-fotballfaglige å gjøre, er erklært friske. Kan klubbene få grønt lys til å gå tilbake til jobb. Det betyr at det er noen uker igjen, til kamper kan spilles. Kanskje vi ser både juli eller august – før TV-kampene kommer i gang.

Fredag 26. juni er den datoen mange fortsatt håper på å se ballen rulle igjen i Premier League. Vi tror det blir litt for tidlig. Spillerne skal trene fullkontakt igjen i noen uker før det spilles kamp. Og det har gått vell lang tid siden sesongen brått ble avsluttet i mars.

Publikum en viktig del av fotballen

Premier League klar – planlegger uten tilskuere, dessverre for mange anglofile. Blir det lenge til man kan besøke sitt favoritt lag og se laget spille på engelsk gress igjen. Vi tror vi ikke ser publikum på kamper i England før tidligst i 2021. Men la oss hår at det skjer før. Det er en uutholdelig tanke.

Publikum, fans og tilskuere som elsker laget sitt – er en meget viktig del av fotballen og vil alltid være det.

Men sikkerheten og viktige helsetiltak kommer først, det forstår alle. England er den femte nasjonen i verden med flest døde av Covid-19, sammenlignet med folketallet i landet. I skrivende stund er det 37.460 døde og 267.240 personer som er registrert smittet.

I begge tilfeller er det fortsatt mange hver eneste dag, som registreres som syke og eller dør av viruset. Da blir fotballen fortsatt veldig lite viktig.

Tilbake til trening

Trening er godkjent, men det skal foreløpig ikke spilles treningskamper eller trenes 11 mot 11 på feltet. Det betyr at spilleren kan gå sammen i mindre grupper som five-a-side, som vi kjenner godt til her hjemme. Hovedformålet med retur til kontakttrening er å kondisjonere spillere så raskt som mulig.

Gi de fysiske- og kondisjonstreninger. I tillegg til å gjenoppta konkurranseaspektet. Men også for å beskytte spillere mot skader, like mye som det er å hjelpe spillerne raskt tilbake i form.

Det betyr at klubbene, om enn forsøksvis, vil gjenskape intensiteten til en kamp for å hjelpe spillerne med å nå et så sterkt kondisjonsnivå som mulig. Før kamper skal spilles. Det blir et knalltøft program spillerne må gjennom på kort tid. For å få spilt ferdig det som er igjen Premier League-sesongen.

Ingen treningskamper

Men det er fortsatt en stund til at spillerne i Premier League kan øve seg på å spille kamper. Det er hovedargumentet vårt for at det er en stund til vi kan få kamper på TV. Vi er i juni om kort tid.

I følge DailyMail er det foreløpig ikke bestemt om kamper skal spilles på nøytrale arenaer rundt om i landet. Eller på hjemme og bortebane, slik vi kjenner det til fra Premier League.

De fleste spurte, både fans, ledere og spillere ønsker å ha hjemmebane-fordelen med inn i denne nye endrede fasen. Riktig nok blir det bak lukkede dører. Men det er som kjent likt for alle lag.

Foreløpig er det ikke lov å dele privat utstyr, og man desinfiserer alle baller og annet utstyr – for å unngå smittet.

I sum kan man si at ballen har begynt å rulle igjen i England, men den ruller dessverre fryktelig sakte, foreløpig. Men du har lov til å begynne å glede deg til engelsk fotball igjen. Det ser ut til at Premier League skal spilles ferdig i sin helt.

Da kan særlig Liverpool-fansen begynne å glede seg litt ekstra. Sette Champagnen på kjøl – om ikke annet.

Vargas

Premier League bør spilles ferdig innen juni

Premier League bør spilles ferdig innen juni for å få avsluttet inneværende sesong. Dessverre kan det bli langt lettere sagt enn gjort. Tiden flyr, vi har ikke sett en ball bli sparket på øverste nivå i England siden midt i mars. Arsenals Mikel Arteta og en rekke spillere fra ulike klubber meldte seg selv som smittet av mye omtalte Covid-19. Og helvete var i gang.

