ER DET VERDT DET?

 

Minst 22 personer er drept i protestene, deriblant den norske oberstløytnanten Siri Skare. Skare ble drept da rasende demonstranter stormet FNs hovedkvarter i Mazae-e-Sharif.

En pastor i USA velger å brenne Koranen og dette setter sinnene i kok mange steder i verden og spesielt i Afghanistan.  Mye tyder på at dette alene var skyld i drapet på  Oberstløytnant Siri Skare (52)

President Obama har fordømt brenningen – Skjendingen av enhver hellig tekst, inkludert Koranen, er en ekstremt intolerant og fanatisk handling, sa han under en pressekonferanse, ifølge NTB.

Over én milliard kroner er brukt på å omvende Taliban-soldater. Nå er flere av dem mistenkt for å ha deltatt i dødsangrepet i Mazar-e Sharif.

– Demonstrasjonen var ment som en protest mot den sinnssyke og grusomme brenningen av den hellige Koranen, sier Staffan de Mistura ifølge nyhetsbyrået AP. Demonstrantene skal ha ropt «død over USA, død over Israel», før de gikk til angrep på FN-kontoret, skriver BBC.

Pastor Terry Jones, som sto bak Koran-brenningen, har nektet all skyld for angrepet som drepte de FN-ansatte.

Hvordan kan en gal Pastors handlinger føre til draps handlinger på andre siden av kloden kan man spørre seg. Fordi USA er hovedfiende til det Afghanske folk,  og de demonstrerte mot pastorens Koran brenning da de tok seg inn i FN leiren der Skare var.

Det har vært flere demonstrasjoner mot koranbrenningen i Afghanistan de siste dagene. Minst ni personer ble drept i demonstrasjoner i Kandahar lørdag.

Søndag meldes det om nye protester i byen, skriver NTB.

Hvor mange FN ansatte og andre utsendte soldater skal måtte bøte med livet i dette landet Afghanistan. Og pga av en gal manns handlinger. Man kan nesten ikke tenke seg noe mer bortkastet grunn til å måtte bøte med livet-

Hvorfor blir ikke pastor Jones buret inne så lenge det er soldater i Afghanistan?

Alle norske soldater bør trekkes ut av landet snarest mulig, det er ikke verdt det. Hvorfor gå i døden for en allerede tapt sak?

– Meymaneh, der de fleste norske soldater er plassert, er et av de verste stedene i landet og det blir stadig verre. Hva oppnår de med å være der? Den jobben de gjør står det enorm respekt av, men er det verdt det? Denne krigen kan ta mange år, hvor mange norske soldaters liv skal gå tapt, før det hele er over? Er det verdt det? Blir Afghanistan noen gang et godt land å bo i for innbyggerne selv? Vil de ha fred?

De dreper jo FN soldater som er i landet for å hjelpe dem….

Og det kunne vært tre nye liv på listen over drepte norske soldater nylig,  trolig bare tilfeldigheter og skuddsikrevester gjorde den store forskjellen mellom lov og død.

I løpet av 2010 ble det registrert 99 tilfeller hvor norske soldater havnet i konfrontasjoner med Taliban og andre typer opprørere i Faryab-provinsen, nord i Afghanistan.


Meymaneh i Faryab provinsen i Nord-Afghanistan. ARKIVFOTO: GORM KALLESTAD / SCANPIX/ Aftenposten.no

– De tre soldater jobbet på utsiden av leiren i Meymaneh, den norske stabiliseringsstyrken (PRT), i forbindelse med at den skal utvides, forteller oberst og kommunikasjonssjef Petter Lindqvist ved Forsvarets operative hovedkvarter til Aftenposten.no

– Alle ble fraktet til lege for behandling. Av dem var det kun soldaten som ble truffet i låret som hadde behov for et større legetilbud, opplyser oberst og kommunikasjonssjef ved Forsvarets Operative Hovedkvarter, Petter  Lindqvist.

– Både militære og sivile liv går tapt i krig, men jeg mener denne krigen er så komplisert og har pågått så lenge at det begynner å bli vanskelig å forstå hvorfor det norske forsvaret har soldater der. Det afghanske folket som skal beskyttes har jo blitt endel av fienden, hva forsvarer man da?

Det er kun snakk om tid før neste norske soldat faller…

Kan det virkelig være verdt det?

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10084214

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10083935

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4089339.ece

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10083608

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du eid et kraftverk?

  På et av punktene på selvangivelsen så står det et punkt jeg stusset litt over. På personlige opplysninger så...

Reality-porno?

  - Hvorfor kan ikke reality deltakerne ha sex foran kamera? Det er jo det seerne vil ha? Eller er...

Lukk