Aldersforskjellen avgjørende? Kan aldersforskjellen i et forhold være avgjørende for om forholdet blir et langvarig og godt forhold, eller er den uten betydning?

Følelser for andre mennesker har vel ingen aldersgrense, eller kunne du aldri falle for en person betydelig eldre eller yngre enn deg selv?

Alder er jo bare et tall. Noen velger seg en partner ut i fra alder til og med. En ung mann kan lett finne en moden kvinne langt mer tiltrekkende enn en på sin egen alder. En voksen kvinne som har levd lenge nok til å skjønne hva ekte kjærlighet er, må ikke nødvendigvis velge seg en ny partner pga den.

Hun kan velge seg en partner som er villig til å gi henne det hun har savnet gjennom et langt liv. Oppmerksomhet, sex, gaver og ikke minst følelsen av å være betydningsfull. Mange par går hver sin vei når barna har flyttet ut og de finner ut at de ikke har noen felles interesser lengre. Da er det ofte ikke så mye kjærlighet igjen heller.

Man er sammen fordi man har felles barn, og av gammel vane.

Aldersforskjellen avgjørende?

– Tiden rett etter at ungdommen(e) har forlatt barndomshjemmet kan bli et lite sjokk for mange par. Derfor kan det være smart å planlegge den nye ungdomstiden, sammen eller enes om å gå hver sin vei. “Gresset er sjeldent grønnere på den andre siden av gjerdet”, er et uttrykk som blir brukt om det å tro at man får det bedre med en ny partner.

Aldersforskjellen avgjørende?

Man kan faktisk ha det svært så bra med den man har delt livet med, men da må det være en gnist der, fra begge. En gnist det er verd å ta vare på.

– Å gå fra et forhold til et annet, med alle de utfordringer det har med seg er ikke alltid like enkelt. Bonusbarn, dine og mine barn- svigerforeldre, hvor skal man feire jul, hvordan dele økonomien- eller skal den i det hele tatt deles? Det er mange problemstillinger som dukker opp når man går inn i et nytt forhold.

– Er aldersforskjellen av stor betydning så har du gjort deg opp en mening om det på forhånd. Like etterpå går du i vei å forelsker deg i en som er betydelig yngre eller eldre enn deg selv, nettopp fordi man kan ikke kan styre sine egne følelser. En kjedelig floskel som har vært utbrukt i lange tider, men allikevel så sant. Kjærligheten kjenner ingen alder, som sagt.

– Man kan ikke på noen måte styre en forelskelse. Man kan la være å bli sammen med en man blir forelsket i, men følelsen er den samme, enten man er i et forhold eller singel. Noen merker at man etter noe erfaring ønsker å bli bedre kjent med personer av samme kjønn, fordi det er tiltrekningskraft som tidligere ikke har vært kjent. Eller kanskje fortrengt.

Yngre kvinner kan også bli tiltrukket av modne menn som er betydelig eldre enn seg selv. Mest fordi det er spennende og noen ganger fordi han kan ha mye penger, som alene er en stor fordel for yngre kvinner.

Om du kjenner på dine egne følelser og merker at du lett kan falle for fristelsen av å bli sammen med noen betydelig eldre eller yngre enn deg selv, så bør du selvsagt følge hjertet ditt. Det kan være smart å bruke litt tid og mye kommunikasjon med noen som bryr seg om deg.

For å få gode råd på veien, og kanskje lufte egne tanker. Det blir garantert en utfordring, stor aldersforskjell eller ikke.

Hvilke konsekvenser vil det få i ditt liv?

Husk at det er best å være to, uansett alder!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Problemer på romstasjonen ISS – video

I følge rom organisasjonen NASA så er det en alvorlig situasjon på den internasjonale romstasjonen ISS. Mannskapet på seks skal...

Lukk