Fotballen som så mange er så glad, måtte stoppes.

Nå spør mange seg, når får vi se engelsk fotball igjen? Når skal Premier League avgjøres? I sommer? Til høsten? I vinter? Kanskje ikke før neste sommer? Dessverre er det veldig få, om noen som vet svaret, sikkert. Det er særlig England og særlig London som er hardest rammet av pandemien. Det gjør fotball, ja, faktisk digre Premier League – svært lite viktig.

Store konsekvenser

Oppholdet i spilte kamper, denne ufrivillige pausen som ingen vet opphører, får åpenbare konsekvenser.

Konsekvensene er ikke større for fansen at de savner å gå på kamp med felles venner og supportere fra samme lag. For klubbene, eierne og alle ansatte er det en langt mer alvorlig situasjon i svært mange land. Topplag i Premier League, som Liverpool og Tottenham har fått ramsalt kritikk for å permittere ansatte.

Lest? England-spiss til Manchester United?

Ansatte som ikke har direkte med laget å gjøre, så kalte Non-football-employees. For at et hardt prøvet offentlig samfunn skulle betale disse i stedet for styrtrike fotballklubber. Begge de nevnte klubben gikk senere tilbake på avgjørelsen. Flaut.

The Premier League is working closely with the whole of professional football in this country, as well as with the Government, public agencies and other relevant stakeholders to ensure the game achieves a collaborative solution. It was acknowledged that the Premier League will not resume at the beginning of May – and that the 2019/20 season will only return when it is safe and appropriate to do so. The restart date is under constant review with all stakeholders, as the impact of the COVID-19 pandemic develops 

PremierLeague.com

Newcastle

Det skal være et møte denne uken i FA. Der alle lagene i Premier League er representert. Her diskuteres muligheten for oppstartsdato, som i alle tilfeller vil bli helt uten publikum også det på ubestemt tid. Det er fortsatt ni runder igjen å spille på øverste nivå.

UEFA som tar de endelige avgjørelsen i Europa, har et videokonferanse-møte neste uke, der utfordringene kommer på bordet.

Premier League bør spilles ferdig innen juni
Stamford Bridge i London ligger øde Foto: Andreas H. Pixabay.com

Noen klubber kan gå med i dragsuget av krisen vi omgir oss med nå. Særlig i lavere divisjoner i England kan det gå riktig galt. Premier League-klubbene, de fleste av dem, har en sunn økonomi, men slett ikke alle. Newcastle er et av lagene som har slitt økonomisk i lang tid.

Nå er derimot Newcastle i ferd med å bli solgt av klubbens mangeårige eier, Mike Ashley. Mye tyder på at salget endelig vil bli gjennomført, saken ligger på bordet hos FA. Nok engang er det forretningskvinnen, Amanda Staveley og hennes venner i et konsortium – med base i Saudi Arabia som står bak budet. prislapp: £300m.

En gedigen opptur for fansen i Nord-England. Ny kapital vil i såfall bli frigjort til spillerkjøp.

Helsemyndighetene i England har ikke mange grunner til å lempe på restriksjonene ennå.

Heller tvert i mot. Det er USA og nettopp England som fortsatt har stigende smittetall og et skremmende høyt antall døde per dag. Antallet smittede må ned over tid, dødstallene bør stagnere – før man tenker på å arrangerer kamper igjen på balløya.

Trening

I Tyskland har klubbene så smått begynt å trene igjen, med alle sikkerhetstiltak vedrørende smitte, som mulig. Det er selvsagt et skritt i riktig retning. Problemet er at det er en himmelvid forskjell på antall smittede, syke og døde i de to foatballstormaktene. Tyskland har knapt syke, England har foreløpig ingen kontroll på Coronaviruset. Men det kommer.

Da er det viktig at lagene har rukket å trene regelmessig over tid, før kampene kommer i gang. Og vi skriver medio april. Vi vil ikke være den som kommer med kun bad news, men spilles det fotball på engelsk gress igjen – denne sommeren. Blir vi imponert. For det er nemlig her den største haken ligger.

