Foto: SIDE2.no

– Høsten er den verste tiden på året for den som allerede sliter med å komme seg opp på morningen. Når det blir mørkere og kaldere ute så er det B- menneskene som sliter med å dra seg ut av senga. For noen går det bedre etterhvert utover vinteren. Men er man B- menneske så er man trøtt uansett årstid. Det må være helt klokkeklart.

Noen spretter opp kl 0500 når klokka ringer hver eneste virkedag året igjennom. Andre er så trange i trynet at man lett kan bli tatt for å slektstreet plantet solid i den asiatiske delen av verden.

– Å komme seg ut av senga før kl 1000 er en ren lidelse for de som ser på seg selv som B- menneske. Men hva skyldes dette at man er så forskjellig? Noen har ikke problemer med å sitte oppe halve natta for deretter å være stuptrøtt om morran. Andre er så trøtte at de sitter å leser ting i boka som ikke står skrevet der.

Fra Wikipedia:

Uten informasjon om tid vil A-mennesket leve på et døgn som er nær 24 timer, mens B-mennesket vil leve på et døgn som nærmer seg 25 timer. Begge vil fortsette å sove i ca. en tredel av tiden og de andre cirkadianske rytmene så som hormonproduksjon, appetitt og kroppstemperatur vil bli synkroniserte. Mennesker, gamle som unge, har en døgnrytmeperiode på gjennomsnittlig 24 timer og 11 minutt (24,18 timer).

Blant normale A- og B-mennesker er det en nokså stor spredning, med spontan oppvåkning mellom ca kl 05-09. Det vanlige tidspunktet for oppvakning er en bedre indikator enn leggetid.

Andre er så trange i trynet at man lett kan bli tatt for å slektstreet plantet solid i den asiatiske delen av verden. Da er man smal i øya!

– Jeg er så trøtt om morgenen at jeg er mer død enn levende, og hadde jeg ikke hatt en myndig partner som truer med både det ene og det andre om jeg ikke kommer meg opp, og det ene er å la være å vekke meg, og la meg sove. Det betyr at eventuelle avtaler gjort før kl 1200 ofte må omgjøres. Da det er stor sjanse for at jeg ikke har dukket opp.

Å være B- menneske er ikke noen lek, det er smertefullt for oss som aller helst skulle sittet opp til Sola står opp. Det er A- mennesker som er glade for å stå opp, og som gleder seg til at vekkerklokka slår inn. Det er vanskelig å forstå.

– Morgenfriske har ikke bare den fordelen at de får i seg frokost og kan snakke i fulle setninger før klokka sju om morgenen. De har også bedre forutsetninger for å gjøre karriere, viser en undersøkelse som er gjengitt i Harvard Business Review (HBR).

Folk som står opp tidlig om morgenen er mer målrettede og tar oftere grep for å få ting til å skje, ifølge forskningen.

Fordelen med å være B- menneske er at det er stillinger som krever natt-skifte. Det er redningen for de som ikke kommer seg opp om morran.

Er du A eller B menneske?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Therese Johaug og Marit Bjørgen- best i verden

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QmHcCul6RrQ[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-DbuCuvxZV0[/youtube] To av verdens beste kvinnelige skiløpere er i slekt med hverandre. Mødrene Kristin Bjørgen og Gro Johaug har slektsbånd som...

Big Brother- ville du ha deltatt?

Den kjente reality-svensken Niklas Vendel (26) er med i BB -huset som prøvekanin det siste døgnet før de 16 riktige...

Lukk