Nordmenn elsker lys, og helst levende lys- Hvor mange tusen telys som tennes rundt omkring i løpet av en kald vinterkveld er ikke gått å vite men det er svært mange- Og vi trenger det. November spesielt er en mørk måned der det passer godt å tenne lys i lykt og stake-

Og nå når vi får adventstiden så har vi enda flere gode grunner til å tenne enda flere lys, og det skal være lilla-

Advent er ventetiden før jul. Ordet advent betyr egentlig Herren komme, og har blitt brukt som navn for denne ventetiden helt siden slutten av 400-tallet. Første søndag i advent, markerer begynnelsen på kirkeåret, denne faller alltid mellom 27. november og 3. desember.

Tradisjonen med å markere adventstidens gang ved å tenne lys hver av de fire søndagene er gammel, men det er usikkert når den ble innført. En myte forteller om en tysk dame som ville lage en kalender for sin funksjonshemmede sønn, som gledet seg sånn til jul. Hun fant opp adventstaken, og tente lys for å telle ned til jul.

Adventskransen består av fire lys (moderne adventsstaker har ofte fire lys ved siden av hverandre), hvor ett tennes første søndag, to andre søndag osv.

Det er veldig viktig å huske på å slukke levende lys når man går ut av rommet, og ha lysestaker som ikke kan ta fyr- Desember er dessverre blitt den måenden det er flest husbranner i Norge. Sjekk batteriet i brannvarslerene.

Advent er en kristen årstid som markerer forberedelse til juletiden. Navnet kommer fra latin Adventus (Redemptoris), «(Herrens) ankomst». Første søndag i advent er første dag i kirkeåret.

I ortodokse kirker begynner advent 15. november, og varer i 40 dager. I andre kirker begynner den på søndagen som er nærmest festen for St. Andreas (30. november), og varer fram til jul. Fjerde søndag i advent kan da falle på julaften.

Desember og januar er en mørk tid da menneskesinnet har behov for mye lys. Derfor er det viktig at vi bruker mye lys også. Det er endel mennesker som blir vinter deprimert, og får lysbehandling, for å bli lettere til sinns-

Advent er for mange en hektisk førjulstid, og en spennende ventetid for barn som gleder seg til jul- La det bli en litt roligere tid med å kjøp litt mindre og gå i færre butikker enn du ellers ville gjort-

Vær hjemme og gjør noe hyggelig med de du er glad i, og tenn enda flere lys i mørke- Stress ned!

Det blir helt sikker Jul uansett…

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Aylar Lie vant ikke skal vi danse!

 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WokBndM4uXQ[/youtube]  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YFiuHnQ5hJk[/youtube] Aylar Lie er en av de peneste jentene i hele Norge med sitt mørke flotte utseende- Visste...

For kåthet og glede

 Si meg hva slags sjokolade du spiser og jeg skal si deg hvem du er, sier forskerne. Du blir...

Lukk