VM i Sverige ser ut til å komme på en perfekt tid for trønderen som endelig har funnet tilbake til storformen som har gjort han til Norges viktigste idrettsmann. Merkevaren Petter Northug er big business og utvilsomt den viktigste skiløperen for Norges-skiforbund.

Uten Northug, ville Norge ha vært en parentes i langrenn på herresiden, ikke fordi vi ikke har gode skiløpere, for det har vi faktisk, men fordi det er Petter Northug som er norsk skisports store melkeku.

Martin Johnsrud Sundby er Norges sterkeste kort i sporet denne vinteren, utvilsomt, men foreløpig er han ikke i nærheten av å inneha den stjernestatusen Petter Northug har i det internasjonale ski-sirkuset. Da må han tørre å by på mer enn bare gode skirenn, det vil vi neppe få se. I så måte er Petter Northug og hans team unikt. Han har utvilsomt også det største støtteapparatet og den absolutt største fan-skaren, uansett nasjon.

5859493531_1a63997902.jpg

– Alt ligger til rette for at VM Falun blir en folkefest slik svenskene er best på, men med nordmenn i mange hovedroller. De som tror Norge skal tapetsere pallen med norske de norske farvene, kan fort bli skuffet. Sverige har nemlig et farlig godt lag med løpere, både på herre- og kvinnesiden denne sesongen.

– På Beitostølen vant endelig Petter Northug et skirenn igjen, riktig nok «bare» spesial-sprinten, men nå kan han legge bag seg sitt eget «Annus horribilis» sitt verste år. Både sportslig og utenfor sporet, har Petter hatt mye motgang, men også dummet seg ut med fyllekjøring og krasj av sin sponsede Audi. Nå kan han faktisk få sin beste sesong noen gang, om han fortsetter i det sporet han nå er i nå. Mange nordmenn synes Petter Northug har gjort en del ukloke ting, men like mange unner nok den kontroversielle trønderen suksess i skisporet nå.

Petter Northug har en jobb å gjøre i forhold til de litt lengre løpene, her er han fortsatt for langt bak de beste ennå. Dette har nok hans støtteapparat notert seg og de legger nok opp en trenings-plan- optimalt lagt opp til den kommende sesongen som vil bli den tøffeste i 28-åringens karriere.

Om de norsk løperne med Marit Bjørgen Heidi Weng og Therese Johaug har blitt enda litt bedre enn de øvrige får vi ikke svar på før verdenscup åpningen i Kuusamo i Finland om få dager.

– Merkevaren Petter Northug har fått en ripe i lakken, uten tvil, men klarer han nå å få suksess i sporet i form av å vinne viktige skirenn, kanskje være med å kjempe om en plass om medalje i årets «Tour de Ski» og ta medaljer i VM i Falun i februar, er det ikke bare COOP som gleder seg over det.

«Hør ni gjøkarna Sverige? Petter Northug er tilbake for fullt, det kan ta nattesøvnen fra svenske journalister og ikke minst skiløpere. Vinteren kan bli riktig så hyggelig for alle som liker god prestasjoner i skisporet, kanskje først og fremst de som heier på norske eller svenske farver.

 

Foto: AktivOslo.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Liverpool i krise- tvunget til store endinger!

Brendan Rodgers har en solid status på Anfield, foreløpig. Fjorårets sesong var overraskende bra for mange, desto verre har det...

Do They know it’s Christmas- Volum II

https://www.youtube.com/watch?v=-w7jyVHocTk En patetisk, intetanende journalist i Dagbladet, ved navn Sigrid Hvidsten, hadde ikke dagen, hun hadde sikkert kranglet med typen,...

Lukk