Det bør  være en selvfølge for voksne mennesker å kunne få oppfostre egne barn. Dessverre er det noen som av ulike årsaker ikke er i stand til å kunne få egne barn. Det kan være hun, men også han som ikke er fruktbar. Det er vondt og vanskelig for de som så gjerne skulle hatt ett eller flere barn sammen. 

Ufrivillig barnløs (infertilitet).

Mange mener barn og oppdragelsen og omsorgen for disse er meningen med livet. Jeg støttet den påstanden.

Kan man ikke få barn selv er beste løsning adopsjon. Formålet med adopsjon er å gi et godt og varig hjem for barn som ikke kan bli tatt hånd om av sine biologiske foreldre.

Adopsjon innebærer at den som blir adoptert får samme rettslige status som om den adopterte skulle ha vært adoptivforeldrenes biologiske barn.
Skal man adoptere så er det mange viktige spørsmål man bør finne svaret på før man søker om adopsjon. Hvilket land skal man velge, alder på barnet, jente eller gutt?
*
Saksbehandlingstiden varierer fra sak til sak og fra land til land, og har vist en økende tendes de siste årene. I 2009 var gjennomsnittlig ventetid 1 år 7 måneder, målt fra måneden forhåndssamtykke ble gitt til måneden barnet kom hjem, men variasjonen var stor. Mens 19 familier fikk barnet hjem mindre enn 1 år etter at forhåndssamtykke ble gitt, måtte 10 familier vente mer enn 3 år.
*
Den aller viktigste bakgrunnen for å velge å bli adoptivforeldre er at en ønsker seg barn. Det gjelder både de som allerede har egenfødte barn, og de som av ulike grunner ikke har det.
– Loven fastsetter en nedre aldersgrense på 25 år som vilkår for å adoptere. I retningslinjene er det en øvre aldersgrense på 45 år, som praktiseres noe mer fleksibilt enn den nedre grensen. Hvis f.eks. den ene ektefellen er betydelig yngre, vil man i noen tilfelle tillate en litt høyere alder enn 45 for den andre.
*
Det kreves at adoptivsøkere er gift med hverandre når en skal adoptere. Ekteskap eller dokumentert samboerskap (betyr at samboerskapet må være registrert i folkeregisteret) skal ha en varighet på minimum to år.
Når du selv blir gammel, er det for sent å angre på at du ikke valgte å få barn som kunne komme å besøke deg når du ble gammel.
– Å få lov til å være mor eller far for et uskyldig lite barn endrer livene totalt fra den dagen man er blitt foreldre. Dette går det ikke an å forklare, man må oppleve det. Det er ikke det samme å låne en venn eller en slektning sitt barn for å «leke» foreldre. Det er noe helt spesielt å være en forelder. Du har ansvaret 100% for et annet menneske. Det er en sterk og meget emosjonell følelse, som kan forklares best med å være en viktig del av meningen med livet.
*
Å kunne gi av sin egen kjærlighet og omsorg fult, helt og ubetinget.
*
Den kjærligheten ligger latent i alle voksne etter min mening, derfor får man den riktige følelsen for et adoptert barn også. Det er «ditt» barn fra den dagen du får det i armene og du vil føle det langt inn i hjertet ditt. Både mamma og pappa.
*

Det er viktig å legge til at noen kan få barn, men velger heller adopsjon, dette er selvsagt fult mulig og lovlig.

Finn søknadsskjema for adopsjon her.

Ikke kast bort livet ditt uten barn, barna er verdens viktigste, du bør sørge for å ha minst et for å kjenne meningen med livet du også.

 

Lykke til!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Uansett hva du gjør på julebordet- ikke legg an på sjefen!

Julebordsesongen er i full gang. Når alkoholen går inn går vettet ut. Noen drikker sterke drinker for første gang. Da...

Hva kan gjøre Linnéa frisk?

  Linnéa Myhre har etterhvert blitt et kjent navn. Moldejenta har 70.000 lesere ukentlig på bloggen sin “Alt du vet...

Lukk