NORSKE SOLDATER ØNSKER Å JOBBE I AFGHANISTAN, MEN HVORFOR RISIKERE LIVET FOR EN TAPT SAK?

Alle norske soldater bør trekkes ut av landet snarest mulig, det er ikke verdt det. Hvorfor gå i døden for en allerede tapt sak?

– Barak Obama har skjønt at dette ikke nytter, han trekker ut troppene sine allerede nå, og vil bruke disse på langt mer riktige oppdrag. Han har innsett at dette ikke nytter, og gir etter fra et sterkt ønske fra det amerikanske folket.

De 5.000 første soldatene vil bli hentet hjem alt i løpet av juli, og innen et år vil alle de 33.000 soldatene som Obama sendte til Afghanistan som forsterkninger i fjor, være hjemme.

USA vil da fortsatt ha nærmere 70.000 soldater i Afghanistan, dobbelt så mange som da Obama overtok som president i januar 2009.

Hvorfor skal norske soldater bli igjen å kjempe, og for hvem?

– Meymaneh, der de fleste norske soldater er plassert, er et av de verste stedene i landet og det blir stadig verre. Hva oppnår de med å være der? Den jobben de gjør står det enorm respekt av, men er det verdt det? Denne krigen kan ta mange år, hvor mange norske soldaters liv skal gå tapt, før det hele er over? Er det verdt det? Blir Afghanistan noen gang et godt land å bo i for innbyggerne selv? Vil de ha fred?

De dreper jo FN soldater som er i landet for å hjelpe dem….

Og det kunne vært tre nye liv på listen over drepte norske soldater nylig,  trolig bare tilfeldigheter og skuddsikre vester gjorde den store forskjellen mellom lov og død.

I løpet av 2010 ble det registrert 99 tilfeller hvor norske soldater havnet i konfrontasjoner med Taliban og andre typer opprørere i Faryab-provinsen, nord i Afghanistan.

I 2011 er tallet allerede langt høyere…


Meymaneh i Faryab provinsen i Nord-Afghanistan. ARKIVFOTO: VG.no

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KVwKnO3yP84&feature=related[/youtube]

Afghanistans president Hamid Karzai sier NATO-styrkene i landet ikke gjør nok, og har mer enn antydet at han ønsker styrkene ut av landet.
En talsmann for ISAF-styrkene i landet sier de gransker en melding om at sju sivile skal ha blitt såret i operasjonene i den urolige Kunar-provinsen, men at ISAF ikke er informert om sivile som er drept.

Afghanistans president Hamid Karzai- Foto: VG.no

– Krigen i Afghanistan er viktig for den afghanske befolkning. Men spør en afghansk mann eller kvinne om de har fått det bedre etter Talibans fall, og de fleste vil bekrefte at de har det verre, og at den krigen som pågår i landet nå er også verre fordi det blir drept så mange mennesker og langt flere sivile nå enn tidligere. Og den økonomiske situasjonen har aldri vært verre.

– Både militære og sivile liv går tapt i krig, men jeg mener denne krigen er så komplisert og har pågått så lenge at det begynner å bli vanskelig å forstå hvorfor det norske forsvaret har soldater der. Det afghanske folket som skal beskyttes har jo blitt endel av fienden, hva forsvarer man da?

Etterretningstjenesten, forsvarsministeren og forsvarssjefen er samstemte: Det blir farligere og farligere å være norsk soldat i Afghanistan.

– Ja, sannsynligheten for å havne i stridskontakt er høyere nå enn før. Faren for veibomber og selvmordsbombere har økt. Det betyr at det er en større sannsynlighet for å være på feil sted til feil tid, sier Sunde til VG.

I alle kriger vil det alltid være sivile ofre. Og i alle kriger vil det være militære ofre- Men denne saken er det IKKE verdt å dø for!

Jeg er ikke så sikker på at det afghanske folk har fått det så veldig mye bedre etter at Taliban styret har falt, det er ikke blitt fredeligere heller. Tvert i mot. Det som skjer i Kunar provinsen er et godt bevis på det-

Hva har norske Nato soldater der å gjøre?

En norsk soldats liv er ikke verdt noen verdens ting i Afghanistan. Trekk ut, og TREKK UT NÅ!

Det er kun snakk om tid før neste norske soldat faller…

Kan det virkelig være verdt det?


Vargas


Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10095785

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10095501

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
«VI HAR SCORET I MARSEILLE»!!

    For nøyaktig 13 år siden spilte Norges stolthet, det norske herrelandslaget i fotball, en avgjørende fotballkamp i Fotball-VM...

Skoleferien er lang for de fattigste

  Mange barn, og kanskje de fleste av dem, gleder seg veldig over at skolen er slutt og en lang...

Lukk