Ferdig i juni

Premier League bør spilles ferdig innen juni
Emirates Stadium i London Foto: Bernie Varem

Premier League bør spilles ferdig innen juni, fordi mange av spillernes kontrakter går ut 30. juni. Mange går med den usikkerheten dette fører med seg. Ingen spillere kan spille for to klubber. Går kontrakten ut, kan man signere for ny klubb. Men hvordan skal man lykkes i forhandlinger når det ikke spilles fotball? Her er det mange usikre momenter vi ikke får svar på – før ballen ruller igjen.

Hva pandemien fører til når vi setter en strek – en gang i framtiden, er det kanskje greit vi ikke vet mye om. En pandemi er nemlig ikke å spøke med. Det er mange skjebner der ute.

Mange mødre, fedre og bestefedre som ikke får se sine nærmeste igjen. De dør for fote. Mangt et sete vil stå tomt når fotballen kommer i gang igjen. Dette er en tragedie vi ikke er ferdig med på en stund. Krisen er her og nå. Det er smått uvirkelig.

Hadde noen fortalt oss, ved seongstart, at kampene skulle bli stoppet i mars. Fordi et usynlig virus skulle ta livet av 150.000 mennesker, kanskje det dobbelte, verden over – ville vi selvsagt ikke trodd på det ett øyeblikk. Det er det som skjer nå, og det er surrealistisk.

Kanskje vil vi aldri se fullsatte tribuner heller, fordi det medfører for stor risiko for smittefare. Da har pandemien satt evige spor. Det var det ikke mange som trodde på, når kampene begynte å bli avlyst i mars.

Krisen i engelsk fotball vet vi heller ikke konsekvensene av. Alt vi vet er at det kan blir fryktelig vanskelig for mange klubber å overleve.

Om Premier League kommer i gang, om det blir satt en dato for nye avspark, vil det bli uten publikum, men dog fotball.

Vargas

Derfor bør du mosjonere eller trene

Nyttårsaften går over i ett nytt år, mange nordmenn har fått nytt treningstøy til jul. Året som gikk var du lat, det nye året gir nye muligheter. Du har oppdaget at du er litt slapp i fisken. Eller enda verre, noen du er glad i eller legen har fortalt deg, at du er chubby. Derfor bør du mosjonere eller trene – for å få det beste ut av de årene du har igjen.

Visste du at du kan spise og trene på deg mange års levetid, ved å ta kloke valg? Det er viktig å mosjonere for de eldre, slik at de ikke stivner bort. Har du hørt det før? Er ikke det tåpelig? Det er viktigere å trene og mosjonere hele livet – fordi en gang skal du bli gammel. Er fasitsvaret.

Mange av oss blir påvirket av ytre krefter som ønsker at vi skal ta grep. Myndighetene vet at overvekt og fedme koster milliarder av kroner – om befolkningen ikke skjerper seg og blir syke. Derfor finner vi omfattende reklame og informasjon, nå på nyåret, som skal få oss i aktivitet og til å trene.

De fleste vet at det er uklokt og på grensen til å være farlig å spise seg ihjel. Ribbefett, smågodt, sylte, og juleøl i store mengder, legger seg på midjen og i tryne – du forblir fet og syk, om du ikke endrer holdninger. Kjedelig, men sant.

Snart er flintstek og digre ostepølse plassert på grillen. Det er sannsynligvis fem tusen kalorier – i hver pølse. Yummy.

Mat og mosjon hører sammen. Det er inntak av energi, og bruk av energi, ikke sant?

Fordi treningen ikke har blitt vane nok, fordi det er smertefullt og kanskje kjedelig, du prioriterer raskt andre gjøremål, og det er lett å velge bort det som er ubehagelig. Og det er det vi bør gjøre noe med, for å vare lengst mulig i vanen om et bedre og sunnere liv.

