Du står i startgropa til et yrkesvalg, du har kanskje et studielån og har din første hybel eller leilighet. Hvor går livet fra nå av? Livet blir jo som kjent til på veien. Hvor skal du egentlig?

– A4 livet er standard levemåten for mange nordmenn og svensker som vi liker å sammenlikne oss med. Meningen med selve livet er jo opp til deg selv å finne ut av hva du vil med ditt. Noen mener at meningen er å stifte bo, få barn- gjøre det som forventes av deg for så få tid til deg selv igjen i en alder av 50-55. Da er det mindre enn 10 til du er pensjonist om du er så heldig å leve så lenge.

– A4 er ikke en fasit, det er bare en tilstand som svært mange har gått inn i fordi det er det som forventes av oss. Samfunnet er lagt opp til at så mange som mulig skal leve i par, med 1,9 barn, ha stasjonsvogn, hund, rekkehus og aller helst bruke opp hele lønna innen månedens utløp slik at vi ikke finner på noe sprell.

Slik at vi tvinges til holde denne steamen, og å glede oss til det velfortjente rødvinsglasset på fredagskvelden. spise pizza og bli litt full på lørdag, ha hangover på søndag mens du gruer deg til å gå på jobb på mandag. Kjenner du deg kanskje igjen?

Om du er plattfot, låghalt og har treben i fra kneet og opp, så har du allikevel lov til å ha tro på egne drømmer, der du kan lytte til hvite sommerfuglers vingeslag. 

Heldigvis er gjennomsnittsalderen på kvinner og menn i Norge ca 80 år. Så du har i grunnen god tid til å finne ut av hva du vil. Allikevel er det smart å ha svaret på dette så tidlig som mulig, fordi at du da kan lettere navigere litt underveis.

Å planlegge er aldri ueffent, men legg i disse planene at alt går ikke helt som planlagt veldig ofte.

Da journalisten, forfatteren og eventyreren Ragnar Kvam jr. i sin tid fikk nok av Dagbladet og Akersgata var han 45 år, da solgte han alt han eide og la ut på de syv hav med en Brostrøm 37,  «Northern Quest» og har vel vært på havet siden. Mange fantastiske bøker har det også blitt.

Ragnar møtte sin utkårede på denne seilasen som gikk over 7 år. Sidsel Wold i NRK, som seilte sammen med eventyreren i 1995-1996 ble senere hans kone, og de har et barn sammen.

Hva man møter, opplever og hva man får ut av å leve livet til fulle ved å gjøre noe helt annet enn å leve A4 er nettopp det som trigger noen til å bryte opp. Reise jorda rundt, si opp jobb og unngå A4 bla bla bla. Jævla floskler alt sammen tenker du fordi det er færreste forunt å kunne gjøre det man aller mest ønsker med sitt liv.

– Vel, er ikke det helt opp deg og dine drømmer da? Ingen andre enn deg selv kan ta viktig avgjørelser som omhandler ditt liv. Vil du leve i trygge A4 rammer, reise til fjells i påsken og på hytta i sommerferien, så er det greit det. Men vær klar over at du kan sitte i ettertid å angre på alt det du ikke fikk gjort.

En annen dyktig forfatter gjorde nettopp det samme som Kvam Jr, bare at hun gjorde det enda mer dramatisk, amerikanske Elizabeth Gilbert skilte seg og solgte det hun eide og reiste til Europa for å finne seg selv. Det gjorde hun til gangs, og det resulterte også i en bok som er solgt i mange millioner eksemplar. Den heter «Spis, elsk lev»

Gilbert levde sammen med munker i India, traff sin nye ektemann på Bali, og levde som en helt vanlig italiener i lang tid i Italia. Hun gjorde det mange bare drømmer om, og kanskje torde snakke om, men sjeldent tør gjøre noe med.

Er det ikke ditt liv da? Hva stopper deg egentlig?

– Noen mennesker velger å planlegge livet, så går det ikke helt som planlaget, det gjør det sjeldent. Uansett hvor du er i ditt liv, uansett hvilke planer du har- sett deg hårete mål med livet. Ikke bind deg for tidlig. Bruk nettverket ditt til å finne ut hvordan du skal klare å leve ut den store drømmen.

Sannsynligvis har du bare et liv- gjør det meste ut av det før det er for sent. Hvorfor utsette det du kan gjøre i dag, til i morgen? Husk at i morgen kan bli din beste dag.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kort vår gir drømmesommer?

I mars 2012 var det varmere enn det foreløpig har vært i 2013, og det er bare få dager til...

Justin Bieber vil bli stolt av Our Kidrauhl

Norske Beliebers har laget sin egen hyllest til verdens største pop-ikon. Det er bare timer igjen til Justin Bieber kommer...

Lukk