Klar for nye måneder med hjemmekontor?

Klar for nye måneder med hjemmekontor? Det er en fordel med og en ulempe med det meste. Hjemmekontor gir deg mer tid til å jobbe, fordi du slipper reiseveien til og fra jobb. Hjemmekontor gir deg tid til å vaske klær i “lunsjen” eller et nummer med kjæresten på samme tid.

En annen fordel er at du i realiteten kan gå på jobb i slåbroken, bare du husker å skifte om før første teams-møte. Tenk så flaut å bli fersket i bare trusa på nettmøtet. Kjenner du deg igjen, nå?

Ulempene med å måtte jobbe hjemmefra finnes det kanskje fler av. Fordi du mister endel du ikke kan erstatte. Gode kollegaer, lytte til den spennende lydboken på trikken, spise lunsj ute på favorittkroen eller være der det skjer i godt samarbeide med de man ‘drar lasset’ sammen med.

Å være for tett på hverandre innad i familien kan skape utfordringer.

Lest: Overskriftene våre i året som gikk

Norge stenger ned

For noen familier er det en kjærkommen tid, man kan gjøre så mye man ikke rekker ellers.

Dessverre er det også en ulempe for mange unge å ha foreldrene, bare mor eller bare far, gående hjemme morgen, middag og kvelds. Spesielt om skolene stenger ned igjen. Til tross for at de fleste skolene fortsatt holder åpent, er det mange barn som ikke får den hjelpen de trenger.

Klar for nye måneder med hjemmekontor?

Søndag 3. januar gikk smittealarmen igjen.

Erna Solberg sa det rett ut til det norske folk. Nå bør du holde deg hjemme og ikke ta imot gjester eller gå på besøk. Nå er det en ny smittebølge som herjer landet. Om vi ikke skjerper oss nå, kan vi få svenske tilstander i dette landet, og det betyr 9000-10.000 døde mennesker innen ett år. Det siste skal Erna få slippe å få skylden for å ha sagt, det er det vi som påstår. Sannheten er likevel slående.

Regjeringen i samarbeidet med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, har valgt å stenge ned store deler av Norge for andre gang. Det gjør som kjent noe med oss. Vi må holde oss hjemme når vi er tufs, teste oss, fortsette å vaske hender og bruke munnbind om vi oppholder på offentlig sted. Særlig der vi ikke kan holde avstand med andre med mer enn minst én meter. Minst, presiserte statsministeren.

Vi kan ikke gå på bar, besøke venner, være sosiale, gå på teater eller gjøre det vi så selvfølgelig gjorde, før pandemien traff oss – midt i trynet med et smell.

Lei Corona-nyheter

Klar for nye måneder med hjemmekontor? Eller er du så dritt lei med alt som har med Covid-19, Corona og Pandemi og gjøre? At du er villig til å gjøre alt for å slippe tilbake på jobben?

Selvsagt er vi lei av Corona-nyheter døgnet rundt, de blir ikke særlig lystigere med det første. Selvsagt er vi lei, men vi vet vi må gjøre som Erna sier, ellers kommer hun og gjør oss om til hekser og troll alle sammen. Corona-troll. Neida, Erna sier dette fordi det er mange mennesker vi ikke ønsker skal bli alvorlig syke, eller dø av denne pandemien.

WHO experts have warned that even though the coronavirus pandemic has been very severe, it is “not necessarily the big one”, and that the world will have to learn to live with Covid-19.

TheGuardian.com

Erna sier dette fordi det er jobben hennes å se til at norske innbyggere er trygge, holde seg friske, ikke smitter andre. Eller er uforsiktig med våre egne. F.eks eldre og de nær 1,3 millioner nordmennene som er i risikogruppene.

For å lykkes må vi faktisk stå sammen mot denne pandemien som har tatt så mange liv rundt om i verden.

Til og med når de fleste av oss har fått to doser med vaksine, må vi likevel vise hensyn, fortsette å holde avstand og ikke gå ut av døra om vi er syke. Årsaken er at vi ikke vet sikkert om hvordan pandemien forløper seg, hvordan viruset endrer seg eller “overlever” vaksinen. Klar for nye måneder med hjemmekontor? Ja, for er det ikke en liten pris å betale? Om vi må jobbe hjemmefra fram til sommeren – før vi kan slippe opp litt igjen?

Starten på slutten?

Vaksinen vil redde liv, heldigvis. Tusenvis er allerede vaksinert og veldig mange vil bli det i ukene og månedene som kommer. Men det er et dystert mørke som utspiller seg nå. En gruende usikkerhet som ikke engang Espen Nakstad engang kan svare på. Hva skjer om vaksinene ikke virker, hva skjer om den nye muterte varianten av Covid-19 ikke lar seg stoppe, men bli farligere og enda mer smittsom?

Kan det være starten på slutten for menneskeheten slik vi lever på planeten Tellus? Sannsynligvis ikke. Men det vil, ifølge ekspertene, komme nye pandemier vi ikke vet mer om enn at de kan komme fra dyr, smittet til mennesker.

Klar for nye måneder med hjemmekontor? Med alle utfordringer dette medfører?

Bildene fra USA kan jo lett få oss til å begynne å tenke, dommedag. Donald Trumps ettermæle som president vil bli sorte-Per, intet mindre. Demokratiet fikk seg et skudd for baugen, men angrepet fra Trumps patetiske velgere ble aldri annet enn oppvigleri fra pøbler. Men det er slik et statskupp begynner. Med en leder som oppfordrer sine tilhengere til å bruke alle mulige midler for å komme til makten. Endelig er tiden snart ut for Trump.

WHO med advarsel

WHO kom nemlig rett før årsskifte med dystre spådommer for framtiden. Ikke må vi bare pent nødt venne oss til å leve med denne pandemien, vi må være forberedt på nye og kanskje langt verre bølger av dødsvirus som herjer planeten. Som tvinger ekspertene til å tenke enda raskere enn de maktet med vaksinene som nå rulles ut.

50-åringer, 40-åringer, 30-åringer og til og med 20-åringer, dør nå i Storbritannia av Covid-19-viruset, uten bakenforliggende sykdom. Det kan selvsagt skremme vannet av noen og enhver. Men inntil videre har de fantastiske menneskene i førstelinjen, NHS, som er det statlige helsevesenet i landet, kontroll. Eller?

1162 døde det siste døgnet, er de skremmende tallene fra Storbritannia.

Vi tror ikke Corona-viruset er kommet for å bli til evig tid. Vi tror ikke at dette er starten på slutten for menneskeheten, men vi tro du på tenke deg veldig godt om, før du begynner å pakke vekk hjemmekontoret til påske.

Vargas

Menneskeheten ble satt på enorme prøver

Året 2020 vil bli sett på som et av de værste i moderne tid. Kanskje det verste noen gang i fredstid for en lang rekke nasjoner. Menneskeheten ble satt på enorme prøver i 2020, men endelig stater vi på blanke ark i et nytt år, men fortsatt midt inne i en pandemi.

Pandemien traff oss som en knyttneve i bokseringen mellom tungvektskjemper.

Vi var nok nede for telling noen og enhver. Tenk at kloke hoder i forskningens tegn har funnet svar som kan berge oss fra massedød og elendighet. Ja da, vi vet at Covid-19 har tatt mange liv. 1,82 millioner mennesker har mistet livet verden over og tallet stiger hver eneste dag. Det er uvirkelig, skremmende og litt uforståelig. Er det virkelig mulig?

Pandemien, Covid-19

Lest? 2021 vil bli håpets år

Heldigvis er det håp. Menneskeheten ble satt på enorme prøver, men med fullgode vaksiner vil vi før eller siden få livet vårt tilbake. Kanskje langt tidligere enn mange turte håpe på når Norge ble stengt ned 12. mars 2020.

The COVID-19 pandemic, also known as the coronavirus pandemic, is an ongoing pandemic of coronavirus disease 2019 (COVID-19). Caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2). It was first identified in December 2019 in Wuhan, China. The World Health Organization declared the outbreak a Public Health Emergency of International Concern in January 2020 and a pandemic in March 2020. As of 1 January 2021, more than 83.5 million cases have been confirmed, with more than 1.82 million deaths attributed to COVID-19.

