Før det var gått 20 minutter av semifinalen mellom Brasil og Tyskland, var det noe galt som ikke var riktig. Brasil-spillerne så ikke ut som de hadde trua, de var på etterskudd fra første spark på ballen.

Etter 2-0 så det ut som om den lille lufta som var igjen i laget ble blåst bort. Målene bare rant inn bak et elendig brasiliansk forsvar. Ved halvtid visste statistikken at de tyske spilleren hadde løpt mange kilometer mer enn statistene hos Brasil. Til Pause stod det 5-0 til et fantastisk tysk lag.

Alle fotball-eksperter og alle vi andre vil diskutere denne kampen. Den er historisk og vil bli værende historisk til evig tid. Dessverre for Brasil, til ære for Tyskland. Maskineriet i det tyske laget var utslagsgivende i dag, de vant alle duller, de løp sammen og gjorde ting enkelt for hverandre.

Brasil så ut som en gjeng guttunger som var deprimert for at favorittkompisen lå hjemme og ikke fikk være med å leke.

Man kan spekulere lenge og vell på hva årsaken til den kollektive kollapsen det brasilianske laget fikk mot Tyskland. Neymars skade og kaptein Silvas karantene kan umulig ta skylda for at spillerne ikke en gang ville prøve. Kan presset fra 200 millioner brasilianere itillegg til alt fokuset fra verdenspressen ha blitt for mye?

Det endte Brasil 1 Tyskland 7

  • Müller      1-0 22 min
  • Klose        2-0 23 min
  • Kroos       3-0 25 min
  • Kroos       4-0 26 min
  • Khedira   5-0 29 min
  • Schürrle  6-0 69 min
  • Schürrle  7-0 79 min
  • Oscar        7-1  90 min

Brasil spilte sin dårligste VM-kamp på mange år, men Tyskland spilte tidvis meget god fotball og utnyttet slurv og arroganse blant blaserte brasser. Brasil savnet en solid midtbanespiller gjennom hele VM, i dag var det kanskje mer synlig enn i noen annen kamp. 8. juli vil bli nasjonal sørge-dag for alle i Brasil.

Festen er over. Det er Tysklands VM nå, de er utvilsomt favoritter, uansett om det blir Argentina eller Nederland i finalen. Det laget som møter Tyskland skal spille fotball av en annen verden for å vinne, men nå er det en gang slik at finalen er en helt ny kamp. Det er nettopp det som er så fascinerende med fotball, i finalen kan enten Nederland eller Argentina komme med overraskelser mot Tyskland. Det er en grunn til at de har kommet så langt i VM.

Takk Brasil for et eventyrlig arrangement, takk Brasil for at dere forsøkte, Takk Brasil for at dere har hjertet utenpå drakta, om dere er spillere er fans.

 

Foto: Flickr/LizNN7

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sommerferie? Her er noen forslag til aktiviteter!

Alle skoleelver har nå sommerferie, det samme har store deler av det norske folk. I fire uker i juli er...

Brasil VM- Tidenes semifinale, Tyskland kan ødelegge festen!

Man skal ikke kunne et ord portugisisk for å ha blitt engasjert og glad i den glede og entusiasme, som...

Lukk