De fleste ønsker jo å leve så lenge som mulig, men det er ikke så viktig, kanskje. Om du ikke kommer deg ut av senga, enig?

Derfor bør du mosjonere eller trene

Hva man spiser er viktigst

Hva man putter i munnen er av stor betydning, men å være aktiv betyr økt helsegevinst, som er allmennkunnskap i Norge. Hva nok og riktig trening faktisk gjør med kroppen, vet også de aller fleste. Bedre blodomløp, sterkere muskler, økt livsglede og sterkere immunforsvar blant mange andre fordeler.

Lest? Overvektig? Det hjelper å trene …

Legger vi til at det finnes grundig informasjon om at regelmessig fysisk aktivitet og mosjon, forhindrer vektøkning, reduserer risikoen for alvorlig sykdom, medvirker til å gi bedre selvfølelse og gir bedre søvnkvalitet – er det ikke så mye mer å tenke over. Det er rett og slett dumt å la være, for kroppen din skal du jo ha i så god stand som mulig, lengst mulig.

Ingen dør av å eldes, men jo eldre du blir, jo mer utsatt blir du for sykdom. Som regel er det én eller flere sykdomstilstander som gjør at du til slutt dør. Slik er livet for oss alle. Trener du derimot riktig, regelmessig og ofte nok – vil du sannsynligvis leve betydelig lenger enn om du lar være.

Skal du bli gammel og klok, bør du tenke på to ting på veien. Hva du spiser og hvor mye du beveger deg. Disse to elementene har nemlig en direkte påvirkning på din dødsdag. Selvsagt kan du og jeg dø av andre ting underveis, men er vi heldige og blir gamle. Vil hvordan vi har levd underveis – være med på å danne fasitsvaret når vår tid kommer.

Dørstokkmila

Hva du liker å gjøre hva trening angår, skal du gjøre ofte. Om svette treningslokaler byr deg mot, bør du aldri gå dit. Liker du å svømme så svøm. Liker du å padle så invester i en kano. Er fjellklatring i din gate, så kjøp et solid tau og håpe på at det holder deg. Poenget er; du skal bruke tid på det du liker å gjøre av alle fysiske aktiviteter, stryk alt du ikke liker.

Et lite tips til slutt. Dørstokkmila er et aldri så lite helvete å komme gjennom.

Men når du først ha lykkes, kommet deg ut av døra. Er det faktisk mer enn nok og gå i en bestemt retning, den du selv bestemmer, i kun femten minutter. Så kan du snu og løpe hjem igjen. Da er dagens viktigste happening over. Gjør du dette hver dag, eller kanskje annen hver dag – vil du leve lengre. Enn om du lot være. Bare spør legen din.

Dessverre har det seg slik: at det du putter i munnen. Er av minst like stor betydning som det du makter å trene og mosjonere. Er du disiplinert og nøye på å ikke spise for mye per dag. (2000 kalorier for menn) og (1600 kalorier for kvinner) – vil du redusere vekt.

Det er faktisk opp til deg selv, hvor gammel du ønsker å bli.

Lykke til!

Vargas

70 prosent av voksne nordmenn er overvektig

Er man overvektig vil det si at BMI-en er over 25. Dessverre har 24 prosent av alle nordmenn har en BMI på over 30, som betyr fedme. Tenk det. 70 prosent av voksne nordmenn er overvektig, og nær en fjerdedel av oss lider av fedme. Det er nesten litt trist, nei, forresten.

Det er skammelig. Slik burde det ikke være. Å være overvektig er man skyld i selv, og det bør man selvsagt gjøre noe med, for sin egen del.

Tallene er presentert av Helsedirektoratet og de bør vi kunne stole på, enda resultatet om nordmenns overvektige overflod er kvalmende. Her sitter vi altså på rumpa og spiser oss til døde. Du vet at vi forkorter livet med flere år, ved å være overvektig? Det er sannhetens tale og vi bør begynne å gjøre noe med det snarest. Hver og én av oss.