Wikipedia.org

Vi kommer til å få en mer normal hverdag, men vi må finne oss i å måtte leve med trusselen hengende over oss en stund – globalt sett. I Norge, som har vært blant de beste i klassen med håndteringen av denne pandemien, vil vi kunne kvitte oss med Covid-19 viruset. Men i store deler av den mest befolkede delen av verden vil det bli vanskelig. Mye fordi viruset endrer seg, muterer og blir mer smittefarlig.

Tenk om vi i januar 2020 hadde visst at innen årets utgang, skulle det oppstå en svært farlig og dødelig virus som det ikke fantes no vaksine mot. Skulle bre om seg over hele kloden og ta livet av 8400 svensker, 194,941 brasilianere, 50.000 spanjoler, 74.000 italienere og 434 nordmenn?

Vaksinene

Internasjonal og nasjonal forskning har gitt oss endel gode svar på ulike spørsmål og Coronavirusets herjinger. Mennesker som smittes og blir friske, får i seg antistoffer og blir immune, men dette gjelder ikke alle. Vi vet at barn ikke blir særlig syke, men vi vet at det muterte viruset smitter barn i større grad. Hvor stor andel av de smittede som blir immune er for tidlige å si mye om. Det forskes over hele kloden og vi vil bekjempe pandemien – med forskernes fantastiske bragd.

Menneskeheten ble satt på enorme prøver

Menneskeheten ble satt på enorme prøver, men på rekordtid har forskerne lykkes til fulle.

Pfizer/BioNtech-vaksinen er allerede i Norge. Det er denne vaksinen de fleste i Norge vil få. Helsemyndighetene har startet kampen for å få vaksinert så mange nordmenn som mulig. Det er en kamp mot klokka og det vil gå raskt når vaksinen rulles ut i større skala allerede i uke 1 av det nye året.

I løpet av første kvartal 2021 vil vi kunne få i alt 2,5 millioner doser av de tre vaksinene som har kommet lengst i godkjenningsprosessen. Dette er to-dosevaksiner. Det vil si at de dekker 1,25 millioner personer. Vaksinasjon mot covid-19 blir frivillig og gratis.

Regjeringen.no

I første kvartal av det nye året vil flere vaksiner bli tilgjengelig, noe som gjør at vi vinner kampen mot pandemien. Hadde ikke den medisinske forskningen kommet så langt som den har, kunne det ha tatt flere år å utvikle fullgode vaksiner mot denne pandemien. Pfizer/BioNtech-vaksinen ble nektet økonomisk støtte i forkant av pandemien, men ble likevel den første til å presentere en god nok vaksine som nå sendes ut i USA og store deler av Europa.

Andre aktører som har fått godkjent sin vaksine til bruk er Moderna (USA/Tyskland) og AstraZeneca som er utviket av Oxford universitet. Også det norske selskapet, Vaccibody, har lovende data for å få til en fullgod vaksine mot Covid-19. Et selskap som har gode erfaringer på å lage vaksiner blant annet mot kreft.

Lest: Dagligvarebransjen håper pandemien varer veldig lenge

USA og Trump

I USA spesielt, er det under Donald Trumps ledelse, en kamp mot klokka fortsatt. Trump lovte at innen utgangen av 2020 skulle 20 millioner amerikanere være vaksinert. Sannheten er at det er under 3 millioner amerikanere som er vaksinert innen 1. januar 2021. Trump forlater det Hvite Hus med et stempel og et ettermæle ingen andre presidenter har lykkes med. Nemlig å ha vært den verste presidenten gjennom i historien.

Man kan godt si at Kina-viruset, som Trump elsker å kalle covid-19, ble presidentens bane. USA behøvde en sterk og handlekraftig president da viruset rammet nasjonen. Trump tenkte business as usual, nektet å høre på sine rådgivere og lot være å ta nødvendige helserelaterte restriksjoner. noe som så langt har ført til mer enn 20 millioner smittede og 354,381 døde amerikanere på Trumps vakt.

Menneskeheten ble satt på enorme prøver, til tross for manglende forståelse for trusselen pandemien var, berges millioner av amerikanere livet grunnet vaksinen. Donald Trump alene må ikke få skylden for pandemien. Men han må stå til ansvar for å ikke gjøre nok til å stoppe virusets herjinger, fordi dette ville kunne få store økonomiske konsekvenser, derfor lot Trump være å stenge ned landet.

Heldigvis er verden endelig kvitt løgneren, forretningsmannen og presidenten, den verste i sitt slag. Måtte Joe Biden ta ansvaret som nyvalgt president. Han må gjerne sette amerikanerne først, men også tenke litt lengre enn utenfor USA egne grenser – fordi en pandemi rammer alle mennesker. Uansett farge, nasjonalitet eller religion. Fattig eller rik.

Vargas

Når broer brister og veier skilles

Når broer brister og veier skilles gjør det noe med oss. Enten det er på hjemmebane, blant venner eller i jobbsammenheng. Av ulike årsaker havner mange av oss i et uføre vi gjerne skulle ha vært for uten, enten vi er skyld i elendigheten selv eller er uskyldig.

Når broer brister og veier skilles kan vi kanskje føle oss alene, mer enn noen gang. Fordi det kan skje over natten. Vi kan miste gode venner, kollegaer eller hakket verre – vår livsledsager gjennom mange år. Det er en av årsakene til at vi hører om drap og selvdrap i en og samme aksjon.

Drap og selvdrap

Et grufullt eksempel fra virkeligheten: Han får beskjed om at hun vil skilles, hun er hans store kjærlighet, han dreper henne, kanskje til og med barna, og seg selv. Eller man er et sted i livet der alt oppleves håpløst og man ikke ser noen framtid, man velger selv å dø, men tar barna med seg i døden. Dessverre også fra en norsk virkelighet.

Lest? Kjendiser fronter ny og viktig selvmordskampanje

Ofte er det når venner forsvinner og man sitter igjen med tanker om hva som skjedde, hva kunne du gjort annerledes og er du skyldig i konflikten som er er oppstått. Og et håp om at forholdet og vennskapet kan repareres?

Husk at jo lengre tid som går fra bruddet oppstår, jo vanskeligere er det å vende tilbake – med ett unnskyld.

Menn takler brudd langt dårligere enn kvinner. Oftest er det menn som velger å gå til de mest drastiske tiltakene ved samlivsbrudd. Det er nesten alltid menn som velger å ta sitt eget og til og med partnerens liv. Menn har det også verst etter bruddet. Og menn tåler dårlig å sitte igjen med kjærlighetssorg. Hvorfor er det slik? Er menn det svake(ste) kjønn?

Når broer brister og veier skilles

Når broer brister og veier skilles er det oftes mennene det går ut over, men ikke alltid. Kvinner kan også oppleve det som dramatisk og sårt å miste sin aller beste venn, men så er det en avgjørelse hun har tatt på egen hånd. En venn kan ofres om nødvendig på veien mot toppen. De ble ansatt på samme tid, ble gode kollegaer, men det var kun én sjefsstilling. Den jobben måtte hun ha. Koste hva det koste ville.

House Of Cards

La oss se for oss det øyeblikket president Donald Trump fikk vite at en pandemi utartet seg i Kina. Han måtte vise seg som en sterk og klok leder. USA var truet av en usynlig fiende som kunne ramme nasjonen over natten. Presidenten kunne velge å lytte til ekspertene, legene og rådgiverne sine. Eller han kunne la forretningsmannen i seg ta avgjørelsen, å ta de valgene han trodde var til det beste for nasjonen. Late som om dette gikk over av seg selv.

Ti måneder senere er vi alle mye klokere, men for 306.000 amerikanere ble det en fatal avgjørelse. Donald Trump sviktet som president når nasjonen trengte ham som mest. Fiaskoen presidenten sto for under pandemiens gang – vil stå som et av de dystreste i landets historie.

