Ikke et øye var tørt, da Selma endelig fant julenissen, sin egen bestefar i fjorårets julekalender i den fantastiske serien, «Snøfall«.

En aventskalender-serie som ble meget godt mottatt, mye fordi Selma var i en litt spesiell situasjon, hun gav nemlig fosterbarn et ansikt. Det var dyktige Siri Skjeggedal (11, nå 12 år) som spilte Selma.

For det er dessverre ingen nyhet i år, men dog en meget populær adventskalender på TV, som mange vil dra kjensel på. «Jul i svingen» har nemlig gått tre ganger tidligere, i 2006, i 2009 og 2013.

Vi møter igjen vennene Linus, Åsa, Nure og Victoria, velkjente ansikter som bygger på den populære TV-serien og Barne-TV, «Linus i svingen«.

Jul i Svingen er julekalenderen 2017 Foto: NRK Underholdning

Også andre populær NRK-produksjoner er «Jul i Blåfjell» fra 1999 og oppfølgeren «Jul på Månetoppen» som ble vist første gang i 2002. Alle av Norges barn ble kjent med halvsøsknene, Turte og Storm. Begge seriene har blitt vist en rekke ganger som adventskalender i desember måned i mange år siden, på NRK.

Julen handler jo om tradisjoner, også for barna. Hva som sendes som den tradisjonsrike adventskalenderen fram mot julaften, er av stor betydning både for store og små. Her har NRK monopol og er utvilsomt best i klassen til å underholde barna.

All honnør til TV2 med «The Julekalender» som ble en knallsuksess da den kom i 1994, det samme kan sies om «Nissene på låven» som kom i 2001 og ble sendt på TVNorge – og oppfølgeren «Nissene over skog og hei«. Alle disse seriene har gått med jevne mellomrom på sine respektive kanaler, men dette er mer jule-underholdning for voksne, mer enn Barne-TV.

«Jul i svingen«, «Jul i Blåfjell» og nye «Snøfall» er alle skatter fra NRK-arkivet, men den aller mest populære julekalenderen, gjennom alle tider – er og blir «Jul i Skomakergata» med skomaker Andersen, i Henki Kolstads skikkelse. Denne uforglemmelig adventskalenderen ble første gang sendt i 1979, deretter syv ganger til, fram til 2003, som aller siste gang.

Takk NRK – for at dere tar barna på alvor.

 

Kilde: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vinterdeprimert? Ekspertene har svaret

Du vil kanskje bli overrasket over at ekspertene mener du bør flykte unna den tøffe norske vinteren, kulde og snøføyke....

Runketur eller puletur?

Runketur eller puletur? Visse du at en rekke kvinner og menn eller jenter og gutter, alt etter som du ser...

Lukk