5:2 dietten

Selv har undertegnende hatt stor suksess med 5:2 diettene, som igjen er i fokus mer enn noen gang. Stadig flere finner det fornuftig og effektivt å faste to selvvalgte dager i uka, og spise tilnærmet normalt de fem andre dagene – da med mindre kalorier i kosten enn før.

Lest? Er du smart i kosten?

Om man makter å holde seg til denne dietten over tid, vil man garantert redusere mye vekt, enten man er kvinne eller mann. Kvinner kan spise 500 kalorier de to fastedagene, og 1800 kalorier ellers i uka. Da kan man faktisk spise ganske så normalt, om man kutter ut kaloribomber som alkohol, sjokolade og fete sauser.

Menn kan spise 600 kalorier på fastedagene, og hele 2000 kalorier de fem dagene resten av uke.

Hvordan ble DU så bælfeit?

Man spiser for ofte, for fet og usunn mat, potetgull, øl og sjokolade, pomes frites og hamburger, julebordet vi har bak oss, med alt som hører til er livsfarlig mht helse, vekt og kosthold har satt sine spor. Dette vet de fleste norske kvinner og menn om, selvsagt. Likevel er altså 70 prosent overvektig. Er du også overrasket?

70 prosent av voksne nordmenn er overvektig

Mange av oss bør stikke fingeren i jorda, se på vekta og innrømme for seg selv – dette går faen meg ikke lengre. Nå er det på med treningsdressen, ut og gå, løpe, sykle, ro eller svømme. All fysisk aktivitet er bedre enn ingen aktivitet.

Kom igjen, vi tar det en gang til: ALL fysisk aktivitet er bedre enn INGEN aktivitet.

Invester gjerne i en skikkelig smartklokke, med puls- og aktivitetsmåler, som forteller deg at du har sittet for lenge, som betyr at du bør bevege deg. Kjøp deg også bra sko, som er viktigere enn mange tror – unn deg skikkelig treningstøy, for å ha noe stilig og bekvemt å trene i. Det gir deg litt bedre motivasjon.

70 prosent av voksne nordmenn er overvektig

Alt er tungt for den som lider av fedme eller er overvektig. Man får før eller siden vondt i knærne, ryggen, skuldrene, anklene eller andre steder på kroppen, fordi vekten av alt flesket er for tungt for skjelettet. Musklene er ikke sterke nok til å bære en kropp i fullstendig forfall.

De vanligste årsakene til overvekt er som følger:

 • Dårlig arvelighet
 • Mangel på nok fysisk aktivitet
 • For dårlig kosthold
 • Hormonell svikt
 • Medisiner
 • Overspising
 • Lavt stoffskifte
 • Latskap

Det er selvsagt håp for den som skjønner alvoret, som tar grep og gjør noe med sin egen kropp, overvektig eller fet. Årsaken til at man bør ta grep er selvsagt en bedre helse, som gjør at man holder alvorlig sykdom og for tidlig død unna.

Dessverre er også mange barn overvektige. Det må nok foreldrene ta deler av skylden for.

I følge Helsedirektoratet, er mellom 10 og 15 prosent av alle norske barn overvektig, og har en BMI på 25. 2 prosent er rammet av fedme, med en BMI over 30, som er svært alvorlig. Som foreldre har man faktisk plikt til å sørge for at barna ikke blir overvektige, gjennom å gi dem et riktig kosthold, allerede fra barna er små.

Body Mas Index = BMI

Sett gjennom tiden, har ikke nordmenn vært tyngre enn i dag. Vi blir altså fetere og later, sykere og svakere for hvert eneste år. Det bør vi kanskje gjøre noe med – alle og enhver før det er for sent.

70 prosent av voksne nordmenn er overvektig

Det er nemlig mange måter å redusere vekt på, og en av de beste ser ut til å kunne være 5:2 dietten. Eller ha såpass streng moral at man faktisk ikke spiser mer enn man trenger, mosjonerer nok til å gå ned i vekt. For å finne din BMI, kan du multiplisere vekt med høyde, og få en pekepinn.

