Æ har dummet meg ut – hilsen REMA 1000. Jada, de fleste er allerede lei TV-reklamen om Remas nye app som skulle i følge matkjeden selv, revolusjonere kolonialbransjen.

Flott at prisene senkes, men noen nyhet er det jo ikke.

Les også: Ja-maten du ønsker å spise i 2017

Appen «Æ» som Rema 1000 nylig lanserte, gir altså kundene 10% rabatt på frukt og grønt, noe som de fleste andre kjeder har drevet med i lang tid. I tillegg ønsker Rema 1000 og gi kundene 10% rabatt på varer som kundene kjøper mest av. Alt dette er kopi av konkurrentene. Kjøpsutbytte, var COOP først ute med, og de har operert med dette det lenge, til sine medlemmer.

NorgesGruppen hadde i 2016 41,2 prosent av dagligvaremarkedet, Coop 27,9 prosent og Rema 24,2 prosent. Coop har hatt videre vekst og kan nærme seg 30 prosent, mens Rema ikke har vunnet store markedsandeler i 2016.

Kilde: VG.no

Amman - Watermelons
Magnus Halsnes via Compfight

2017 kommer til å gå inn i historien som den aller tøffeste for alle kjedene, og se ikke bort fra at flere butikker kan gå konkurs i løpet av året. Årsaken er grådighet og dårlig planlegging. Og Rema 1000 framstår kanskje som mest desperat av lavpriskjedene.

Les også: Prisbevisst?

Kjedene ønsker å vinne markedsandeler, være laveste på pris og i tillegg slå konkurrentene. Det kan slå tilbake på de respektive kjedene for de det bygges for mange butikker, ofte utelukkende for å ta kundegrunnlaget fra andre butikker fra andre kjeder.

Æ har dummet meg ut – hilsen REMA 1000.

Ser du en Rema, er ikke KIWI eller andre langt unna. Ofte faktisk rett over gata, det er selvsagt ikke tilfeldig.

Selvsagt er det bra for kundene og forbrukerne at kjedene sloss om kundene. Det gir lavere pris, men her har etter vår mening Rema 1000 dummet seg ut, med å tro at de lanserte en «verdens nyhet» med «Æ» appen. Rabatt på frukt er intet nytt, og det hele faller på sin egen urimelighet, all den tid KIWI har 15% rabatt på all frukt og grønt. Men kun for kunder med KIWI- medlemskap.

Rema-eierne, kan i framtiden kan komme til å selge seg ut. Udramatisk i så fall så lenge familien-Reitan får kontraktfestet at kjeden skal gjøre sitt for å være lavest på pris. Kjøperne av Rema 1000 blir eventuelt investeringsbanken, Goldman Sachs. Prislapp. 50 milliarder kroner. Foreløpig er salget lagt på is, men alt har sin pris.

Enn så lenge bør du være årvåken og ikke la deg lure av heftige TV-reklamer og aggressiv markedsføring. Priskrigen har så vidt begynt, og det kommer til å bli kundene som sitter igjen med gevinsten. Da er det viktig å handle riktig.

Om du velger COOP-Extra, KIWI, Bunnpris, COOP-Prix eller Rema 1000, husk, at det er mye mer penger å spare på andre ting enn mat, for den vanlige forbruker. Er du prisbevisst nok, vet du sikkert svaret på det.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva en Groomer er – bør du vite, om du har barn

Hva en Groomer er - bør du vite, om du har barn. Når du kommuniserer med noen på internett, via...

TV-underholdnings-krigen aldri vært hardere

TV-underholdnings-krigen aldri vært hardere. For noen få tiår siden, var det to typer underholdning, om man ikke skulle underholde seg...

Lukk