Kjærlighetens rus er den beste og for mange den som huskes aller best. Den første gangen man er skikkelig forelska. Du husker det ikke sant?

I den første ungdomstiden, da ungdom gjør sitt beste for å bli voksen- det motsatte kjønn er for mange det aller viktigste. Du ser hun du er forelsket i på bussen, på skolen og på vei hjem. Hjertet hamrer og du ønsker å ta kontakt. Lurt å ligge lavt litt til. Litt skummelt, men mest spennende.

Han de peneste øynene, du kjenner bestekompisen, men vet ikke om du tør å si det. Han er tre år eldre, er det for mye. Alle vennene dine har kjæreste, men klarer du bare å få han til å se deg, så er det plutselig du som har den flotteste. DU ser det for deg, dere to sammen, hånd i hånd.

Du kom til meg så sent en natt…. Du gav meg av din herlighet. Nå ber jeg om din kjærlighet. Mitt indre brenner for din gunst. Kom! Gi meg all din manndoms brunst! Åh, elskede – min største skatt… kom inn til meg igjen i natt?

Mari-Anne Hjort

Foto: Copyright Jim Dokken

 I voksen alder har den første forelskelsen lagt seg, man kan selvsagt bli forelsket uansett alder, men har man vært i et og samme forhold i mange år er det kjærligheten mellom han og henne som er viktig. Det finnes ingen fasitsvar på et langt og vellykket forhold i kjærlighetens tegn. Men det finnes gode og kloke råd.

Klisjeene henger som tykke lag rundt de fleste forslag rundt å beholde sin kjære. Så tykke at de kan skjæres med kniv. Allikevel stemmer de ofte, de rådene man får ofte av folk som har levd et langt liv og som har opplevd kjærligheten på godt og vondt. Godt fordi det er så fint å bli elsket, vondt fordi det er så smertefullt å miste den man elsker.

Det er jo en del av livet, å leve med den risikoen å miste den man elsker mer enn livet selv. Det er en sjanse vi tvinges til å ta, hvis ikke man vil leve i ensomhet; det er det få som ønsker.

Et par som har levd et helt liv sammen i kjærlighet har ofte forskjellige svar på hvorfor de har klart seg sammen i så mange år. En fellesnevner eller to er verdt å nevne. Godt humør og respekt for hverandre, og ikke minst det viktigste av alt. Å snakke sammen. God kommunikasjon er undervurdert. Hva skjer i et forhold der man ikke snakker godt sammen, ikke stort- forholdet tar slutt før eller senere.

Å elske en annen med hud og hår, med alle skavanker, nykker eller betingelser er grobunnen for et godt og langt forhold. Man må alltid være villig til å gi av seg selv til sin partner, man må ofre noe for å få noe tilbake. Tar man hverandre for gitt, kan det bli fare på ferde. Floskel? Ja vel, men er det ikke sant da?

I lidenskapens navn: Det inderligste i meg ligger nedgravd, som i dvale. Men det brenner, svir og etser som en vond og ilter mare! Kan mannen som med kun ett blikk får isen til å smelte, stå frem og legge armen rundt meg, som et elskovsbelte? Dypt inni meg er punktet som nå sårt trenger berøring. Jeg dør om ikke låsen til mitt hjerte snart får smøring! Jeg vet han er der – elsker meg – jeg orker ikke lide! I lidenskapens navn; Kom frem – og trekk mitt sjal til side….

Mari-Anne Hjort

Foto: Copyright Jim Dokken

– Du som er ung og ser fram til å få din første kjæreste vet neppe hva du skal se etter. Du er rimelig sikker på hva som er en pen jente eller en sprek gutt som du gjerne skulle bli litt bedre kjent med. Hvor kjent dere blir og om det blir dere til slutt er det bare dere som må finne ut av. Bare ved å feile og prøve å finne svar på ny, vet du til slutt når du har funnet den rette.

Den første forelskelsen sitter i sjelen resten av livet, ihvertfall hvis det er et ekte forhold med ekte følelser. Da er det ikke snakk om «kyss. klapp og klem» fra barneskolen, men de ekte sommerfuglene som kilte så godt i maven, de ekte salte tårnene som kom i strie strømmer da det ble slutt.

Livet går opp og ned for de fleste, det er det som er livet som har gleder, sorger, forelskelse, fortvilelse, hat og kjærlighet i skjønn forening, dag ut dag inn- helt til det hele er over.

Ta derfor vare på det mest dyrebare vi mennesker har i oss i mellom. Kjærligheten, den er tross alt størst av alt.

Vargas

www.elitesingles.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Watch Dogs- det ultimate spillet?

Den urbane følelsen. Byen som aldri sover. Besøk en av USAs skumleste byer, Chicago. I spillet" Watch Dogs" som snart...

Champions League finalen- Real Madrid vs Chelsea!

En drømmefinale. Spania mot England og en manager som kjenner de fleste spillerne bedre enn noen andre. José Mourinho var...

Lukk