Adventskalendere til store og små hører med til ventetiden før jul. Advent betyr jo å vente, eller i hvert noe som ligner. Adventus Redemptoris eller adventus Domini. Frelserens ankomst eller Herrens ankomst. At julehøytiden har med Jesu fødsel å gjøre markeres stadig i mindre grad, dessverre.

Estimated reading time: 4 minutter

Bakst

Jesu fødsel markeres nesten bare i kirken på julaften ellers nesten ikke.

Mange tror at julen er en lysfest i mørketiden eller noe handelstanden har kokt i hop får å tjene penger. Vi skal jo svi av 65 milliarder kroner i desember, eller ca 11.000 kroner hver. Så den tanken er ikke så feil. Men det er altså i utgangspunktet Jesus det hele handler om, fortsatt.

Adventstiden er altså forventningens tid. Vi går og venter på noe spennende. Ulikt for hver og én av oss. Vi voksne venter på mer fritid, god mat, samvær med familie og kanskje noe spennende under treet. Men julen og adventtiden er først og fremst barnas høytid, tenk litt på det.

For barna kan man lage adventskalendere som passer alderen. Men de bør kanskje vite hva det hele går ut på. Det er liten vits å gi gaver til barn som ikke vet hva kalenderen inneholder, men det betyr ikke at de minste ikke skal være med på feiringen. Selvsagt skal de minste delta, de er jo framtiden.

For å gjøre adventskalenderen rimeligere for barna, kan hjemmebakte favorittkaker legges i “lukene” eller posene. Alt etter hva man velger som “innpakning”. Smågodt på lørdagene, 4. 11. og 18. desember bør iallfall inneholde noe som barna liker. Ha derfor kalenderen framme når du lager adventskalenderen, så du har kontroll på datoene.

Adventskalendere til store og små
Advent betyr å vente Foto: Pixabay

Advent på NRK

Årets adventskalender for hele familien kan du se på NRK Super, slik du gjorde i fjor da NRK sendte “Stjernestøv“, som ble tatt godt i mot. I år er det også en helt ny NRK-produksjon som skal korte ned ventetiden for store og små. “Kristianias Magiske Tivoli Theater“, intet mindre.

Kristianias Magiske Tivoli Theater er en kommende julekalender fra NRK Super. Serien blir omtalt som «et storslått juleeventyr» og er skapt av Atle Knudsen og Kjetil Indregard. Serien blir produsert av Monster Scripted og har et budsjett på 82 millioner kroner.

Wikipedia.org

Om det finnes en advent- eller julekalender med samme navn?, “Kristianias Magiske Tivoli Theater“. Selvsagt finnes den. Og du som er så smart å lese denne bloggen, finner linken til denne utrolig spennende adventskalenderen, her. Med denne julekalenderen kan barna selv følge eventyret i årets NRK-julekalender. Et fantastisk univers gir fantastisk utgangspunkt for egne aktiviteter.

Er det noen som kan å lage underholdning for barn så er det NRK. De er kompromissløse når de velger å lage storslått underholdning for hele familien, men med barn i fokus og i de viktigste hovedrollene. Mye av innspillingen av denne nye adventskalenderen, er spilt i vakre omgivelser i Gamlebyen i Fredrikstad.

Voksne

Selvsagt bør også voksne ha sin egen julekalender, det skulle bare mangle. Og vi vet hva både mor og far ønsker seg, fordi vi har lest og hørt hva de snakker om rundt om i de tusen hjem. Noe egner seg ikke på trykk, mens andre ting er faktisk helt uskyldig moro.

Hun ønsker seg harde pakker i år. Pakker som leverer gang etter gang. Alt du som mann behøver å gjøre er å være sikker på at hun ikke går tom for batterier, noen gang. Om du bestiller en slik kalender, er du garantert en vellykket jul. Happy Wife beyr Happy Life.

Far fortjener også julekalender. Adventskalendere til store og små handler om å gjøre alle i familien fornøyde, ikke sant? Da bør far få velge selv. Vi vet nemlig det finnes ølkalender for kresne ølkjennere.

Hvorfor ikke gjøre far lykkelig før jul, ved å bestille en helt egen ølkalender til ham? Den bestiller du i denne linken, fra Gulating. Selv menn som ikke engang liker øl, kan ha glede av en slik adventskalender, for de fleste av oss får jo gjester i løpet av julen, ikke sant?

Uansett hvem som skal drikke alle de 24 flaskene med øl, er det viktig at barna skjermes om det skal festes og drikkes. Husk at ungene merker nyanseforskjeller bedre enn du tror. Det kan være nok med litt høyere stemme eller endringer i måten man snakker på, som kan gjøre barna engstelige.

Spar ungene for et slikt ubehag. Velg alkoholfritt, sammen med barna. Hver gang.

Lykke til med adventskalenderen!

Vargas

Pin It on Pinterest