I skrivende stund, dør flere mennesker i USA – hver dag, enn det gjorde 11. september 2001. Da Osama Bin Laden og Al Qaida rammet tvillingtårnene i New York. Under hele andre verdenskrig døde det 291.557. amerikanere. Smitten fortsetter å ta liv med full tyngde, men vaksinen fra BioNtech og Pfizer er endelig godkjent og på plass.

I Netflix-serien House Of Cards er vi med Frank og Claire Underwoods virke i Det Hvite Hus. Uten sammenligning med virkeligheten forøvrig, brenner det fort på dass for det ambisiøse politikerparet, på lik linje som for Trumps reise som president. Løpet er kjørt. Joe Biden tiltrer embetet offisielt, som Commander-in-chief, 20. januar 2021.

Claire Underwood i Robin Wrights skikkelse Foto Netflix.com

Som de fleste vet som har sett den spennende politiske thrilleren, bruker utspekulerte Claire Underwood sin ektemann for å komme til makten som den første kvinnelige ‘presidenten’. Om det finnes bare snev av sannhet i sammenligningen mellom fiksjon fra Netflix, og Det Ovale Kontor – er det virkelig ikke rart det er krig i verden.

Lest? Hjem til Jul – endelig på Netflix

Claire Underwood er en kynisk leder som president i denne prisbelønte serien, spilt av Robin Wright.

Smertefulle brudd

Når broer brister og veier skilles gjør det noe med oss som kan være vanskelig å takle. Det være seg blant kollegaer, ektefelle eller gode venner. Man vet ikke hvor smertefullt og vanskelig det blir før man står midt i marerittet. Og da kan det være vrient å handle rasjonelt. Man føler seg sviktet, lurt og bedratt. Det er vondt å oppleve – alltid.

Se for deg alle de nær 300.000 nordmenn som i mars 2020 og utover året, ble rammet av pandemien. Ikke så galt som de stakkarene i USA som har mistet livet, men mistet jobben. Det kan ha visse likhetstrekk for mange. Man mister fotfestet, venner, kollegaer, økonomien og evnen til å se framover. Alt blir uttrykt.

Smertefulle brudd og arbeidsløshet kan sammenlignes med når broer brister, og veier skilles. Vi blir i dette avgjørende øyeblikket betydelig mindre verdt som menneske, i egne tanker. Å oppleve å bli sveket av sine aller nærmeste kan gi blødende psykiske sår, som aldri vil gro.

Derfor er det viktig å lære seg å tenke selvstendig. Ikke ta alt som sies for fakta, ikke fra noen. Tenk selv og handle deretter. Ellers kan du oppleve stor sorg og fortvilelse gjennom livet. Vær hard i hodet, hold venner nært, men fiender enda nærmere.

Vokt deg vel for å stole på andre enn deg selv.

Vargas

Måtte dere brenne i helvete, idioter!

Måtte dere brenne i helvete, idioter! Dere som går rundt å ikke tar smittevernet på alvor. Alle dere som velger å gå på fest, som går ut av huset med smitte i kroppen, eller på andre måter kaster rundt dere med dødelige smitte. Måtte dere brenne i helvete for å være egoister. Dere har faktisk ikke livets rett – noen av dere.

Lest? Nordmenn knuller her som aldri før!

Hva får deg til å tro at vi gjør dette for moro skyld, alle vi som holder avstand, isolerer oss når vi må og ellers er innendørs i månedsvis? Jobber fra hjemmekontor, bruker munnbind i enhver situasjon det kreves og savner å klemme alle våre nærmeste. Hva får deg til å tro at dette er en jævla lek?

Viruset rammer alle

Det som vil skje, er at Erna Solberg blir tvunget til å påføre nasjonen en total nedstengning igjen. Slik hun gjorde 12. mars i 2020. Er det virkelig det dere idioter ønsker? Tror du det morsomt å stå uten jobb, fordi tusenvis av arbeidsplasser er borte? Fordi noen få ikke gidder å forsøke og heller ødelegger for alle andre?

I USA er mer enn 300.000 døde siden viruset ble oppdaget tidligere i år. I Sverige er det mer enn 7400 døde. Foreløpig er vi heldigvis forskånet for slike tall, men det øker også i Norge – de fleste steder.

I Oslo, Bergen og Fredrikstad har det åpenbart ikke gått opp for folk – hvor farlig viruset faktisk er.

Covid-19 kan ta livet av deg på få dager. Nei, du behøver ikke å ha underliggende sykdom. Viruset rammer barn, unge, voksne og eldre. Helt vilkårlig. Ikke alle, men noen. Er du virkelig villig til å ta den sjansen? Forskningen er ikke kommet lengre enn at vi rett og slett ikke vet hvorfor friske mennesker, dør av pandemien.

Bli redd

Måtte dere brenne i helvete, idioter! Dere som ikke vil, eller ikke ønsker å forstå alvoret i situasjonen i Norge.

Vaksinen er på vei, ja, men innen den tid vil svært mange mennesker dø ute – og hjemme. Og det er en grusom måte å dø på. Det bør du ikke være i tvil om. Faktisk er døden en lettelse når den inntreffer, fordi smertene har vært et helvete siden de først ble syke. Uansett nasjonalitet. Du kan jo forsøke å holde pusten i tjue sekunder, hvert minutt av dagen. Vær så snill, se disse videoene og bli litt klokere.

Blir du ikke redd nå, har du ikke skjønt alvoret. Sara Montoya i den siste videoen, ble bare 43 år gammel. Hennes siste ord er en formaning om å ta pandemien på alvor.

Du bør bli redd, livredd av å se mennesker midt i livet, som kaster etter pusten. Døende grunnet viruset som er i ferd med å ta livet av dem. Om du går rundt og tror at det ikke kan ramme deg eller dine nærmeste, er du fryktelig naiv.

Måtte dere brenne i helvete, idioter!

Økt smitte

Leger og sykepleiere som jobber tett på svært syke og døende pasienter, forteller grusomme historier. Stockholm er iferd med å kollapse grunnet pågangen av syke og døende svensker.

Svært mange dør på sykehus med ingen familie rundt seg, svært mange dør alene og ingen kommer i begravelsen for å ta farvel. Å se sin mor, far, sitt barn, bestefar, søster, bror eller kjæreste bli begravet via en link på nettet – må være en ensom opplevelse.

Når Helseminister Bent Høie maner det norske folk til å stå sammen i kampen mot pandemien. Mener han ikke at du skal invitere en hel haug med venner hjem på fest eller julebord. Han vil, på vegne av regjeringen, fortelle deg at du kan bli veldig syk og , om du ikke gjør som han anbefaler.

Måtte dere brenne i helvete, idioter! Som er så egoistisk at du ikke engang forstår nå, etter ni måneder med økt smitte i landet. Hva er det du ikke skjønner?!

Smitten fortsetter å spre seg i store deler av landet. Smitteutbrudd skjer nesten daglig i mange kommuner. Det krever enorme ressurser fra kommunen som må drive smittesporing, ringe rundt og melde fra at folk må gå i selvpålagt karantene i ti dager. De som blir syke må holdes absolutt isolert eller må på sykehus. Noen av disse kommer aldri hjem igjen.

Dumme nordmenn?

Ingen tror vel at nordmenn er dumme, sånn generelt, men det er liten tvil om at mange nordmenn gjør idiotiske handlinger. Bevisst eller ubevisst. Endel smitte kommer fra utenlandske arbeidere som slipper for lett inn i landet for å jobbe. Uten noen form for kontroll. Det alene er jo helt på tryne.

Justis- og beredskapsdepartementet skriver i en pressemelding at de har foreslått en ny hjemmel for kravet om en negativ covid-19-test for å få lov til å reise inn i Norge.Det skal også bli enklere å bortvise utlendinger ved alvorlige brudd på reglene om innreisekarantene.

