Vi må ikke bli så naive her i landet og tro at vi ikke kan bli rammet av terror. Norge er satt på kartet, og vi vet at Norge er tungt inne militært i Al Qaida baserte land som feks Afghanistan. Vi kommer til å bli rammet før eller siden-

Mikael Davud (39) styrte angivelig en norsk al-Qaida-celle som skulle slå til mot mål i Norge.Etter det VG får opplyst skal sikkerhetspolitiet være av den oppfatning at Davud skal ha tilhørt et av de største terrornettverkene som er rullet opp siden 11. september 2001. Det er ingen tvil om at PST er i høyeste beredskap mht arrestasjonene tidligere i sommer, og det med all grunn. I både Danmark og Sverige er det arrestert personer som linkes direkte til Al Qaida. Hvorfor skulle Norge spares på noen måte?

Terrorsiktede David Jakobsen kan snart få følge med på sin egen sak i media igjen. Høyesterett har bedt om at de strenge restriksjonene Jakobsen sitter på, blir vurdert på nytt.

– Det er en riktig avgjørelse. Det er en enorm ekstrabelastning å sitte innelåst i fullstendig isolasjon med brev- og besøksforbud og medienekt, sier den terrorsiktede uzbekerens forsvarer, advokat Kjell T. Dahl.

Han håper Borgarting lagmannsrett allerede i morgen vil oppheve restriksjoner mot klienten etter at Høyesterett i går behandlet fengslingsvilkårene.

VG kjenner til at den dypt, religiøse uighuren etter mer enn ti år i Norge fortsatt ikke snakker særlig godt norsk. For tre år siden ble han norsk statsborger.

Personer i det norske uighur-miljøet har tidligere hevdet overfor VG at Davud bevisst unnlot å lære seg norsk fordi han som muslim ikke ville ha lov til å benytte et vestlig språk.

Det skal også være religiøse grunner til at det foreligger svært få bilder av 39-åringen, mener andre uighurer i Norge.

David Jacobsen

Og jeg ser ikke bort i fra at det kommer flere arrestasjoner etterhvert- enda PST ikke vil kommentere dette for øyeblikket-

Kommunikasjonen mellom Davud og medlemmer av det påståtte terrornettverket foregikk blant annet gjennom en e-postadresse som tilsynelatende tilhørte en vestlig kvinne, får VG opplyst.

VG kjenner til at både norsk etterforskning og opplysninger fra samarbeidende tjenester i USA og England, knytter 39-åringen til et skremmende persongalleri. Dette skal PST være innforstått med.

Flere personer høyt oppe i Osama bin Ladens terrornett kan være involvert i saken.

Politiets sikkerhetstjeneste vil ikke svare inngående på VGs spørsmål.

– Vi har ingen kommentarer til detaljer i denne saken, sier informasjonsrådgiver i PST, Siv Alsén, til VG.
Like over klokken 08.15 om morgenen torsdag 8. juli tok fem tjenestemenn fra PST seg inn i en 44 kvadratmeter stor leilighet i en boligblokk inne på området til Ullevål sykehus i Oslo.

Davud og hans ektefelle lå fortsatt og sov da politiet slo til.

Davuds forsvarer, Arild Humlen, er fortvilet over alle detaljene som internasjonale medier skriver i terrorsaken.
Selv er han bundet av sin forsvarerplikt og kan ikke kommentere opplysningene.

– Vi kan ikke korrigere eller forsvare noe av det. At alt dette kommer ut fra angivelige sikre kilder hindrer at min klient får en rettferdig behandling, sier Humlen til VG.

Advokaten avviser at Davud har nektet å lære seg norsk.

– Han har overhodet ingen innvendinger mot vestlige språk og har ingen religiøs begrunnelse for at han ikke snakker bedre norsk. Han har derimot satt pris på den omsorg og beskyttelse han har hatt i Norge, sier Humlen.

Uighurer:

 

Uighurer (alternativt uyghurer, uygurer eller uigurer, kinesisk: 维吾尔族, pinyin: Wéiwú’ěrzú) er en turkotatarsk (tyrkisk-tatarisk) folkegruppe som bor hovedsakelig i den autonome regionen Xinjiang Uygur i det nordvestre Kina, der de sammen med han-kineserne er den dominerende etniske gruppe. mange bor også i landene Usbekistan, Kasakhstan og Kirgisistan. En annen gruppe uighurer bor i Taoyuan fylke i Hunan-provinsen i den sørlige sentrale Kina. Det er mange uighurer også Beijing og Shanghai.

Kilde VG.no og WikipediA

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10026778

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10026663 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO -Tornadoer kan være ekstremt farlige

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HNgH3Vgnas8&feature=fvsr[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rBd0sG559aA[/youtube] Se hvordan en tornado kan ødelegge alt som kommer i dens vei! Den kan løfte trær rett opp av...

En «kjappis» er best

Rask sex er best! Om du dropper trusene under skjørtet, ligger mye til rette for en «kjappis» på toalettet- Litt...

Lukk