For å sette dette i kontekst, slik at du vet hvor overvektig du er, skal du få noen konkrete tall: 170 cm og 73 kg = BMI på 25 betyr overvekt. 170 cm og 87 kg = BMI på 30 betyr fedme.

180 cm og 82 kg = BMI på 25 betyr overvekt. 180 cm og 98 kg = BMI på 30 betr fedme.

Du raser ned i vekt

Du vet hvor mye en pakke Melange eller smør er, ikke sant? Det er riktig, 0,5 kg, eller en halvkilo som vi liker å si. Se for deg at du begynner så smått å bevege deg mer, spise riktigere og mindre. Du får opp livsgnisten og ser mer lyst på livet i løpet av den første uka.

Allerede etter to uker, har du redusert vekten med opp mot tre kilo. Det er mulig, fordi du raser ned i vekt i starten av en diett eller slankekur. Da kan du ta med deg seks halv-kiloer med smør og legge i senga. Tenke over hva som har skjedd, og være stolt av deg selv.

Du har fjernet seks pakker smør, som jo er fett, fra kroppen din.

3 kilo med flesk er forsvunnet borte, slanket vekk, du puster lettere, beveger deg lettere og hjertet slår med mindre belasting. Det finnes bare fordeler med å redusere vekt, du bør begynne i dag, for dine egen del.

Lykke til!

Kilde: Helsedirektoratet

Vargas

Slik oppnår du din idealvekt

Idealvekt er altså den vekten som passer for din kropp og ditt velvære, enten du er stor, liten, bred, smal, høy eller lav. Selvsagt er det individuelt hva som er den optimale idealvekt for den enkelte. Noen trives som chubby, andre vil være godt trent eller tynnere enn tidligere. Slik oppnår du din idealvekt.

Undertegnende har forsøkt 5:2 dietten med suksess, det betyr en vektreduksjon på ca 18 kg på tre måneder, men det skal innrømmes at det er en diett som krever streng disiplin over tid, som de fleste andre planer for vektreduksjon er.

Lest? Hvit måned?

Å miste vekt handler om fornuftig inntak av mat og drikke. Men det er sammensatt og kompliserte saker fordi vi har forskjellige kropper, vi veier ulikt, har ulike mål og ønsker samt at alder, gener og ikke minst innstilling til egen kropp som påvirker resultatet.

Det er ingen hemmelighet at psyken har påvirkning på hvordan vi ser på oss selv, og hvordan vi ønsker å endre på kroppen vår. Alder likeså, gutter og menn er mindre opptatt enn vekt og utseende enn jenter og kvinner.

Slik oppnår du din idealvekt

De som har en fornuftig innstilling til egen kropp og hvordan man ser ut, lykkes i større grad med å nå sine mål, tenke positivt og redusere eller øke vekten til sin idealvekt. Det er gunstig, både på kort og lang sikt og holde idealvekten, men det kan være krevende. De fleste som går mye ned i vekt, har ofte fått tilbake alt innen ett år. Dessverre.

Derfor kan det være både smart og viktig at man ikke setter seg for ‘hårete mål’. Ikke la vekten din avgjør hvordan du skal leve livet ditt. Elsk deg selv som du er og heller bruke tiden din på viktigere ting enn å hige etter sprettrumpe og sixpack. Å være sunn og frisk kan gjøres på mange måter.

Slik oppnår du din idealvekt.

Spiser du normalt, drikker normalt og ikke overdriver verken det ene eller det andre, men spiser litt mindre og bever deg litt mer, reduserer du vekt på en måte du kan tåle over tid. Det er nøkkelen for suksess. Jo enklere du klarer å nå din idealvekt, jo enklere klarer du å holde deg der.

Det er nemlig rimelig enkelt å ta et skippertak å redusere vekten med 10 kg på ett år, men å holde seg på den oppnådde vekten er betydelig verre, fordi man faller tilbake til dårlige vaner som øker vekten, sakte, men sikkert.