VG.no

Skal du og vi få oppleve neste sommer, som endelig kan se ut til å bli tilnærmet normal – må vi faktisk dra dette tunge lasset, sammen. Alle nordmenn, absolutt alle i hver by, bygd, til lands og til fjells må ta kloke valg. Vise respekt for pandemien og ta selvstendige avgjørelser – som gagner helsen til den enkelte av oss. Det burde ha vært en selvfølge.

Føler du deg syk skal du holde deg hjemme. Vis respekt og hold avstand, bruk munnbind og vask hendene ofte. Ikke vær én av idiotene. Ikke dø som Sara Montoya, uten evne til å puste selv.

Ble du provosert? Bra, da har du lest helt hit og tar kanskje hintet.

Få siste artikkel på mail – hver dag. Det er selvsagt gratis. Vi lover å provosere deg, igjen.

Vargas

Smitte-Idioter ødelegger for alle andre

Smitte-Idioter ødelegger for alle andre som tar oppfordringer og regler på største alvor. Her sitter det mang en familie med barn og unge, innendørs i ukevis, eldre har ikke sett sine kjære på månedsvis. Så er det enkeltmennesker som ikke forstår alvoret, som driter i alt og alle og som går ut og sprer Covid-19, bevisst. Smitte-Idioter ødelegger for alle andre og burde blitt stengt inne. Lenge.

Lest? Vil du ta vaksine mot Covid-19?

Dessverre er det slik i Norge snart 9 måneder etter nedstengningen. At noen få ødelegger for resten i samfunnet. Enkelt-individer som har fått påvist smitte, som bryter isolasjonsplikten de automatisk blir pålagt når de har viruset i kroppen selv, gir faen. Det er faktisk svært alvorlig, fordi om man selv ikke blir syk, kan andre bli svært så syke og dø – om de får viruset i seg. Det er egoistisk, skammelig og nesten ikke til å tro, at noen bevisst går inn for å spre faenskapet.

Super-Raymond Johansen, byråden som er sprengkåt på sin egen stemme, elsker å formane innbyggerne til å skjønne alvoret og ta smittevernet på alvor. Uten at noen bryr seg i Oslo.

Vargas12.com

Fredrikstad

Det har vært økende smitte i Fredrikstad i flere uker nå. Men ikke alle skjønner alvoret.

En ungdom under 18 år ble anholdt av politiet fredag kveld, utenfor en skole i Fredrikstad-sentrum. Ungdommen hadde fått påvist smitte, hadde mottatt isoloasjonsplikt, men var allikevel svært så sosial, ute i gatene og gikk. Slik finnes det uttalje eksempler på rundt om i landet.

Smitte-Idioter ødelegger for alle andre som ønsker at smitten skal forsvinne, slik at man får tilbake en mer normal hverdag.

I Oslo er de iferd med å miste kontrollen fullstendig. Super-Raymond Johansen, byråden som er sprengkåt på sin egen stemme, elsker å formane innbyggerne til å skjønne alvoret og ta smittevernet på alvor. De fleste i hovedstaden ser ikke ut til å bry seg nevneverdig.

De få som bruker munnbind på kollektivtransport kaster det fra seg på bakken når de forlater tog trikk eller buss. Som om de har vært flink nok – lenge nok.

Smitte-Idioter ødelegger for alle andre

Ifølge en Fredrikstad-avis, var det lørdag kveld svært stille i sentrum av byen som har 86.000 innbyggere.

De fleste gjør slik vi alle gjorde når Erna Solberg stengte landet 12. mars. Nemlig holder seg hjemme og innendørs, det er faktisk ikke annet å gjøre nå når bølge to er her. Man bør ikke være så dum og idiotisk at man verken går på jobb med feber, er sosial med smitte, eller gir faen i isolasjonsplikten. Man bør vise solidaritet og medmenneskelighet for å få stoppet viruset.

Når disse får idiotene gjør som det passer seg selv, vil vi ikke få R-tallet under 1, men smitten fortsetter å øke i samfunnet. Vi tviler på at det er det som er formålet med dumskapen.

USA

Selvsagt er det verre steder i verden enn i Norge. Vi behøver ikke å reise lenger enn til Sverige, før vi hører om hundrevis av døde hver uke. Sverige nærmes seg 7000 døde siden mars og Norge har såvidt bikket 300 døde. Men er det dit vi vil, da? Er det et mål i seg selv å komme opp mot svenske dødstall? Når vi ser og hører om enkelte nordmenns holdning til denne dødelige pandemien, er det skremmende naivt å tro at dette går bra.

Corona-viruset er en dødelig pandemi som det fortsatt ikke finnes noen fullgod vaksine mot ennå. Vi vet at vaksinen kommer, men ikke når. I USA dør 2000 mennesker i døgnet av samme årsak. Ingen nordmenn, ikke engang smitte-idioter som ødelegger for alle andre, ønsker slike tilstander. Eller er det noen som faktisk gjør det?

De kan jo risikere å bli rammet selv, for ingen vet hvordan viruset oppfører seg hos den enkelte.

Apropos idioter. Donald Trump, presidenten som snart er arbeidsløs, gir blanke faen i pandemien og problemene som er i ferd med å tårne seg opp i USA, og har gjort det lenge. Trump gir alt han har i et forsøk på statskupp, for han nekter å gi opp Det Hvite Hus. Valgnederlaget ser ut til å ha tatt fullstendig peppen ut av presidenten – som fortsatt påstår å ha vunnet.

Vaksine

Heldigvis er flere vaksiner på vei, men for de aller fleste nordmenn vil det gå flere måneder før denne blir tilgjengelig.

Måneder som kan være direkte livstruende, om man blir utsatt for Covid-19 og har underliggende sykdom, er over 60 år eller er overvektig. Da er det det direkte skremmende at noen få, noen få idioter, ikke vil forstå alvoret i situasjon – eller gir rett og slett faen.

Det er flere land som nå melder at de har en vaksine som vil virke hos de aller fleste. Det er kun en godkjenning fra EU som står igjen før masse-vaksineprogrammet kan settes ut i live. Godkjenningsprosessen er omfattende, fordi man vil være helt sikker på at den ikke har med seg bivirkninger som ikke er kjent.

Smitte-Idioter ødelegger for alle andre som tar pandemien på største alvor.

Legemiddelmyndigheter over hele verden er i tett dialog med forskere og legemiddelfirma som utvikler vaksiner mot covid-19. Dette gjelder også Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) som Norge er tilknyttet. EMA har etablert arbeidsgruppen Pandemic Task Force (COVID-ETF), som samordner ressurser og støtter ulike forskningsprosjekter i EU. EMA samarbeider også tett med Verdens helseorganisasjon (WHO). 

Legemiddelverket.no

Det er all grunn til å tro at vi kan stoppe pandemien i løpet av 2021. Men da bør så mange som mulig være vaksinert innen vinteren tar til. 7 milliarder mennesker skal i så fall får minst ett, aller helst to sprøytestikk, før vaksinen kan begynne å virke. Også her er det en liten hake. Vaksinen trenger tid før den begynner å virke tilfredstillende.

For veldig mange kan det være helt avgjørende om de overlever eller ikke …

Vargas

Mellom-Amerika blir truffet av dødsorkan

Mellom-Amerika blir truffet av dødsorkan som er målt til kategori 5. I en 170 år lang måling av orkaner, har kategori 5 rammet Amerika én gang tidligere. Det var Cuba-orkanen som rammet mange så langt tilbake som i 1932. Nå er orkanen, Iota – som er på vei.

Orkanen Iota

Iota vil garantert ødelegge alt den treffer på sine herjinger. Den ser ut til å treffe Nicaragua og Honduras, men kan ramme flere steder. Land som mange ganger før har opplevd sterke stormer, men aldri noe i nærheten av hva orkanen Iota vil knuse når den treffer fastlandet. Mellom-Amerika blir truffet av dødsorkan.

Landene i mellom-Amerika er små, men har en befolkning på 42 millioner mennesker fordelt på fem land fordelt på drøyt 500.000 kvadratkilometer. Guatemala og Belize i Nord, Honduras, El Salvator, Nicaragua, Costa Rica og Panama i Sør.

