Agnes Elisabet Hilden Kittelsen er 32 år og den nye diva i norsk film. Hun er mer aktuell enn noen gang. Du så henne i Kon-Tiki, Max Manus, i Jakten på Julestjernen og ikke minst i TV serien «Halvbroren».

– Flotte Agnes har et karakteristisk overbitt som gjør henne lett å kjenne igjen, uansett hvilken rolle hun gjør. Samtidig gjør hun alle roller til sin egen gjennom svært godt skuespill. Agnes Kittelsen er utvilsomt Norsk films nye førstedame.

Kittelsen fullførte teaterhøgskolen i 2003. Og hun TV debuterte i serien «Skolen» i 2004. I 2008 spilte hun Thor Heyerdals kone i Oscar nominerte Kon-Tiki, en rolle hun fikk Amanda-prisen for «Beste kvinnelige birolle» året etter.

Hun hadde også en rolle i filmen Honningfellen i 2008.

i 2010 spilte kun «Kaja» i filmen «Sykt lykkelig» som fikk svært gode omtaler da den kom på kino. For denne rollen ble Kittelsen nominert til Amandaprisen for «Beste kvinnelige hovedrolle».

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rDUnHNzVG0s[/youtube]

– I Norge er det mange dyktige skuespillere, både kvinnelige og mannlige. Dessverre så kan noen av disse lett bli «brukt opp» og være med i for mange produksjoner på en gang. Ane Dahl Torp var med i «alle» TV- filmer og serier i en periode, og ble kanskje lite spennende etterhvert. Dog en av de beste skuespillerne vi har her i landet.

Med Agnes Kittelsen er det mindre framtredene at hun er med i mange produksjoner på kort tid, fordi hun svært ofte spiller en mindre dramatisk rolle enn det vi har sett Torp gjøre. Agnes Kittelsen er en dame med ben i nesa, men hever sjeldent stemmen på film, ihvertfall så langt.

– Det er bare snakk om tid før Kittelsen får sitt internasjonale gjennombrudd, og da vil vi få se henne i langt større produksjoner enn fram til i dag. Å være norsk films førstedame forplikter. Det vil vi se i årene som kommer og at Agnes blir et stort navn også utenfor Norges grenser er innlysende.

17. januar ser du Agnes Kittelsen i en ny serie med «Dag» på TV2.

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
IDOL sirkuset starter med audition fra Bergen

IDOL er 10 år og det ble behørig feiret nylig. Nå starter alvoret for alle de tusener som ønsker å prøve å...

John Carew legger opp som fotballspiller

Lørenskog-gutten som ble Norges mest profilerte fotballspiller har sparket sitt siste spark på en fotball som profesjonell. Carew har spilt...

Lukk