Selv om mange kan ha stor variasjon i matinntaket, holder vekta vår seg ofte relativt stabil innenfor noen få kilo. Denne mekanismen er regulert både av deler av hjernen, fettvevet, fordøyelsessystemet og andre systemer i kroppen. De påvirkes igjen av omgivelsene og spisevanene våre. 

Forskning.no
Slik oppnår du din idealvekt

Idealvekt er altså mer enn den vekten du trives best med, det er faktisk et fasitsvar for hver og én av oss – hvilken idealvekt vi bør ha ut i fra visse kriterier som kjønn, alder, høyde og nåværende vekt. Et regnestykke som du finner svar på med en BMI-kalkulator.

BMI

BMI står for Boddy Mass Index, og forteller deg litt om vekten din, om man er overvektig, undervektig eller har en normal vekt for sin alder, høyde og kjønn. Et nyttig verktøy for alle som ønsker å finne sin idealvekt.

En ting som er viktig å huske på når man er i januar og skal gjøre som alle andre, er å finne den framgangsmåte som passer for deg. Hva er det du vil oppnå i løpet av 2020? Kanskje er din idealvekt slik du har det i dag, kanskje er det ikke viktig for deg? Trives du med deg selv, har du kommet i mål.

Likevel kan det være smart å vite om du er overvektig eller undervektig.

God helse er så mangt, derfor er livstrivsel viktigere enn å tvinge seg selv til slankekurer man ikke makter å gjennomføre. Er man svært overvektig, bør man selvsagt ta et tak for å få bedre helse.

La din idealvekt være en pekepinne på hva du skal veie på lang sikt, om det er nødvendig å slanke seg – bruk tiden med å spise riktig, ofte og lite. Om du er i tvil hva du skal spise, kan kostrådene fra helsedirektoratet være en god veiledning.

Spise gress og drikke vann

Selvsagt bør du ikke høre på fanatikere som Gunhild Stordalen, som vil at vi bare skal spise gress og drikke vann, det tar seg aldri gjennomføre på sikt. Du skal leve, nyte, spise og kose deg, men du bør gjør det med fornuft.

Er du glad i å trene, ute eller inne, er det en fin måte å bygge kjernemuskulaturen på som er nyttig for alle. Jo sterkere du er jo mer motstandsdyktig er kroppen. Å være sterk forebygger sykdom og aldring, og et sterkt hjerte er tegn på god helse.

I følge eksperter innen ernæring, er det viktigere å spise riktig enn å trene. Skal du derimot holde vekten nede, er treningen et viktig redskap for å nå dine mål.

Vargas

Hvit måned?

Hvit måned? Du har hørt uttrykket, men vet kanskje ikke hva det betyr? Det betyr at du skal holde deg helt uten alkohol i én hel måned.

En enkel sak for alle som ikke bruker helga til å tylle i seg vin, øl, drinker og annet alkoholholdig drikke. Men litt verre for den som er vant til å ha det som en (u)vane å drikke alkohol til enhver passende anledning.

Nyttårsforsettene

Hvit måned betyr endel for helsa di og det er i den anledning vi skriver om dette tema. For du skal vel begynne et nytt og bedre liv fra 1. januar 2020 du også, som de fleste andre nordmenn?

Lest? Hvorfor selvmord?

Nyttårsforsettene holder neppe særlig lenge for noen av oss, det vet vi fra mange års forsøk, uten å kunne sette fingeren på én eneste gang det har holdt helt inn – kanskje bortsett fra røykingen, det har du sluttet med får vi håpe.

Nå finnes det snart ingen unnskyldning lengre, å forgifte kroppen sin med ren gift, burde det vært total forbud mot.

Hvit måned?

Hvit måned?

Man kan ha et mål for en bedre hverdag for sin egen helse av langt flere grunner enn bare alkohol. Men en hvit måned gjør ifølge mye med helsa og kan være en skikkelig boost for å komme ordentlig i gang. Den nye og bedre utgaven av deg selv hvor du merker faktisk fysiske endringer på kroppen.

