Mange etablerte og kjente toppbloggere går ut i media og klager sin arme råd over hvor lite som skal til for at de rett og slett ikke gidder å blogge mer- hovedsaklig på grunn av mobbing, trusler og sjikanerende kommentarer fra lesere og andre bloggere.

Er det å blogge den moderne gapestokken, eller avstraffelse på annen måte som å legge hode på giljotinen? Hvorfor er det blitt sånn? Det kan umulig bare være misunnelse…

Hele Norges bloggprinsesse la som kjent tastaturet på hylla her forleden og det kom som lyn fra klar himmel på de fleste, men mye tyder på at Emilie Nereng har fått alt som heter bloggen het i vrangstrupen.

 Da gadd hun ikke mer drit fra misunnelige fjortisser og andre som- ofte anonymt- slengte med leppa i kommentarfeltet- total mangel på bakkekontakt og oppførsel fra mange lesere, da dette sikkert preget blogghverdagen hennes. Til slutt ble det altså nok, til mange fans store fortvilelse også naturligvis

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum er inne på nevnte tema i sin leder i dag: http://stavrum.nettavisen.no/?p=1698

Jeg har en blogg som er forholdsvis anonym, og har fått en del stygge meldinger selv. Jeg vet ikke om det er fordi jeg er anonym, eller at jeg har en annen blogg, kontroverse innlegg eller at jeg også skriver om tabubelagte tema-

Men jeg har lært meg til å ta kritikken og snu dette til min fordel. Jeg har skapt sinne, men også engasjement. Jeg får folk villsinte av det jeg skriver. Det i seg selv er ingen målsetting, men at folk blir provosert, engasjert og kommenterer er min intensjon.

Jeg blir glad for alle kommentarer, også de som går helt over linjene av nettvett og folkeskikk også, nettopp fordi det skaper blest rundt blogginnleggene mine, og jeg får mer trafikk. Som er det endelige målet, for meg i hvertfall.

Nå er jeg litt eldre enn Emilie Nereng, Fotballfrue og Linnéa Myhre http://www.linniiie.com/ som alle har fått masse drit slengt til seg i kommentarer  på sine bloggere- Og tåler nok langt mer av sjikane, surmagede og ondsinnede meldinger-

Det er helt sikkert nytteløst, men jeg oppfordere ALLE til å ta hensyn til, og tenke seg om- før de skriver kommentarer som andre finner ubehagelige eller sårende. Uansett årsak til at man blir sint, forbannet  eller av andre grunner blir engasjerte i det som bloggere eller andre skribenter skriver om-

Her er Thomas http://thomasmoen.com/ Moens bloggplakat:

1. Du som blogger

  • har krav og rett til å skrive om hva du vil så lenge du følger norsk lov har et ansvar for å være ærlig og transparent
  • må ikke ha meningene dine til salgs, og har et ansvar for å omtale produkter på en ærlig måte – eller la vær å skrive om det
  • har stor påvirkningskraft, særlig mot unge lesere – ha alltid dette i tankene.
  • bør ha fokus på god folkeskikk, linke når du omtaler merker eller mennesker og oppgi kilder
  • må opplyse når du har blitt betalt eller mottatt produkter for å skrive innlegg
  • er veldig interessant for kommeriselle aktører, derfor er det viktig at du ivaretar din integritet slik at din troverdighet aldri står på spille
  • må tenke på at du har et spesielt ansvar hvis du har mange unge lesere, og det er desto viktigere at dine meninger ikke er påvirket av kommersielle krefter

2. Du som bloggleser

  • skal vite at bloggere i utgangspunktet skal være ærlige og transparente, men innholdet kan være påvirket
  • må være klar over at bloggere skriver ofte om produkter de kan ha mottatt gratis og/eller blitt betalt for å skrive om
  • bør stille deg kritisk til bloggers meninger om bloggeren har mottatt produktet eller blitt betalt for å omtale det

 

Greier alle som skriver, leser og kommenterer blogger i Norge så får vi en jævlig kjedelig bloggosfære. Men dette er ment som retningslinjer for hvordan man bør oppføre seg på nettet.

Jeg skriver, og kommentere masse, men får jeg kommentarer som er ment får å stikke, så stikker jeg vel så hardt tilbake, det pleier å hjelpe.

De aller fleste er ikke så tøffe i trynet som de skal ha det til, når de sitter å slenger drit anonymt på gutte eller jente rommet…

Prøv å snu de negative meldingene til noe positivt- Ikke slutt å blogge for det-

For da har mobberne vunnet!

ps: Kagge, jeg skriver gjerne bok på ditt forlag, men det hadde blitt sterke scener og minst 18 års grense…

http://www.ung.no/nettvett/

 

Vargas

 http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10028940

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sprutorgasme – myte eller fakta

Sprutorgasme - myte eller fakta. Siden jeg er den bloggeren i Norge som er mest aktiv på tema SEX så...

Sirkus Northug fortsetter…

 Sirkus Northug fortsette. Jeg kan ikke begripe hvorfor det er sånn mediastorm rundt den storkjefta trønderen som tror han er...

Lukk