Det er mye fattigdom i flere av disse landene. Infrastrukturen er dårlig og forberedelsene på en gigant-orkan som Iota vil få enorme konsekvenser.

In 170 years of record-keeping, Iota is just the second Category 5 hurricane on record during the month of November. The last one was The Cuba Hurricane of 1932.

NBC.News.com
Mellom-Amerika blir truffet av dødsorkan

Kategori 5

Mellom-Amerika blir truffet av dødsorkan som er blant de største og kraftigste gjennom historien. Treffer den på verst mulig måte, altså der orkanens øye havner inn over fastlandet, vil den kunne drepe mange mennesker. Særlig om myndighetene lykkes med å advare innbyggerne før orkan treffer land.

En orkan på kategori 5 vil kunne ha en vindstyrke på 320 km/t, noe som gjør at orkanen tar med seg trær, hus, biler og bygninger. Iota er e dødsorkan, Mellom-Amerika blir truffet av en orkan målt som sterkest på skalaen som stopper på 5, og som vil ta liv. Mange liv. Dessverre.

Orkanen Eta, en kategori 4 orkan traff i det samme området for bare to uker siden og gjorde omfattende skader. I 2017 kom orkanen Irma inn over Florida og gjorde fryktelig skade.

I disse områdene er de godt vant til uvær og orkaner, men det hører som sagt til sjeldenhetene at orkanen vokser seg så står. Kategori 5-orkan oppstår nesten aldri. Iota er dessverre så stor som den kan bli. Nå er den i ferd med å treffe land.

The winds will be catastrophic with wind gusts approaching 200 mph in some locations. Iota reaching Category 5 status makes 2020 the fifth year in a row to have a Category 5 hurricane which is a new record.

NBC.News.com

Nordmøre

I Norge kan vi oppleve orkan i kastene av en storm, men det blir aldri i nærheten av sykloner og orkaner som vi ser Amerika opplever hvert eneste år. Den mest kjente orkanen på mans minne her til lands, var Nyttårs-orkanen som jevnet store deler av Nordmøre i januar 1992.

Til og med kongen valgte å komme på besøk med trøstende ord. Strømmen var borte i fem døgn. Tak, låver, boliger og tusenvis med trær klarte ikke stå i mot når mørekysten fikk en storm i fanget – bare timer etter at Nyttårsrakettene var sendt til værs.

Til sammenligning var Nyttårs-orkanen som rammet Kristiansund, en kategori 2 orkan. Men kom likevel opp i vindkast på 233 km/t. En orkan i kategori 5, vil gi vind på 320 km/t. Mellom-Amerika blir truffet av dødsorkan.

Er du i området Nicaragua, Honduras eller andre steder i mellom-Amerika, søk dekning nå, om du har livet kjært.

Klimaendringer

Det er et tankekors at Donald Trump gjennom fire år har fornektet klimaendringene. Meldt USA ut av Parisavtalen og ellers lagt sin klamme hånd over alle eksperters uttalelser hva klimaendringer angår. Så er det altså særlig USA som opplever klimaendringene på kroppen i stor grad med mange orkaner hvert år.

Nå er det mellom-Amerika som får en dødsorkan på døra. Men orkanene Laura og Katarina gjorde fryktelig skade, tok mange liv og gjorde skader for milliarder av dollar. Forskjellene på da og nå, er at orkanene forblir en kategori 5 helt til den treffer land, mot tidligere – å svekke seg innen den traff fastlandet.

Eksperter over hele kloden er skjønt enige om én ting. Over alt på kloden vil det komme mer ekstremvær jo varmere det blir.

Mellom-Amerika må være forberedt på en voldsom orkan, mye nedbør og fatale konsekvenser. Iota vil treffe land om få timer.

Vargas

Slik går amerikanerne kledd på Walmart

Slik går amerikanerne kledd på Walmart, verdens største dagligvarekjede. Du tror det neppe engang når du ser det. Her finnes alle typer mennesker. Walmart er USAs svar på Rema, Kiwi og COOP til sammen. Derfor er alle typer kunder innom.

Verdens største bedrift, har besøk av verdens rareste kunder. Slik går amerikanerne kledd på Walmart.

Lest? Hvem vinner det amerikanske valget?

Ikke alle amerikanere røyker det man får kjøpt på Walmart. De drikker heller ikke bare øl, vin og sprit heller, men det er hvordan de går kledd, på butikken – som sjokkerer mest. Alle disse klippene er faktiske kunder som har valgt å handle i disse antrekkene, eller mangel på sådan. USA er og blir et spesielt land. Elsket og hatet på godt og vondt.

Naken og i pysj

Timer før presidentvalget – tar vi temperaturen på Walmart. Er det mulig, tenker du kanskje?

Å vise respekt for mennesker man omgås, er ikke så viktig for endel amerikanerne. De går ut av huset slik det passer seg. Enten de er nesten naken, beruset, går i pysjen eller har valgt et antrekk som gir rom for andres blikk og kommentarer. Det finnes rett og slett ingen grenser. USA er annerledes-landet på så mange måter.

Folk må selvsagt få lov til å gjøre som dem selv vil. Vi dømmer ingen, vi, men ærlig talt. Hvordan kan man velge å gå i butikken og handle mat, når man skremmer fanden på flat mark? Eller er så dritings at man ikke klarer å gå? Vi bare spør.

Slik går amerikanerne kledd på Walmart
Slik går amerikanerne kledd på Walmart
Kunder på Walmart i USA Foto: Pinterest

Mange amerikanere

Du visste det sikkert, men det finnes altså tusenvis av videoer på video-nettstedet YouTube, fra Walmart. Og det er ikke varebeholdningen, men kundene som er i fokus. Du tror det ikke, enda du ser det med egne øyne. Det er så mye rart som går løst på verdens største arbeidsplass, Walmart. At du må nesten klype deg i armen.

Hvorfor er det så mange rare og rart kledde mennesker i USA? Det finnes det neppe noe godt svar på. Vi har en teori. Antallet amerikanere i de 12.000 butikkene som finnes i denne kjeden, kan ha noe for seg. Det er mange amerikanere i USA, ca 330 millioner mennesker. Alle er amerikanere, men ikke så like av den grunn. De er, svarte, afro-amerikanere, hvite og indianere, blant mange andre. Et etnisk mangfold.

Det betyr at det finnes alle typer mennesker i dette enorme landet. Og alle disse må ha mat. Ergo samles de med jevne mellomrom på Walmart. Det gir skremmende scener. Scener du ikke trodde var mulig å finne i en matvareforretning. De ansatte har sine helt egne skrekkhistorier som spres på nettet.

Slik går amerikanerne kledd på Walmart – og man kan ikke annet enn å glo, og unnskylde disse raringene for å eksistere. De vet ikke bedre, stakkars. En ting er å stikke seg ut bevisst, men når man går i butikken i bare trusa, legger du opp til å bli omtalt som tulling. Eller er det ok å gå på Rema eller Kiwi i det du våkner opp i?

Walmart

Vi sier ikke at amerikanerne er dumme. Vi sier bare at de er så mange mennesker i USA at de som er dumme, stikker seg ut i stor grad. I et antall på 330 millioner mennesker må det nødvendigvis være noen dumme også. Disse er ofte glad i mat, mye mat. Og da må de ofte på Walmart for å fylle kjøleskapet, kanskje?

Walmart har 2,2 millioner ansatte over hele verden. De fleste butikkene ligger åpenbart i USA og det er her de rareste bildene og filmene er hentet fra. Noen av bildene er tatt av ansatte, men de fleste bildene og filmene er tatt av andre kunder som er sjokkerte vitner til galskapen.

Det som er sjokkerende rart for noen, kan være helt normalt for andre. Men har du en mistanke om at du skiller deg ut i mengden, bør du jo ta grep.

Med 22 millioner arbeidsledige amerikanere, kan det være mange av disse som rett og slett gir faen i alt. Også hvordan de ser ut når de skal ha melk og brød – på Walmart.

Vargas

Gode grunner til å slette Facebook

Gode grunner til å slette Facebook. Visse du at Facebook vet mer om deg enn det din egen familie sannsynligvis gjør? Jo, du skjønner det at den amerikanske nettgiganten lagrer alle dine data og har rett og slett sin helt egen “mappe” – på hver enkelt bruker av Facebook. I hvert fall mange av de amerikanske brukerne.

Den informasjonen har Eierne med Mark Zuckerberg i spissen, solgt informasjon fra 87 millioner brukere, videre til analyseselskapet Cambridge Analytica. Det var riktig nok stort sett amerikanske Facebook-brukere. Men hva vet vi egentlig om hvordan våre bruker-profiler blir brukt? Er de trygge nok? Og hvor galt kan det være at våre meninger, bilder, statusoppdateringer og ytringer blir brukt?

Det sosiale dilemmaet

Via Netflix går det nå en dokumentar vi anbefaler alle som har, eller har vært på sosiale medier generelt, eller har en Facebook-profil. Dokumentaren heter: “Det sosiale dilemmaet” hvor tidligere ansatte i store amerikanskeide selskap, innrømmer for åpent kamera hva som faktisk foregår. Kan hende du får deg en liten oppvekker, du også. Du bør absolutt se denne filmen, du vil være litt mer forsiktig med hva du deler i sosiale medier og du vil kanskje slette din Facebook-profil.

  • Avisene The New York Times og The Observer har avdekket at Cambridge Analytica (CA) skal ha samlet inn personopplysninger om opptil 87 millioner Facebook-brukere.
  • Personopplysningene er tilgjengeliggjort av Facebook overfor tredjepartsutviklere mot betaling. Det er del av Facebooks forretningsmodell og fullstendig lovlig. Facebook selv markedsfører ikke opplysningene.

Kina styrer TikTok og tapper sannsynligvis brukerne for informasjon. Russiske hackere styrte det amerikanske valget i 2016, muligens med velsignelse, eller kanskje på ordre fra Putin. Fake News eskalerer over hele kloden via det mye omtalte internettet. Nettet, som vi liker å kalle det, er jo i utgangspunktet en av de mer moderne oppfinnelsene som er fantastisk. Om det brukes “riktig” og med positivt fortegn.

Facebook har gitt mange mennesker kontakten med andre mennesker de kanskje ikke ville hatt – uten det berømte mediumet. Men nå roper skaperne selv, en rekke sjefer i Pinterest, Facebook, Google, Twitter m.fler, et rungende varsko. De sliter med å se moralen i bruken av informasjon, og eksistensen av flere sosiale medium. Misbrukes informasjonen? Og hvordan påvirkes et barnesinn på all responsen de mottar, god som dårlig.

Det er komplekse saker som er vanskelige å forstå, men filmen “The Social Dilemma”, “Det sosiale dilemmaet“, stiller mange gode spørsmål og gir oss flere viktige svar.

Gode grunner til å slette Facebook

Klikk og oppmerksomhet

Får du den oppmerksomheten du ønsker fra dine barn om de har sin egen PC eller mobiltelefon? Eller ser du bare hårtustene av dem, fordi ansiktet er i nettbrettet, mobilen eller en eller annen skjerm du ser bare lyset av? Tenk om du som forelder hadde hatt de samme mulighetene som barn har i dag i snart 2021? Tror du ikke du, som tenåring ville ha brukt minst like mye tid på sosiale medier eller gaming?

Husk at våre barn, altså alle som kan lese og opp til 18 år, er generasjon X den første generasjonen mennesker som opplever å være barn, og samtidig ha tilgang til sin egen telefon og internett. Alle former for sosiale medier, inkludert populære TikTok, er skapt for at barna våre skal bli avhengig. Helst bruke én eller flere plattformer samtidig. Fordi det er penger å tjene for styrtrike selskap som vil tjene enda mer penger.

Gode grunner til å slette Facebook, en av dem er all den negative reklamen som påvirker unge mennesker. Så er det all informasjon som ikke er riktig, såkalt Fake News. Så er det alle de falske profilene som utgir seg for å være en person som ønsker å være din “venn.”

Barn elsker oppmerksomhet, likes, positive kommentarer og å bli anerkjent for den de faktisk. Men gjerne enda bedre enn de er i virkeligheten også – om mulig. Det ligger i menneskehetens natur å ville bli populær og ha mange gode venner fra tidlig alder. Vi er ikke i utgangspunktet født sånn, men vi er et resultat av den tiden vi lever i. Vi lærer raskt å flytte fingeren over en touch-skjerm, vi lar oss påvirke av miljøet vi vokser opp i. Og de fleste 2.klassinger i Norge har sin egen mobiltelefon. Hvorfor det?

Algoritmenes makt

Gode grunner til å slette Facebook

Algoritmene gjør vanskelig oppgaver enkle, de skiller ut elementer og legger de i kategorier for oss, som er lettere å forstå for menneske-hjerne.

Algoritme er i matematikk og databehandling en fullstendig og nøyaktig beskrivelse av fremgangsmåten for løsning av en beregningsoppgave.

Kilde: Store Norske Leksikon

Algoritmer er et vanskelig og kanskje uforståelig ord vi ikke bruker så ofte, men vi bruker dens makt hver eneste dag. Og den påvirker flere ganger daglig, den påvirker samfunnet og stadig flere eksperter stiller kritiske og moralske spørsmål. Hva skjer med mennesket og menneskets hjerne når andre tar valg på våre vegne, stadig oftere?

Foreløpig tar vi selvstendige valg, men om algoritmene får styre alle valg vi tar, vil vi til slutt ikke makte å tenke selv. Teknologien har overtatt. Det er åpenbart ikke ønskelig. Gode grunner til å slette Facebook – én av de viktigste er hvor mye tid sosiale medier stjeler av livet ditt.

Algoritmer har blitt så integrert i hverdagen at vi knapt merker det. Nyhetsstrømmen på Facebook, søkeresultater fra Google, anbefalinger på Netflix eller Amazon, aksjehandel, miljøovervåkning eller militære droner – alle er de styrt av algoritmer.

Kilde: kunnskap.kristiania.no

Sosiale medier

Lukkede nettverk finnes i sosiale medier, ikke bare på Facebook, men Snapchat har også mange. Er du helt sikker på at din sønn eller datter ikke har en slik profil? “Det mørke nettet” er en annen del av internettet vi ikke ønsker at våre kjære skal innom. Hva vet du som forelder, egentlig? Visste du at gutter og jenter, også de under ti år, kommuniserer med likesinnede om hvordan man skal ta sitt eget liv?

Unge jenter, men også gutter blir nedstemte, deprimerte, får angst og vil ikke leve lenger. Det er for mye å håndtere for et barnesinn. Årsaken i mange tilfeller kan knyttes direkte til bruken og avhengigheten av sosiale medier. Ifølge de som har vært med på å skape de største og rikeste selskapene på kloden, er det bevisste holdninger fra de fleste. Å skape enorm interesse uten å se på konsekvensene.

Av alle de selskapene i verden med størst økning i profitt, står et teknologiselskap bak de fleste.

Gode grunner til å slette Facebook og hvis barnet ditt er skadelidende av det å bli avhengig av sosiale medier. Er du villig til å ta kampen for ham eller henne? De bør slippe å stå i dette marerittet alene. De har jo ikke bedt om dette, de unge. Å få servert et verktøy i fanget, som de ikke kjenner konsekvensene av å bruke for ofte.

Hvorfor tror du Donald Trump herjer på Twitter? Fordi han kan skrive akkurat hva han vil, til alle sine mange millioner følgere. Uten sensur. Han kan spre Fake News til verden uten at noen kan løfte en finger. Dessverre er det fortsatt mange, særlig amerikanske velgere som tror på ham. Hvorfor tror du terrornettverket IS halshugger sine ofre og publiserer det via Facebook eller YouTube? For å spre sitt skremmende budskap til verden.