Du sparer mye penger fordi avgiftene i Norge er store, du får mer energi, bedre søvn, bedre sexlyst. Du får renere hud og ser dermed freshere ut. Til og med håret ditt blir mer glansfullt og du reduserer vekt, og får en sterkere psyke.

Det finnes nemlig nok dokumentasjon på at alkohol herjer med nervene dine, særlig om du misbruker alkohol over tid, og du ser samtidig eldre ut enn du faktisk er. Du får bedre fordøyelse med å droppe alkoholen gjennom en hvit måned, og du får et bedre immunforsvar og et bedre blodtrykk.

Ved å ta en hvit måned senker du også kolesterol nivået i blodet, som gjør at blodet renner friere i årene, og dette hjelper hjertet til å slå lettere. Årsaken til for høyt kolesterol er at man har spist for mye sukker, fet og usunn mat, og nytt for mye alkohol og kanskje tobakk. Som er med på tette blodårene sakte, men sikkert.

Lest? Hva formidlet Vargas i året som gikk?

Du bestemmer

En hvit måned, et fornuftig og sunt kosthold forbedrer helsen raskere enn mange tror. Kombinerer man dette med rikelig med mosjon og trening, kan selv den største slasken av en latsabb – bli et nytt, sunnere og friskere menneske.

Det er faktisk kun du som bestemmer og avgjør hvordan du vil leve.

Så finnes det sikkert gode argumenter for å bruke mørketiden til å kose seg med noe rødt i glasset, foran peisen på hytta, eller sammen med gode venner. Den som vil drikke alkohol, er en mester i å finne gode grunner til å belønne seg selv med en øl eller et glass vin.

Hvorfor så jævlig seriøs livsstil i begynnelsen på et nytt år, tenker du kanskje, hvorfor går det ikke an å få ta seg en fest uten å få kjeft? Selvsagt skal man kunne feste, men må det være med tennene i tapeten og hælene i taket hver gang?

Uten alkohol

Litt moderasjon, med én skarve hvit måned, kun fire helger uten alkohol bør du vel kunne klare? Eller begynner du å bli avhengig? Styres livet ditt gjennom når du skal ta det neste glasset? Da er det all grunn til å begynne å tenke konsekvenser.

Hvit måned?

Nå når vi skriver 2020, finnes det så mange gode alternativer til alkoholholdige drikker. Enten det er øl, drinker eller vin – at det strengt tatt er direkte unødvendig å bruke penger på alkohol, om det ikke er en helt spesiell anledning.

For hvor mange ganger har du ikke blitt irritert på kollegaene dine, eller til og med sjefen. Som har blitt harmdirrende forbannet over at du takker nei til en fest? Eller at du sier nei til alkohol i forbindelse med et seminar eller en sommerfest? Slik bør det ikke være, man bør få bestemme selv hva man drikker, og når.

Det er relativt høy aksept for å være synlig beruset på sosiale arrangementer i jobbsammenheng, ifølge undersøkelsen. Mellom 30 og 50 prosent mener dette er problematisk.

ACTIS.no

Julebordet

Det er dessverre litt typisk norsk, at i sosiale sammenhenger, enten det er privat eller i business-sammenheng. Skal det alltid serveres alkohol. Tenk om du kom på julebordet, så får du beskjed om at det kun serveres alkoholfritt. Noen hadde valgt å forlate den festen, og da er man kommet for langt. Da har alkoholen fått styringen over livet ditt.

Nytt år, nye muligheter, trening, helse og kosthold kommer i første rekke for mange nordmenn, som kommer fra en desember-måned med for mye godteri, fet julemat og kanskje for mye alkoholkonsum.

Da er kanskje januar-måned perfekt, til å ta denne hvite måneden som du har snakket om og tenkt på så lenge. Kanskje har kroppen din godt av en pause fra alkoholen?

Om du velger å bestemme deg for det, vil du neppe angre.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest