Tørken som rammer store deler av Afrika kan ta livet av 14 millioner mennesker.

– Afrikas Horn opplever den verste tørken på 60 år. Spesielt Kenya, Somalia og Etiopia er hardt rammet. Menn, kvinner og barn blir nå drevet på flukt, og har akutt behov for mat, rent vann og annen nødhjelp. Samtidig fortsetter Røde Kors å utvikle den langsiktige og forebyggende hjelpen.

Enorme mengder med flyktninger er på vandring, hovedsaklig til Kenya-

På veiene  herjer banditter og militsgrupper. Flyktninger blir ranet, menn blir banket opp, mens kvinnene i tillegg er i fare for seksuelle overgrep.

Heller ikke i flyktningeleiren er kvinnene trygge. Det er meldt om voldtekter i leirene, ifølge UNHCRs talsmann William Spindler i Dadaab. Men han påpeker at mange overgrep aldri blir rapportert.

Mange kvinner legger ut på reisen alene med ansvar for store barneflokker. Mennene blir ofte igjen for å forsøke å holde liv i det som er igjen av husdyr, eller skaffe seg penger til reisen.

Man kan selvsagt ikke tenke seg hvilket helvete foreldre går igjennom da de på sin vandring til mulig overlevelse må velge mellom hvilket barn de skal la ligge igjen. Kun de sterkeste overlever, det betyr at de svakeste må legges igjen…

FN erklærer hungersnød når 30% av befolkning er underernært. Krisen er et faktum enda dette har vært ventet. Problemet er at store forsyninger med mat står fast på flyplasser blant annet i Kenya pga manglende fly-tillatelse.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EZH81Vk7zOQ[/youtube]

Totalt står over 11 millioner mennesker i fare for å rammes av sult i landene Somalia, Kenya, Etiopia, Uganda, Djibouti og Eritrea.

  • Situasjonen for de sultrammede barna i Somalia er det verste jeg noensinne har sett, sier lederen for Verdens matvareprogram (WFP) Josette Sheeran.
  •  I leiren Dagahaley i Dadaab i Kenya er det plass til 90.000 mennesker. Nå er det mer enn en halv million flyktninger der. Uten toalett og uten vann forsyninger. Ifølge WFP er dette verdens største flyktningeleir. Disse menneskene som kommer fra de verste tørkerammede ommrådene styres av den militante islamistiske gruppen Al-Shabaab. Gruppen har sverget troskap til al-Qaida, melder CNN.
  • I følge UNICEF koster det 1.9 millioner kroner å sende en jumbojet med 100 tonn med mat fra Norge til Afrikas horn.
  • Målet er å sende 5000 tonn med mat og utstyr.

 

Somalia er helvetes forgård. Norge bidrar med 263 millioner kroner til de sulterammende. Det er mye penger, men ikke nok. Ikke på langt nær. 

– Dette er den alvorligste sultkatastrofen i verden akkurat nå. Somalias befolkning er rammet av krig, tørke, matmangel og ødelagte avlinger. 

– UNICEF er den viktigste leverandøren av livreddende mat til underernærte barn i Somalia, Etiopia og Kenya. Forsyningene og hjelpearbeidet når frem, men behovet er enormt og vi trenger langt flere midler.

I dag er kun en tredjedel av behovet finansert, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i UNICEF Norge.

Hungersnøden i Øst-Afrika har medført at 2.3 millioner barn er akutt underernærte, hvorav 720 000 er så alvorlig underernærte at de står i umiddelbar fare for å dø hvis de ikke får hjelp straks. Mange av disse barna lever på flukt.

Vi i Norge har ikke noe valg. Vi må gi penger til disse menneskene i ytterste nød, og vi må gi nå!

Verdens barn er vår framtid, verdens barn er verdens viktigste, ingen barn er født for å dø…

Foto: Dagbladet.no

http://www.rodekors.no/

http://www.unicef.no/

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4190963.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Politiet ønsker flere større og nye helikoptre

- Jeg har ikke greie på helikopter. Men det er et folkekrav at det kommer på plass store nok helikopter...

Odd Nerdrum- Klovn eller kunstner?

Odd Nerdrum er ikke kunstner- han er i følge seg verdens største kitchmaler.  Charles Roka er kanskje en annen meget...

Lukk