Dette kommer til å bli et kaos av enorme dimensjoner-  hvis de støter på Israelske militære fartøy. Og det vil de gjøre om de seiler langt nok mot Gazastripen.

Jeg mener det er på tide med en pause i forsøkene på å få inn nødhjelp til Gaza. Fordi slike forsøk kan forhindre framgang i fredsprosessen mellom Israel og Palestinerne( Pressemelding fra UD)

http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/pressesenter/pressemeldinger/2010/fredsforhandlinger.html?id=612752

Israelske myndigheter sier de vil bruke alle tilgjengelige midler for å stoppe kvinneskipet «Mariam», som skal seile til Gaza med nødhjelp søndag.

Det boliviansk-registrerte skipet skal seile fra Libanon, og har kun med seg kvinnelige aktivister. Skipet skal etter planen forsøke å komme seg inn på Gazastripen i løpet av få dager, melder nyhetsbyrået AFP.

– Skipet «Mariam» drar til Kypros søndag klokken 10.00 fra havnen i Tripoli i Nord-Libanon, sa organisator Samar al-Hajj da hun møtte pressen i havnen i Tripoli, fredag.

Israels forsvarsminister Ehud Barak truer med å stanse aktivistene med makt.

Sjansen for fred er fortsatt forsvinnende liten, men så lenge det er kontakt mellom de politiske lederene så bør det være håp-

Terje Rød Larsen, hvor er du når vi trenger deg som mest?- ( Hjernen bak Oslo -avtalen som det desverre er lite igjen av)http://www.snl.no/Oslo-avtalen

I et brev til FNs generalsekretær Ban Ki-moon, skriver Israels FN-ambassadør, Gabriela Shalev, at hensikten til det bolivianske skipet er å bryte Israels Gaza-blokade.

– Israel har også fått opplysninger om at et annet libanesisk-registrert skip «Naji al-Ali», har planer om å seile fra Libanon for å bryte blokaden, skriver Shalev i brevet, ifølge AFP.

– I henhold til internasjonal lov forbeholder Israel seg retten til å benytte alle nødvendige midler til å hindre disse skipene fra å bryte blokaden, advarer FN-ambassadøren.

-Det Ehud Barak sier er av liten relevans for oss, slår forsvarsministeren fast.

50 kvinner fra hele verden skal delta i «Mariam»-aksjonen, inkludert den libanesiske popstjernen May Hariri.

Ifølge arrangørene har kypriotiske myndigheter ikke godtatt skipets forespørsel om å seile til Gaza via Kypros.

Myndighetene på øya sier til vil opprettholde et allerede eksisterende forbud om å nekte skip å seile fra Kypros til Gazastripen.

Libanon og Israel har et svært anstrengt forhold, og er teknisk sett fortsatt i krig.

Jeg er redd konflikten kommer til å vare i mange år ennå, med eller uten hjelp fra omverdenen-

Det kan virke som om hatet bobler opp- så snart det er et lyspunkt som en dialog mellom partene jo er. Da er det vanskelig å få til avtaler….

Om det var Ariel Sharon, Ehud Olmert eller om det er nåværende Benjamin Netanjahu som er statsminister i Israel,  så er det ingen av de som har greid å gjøre noe i nærheten av positive tiltak på å få fred med det palistinske folket. Jeg er ikke sikker på at lysten er til stedet heller. Men når det er sagt, så er det selvsagt ikke bare Israel som er skyld i denne konflikten, tvert i mot. Palestinerne må vise handle kraft i fredsprosessen, noe de aldri har gjort så langt- I hvertfall ikke siden Oslo- avtalen…

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10044539

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
En pose snacks, cola og Asfalt Englene

Her i huset er det "videoaften med nogo attått" veldig koselig med masse ungdommer i hus- Det tygges og viskes...

Kvinner trenger ikke menn

For å få orgasme- Nei vel. Synd for jentene tenker jeg, men de gjør jo det. I hvertfall i fantasien!...

Lukk