Falske profiler

Via internett blir millioner av mennesker lurt hver eneste dag. Falske profiler florerer over alt. Dessverre kan det være ditt eller mitt barn som er neste offer, de kan bli lurt i en felle og ranet, voldtatt eller drept. Det er virkeligheten for mange barn, heldigvis ikke så ofte i Norge, ennå.

Du har hørt om mennesker som har forsøkt å finne kjærligheten via internettet, men heller blitt lurt for alle sparepengene sine? De er ikke alene, men veldig mange med samme skjebne i Norge. Om du visste hvor enkelt det er å svindle andre for penger, ville du kanskje ikke laget den profilen på en sjekke-side? Å lage et falskt bilde av et ansikt som ikke engang eksisterer, tar bare noen få minutter. Algoritmene gjør jobben for den som ønsker det.

Gode grunner til å slette Facebook – for å ikke la teknologien ta fullstendig styringer over livene våre.

Falske profiler en én ting, og alvorlig nok for den som rammes, selvsagt. Men tenk deg den tanken, den dagen det kommer melding om at 3. verdenskrig er i gang, Ballistiske missiler er på vei fra Russland mot USA. USA svarer sekunder etterpå og verden står i brann, og Armageddon er i gang. Problemet for oss alle er at denne meldingen – var Fake News.

Vargas

Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Hvem vinner det amerikanske president-valget? 3. november skjer det viktigste presidentvalget i USA – noen gang. Dessverre vil ikke resultatet bli kjent før etter flere dager, fordi det tar lang tid å få telt alle post-stemmene. Amerikanerne vet om viktigheten av dette valget. Som står mellom den sittende presidenten, republikaneren, Donald Trump og utfordreren, demokraten, Joe Biden. Derfor velger mange å gå til postkontoret og sender sin stemme via post. Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Donald Trump

Kanskje fordi Russland maktet å vippe Trump til seier og fikk ham med det inn i det Hvite Hus. Ved å hacke valget via å infisere programvare brukt til avstemming, mellom Trump og Hillary Clinton ved presidentvalget i 2016. Derfor er Trump rasende for at det er tillatt å bruke poststemmer i dette valget. Når det er sagt, har Trump også påstått at han slett ikke aksepterer å tape valget. Han vil nekte å forlate sin post. Noe som kan ende med en langvarig rettssak. Vi er dermed ikke kvitt Trump, enda Biden vinner med god margin, på aldri så lenge. Dessverre.

De åtte statene som blir viktigst er Arizona, Florida, Georgia, Michigan, Minnesota, North Carolina, Pennsylvania og Wisconsin – og Biden leder i alle bortsett fra en av disse statene, ifølge nettstedet Politico. Totalt er det 50 stater i USA.

Kilde: E24.no

Men hva om Donald klarer det mange forventer av ham, å vinne valget på ny? Kan verden tåle fire lang år med Donald Trump som president i USA? Kan verden tåle å ha en så mektig leder som gir så grundig faen i hva ekspertene rundt ham anbefaler presidenten å gjøre?

En president som gir faen i om han selv gjør andre dødelige syke, eller ikke bryr seg om at 125.000 landsmenn allerede har mistet livet grunnet Covid-19? Selv tror Trump han er udødelig – noe han åpenbart slett ikke er. Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Trump får kritikk fra sine egne også. Det er nemlig en pågående kampanje fra en rekke mektige republikanske politikere. Som har offentlig gått ut med støtte til demokraten, Joe Biden. Noe som åpenbart er svært oppsiktsvekkende, til og med for å være i USA. Med all tydelighet viser Donald Trump med sine holdninger, løgner og manglende evne til å styre USA. At han er uskikket til å være president, og har vært det i fire lange år.

Du trenger ikke være amerikaner for å mene noe om det, du behøver verken å være republikaner eller demokrat heller.

Klovnen

Mange nordmenn sliter med å forstå amerikanere generelt og enda litt mindre av amerikansk politikk. All den tid det finnes så mange velgere som faktisk er villig til å la den psykisk ustabile klovnen, Donald Trump – sitte ved makten. Hvordan det er mulig er faktisk vanskelig å forstå. Hvem som skal ta over, er det nok mange som spør seg også. Hvem kan berge den synkende skuta, USA? Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Lest? Donald Trum trenger nok en klem

Når tiden er ute for Trump, vil alle likene ramle ut av skapet. Sannheten vil komme for en dag hvordan presidenten styrte landet. Verdens mektigste stormakt er under hans administrasjon på god vei ut i et helvete som vil ta flere liv. Pandemien herjer fortsatt og det er ikke umulig at vi ser en ny borgerkrig på trappene.

Klovnen i det Hvite Hus lukker øynene for alle problemene. Han lukker øynene for alle utfordringene som landet er i per dato.

Trump står på en ny scene hver dag fram til 3. november og skryter uhemmet av hvor fantastisk han er som president. Når sannheten er en annen. Han har sviktet så ettertrykkelig at han burde ha vært buret inne. Trump har kostet tusenvis av amerikanere livet. På sin udugelighet som president.

Hvem vinner det amerikanske president-valget? Er det egentlig noen alternativ?

Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Joe Biden

Barak Obama valgte Joe Biden som sin visepresident, noe han takket ja til og som han utførte på en utsøkt måte. 8 år som visepresident gir et greit grunnlag som president, men Joe Biden har blitt en voksen mann. Han er 3 år eldre enn Trump, blir 78 før han blir innsatt som verdens mektigste mann. Det behøver ikke være noe problem i den første fireårsperioden. Men før eller siden kan alderen spille en rolle, derfor har Biden valgt en betydelig yngre visepresident i Kamala Harris som er 56 år, 20. oktober.

Utfordringen for Joe Biden, og for såvidt for Trump, er ikke hvor mange stemmer man får, men hvor disse kommer fra. For 4 år siden, vant Clinton med 3 millioner stemmer, men det hjalp ikke fordi det var vippestatene som avgjorde, med hjelp av Vladimir Putin. Og som gjorde Trump til president. Hva tror du? Hvem vinner det amerikanske president-valget?

Fordelen med Joe Biden som president er at han er politiker og ikke en løs kanon på dekk som Trump. Donald er en forretningsmann som forsøker å være politiker. Derfor kan alt skje når presidenten åpner kjeften og lirer av seg usannheter og konspirasjonsteorier kun bare presidenten kan komme på å si. Løgner blir avløst av nye løgner, der Donald Trump er så desperat for å bli gjenvalgt, at han er villig til å gjøre – hva som helst.

Joe Biden er demokrat, han tenker litt mer som oss nordmenn. Han forstår viktigheten av å være brobygger, han lytter til sine rådgivere, til sine fiender og vet hva som skal til for å slokke branner som kan bli farlig både for USA og verden forøvrig. Biden tenker som en politiker og handler deretter. Mens Donald Trump spyler mer bensin på alle bål han finner, men har for sent oppdaget at han befinner seg midt i flammehavet selv. Tiden ser ut til å renne ut i sanden for den kontroversielle forretningsmannen. Heldigvis.

Hvem vinner det amerikanske president-valget?
Kamala Harris og Joe Biden jakter makten Foto: NBC. News

Kamala Harris

Kamala Devi Harris kan bli en langt viktigere visepresident enn noen andre før henne. hun kan også bli bli historisk på mange måter. Fordi hun kan bli USA første kvinnelige president, men kan også bli den første fargede kvinnelige presidenten. Om Biden trekker seg etter første periode, og Harris ønsker å bli demokratens presidentkandidat. Kamala Harris er allerede historisk ved å nå være tidenes første afroamerikanske og asiatisk-amerikanske visepresident.

Hvem vinner det amerikanske president-valget? Bør ikke sunn fornuft seire i konservative og dobbeltmoralske USA?

Kamala Harris er en tungt utdannet advokat fra Howard Universitetet i Washington, og har senere vært senator i hovedstaden. Harris stilte selv som demokratenes presidentkandidat og sloss tidligere om vervet med Joe Biden. Hun har sågar fått kritikk for måten hun forsøkte å sverte sin konkurrent med usannheter på. Men 3. desember 2019 valgte hun trekke sitt kandidatur og takket senere ja til å være Joe Bidens visepresident.

