Journalistene og skribentene på desken og i kontorfløyene rundt om i det ganske land, skal ha sommerferie de også. Da blir det journalist-studenter, kopiert og gammelt materiale fra arkivene, som blir publisert som ferskvare. Nett- og papiravisene har svært lite å by på i disse agurktider.

I fellesferien og helt fram til et par uker i august, går AS Norge på sparebluss. I noen skarve uker går nasjonen i dvale.

Du synes det er vanskelig å se forskjell på reelle nyheter som er ferskvare, og de gamle nyhetene som er skrevet om tidligere?

Agurknytt er ei nemning for nyhendeoppslag om uviktige emne som typisk finn stad når det er agurktid, ei tid der det er lite anna nyhendestoff å rapportera om

Wikipedia

 

Ja, det kan være, men ser du hvor lite og sjeldent nett-avisene oppdateres og hvor tynne papiravisene er, vet du at det er agurknytt-tider. Kanskje er det også helt ok, at du bruker kun tre timer, mot normalt seks timer til å surfe gjennom alle favorittene?

Politikerne har allerede vært på ferie i flere uker og stiller ikke til møteplikt på Stortinget for et godt stykke ut på høsten, ergo skriver ikke avisene om de heller, bortsett fra det de allerede har uttalt, for lenge siden.

Men det er ikke bare avisene som har tatt ferie, bloggerne, skriverne og andre som gjerne vil få din oppmerksomhet, via sosiale medier som Snapchat, Facebook og Instagram, oppdaterer ikke på langt nær så ofte som normalt. Til og med på Twitter er det stille. Stille før en meget travel fotball-høst, med overganger og rykter fra det engelske ligasystemet, som vi har i vårt kartotek.

22. juli 2011 var i en fellesferie. Da var det mange en politimann, politiker, journalist og TV-anker som måtte kaste shortsen på bekostning av arbeidsantrekk. Når noe uforutsett, alvorlig og krevende skjer på landsbasis eller lokalt. Kreves det innsats fra de som føler landet på pulsen. De som har ansvaret om å formidle nyheter eksempelvis.

Heldigvis skjer en slik riksalarm svært sjeldent.

Kanskje du også bør ta hintet nå, legge vekk iPaden, smarttelefonen, PC og annet tastatur for en stakket stund? Vargas12.com har også sommerferie, men vil gi deg løse, faste, koselige, skremmende, rørende og irriterende blogginnlegg, fram til skolestart. Ikke fordi vi må. Men fordi vi liker å holde våre lesere på tå og hev. Oppdatert.

Ingen vet hva som skjer i neste øyeblikk. Vi holder deg informert om det som er verdt å snakke om – helt til høsten. Når du selv er tilbake i modus og avisene begynner å pepre deg med Stortingsvalget for 2017. Kanskje vi har godt av agurknytt i agurktiden?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mourinho henter Chelsea-stjerne til Manchester United

Det har vært ventet en stund, men nå er det bekreftet fra flere hold, han signerer det kommende døgnet, Nemanja...

Takk, SKAM!

Takk, SKAM! En eventyrlig epoke er over, det er kun én eneste episode igjen av tidenes mest populære nett-TV-serie. SKAM...

Lukk