Norges største og mest suksessrike gruppe mottak nylig en hederspris få musikere forunt. A-ha mottok St. Olavs Orden av 1. klasse som er pris man får som en«belønning for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten».

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=djV11Xbc914[/youtube]

A-ha slo igjennom i 1984 med singelen #Take On me» som faktisk også var en av de første musikkvideoene spilt på MTV.

Nå er videoen fra de levende legendene i A-ha sett nesten 40. millioner ganger på videonettstedet YouTube.

St. Olavs Orden av 1. klasse er en pris som henger svært høyt i det norske samfunn, prisen deles kun ut av Kongen. Ordenen er oppkalt etter Olav den hellige, Norges helgen Konge.

Order of St-Olav (Norway).jpg

– Magne Furuholmen Paul Waaktaar Savoy og Morten Harket dannet A-ha i 1982, og etter den første singelens fantastiske suksess, gikk det bare en vei for de tre norske guttene, og det var rett til værs. I 1988 ble Låta «The Living Daylights»  hovedsporet til James Bond-filmen i skuddlinjen, den gang Timothy Dalton var James.

For ekspertene er det kanskje lett å finne det perfekte signatur-låta fra A-ha. Foruten nevne «Take on Me» må også disse låtene nevnes:  «Summer Moved On», «The Sun Always Shines on TV», «Hunting High and Low», «Stay on This Roads» og «Cry Wulf».

A-ha har mottatt hele ni spellemannspriser, blitt Årets spellemenn og mottatt juryens hederspris tre ganger. A-h HAR PR. 2012 solgt mer enn 40. millioner album, og mer enn 70 millioner singler verden over. Bandet gjennomførte en verdensomspennende turne som et siste steg på veien mot slutten, denne ble avsluttet med en siste konsert i Norge og Oslo i desember 2010.

A-ha vil alltid stå fram som det største og viktigste bandet gjennom tidene, og musikken vil glede generasjoner av musikkelskere ute som hjemme.

Morten, Paul og Magne er også store Idoler, mentorer og forbilder for mange unge musikere som prøver å nå toppen i en knalltøff, nådeløs og brutal bransje.

I forkant av avslutningsturneen delte de ut«a-ha-stipendet» til fire lovende band og artister, disse fikk spille på A-ha siste konsert som «special guests». De fire var Shining, Susanne Sundfør, Pål moddi Knutsen og Casiokids. Disse fire fikk en million kroner av A-ha for videre satsing.

Kilde: Wikipedia.no

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du hater å stå i kø- her er noen gode tips!

Uansett hvor du skal i sommer så må du regne med lange køer. På konserter og festivaler, i butikken, på...

Bare de som våger å satse- kan klare å vinne mye…

Er du en våghals og liker å ta sjanser, lever du et langt mer spennende liv enn alle de som...

Lukk