Kamala Harris vil hjelpe Joe Biden å hente stemmer fra de fleste minoritetsgrupper, afroamerikanere og fargede i USA. Donald Trump har åpnet kjeften og sagt for mye for lenge, særlig om raseskille som har herjet i form av “Black Live Matters“-bevegelsen. Som ble en konsekvens etter politivold-saken mot George Floyd, som døde etter å ha blitt mishandlet av hvite, amerikanske politimenn.

Vi tar med at Donald Trump vil ha med seg sin visepresident, Mike Pence, om han vinner valget mot Biden.

Vargas

Slik må vi leve med Pandemien

Slik må vi leve med Pandemien i uoverskuelig framtid. Helt til en godkjent vaksine er tilgjengelig for alle. Vi må tåle å holde avstand, den berømte meteren er kommet for å bli – enn så lenge. Enda hvor mye vi ønsker å gi hverandre en velfortjent klem.

Det samme er frasene om å holde seg hjemme om vi har symptomer på en forkjølelse eller har feber. Og vi må vaske hender regelmessig med varmt vann og såpe, også med Antibac når vi er på farten.

Vaksinene kommer

Det er selvsagt aller viktigst å holde seg smittefri, men det usynlige viruset, Covid-19 er usynlig og kan i realiteten finnes over alt du ferdes. Også utendørs. Det er det viktig å huske på. Men å snart en fullgod vaksine er tilgjengelig, vil det bli en langt mer normalisert tilstand – for alle. Vi må bare ta vare på hverandre fram til da. Vaksinene kommer, de, men vi vet ikke akkurat når. Kanskje allerede i førstekvartal av 2021.

Vi kommer til å fly betydelige mindre. Vi kommer til å bli værende hjemme på hjemmekontor og ellers reise innenlands på ferie, både sommer som vinter. Vi kommer til å saumfare alle strømmetjenestene. I den anledning ønsker vi å gjøre dere oppmerksom på den aller beste, særlig om dere har barn i huset, nemlig Disney+. En app for hele familien, men mest for de unge.

Mange sliter av ulike årsaker i disse underlige tider. Snart ser vi rart på alle som reiser kollektivt, uten munnbind. Eller reiser kollektivt over hode. Snart ser vi rart på alle som nyser eller hoster i vår nærhet. Snart tør vi ikke nærme oss andre mennesker vi ikke kjenner. Snart holder vi oss kun innendørs, så lenge ingen vaksine er tilgjengelig. Bak lukkede gardiner og låste dører. Slik må vi leve med Pandemien i Norge. En god stund til.

Alkohol til kl 03:00

Julebordene blir avlyst over hele landet, men smitten sprer seg fortsatt, særlig i Oslo.

Allikevel har regjeringen valgt å åpne opp nattklubbene og alkoholserveringen til kl 03:00 fra mandag 12. oktober. Det er både dumt og farlig. Her spiller regjeringen russisk rullet med innbyggernes helse. Ved å ta store sjanser. Hvem går forresten på nattklubb? På en mandag? I oktober?

Slik må vi leve med Pandemien

Alle vet at alkohol og sosiale lag påvirker folks oppførsel, da må faktisk lovene tilrettelegges slik at folk beskyttes mot seg selv og sine egne handlinger. Eller mangelen på sådan. Folk flest tenker ikke på smittefaren når de drikker nok. Dessverre.

Selvsagt trenger folk flest å komme seg ut av huset, være sosiale med venner og i jobb-sammenheng. Men er det så smart å gjøre dette etter midnatt? Burde ikke loven om skjenkestopp ved midnatt blitt opprettholdt?

Selvsagt skal hver og én av oss ta ansvar for egne handlinger, men det er det samme som å be folk å la være å spise for mye usunn mat, fordi man blir overvektig. Halve Norge består av en befolkning med tjukkaser – like fullt. Folk røyker enda de vet at det forkorter livet med mange år.

Derfor må vi beskyttes mot våre egne naive handlinger. Slik må vi leve med Pandemien i uoverskuelig framtid, til vi klarer å stoppe svineriet.

Kunnskapen øker

Heldigvis øker kunnskapen hos fagfolk verden over. Det jobbes på spreng over alt – for å finne den riktige vaksinen.

Covid-19 kommer så vidt vi vet fra flaggermus. Om andre typer virus kan komme fra andre typer dyr, letes det etter med lys og lykte. Se for deg om et enda farligere virus slippes i etterkant av denne pandemien. Det kan bety en enda større humanitær katastrofe, som i all sin gru kan bli slutten på – menneskeheten. Selvsagt er det utenkelig per i dag, men glem ikke at Covid-19 Pandemien, som vi står midt oppe i nå, på langt nær er over. Vi vet ikke slutten på denne katastrofen ennå.

Får vi da et scenario at et enda mer smittefarlig og dødelig virus kommer, før den første Pandemien er over – vil det være en katastrofe vi kanskje ikke kan makte å stoppe. Vi fryktet store smittetall i Norge, men til tross for økt smitte nå, er det kun 275 døde siden mars. Slik må vi leve med Pandemien, enn så lenge, men husk – dette kan gå bra. Du må bare ta dine egne forhåndsregler.

Slik må vi leve med Pandemien

Per dato er det 218.659 døde i USA, grunnet Trumps håndtering av spredningen. 107.471 døde i India, 149,692 i Brasil, 42.679 døde i Storbritannia, 32.929 døde i Spania. Italia har 36.000 døde, Russland har 22.000 døde. Colombia 27.500 og Peru har 33.158 døde. Totalt 1.074.000 i verden. Det sier ser selv at dette er dramatisk, skremmende og uvirkelig. Husk at dette er tall som startet opp for kun ti måneder siden. I Norge kom det første dødsfallet i mars, men i flere andre land – lenge før.

Gode råd

Du klarer deg kanskje fint under de rådende forhold, men vi ønsker å gi våre kloke lesere gode råd på veien til mer normale dager. Lytt til fagfolk. Ikke mal fanden på veggen. Å bekymre seg helt uten grunn, gjør deg deprimert og du havner til slutt i en vond sirkel.

Sett av et bestemt tidspunkt til å bekymre deg. La tankene fare om alt du er bekymret for i 30 minutter. Deretter sperrer du av de negative tankene, og venter til neste dag, til samme tidspunkt. Før du bruker ny 30 minutter på å bekymre deg. For det er nemlig utrolig dårlig bruk av energi og tankevirksomhet – å bekymre seg unødig.

Lær deg et nytt håndverk. Lær deg å strikke. Visste du at det finnes strikkeforeninger, klubber og lag like i nærheten av deg? Siden du må stort sett holde deg innendørs, resten av året, resten av vinteren og langt ut på våren 2021 – hvorfor ikke gi det et forsøk? Eller hva med hekling, brodering, keramikk eller tegning eller maling?

Hjemmekontoret er kommet for å bli. Det får så få som mulig ut i trafikkbildet og som reisende i kollektivtrafikken. Du bør gjøre det beste ut av ditt eget hjemmekontor. Kjøp en god stol, ha nok hjelpemidler og de samme “godene” som du har på jobben – send regningen til arbeidsgiveren. Du har sannsynligvis rett på mange frynsegoder i denne rare tiden.

Ta vare på deg selv. Både fysisk og psykisk. Løp, gå eller sykle, gjerne med én eller flere gode venner.

All forskning viser at fysisk aktivitet er bra for hele deg. Bak en kake, gjør kjøkkenet til det beste rommet i huset. Tenn lys, tenk gode tanker og vær en ressurs for alle rundt deg. Ikke gå og klage eller hakke på andre. Det gjør bare vondt verre. Å gjøre hyggelige ting med familien gjør at tiden også går fortere. La høst- og vintermørket bli en venn, framfor en fiende.

Slik må vi leve med Pandemien – men det vil gå bra til slutt. Bare vi overlever.

Vargas

Pin It on Pinterest